Welke brok zonder aardappel en peulvruchten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnekeAnneke

Omdat ik toch allerlei verhalen lees over hartziekten en diverse aandoeningen die misschien wel in relatie staan tot graanvrij voeren.

In augustus krijg ik er een puppy bij, maar ik wil niet de brokken van de fokker blijven voeren. Dit is Royal Canin.

Ik ben al enkele dagen aan het zoeken naar hondenvoer zonder aardappel en peulvruchten, maar helaas kom ik zeer weinig tegen. Weten jullie merken?

Hij zal enkele dagen in de week brokken krijgen, en enkele dagen vlees. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Heb je al op voerwijzer.nl (bij hondenbrokken vergelijken) gekeken! Daar kun je al je wensen wat betreft voeding aanklikken en op basis daarvan worden er verschillende soorten voeding uitgekozen door de site met een uitgebreide analyse en kostenoverzicht.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wellicht heb je iets aan de volgende info van voerwijzer.com

 

Ernstigere hartproblemen door graanvrije brokken lijkt merkgebonden | Voerwijzer.com
https://www.voerwijzer.com/nieuws/ernstigere-hartproblemen-door-graanvrije-brokken-merkgebonden-resultaten-eerste-onderzoek/

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Kijk eens naar VOL-brokken (koudgeperst, biologisch-dynamisch) van DARF? Daar zit alleen wat gierst in.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Deze brok schijnt geen taurine tekort te geven, word aanbevolen.

Ik ga deze zelf mixen met wolfsblut, of misschien stap ik wel over..

https://www.zoobio.nl/hondewinkel/hondenvoer/droog-hondenvoer/farmina

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

 

Ik ben nav die berichten ook op zoek gegaan naar brokken met hoog vlees gehalte maar met graan. Dat zijn er niet veel maar genoeg om te kunnen afwisselen. Verder durf ik wel eens een zak zonder granen te gebruiken maar niet voor maanden achter elkaar. 

Je zou renske super premium brokken kunnen proberen (met granen met laag glycemische waarde). Ik weet alleen niet of dat voor pups is.

Ik wissel zelf per 1-2 zakken af. Nu voer ik acana classic poultry (uit canada, met haver) daarna bv renske (met graan), wolfsblut etc etc

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

Tav farmina. Ik heb deze brokken laatst gehad (die met haver). Netjes op tijd geleverd. Ik vond de brokken uiterst onaangenaam ruiken..echt het hele huis stonk ernaar. Hond vond het ook niet erg smakelijk dus heb ze weg gedaan.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Maak je niet al te druk over de voeding. 

Zo jammer. Geniet van je pup en geef de eerste periode wat de fokker ook gegeven heeft om zo niet ineens te veel te veranderen. 

De darmen zijn gewend aan dat voer. 

Ga pas iets anders zoeken als je hond helemaal lekker in zijn vel zit, er is genoeg, voor ieder wat wils. 

Of als je hond er niet goed op doet. 

 

Ik geef mijn hond altijd wat anders. Zit nu op Nutro Wild Frontier Adult Hert & Rund en krijgt dan blikvoer animonde, dan weer kvv. Of worsten van profine of biofood of markus muhle of lukulus of carnilove  of hermanns en ik kan zo nog wel even door gaan. Dit werkt het beste voor mijn hond, hij houd van afwisseling. 

 

 

 

honden page profiel AnnekeAnneke

Iedereen bedankt voor de reacties!

Ik ga mij er nog eens verder in verdiepen.

Farmina heb ik een tijd geleden ook geprobeerd voor onze andere hond. Maar hier had ik dezelfde ervaring mee als Suusje. Normaal eet ze alles, maar dit had ze echt niet graag. Die valt helaas al af.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij zijn voor de zekerheid ook overgestapt naar een andere brok. De Golden staat bekend voor de gevoeligheid met DCM, dus we wilden het risico niet nemen. Wij voeren de volwassen honden, naast de KVV en BARF, Renske brok. Dit vond ik alleen geen geschikte brok voor pups en aangezien wij af en toe een nestje fokken is dat ook weer niet ideaal. ;)

De pups krijgen hier hoofdzakelijk vers vlees, maar ik wil kopers niet verplichten om dat te voeren. Wij zijn uit gekomen op de de Vol Voeding van Darf, vanwege het lage calciumgehalte. Goldens zijn gevoelig voor HD en ED, dus is het aan te raden om een goede calciumverhouding in de brok te hebben.

