Hondensport ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ReneRene

Hallo,

 

Ik heb een Amerikaanse stafford van 1,5 jaar oud en wil daar graag samen mee gaan sporten. Alleen daar kreeg ik een paar vragen bij en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

 

Weke sporten zijn er allemaal ? En sluiten ze aan bij mijn wensen ?

 

Ik wil graag iets doen dat we sowieso samen doen, ook waar hij mentaal in wordt uitgedaagd. Het liefst ook dat er een positieve invloed op zijn spiergroei is. 

 

Ik loop nu gemiddeld 5 uur per dag met hem. (Wel verdeeld in meerdere keren natuurlijk).

Met mooi weer zwem ik 3 a 4 keer in de week met hem.

Ben hem aan het aanleren met de fiets mee te rennen, maar het is wel lastig zo'n lomp beest in bedwang te houden met 1 hand aan het stuursealed.

Ook doe ik een cursus appèl trainen gecombineerd met behendigheid. (Ben nog opzoek naar een school waar ik ipo mee mag draaien i.v.m het ras, dus als iemand er weet in een radius van 30 -45 min rondom kampen overijssel zou dat ook fijn zijn)

 

Iemand tips over wat ik zou kunnen proberen ?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Of het echt een sport is weet ik niet, maar ik doe met mijn hond balans en coördinatie. Dit doe je echt samen met je hond, en het heeft een positieve invloed op de spieren en gewrichten, je hond krijgt meer controle over zijn lichaam en wordt absoluut mentaal uitgedaagd.  

 

Verder kun je denken aan canicross, mantrailen, steppen, fietsen etc etc. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik volg even hp-thumbsup

Woon in omgeving Kampen en ben ook nog altijd op zoek naar iets als Balans en Coördinatie wat Pascale zegt.. ik kan dat alleen niet in onze omgeving vinden hp-cry 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik woon in Kampen en bij HSVD in Dronten geven ze af en toe balans en coördinatie workshops smile Dit wordt dan aangegeven op hun Facebookpagina. Ze hadden er eerst een vaste cursus voor, maar die is uit hun aanbod verdwenen zie ik... 

 

Verder ben ik heel tevreden over deze club. Ik heb daar met Lynn o.a. de puppycursus, gehoorzaamheid en Hoopers gedaan.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mantrailing, dock diving?

honden page profiel ReneRene

Balans en coördinatie ziet er op YouTube wel leuk uit. Misschien eens kijken, lijkt me wel leuk voor beide honden. En bedankt voor de tip dat het in dronten is, mooi dichtbij.

 

Mantrailing moet ik me eens in verdiepen, klinkt opzich ook goed. Maar is het dan niet dat hij teveel achter bepaalde geursporen aan wil als ik bijvoorbeeld in het bos loop ?

 

Dockdiving lijkt me ontzettend gaaf, ik kan alleen maar 1 locatie in Nederland vinden. Weet jij er meer of is er echt maar 1 ?

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 2 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Balans en coördinatie ziet er op YouTube wel leuk uit. Misschien eens kijken, lijkt me wel leuk voor beide honden. En bedankt voor de tip dat het in dronten is, mooi dichtbij.
 
Mantrailing moet ik me eens in verdiepen, klinkt opzich ook goed. Maar is het dan niet dat hij teveel achter bepaalde geursporen aan wil als ik bijvoorbeeld in het bos loop ?
 
Dockdiving lijkt me ontzettend gaaf, ik kan alleen maar 1 locatie in Nederland vinden. Weet jij er meer of is er echt maar 1 ? "

Mantrailen is het zoeken van mensen op specifiek de geur van de persoon die je wil zoeken. Voordat de hond gaat zoeken laat je hem dus aan een voorwerp ruiken. Hierdoor ontstaat een vast ritueel voordat het zoeken begint en gaat de hond niet zo maar zoeken. In het bos kan het dus wel zo zijn dat hij achter een spoor aan gaat maar dat staat dan los van het trailen. Het vinden van de persoon word echt gelinkt aan een beloning. 

 

Mijn Staffordshire bull terriër vind het heel leuk om te doen. Langs de fiets lopen vind hij ook fantastisch, flirtpole vind hij ook erg leuk, springpole & tree tugger vind hij ook fantastisch en ik heb zelf een treadmill voor hem en dat doet hij ook heel graag. 

honden page profiel ReneRene

Ah duidelijk. Zal het eens een kans geven. Even kijken of dat in de buurt te vinden is.

 

Denk niet dat die van mij flirtpole heel leuk vind. Hij heeft niet veel veel met dingen vastpakken. Alleen als het laag bij de grond is en hij kan er flink aan trekken. Als ik op zijn touw ga staan bijvoorbeeld, dan gaat hij los en trekt me wel 10m mee.

 

De andere 2 dingen die je noemde zal ik even  googlen. Ken ze nog niet

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wat heel leuk is om gewoon zelf te doen met je hond is steppen. Ik step met mijn hond er naast, (Galgo kruising) maar misschien dat een stafford wel wil trekken. Dat lijkt me nog leuker! (Al is het voor je eigen conditie minder haha)

 

Op de hondenschool hebben we combi sport, flyball en behendigheid gedaan. Het is net wat je hond leuk vindt, er is vanalles. 

 

Coursen op een renbaan hebben we ook wel eens gedaan. En daar komen ook veel stafford en Pittbull achtige honden, die vinden dat meestal ook heel erg leuk. 

 

Super leuk om te zien!

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Een treadmill is eigenlijk een zelf aangedreven loopband, hier een link van hf mills:

 

http://www.hfmills.nl/

 

Hier voorbeeld van carpetmill van hf:

 

https://youtu.be/_wOQlxXXC1s

 

Hier 1 van een slatmill (race)ook van hf:

 

https://youtu.be/UyC1eS0X3VE

 

 

Dit is een solo (tree) tugger:

 

https://youtu.be/HGNKCjpDgrE

 

Bike/stepjoring:

 

 

https://youtu.be/kOGK5ZPSKlg

 

https://youtu.be/RsuMqpNSMKE

 

Je kan ook bij terriër club nl sleepspoortraining doen:

 

 

https://www.terrierclub.nl/category/nieuws/

 

 

Weet alleen niet op welke locatie dat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Ik woon in Kampen en bij HSVD in Dronten geven ze af en toe balans en coördinatie workshops  Dit wordt dan aangegeven op hun Facebookpagina. Ze hadden er eerst een vaste cursus voor, maar die is uit hun aanbod verdwenen zie ik... 
 
Verder ben ik heel tevreden over deze club. Ik heb daar met Lynn o.a. de puppycursus, gehoorzaamheid en Hoopers gedaan. "

hp-thumbsup

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Hoopers ?

honden page profiel ReneRene

Bedankt voor de tips. Na wat zoeken ga ik kijken of canicross wat is. 

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Bedankt voor de tips. Na wat zoeken ga ik kijken of canicross wat is. 
  "

Leuk! Veel succes laughing

Volgende forumvraag: Flirtpole
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^