Puppy bij, hoe wandelen met 2 honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

Hallo,

Ik sta op de lijst voor een pup als 2de hond.

 

Alleen weet ik niet hoe ik de wandelingen met 2 ga moeten aanpakken.

 

Ik ga met Quby altijd wandelen met een flexi lijn van 6m. op de weg en een van 8m. in het bos. Ik kan geen losse wandelingen met hem doen. (Ale hij kan heel goed los lopen, té goed zelf. Dus hij komt niet direkt terug als ik roep wink ik laat hem wel loslopen in een afgesloten wei bij mijn ouders) Omdat ik vind dat een hond ook hond mag zijn, laat ik hem snuffelen zolang de lijn van de flexi is. (Lijn volledig op = volgen, anders kan ik elke 5m stoppen wink). Als ik hem aan de korte lijn doe wandeld hij ook mooi mee en trekt hij niet.

 

Nu heb ik al verschillende mogelijkheden opgezocht, er bestaat bv. een flexilijn waar je 2 honden aan kunt maken die roteerd zodat ze niet zo makkelijk in de knoop gaan, deze is wel maar 3m. dus hebben ze zoveel ruimte  niet om te snuffelen. Ook heb ik al een tussenstuk gevonden met een splitsing. Maar dan moet de ene de andere altijd volgen? En om met 2 kassen van een flexilijn rond te lopen zie ik ook niet echt zitten, want hoe dan kakjes opruimen? De lijnen vasthouden? En de honden? De ene aan de flexi doen en de andere aan de korte vind ik dan ook weer zo zielig. Een voor één gaan wandelen is voor mij ook niet echt een optie.

 

Dus als iemand nog andere tips heeft of aanraders. Altijd welkom!

De pup zal pas voor het einde van dit jaar zijn, maar een goede voorbereiding is al het halve werk wink

honden page profiel DagmarDagmar

Ik gebruik 2 flexi's.  Dit geeft echt geen probleem.  Ze moeten wel elk aan hun kant blijven, zodat de lijnen niet in elkaar gaan. Ze doen dat ook 95% van de tijd :) 

 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Wat leuk dat je er een pup bij krijgt.

Misschien overwegen om niet aan de flexi uit te laten maar in elke hand een gewone riem? Waarom ik dit zeg is omdat je minder controle hebt met de flexi en je zelf (en zeker ook andere) hier mee kan bezeren.

Ik heb twee lijnen van twee meter, ze kunnen naast elkaar lopen maar ik heb ze ook met regelmaat ieder aan een kant. Op plekken waar ze los kunnen lopen ze lekker los en hebben ze alle ruimte om te struinen en te spelen.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik heb geen 2 honden, maar ik zou in jouw geval toch ook regelmatig met de honden apart gaan wandelen, quality time 1-op-1. Daar zullen ze zeker van genieten. Ik heb geen tips voor tegelijkertijd uitlaten. 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik ben het ook eens met Hettie, wij lopen elke dag minimaal twee keer “alleen”.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

2 flexis gaat prima in een bos maar op straat vind ik dat te gevaarlijk. Dus ik zou op straat gewone lijnen nemen (bv 2m). In het bos kan dat wel twee flexis hoor.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je wordt daar vanzelf handig in, hoor, met twee flexi's lopen. Op straat zet je ze dan kort en van zo vlug je het bos instapt, kan je ze laten rollen. 

Twee honden aan 1 flexi zou ik nooit doen, omdat elke hond zijn eigen tempo heeft (en al zeker een pup loopt niet hetzelfde als een volwassen hond). Voor een pup is het goed dat ie zelf zijn tempo mag bepalen, dat komt zijn spierontwikkeling en motoriek ten goede. 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik loop met 2 flexi lijnen, en mijn moeder liep er met 3 als mijn honden bij hun zijn, als ik aan het werk ben ( nu tijdelijk met 2 aangezien hun vorige hond vorige maand is ingeslapen ), maar over aantal weken zullen het er weer 3 zijn, als hun nieuwe pup er is.

 

Zo'n splitlijn is erg onhandig, moeten inderdaad altijd vlak bij elkaar lopen, en dan moet je geen paaltjes of bomen tegenkomen, want dan heb je een probleem ( ik heb zo'n lijn geprobeerd, maar hem na 2 dagen al opgeborgen ).

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

Bedankt voor de tips!

Dan ga ik zowizo al beginnen oefenen op Quby aan 1 kant te laten lopen, doet dat het meest van de tijd wel. Maar soms is er aan de andere kant ineens zo een goed geurtje he wink

 

Voir de 1 op 1 wandelingen, in het begin zal dat zowizo moeten omdat Quby enkel kakt in een wei en daar ben ik al minstens 45min voor onderweg, wat teveel is voor de pup. Maar het zou leuk zijn om na een tijd met de 2 samen te kunnen gaan. Zeker op de dagen dat ik werk.

 

Met zo een splitsing vrees ik idd ook dat de ene op de andere gaat plassen, pootje omhoog en....

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Yass,

Zo een splitlijn waar beide aan elkaar zitten zou ik nooit doen.

Mocht je een keer wat niet de bedoeling is een hond met verkeerde bedoelingen( willen aanvallen,

erg opdringerig of erger) tegen komen dan hebben jouw honden nauwelijks/weinig kans.

Volgende forumvraag: Vaös zijn treadmill.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^