Ik wil wel adviseren om in ieder geval de eerste twee weken de brok van de fokker te blijven voeren. Alle veranderingen en overgangen zijn al heel veel, om dan ook nog eens te gaan rommelen met het voer is ook zo wat. Dan voorzichtig de brokken van de fokker gaan mengen met de brokken die jij zelf wil voeren en een dagje vers vlees gaan toevoegen, etc. net zo lang totdat je voert wat je wil voeren.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wij zijn voor de zekerheid ook overgestapt naar een andere brok. De Golden staat bekend voor de gevoeligheid met DCM, dus we wilden het risico niet nemen. Wij voeren de volwassen honden, naast de KVV en BARF, Renske brok. Dit vond ik alleen geen geschikte brok voor pups en aangezien wij af en toe een nestje fokken is dat ook weer niet ideaal. ;-)
De pups krijgen hier hoofdzakelijk vers vlees, maar ik wil kopers niet verplichten om dat te voeren. Wij zijn uit gekomen op de de Vol Voeding van Darf, vanwege het lage calciumgehalte. Goldens zijn gevoelig voor HD en ED, dus is het aan te raden om een goede calciumverhouding in de brok te hebben.
Ik wil wel adviseren om in ieder geval de eerste twee weken de brok van de fokker te blijven voeren. Alle veranderingen en overgangen zijn al heel veel, om dan ook nog eens te gaan rommelen met het voer is ook zo wat. Dan voorzichtig de brokken van de fokker gaan mengen met de brokken die jij zelf wil voeren en een dagje vers vlees gaan toevoegen, etc. net zo lang totdat je voert wat je wil voeren. "

Ik dacht dat vol geen granen bevatte, het is wel soort van biologisch begreep ik, ze zeggen het maar zijn toch weer niet helemaal biologisch..

Hebben ze ook proefzakjes?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik dacht dat vol geen granen bevatte, het is wel soort van biologisch begreep ik, ze zeggen het maar zijn toch weer niet helemaal biologisch..
Hebben ze ook proefzakjes? "

Vol bevat gierst, dus naar mijn idee wel granen. ^_^ Hoe het precies met biologisch zit weet ik niet zo.

 

"

  • 60%: Kippennekken, rundvlees, lamsvlees, geitenvlees, kippenvlees,  runderhart, runderlong, runderpens, runderlever.
  • 15% gedroogde wortel
  • 14% gedroogde appel
  • 5% gierst,
  • 2% krill
  • 2% kokosolie
  • 1% brandnetel
  • Natuurlijk vitamines en mineralen preparaat: 0.5%, vocht 0,5%

Bron: https://www.voeronline.nl/darf-vol-brokken-20kg.html"

 

Ik ben nog geen proefzakjes tegen gekomen, maar met vier honden is een zak van 2 kg zo op. laughing Dus dat is dan ons "proefzakje".

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Oow ja, ik weet het al, kip dat kan Sam niet hebben en ook geen Lam.

Verder vond ik het ook een goede brok, ik hoop dat ze nog eens een ander diersoort gaan doen.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Oow ja, ik weet het al, kip dat kan Sam niet hebben en ook geen Lam.
Verder vond ik het ook een goede brok, ik hoop dat ze nog eens een ander diersoort gaan doen. "

Ik weet natuurlijk niet waar Sam allemaal allergisch voor is, maar ze hebben de brok "wild". Daar zit 60%: Hertenvlees, Reevlees, ganzenbot, Hertenorganen, eieren. Misschien is dat wat voor hem?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik weet natuurlijk niet waar Sam allemaal allergisch voor is, maar ze hebben de brok "wild". Daar zit 60%: Hertenvlees, Reevlees, ganzenbot, Hertenorganen, eieren. Misschien is dat wat voor hem? "

ooh ja, daar ga ik eens naar kijken, hij doet het goed hoor op wolfsblut, maar ik zou wel wat anders willen proberen, een 2 kilo zak kan dan wel, hangt van de verzendkosten af.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^