Kennelhoest of toch niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo allemaal,

 

Sara heeft voor de 2e keer kennelhoest, wat best vreemd is. De eerste keer (vorig jaar mei) hoorde we dat ze kennelhoest had, waar ze voor geënt is. Mijn andere hond die niet geënt was, had nergens last van. Het is toch besmettelijk? 

 

Ze komt daarbij ook niet in aanraking met andere honden. 

 

Nu de voor de 2e keer. Sara hoest al een tijdje, maar soms ook een hele tijd weer niet. Ik ben net terug van vakantie en ze hoestte enorm zei mijn moeder. De andere hond begon ook. Dus ik dacht dat moet wel kennelhoest zijn. Op naar de DA. Beide ietsjes piepende longen en wat verdikte kliertjes, past bij kennelhoest. Beide antibiotica en een hoestdrank.

 

Thuis gaat het prima, niks aan de hand. Hoestte niet meer. Nu kom ik weer bij mijn moeder en ze beginnen beide weer enorm te hoesten. 

 

Nu hebben ze platanen in de tuin staan, ik zie nergens dat dit giftig is. Kan het de stof zijn wat van de bomen komt? Geef ik ze nu voor niks een kuur? 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nee want als de longen piepen dan is er wel wat aan de hand, de oorzaak kan best wel een plant zijn, maar dan pollen of zo??

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dat snap ik.. maar net waren ze daar enorm aan het hoesten. Ben daarna naar het bos gegaan, nergens meer last van. Zit nu thuis, ook nergens last van.

 

Gister precies het zelfde. Dit moet wel heel toevallig zijn. 

 

Heb op internet gelezen dat dit bomen zijn die erg veel stof vasthouden en haren. Als de boom nat is houdt hij deze vast, maar bij droogte niet. 

 

Morgen maar de Dierenarts bellen of ik nog door moet gaan met de antibiota. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als ze op één bepaalde plaats heel erg hoesten, en op andere lokaties helemaal niet, dan lijkt het me voor de hand liggend dat er op die ene plaats iets is wat het hoesten uitlokt. Een geur, stof, partikeltjes, vervuiling, droge lucht... iets irriteert de slijmvliezen of luchtwegen en lokt een hoestreactie uit. Wegblijven van die plek, dus.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als ze op één bepaalde plaats heel erg hoesten, en op andere lokaties helemaal niet, dan lijkt het me voor de hand liggend dat er op die ene plaats iets is wat het hoesten uitlokt. Een geur, stof, partikeltjes, vervuiling, droge lucht... iets irriteert de slijmvliezen of luchtwegen en lokt een hoestreactie uit. Wegblijven van die plek, dus. "

Dat is nog niet zo gemakkelijk. Ze zijn daar als ik werk. Morgen werk ik van 7 tot 18.15. Kan ze niet zo lang alleen laten.. Ik moet maar even een oplossing gaan zoeken..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kan je moeder niet bij jouw thuis (gedeeltelijk) komen oppassen? Tot je weet wat er daar is dat dit hoesten zo uitlokt? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Kan je moeder niet bij jouw thuis (gedeeltelijk) komen oppassen? Tot je weet wat er daar is dat dit hoesten zo uitlokt?  "

Het zijn de bomen in de tuin... Erger nog, de hele tuin staat vol met deze bomen. Ze moeten maar verplicht binnen blijven daar, kijken of dat helpt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Het zijn de bomen in de tuin... Erger nog, de hele tuin staat vol met deze bomen. Ze moeten maar verplicht binnen blijven daar, kijken of dat helpt. "

Ja, wegblijven van die platanen, dan. Maar kennelhoest zal het dan wel niet zijn...

Volgende forumvraag: Cesar Millan en Martin Gaus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^