52 weeks of Willow. Week 35

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

7 maanden oud alweer.


Op het moment zit ze behoorlijk in haar pre pubertijd. Het woordje 'hier' kent ze niet meer, en werkelijk álles is interessanter dan ik ben. Gisteren ben ik haar 10 minuten kwijt geweest, en toen ze eindelijk op haar dooie gemakje aan kwam draven rende ze vlak langs me heen. Er kon nog geen blik vanaf.


Ik verstop me geregeld achter een boom wanneer ze te ver gaat, in het begin werd ze hier wat paniekerig van, maar ook nu kijkt ze rustig om zich heen om te zien waar ik ben. En ze leert er niets van hoor, zodra ze me gevonden heeft neemt ze weer een sprintje de bossen in. Dus voorlopig alleen nog maar los in omheind gebied, en verder aan de 10 m lijn om haar grenzen weer wat te beperken.


Ze is ontzettend alert en staat altijd 'aan'. Niet fijn voor mij, ook niet fijn voor Willow, want bij elk klein geluidje schiet ze overeind en laat dan flink van zich horen. Ik ben nog bezig uit te zoeken wat haar rustig maakt. Ze heeft een redelijk vast ritme in wat we doen, maar ze kan haar rust de laatste weken niet goed meer vinden.


Ze is me erg aan het uittesten, en wanneer ik een avonddienst heb is ze bij mijn moeder of zusje nog 10 keer erger. Ze is flink het ontdekken hoe ver ze kan gaan.


Ze springt tegen de deur aan wanneer ze moet plassen, maar ook wanneer ze gewoon aandacht wil. Wanneer je die haar niet geeft kijkt ze je strak aan en blaft non stop. Wanneer je daar geen aandacht aan schenkt springt ze op je af, klein nipje in je voet om vervolgens te maken dat ze weg komt. De held.


Maar ook is het nogsteeds een enorme knuffelkont en weet ze precies hoe ze ons moet overhalen haar weer lief te vinden, nadat ze bijvoorbeeld de konijnen of de kat heeft opgejaagd.


Op de IGP training gaat het nogsteeds geweldig. Het pakwerk is dan ook favoriet bij haar, maar nu oefenen we ook wat met apel tijdens het pakwerk (eerst zitten voordat ze mag bijten of rivieren bijvoorbeeld) daar is mevrouw het niet altijd mee eens en kan dus echt boos worden wanneer ze niet meteen in de mouw mag bijten. Maar hier oefenen we mee.


Ook het apel gaat goed. Ze kan alles los, voert de commando's goed uit en we doen alles op haar tempo.


Hier nog wat foto's en 2 filmpjes. De kleine toverbal, ze wordt zo licht van kleur.

 

Ook in haar slaap laat ze zien dat het een pittige tante is. 

 

Verstopt achter een boom.

 

533042.jpg533045.jpg533044.jpg532723.jpg533043.jpg533046.jpg533047.jpg

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

och, dat filmpje waar ze slaapt, geweldig tongue-out

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja heel leuk!!!

Wat een prachtige honden heb je toch..

honden page profiel NicolNicol 3 doggies

Prachtige hond

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wauw wat een knappe dame is ze zeg!
hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Het blijft een uitdaging dus, maar niets dat jij niet kunt hebben!

Ik vind het wel grappig dat je zegt dat ze zo licht wordt, en haar dan naast Kahlua op de foto zetten, zij is natuurlijk veel lichter van kleur!

maar op de laatste foto zie je dat Willow inderdaad een stuk lichter is dan eerst.

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Jouw nieuwe mantra:

 

Ook dit komt goed. Ook dit komt goed. Ook dit komt goed. 

hp-thumbsup

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Even een fotootje tussendoor. Het is zo leuk om te zien hoe ze per week veranderd, en wat het licht met haar vacht doet. De laatste foto in de update hiervoor is ze duidelijk goud gestroomd, de foto hieronder is van gisteren. Wat een verschil. hp-heart

533174.jpg

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ze is prachtig!

Ze ziet er ook al zo volwassen uit hp-smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ze is prachtig!
Ze ziet er ook al zo volwassen uit  "

Klopt! Zo gedraagt ze zich niet. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ha ha, maar dat herken ik wel hoor.

We moeten nog even geduld hebben foot-in-mouth

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Even een fotootje tussendoor. Het is zo leuk om te zien hoe ze per week veranderd, en wat het licht met haar vacht doet. De laatste foto in de update hiervoor is ze duidelijk goud gestroomd, de foto hieronder is van gisteren. Wat een verschil.  "

Ik vind haar vacht ook zo mooi.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

8 maanden oud alweer, en tijd voor een update.

Wat geniet ik van deze heerlijke drukke, slimme, wilde, puberende maar ook onwijs lieve knuffel kont.


Alle trainingen zijn natuurlijk afgelast, en dat merk ik behoorlijk aan haar. We gaan uiteraard zelf aan de slag, maar ze mist net even die extra trainingen die de 'scherpe randjes' wat van haar af halen. IGP kunnen we thuis helaas niet beoefenen, op het apel na. Maar juist het pakwerk en speuren vindt ze zo leuk.

Speuren gaat overigens wél door, genoeg afstand, en grote weilanden, maar omdat ik in de zorg werk, waar sinds een aantal dagen ook een cliënt positief op corona is getest, wil ik het risico niet nemen. Wel had mijn trainer aangegeven dat we samen een keer aan de slag kunnen, met zijn 2en, dus dat is aardig.


Willow is lekker aan het puberen, ze gaat al een hele tijd niet meer los in het bos, maar aan de 10 m lijn. Zodra ik de riem los laat peert ze m eruit, en komt dan ook echt niet zomaar terug. Als we in groepen wandelen blijft ze wel in de buurt, en ook op omheinde plekken kan ze lekker los.


Als we aan het trainen zijn luistert ze echter perfect en heeft ze haar volle aandacht op mij. Nu vooral aan de lange lijn oefenen op een goede recall, en dan kan ze hopelijk over een tijdje weer lekker los mee.


We zijn sinds een week begonnen met naast de fiets lopen. Een week lang alleen gelopen, fiets tussen ons in, zodat ze went aan het idee om rechts te lopen. Ook snuffelen of op dingen reageren (blaadje, stokje, plastic zakje etc) mag dan ook niet. Hier heeft ze nog wel eens moeite mee.

Gisteren voor het eerst gefietst. Zo'n 20 meter. Willow vond het geweldig, maar ook erg vreemd dat mijn voeten draaide dus daar moest ze even in happen.


We pakken het fietsen erg rustig op, ik twijfelde eerst of het slim was om hier al mee te beginnen, maar de fokker heeft erg interessante artikelen doorgestuurt + is in gesprek met verschillende hondenfysiotherapeuten geweest, en daaruit blijkt dat het wel degelijk goed is om rond de 7 a 8 maanden je hond te laten draven. Geen lange kilometers per dag natuurlijk, maar een paar minuutjes per keer is zeker goed.


Verder heb ik niet heel veel te melden, ze doet het lekker, we genieten samen van nieuwe dingen, en ik leer minstens evenveel (misschien wel meer) van haar als zij van mij.


Hier nog wat fotootjes van dr.

534035.jpg534036.jpg534037.jpg534040.jpg534038.jpg534039.jpg

pagina 9 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Puberteit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^