Erg ziek geweest, moet ik me zorgen maken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hoi,

 

Toen ik na een hele dag stage thuis kwam hoorde ik van mijn moeder dat Penny heel erg ziek is geweest. Ze heeft 2 keer overgegeven en ging daarna heel erg trillen. Ze heeft veel pijn gehad en was ongeveer 1,5 uur alleen maar aan het trillen. Daarna had ze diaree en nam het trillen af.

Inmiddels lijkt ze weer helemaal gezond, ze is weer actief en geeft geen pijn meer aan. Haar buik voelt nog wel wat hard maar ze had wel veel honger en heeft dus een beetje voer geweekt water gekregen.

 

Ik ben hier heel erg van geschrokken en maak me nog steeds veel zorgen. Mijn moeder heeft natuurlijk contact gehad met de dierenkliniek en die gaf aan dat ze waarschijnlijk iets verkeerds had gegeten en dat het weer goed zou komen. Ik vertrouw die dierenkliniek, maar vind het toch eng.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Trillen komt meestal door pijn in dit soort gevallen (bij de mens iig). 

 

Zolang ze nu goed eet en drinkt, poept en plast en je geeft aan dat ze ook actief is dan zou ik mij geen zorgen maken. Het lijkt er dan idd op iets verkeerds gegeten of 'gewoon' een buikpijn. Gewoon goed in de gaten houden, maar verder voor nu niet te druk om maken hp-smile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

een virus komt zo op en kan zoweer voorbij gaan, je geeft aan dat het al beterd, goed in de gaten houden ....Melissa als het dagen aanhoudt en hoge koorts dan zorgen maken en niet wachten met naar de dierenarts gaan....wanneer het een paar uurtjes is zou je norrit kunnen geven, zuiverd maag en darmen...en je mams zal zeker even de koorts opgenomen hebben, geen koorts ....wel naar en overgeven kan even een flink virus zijn, je geeft nu ook aan dat het al flink gebeterd is.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties! Fijn om te weten dat het dus niet ernstig is, ik heb het nog nooit meegemaakt dat ze gaat trillen omdat ze ziek is dus ik schrok echt toen ik dat hoorde.

Ze heeft het eten binnen gehouden en geeft dus niet meer over, ze is nu alleen wel heel erg moe. Ze ligt alleen maar op haar plaats en slaapt veel, maar dat is ook heel logisch. Ik kijk morgen wel even wat ik met haar ga doen, maar het wordt sowieso niet een hele lange of intensieve wandeling.

 

Ik weet nog steeds niet hoe het komt. Het kan zijn dat ze iets verkeerds heeft gegeten, ze eet de hele wandeling door alles wat ze op de grond vind, maar dat was laatst alleen maar poep en rietstengels. Omdat mijn moeder in haar overgeefsel wel iets hards vond wat op riet leek kan het laatste de oorzaak zijn, maar ze heeft laatst niet echt veel riet gegeten dus dat is ook raar. Een virus kan want ze was de afgelopen dagen een beetje raar (beetje sloom, niet gemotiveerd, minder speels) maar ze heeft nu nauwelijks contact met andere honden dus ik weet niet waar het dan vandaan moet komen.

 

Mijn moeder heeft het trouwens wel goed gedaan, ze is constant bij haar gebleven en heeft haar echt goed verzorgd. Een thermometer hebben we nog niet voor haar, maar die gaat er zeker komen.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Voor overdracht van een virus hoeft ze geen direct contact met andere honden te hebben. Als jullie ergens lopen waar een zieke hond gelopen heeft en ze daar veel snuffelt kan ze ook besmet raken. En helemaal als ze poep eet.

Beterschap voor Penny!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Dit doet mij erg aan Lotus vorige week denken. Ook zij was ineens niet lekker en aan het trillen, de da dacht aan een buikvirus of angst omdat ze bij ons aan het slopen zijn en dit veel lawaai met zich meebrengt. Ook met Lotus ging het een paar uur later weer beter, omdat Lotus nergens meer last van heeft en ze nog steeds aan het slopen zijn denk ik dat het een virus is geweest.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik denk nu toch ook dat het een virus is geweest. Penny was vanochtend tijdens het wandelen weer een stuk actiever, ze was wat vrolijker en rende ook weer gewoon op volle snelheid naar me toe als ik haar riep. Ze is nog steeds wat langzamer dan ik ben gewend dus ik hou haar nog even rustig, maar het komt wel goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Gelukkig Melissa, altijd naar als je hond niet lekker is....haal een temperatuurmeter in huis zodat je altijd de koorts kan opmeten, zo kan je wat beter inschatten de ernst ervan....    nog nooit gedaan ? In zijligging , doe het de eerste keer met zijn twee, de een houdt de hond vast en spreektde hond geruststellend toe, zelf doe ik wel altijd wat vaseline of olie om de meter, .....en temperaturen als je hond niets mankeerd, goede waarde is rond de 38.3/5.   Geen koorts, als je hond dan ziek is weet je de temperatuur......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Vergeet ik Melissa, nooit de temperatuurmeter onder de hete kraan schoonmaken, ik gebruik altijd azijn om de meter nadien te ontsmetten, en de meter is alleen voor de honden.smile

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Zal inderdaad een virus zijn geweest, lees momenteel op Facebook dat er veel zieke honden zijn.

 

Mijn jongste aus vorige week woensdag heel ziek ( zat haast geen leven in, wilde niets ).

Mijn moeder is nog met haar naar de dierenarts geweest, was al vanaf maandag aan de diarree, woensdag ochtend begon ze ook nog te spugen.

Eind van de ochtend/ begin van de middag begon ze bloed te spugen en poepen, en is mijn moeder met spoed naar de dierenarts geweest, nadat wij telefonisch contact hadden gehad ( ik moest werken ).

 

Bij haar was het een maag/ darm virus, ze had een spuit gehad met een antibraak middel, en kreeg een kuurtje antibiotica voor 6 dagen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties. Gisteren was ze tijdens het wandelen nog wat sloom, maar thuis was ze weer helemaal gek met haar knuffel, dus het gaat goed.

 

@Willemijn: bedankt voor de uitleg, heb ik veel aan! Ik ga er binnenkort een kopen.

 

@Danielle: dat is heftig, nog erger dan bij Penny. Gelukkig was het maar een virus. Ik hoorde gisteren van mijn moeder dat er inderdaad meerdere zieke honden zijn. Ik ga de komende tijd ook even voorzichtig zijn met haar in contact brengen met andere honden, ook omdat ik niet wil dat ze anderen besmet.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ze is weer beter hp-shiny 's middags was ze weer helemaal zichzelf, rennen, spelen, mij uitdagen en met heel veel plezier de commando's die ik gaf uitvoeren. Ik denk dat ze zelf ook opgelucht was want het eerste wat ze deed toen ze vrij mocht rond lopen was heel uitgebreid en ontspannen in het gras rollen. Het maakt mij echt blij om haar weer zo te zien, ik denk ook dat ze al een tijdje wat ziek was omdat ze zich al een tijdje anders gedroeg.

Volgende forumvraag: Iemand idee voor hond HD
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^