Blaasontsteking? Of toch iets anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik vermoed dat Luna blaasontsteking heeft. Tenminste, de symptomen wijzen erop. Ze plast de laatste dagen heel veel. In plaats van één grote plas en hooguit nog een of twee kleine plasjes (bijv. na het spelen met andere honden) doet ze nu een grote plas en dan nog 5-6, soms nog meer kleine plasjes. Gisteren zei mijn vriend dat ze echt minimaal om de twee uur naar buiten moest. Ze drinkt ook heel veel. Gisteren meteen een plasje opgevangen natuurlijk, maar de DA wilde perse een ochtendplasje (waarom eigenlijk?), dus we moesten wachten tot we vanochtend een plasje hadden opgevangen.

 

Vanochtend werden we wakker omdat ze zat te piepen in de gang en héél nodig naar buiten moest. Doet ze normaal ook nooit, ze blijft gewoon in haar mand liggen slapen tot wij beneden komen. Dus samen naar buiten, ochtendplasje opgevangen en zojuist naar de DA geweest. Die gaf aan dat ze eigenlijk niets kon vinden in haar urine. Haar blaas was ook 'normaal' qua formaat, maar dat kon ook komen omdat ze vlak ervoor ook had geplast. Ook geen koorts. Maar omdat de symptomen er wel op wijzen, hebben we toch een antibiotica kuurtje en pijnstillers meegekregen. Helpt dit niet, dan volgt er een bloedonderzoek. Iemand ervaring met zo'n situatie? En bleek het toch iets anders te zijn dan blaasontsteking? Ik hoop natuurlijk dat dat het wel is, want dat is redelijk onschuldig. Moet ik me zorgen maken? Ik hoor het graag!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het kan ook wezen dat de hond al symptomen heeft van een blaasontsteking, maar dat de ontsteking nog niet terug te vinden is in de urine. Ga je een dag later de urine inleveren kan het ineens een flinke blaasontsteking wezen.

 

Ochtendurine, precies dezelfde reden als bij mensen gok ik?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Blaasontsteking zien ze toch wel heel snel in de urine, veel drinken en dan veel plassen kan zeker een andere oorzaak zijn, suiker, en daar prikt men even bloed bij je hond.

Volgende forumvraag: Hese blaf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^