Blaasontsteking gaat niet over, iemand ervaring mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Onze Clumber Spaniel van 9,5 jaar heeft vanaf jongs af aan al veel last van blaasontstekingen. Ze heeft daarnaast nog andere kwaaltjes gehad (kwaadaardig gezwel op kaak, darminfectie, oorontsteking etc) en hierdoor helaas ook veel antibiotica gekregen.

De eerste 7 jaar kreeg zij vlees te eten. Na een operatie aan blaasstenen, kregen we dringend advies om dieetbrokken te geven. In eerste instantie hebben we dat niet gedaan met als gevolg dat ze binnen 4 maanden opnieuw stenen had en geopereerd moest worden. Op dat moment zijn we wel over gegaan op dieetvoer van Hills C/D. Dit is nu dus bijna 2 jaar geleden. 

Na de 2e operatie had ze iedere paar maanden toch nog een blaasontsteking welke met een kuur weer verholpen werd.  Omdat we echt wel weten dat zoveel antibiotica niet goed is  hebben we met cranberrytabletten en andere homeopathische producten geprobeerd een nieuwe blaasontsteking te voorkomen. Zonder succes dus. Hoe de situatie nu is, is dat ze juli weer blaasontsteking kreeg en een maand later opnieuw. Haar ph van de urine is hoog, ze verliest urine in haar vacht en de dierenarts krijgt met een cocktail (clavubactin en sulfatrim) de ontsteking niet weg. De kuur loopt nu al 7 dagen en sinds een paar dagen plast ze buiten om de 10 passen, nog slechter dan eerder). Maandag hebben we de dierenarts gebeld en hij lijkt het ook niet meer te weten. We moeten nu pijnstillers geven en morgen weer bellen.  Het gaat nog steeds niet beter. Wij zijn bang dat straks voorgesteld wordt om haar in te laten slapen. Enige waar ze nog plezier in  heeft lijkt eten en geaaid worden.  Heeft iemand ervaring met een hond die ook zo vatbaar is voor blaasontsteking en is er nog hoop op herstel?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Door verwijzing vragen naar specialist in Utrecht of een andere specialisten kliniek?

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Laat de urine eens op kweek zetten om te kijken welke bacterie de blaasontsteking veroorzaakt. Dan kun je veel gerichter met antibiotica aan de slag. Helaas zijn bacteriën steeds ongevoeliger voor antibiotica (dankjewel bioindustrie, en ja het zit ook in scharreleieren, kippenborstfile en de brokken voor Fikkie). Proteus mirabilis, één van de bacteriën die blaasontsteking kan veroorzaken, is al bijna niet meer te bestrijden...

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Eens met Careana, je zou eens naar D manose kunnen kijken, dat is de werkzame stof die ze uit cranberry's halen en goed tegen blaasontsteking is.

Maar ik zou zeker doen wat Careana zegt.

Hier een stuk over D manose

https://www.henw.org/artikelen/d-mannose-bij-recidiverende-urineweginfecties

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat vervelend zeg, en lastig om dit kringetje waar ze in gekomen is te doorbreken ook al om te kijken waar nou de oorspronkelijke oorzaak van de problemen vandaan komt.

 

Alles heeft ook met elkaar te maken, gezondheid van de blaas hangt samen met gezondheid van de nieren, gezondheid van de nieren heeft te maken met gezondheid van het bloed wat weer te maken heeft met de spijsvertering, darmfunctie het hangt allemaal samen. 

Met zoveel medicatie lijkt het logisch dat het bloed niet optimaal gezond is. Ik vraag me ook af of het voedsel wel alle voedingsmiddelen bevat om het lichaam de mogelijkheid te geven te herstellen. En uiteraard zal de darmflora niet optimaal meer zijn.

 

Bovenstaande is een overdenking van mij. En vanuit de logica dat er veel mee kan spelen en alles met elkaar te maken heeft,  zou ik zelf voor een holistische aanpak gaan, waarbij eerst het voedsel onder de loep genomen wordt, evt. een groot bloedbeeld om te kijken of er tekorten ontstaan zijn.  De darmflora en daardoor ook de weerstand,  zou weer hersteld moeten worden. Stand van het bekken kan meespelen.

Het probleem is dus een arts te vinden die dit allemaal meeneemt en het echt vanaf de bodem gaat aanpakken.

 

Misschien dat een kliniek als de Hoek je zou kunnen helpen, ik zou hen bellen en het hele verhaal voorleggen.

https://www.holistischdierenarts.nl/hond/

 

 

 

.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier staat beschreven dat je een blaasontsteking kan hebben zonder bacteriën te hebben.

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/blaasontsteking/item32955

 

 

Volgende forumvraag: Pup 8 weken giarda
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^