Hoeveel minder voeren bij benchrust?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Afgelopen woensdag is Romy voor de 2e keer aan haar linkerachterpoot geopereerd en moet dit keer 6 weken benchrust houden (help!). Omdat ze nu amper beweging krijg wil ik de hoeveelheid voer die ze krijgt aanpassen zodat ze niet dichtgroeit. Ik was net over op het Platinum voer, ze kreeg 170 gram per dag (ze weegt 12,5 kilo). Aangezien ik haar nu ook weer niet te weinig wil voeren vroeg ik me af of iemand weet wat wijsheid is, is daar een gouden regel voor of zo??

Ik hoor het graag!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Wat vervelend. Ik weet niet of jouw hond de bench erg vindt. De mijne destijds wel en die heb ik aan de riem bij mij genomen. Hond tevreden en hield rust. Eten heb ik niet aangepast. De pijn en misschien toch ook stress neemt ook af. Zie je dat de hond dikker wordt dan zou ik 10 gram minder geven dagelijks dus 160 gram . Zie je geen verschil dan de week erop weer 10 gram dagelijks minderen, naar 150 gram. Die 10 gram mist de hond niet. Ze moet niet ook nog honger hebben.

Op die manier heb ik mijn hondje af laten vallen, duurt wat langer, maar veel fijner en beter voor de hond.

Hoe bevalt de platinum? . 

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Op dit moment zit ze nog niet in de bench, ze slaapt veel op de bank en houdt zich tot nu toe rustig maar of ze dat over 4 weken nog doet betwijfel ik en dan zal ze toch in de bench moeten vrees ik. Ze is er ook niet kapot van, gaat na 10 minuten beginnen met piepen...

Ik heb dus het idee dat ze al dikker aan het worden is (we zaten net aan het eind van de 6 weken van de eerste operatie aan dezelfde poot), vandaar dat ik nu toch even wil gaan minderen. 

De platinum bevalt prima! Gebruik het wel nog niet zo heel lang maar haar ontlasting was prima en ze smult er van (van het voer, niet haar ontlasting, haha!). Dank je wel voor de tip, ik ga daar zeker mee aan de slag!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Welke smaak heb je vd platinum? Ik heb het ook gevoerd, de lam versie, maar kreeg bergen ontlasting en hij ging poep eten. Jammer want hij at het heel graag.

 

Zou dan proberen aan de riem bij je te houden, geeft minder opgesloten gevoel dan de bench misschien.

Beterschap!

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Ik heb eigenlijk nooit minder gevoerd. Wilde ook niet dat mijn hond honger had. Ze is er ook bijna niks van aangekomen. Daarna het lopen weer opgepakt en ze zat binnen no time op het zelfde gewicht. Dan heb ik het over nog geen 0.5 kilo erbij.. 

 

Ze zat trouwens ook aan de lijn, vast onder de bank.. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Op dit moment zit ze nog niet in de bench, ze slaapt veel op de bank en houdt zich tot nu toe rustig maar of ze dat over 4 weken nog doet betwijfel ik en dan zal ze toch in de bench moeten vrees ik. Ze is er ook niet kapot van, gaat na 10 minuten beginnen met piepen...
Ik heb dus het idee dat ze al dikker aan het worden is (we zaten net aan het eind van de 6 weken van de eerste operatie aan dezelfde poot), vandaar dat ik nu toch even wil gaan minderen. 
De platinum bevalt prima! Gebruik het wel nog niet zo heel lang maar haar ontlasting was prima en ze smult er van (van het voer, niet haar ontlasting, haha!). Dank je wel voor de tip, ik ga daar zeker mee aan de slag! "

Als je hond dikker wordt dan voer je minder. Zo simpel is dat. En als je dan merkt dat ze schraal begint te worden dan voer je weer een beetje meer. Daar zijn geen richtlijnen voor, geen maten. Gewoon je hond blijven beoordelen, aaien en knuffelen; dan merk je dat vanzelf. En dat het gewicht dan een beetje schommelt is niet erg.

Volgende forumvraag: Hypoallergeen voer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^