Welke viervoeter is het meest actief? - Activity monitors/trackers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Sommige zullen dit topic nog wel herinneren:

Endomondo Challenge, welke pootjes maken de meeste kilometers?

 

Omdat ik altijd vergat om Endomondo tijdens het wandelen aan te zetten, heb ik bijna een jaar geleden een activiteiten tracker voor aan de halsband van mijn hond gekocht. Mijn hond draagt zijn halsband alleen tijdens wandelingen, dus er wordt precies bijgehouden hoeveel minuten wij per dag wandelen. Eigenlijk is het de bedoeling dat de hond de tracker 24/7 draagt, maar ik voel me er niet prettig bij als mijn hond een halsband draagt terwijl ik geen zicht op hem heb. Hij zal maar ergens aan blijven hangen, zie ook het verhaal van Rocco.

 

Nu is mijn vraag of er anderen zijn die ook een tracker of monitor voor hun viervoeter hebben? Misschien is het leuk om in dit topic je "fit report" te delen. Ik ben namelijk heel erg benieuwd naar hoe actief jullie honden zijn.

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Ik heb de Petkit Fit P2

8887902_r_z005a.jpg

Een tracker die ook goed voor kleinere honden te gebruiken is (de tracker is zeker niet groot). Hij is waterbestendig en je doet erg lang met de knoopcelbatterij. Deze tracker kan ook inzicht in slaap geven (maar zoals eerder vermeld draagt mijn hond geen halsband in huis). Je kunt ook reminders instellen voor Deworming, Deflea, Grooming etc.

 

Wanneer je gebruik zou maken van een hondenuitlaatservice kun je in de gaten houden hoe lang ze daadwerkelijk met je hond weg geweest zijn. Is toch fijn die extra controle? ;-)

 

De enige nadelen die ik kan bedenken zijn:

- je moet de gegevens handmatig ophalen. Je telefoon dient in de buurt van de tracker te zijn om de gegevens via Bluetooth op te kunnen halen.

- Deze tracker geeft geen afstand in kilometers weer. Dit doet de Pitpat activity tracker overigens wel.

 

Dit is het “fit report” van afgelopen zaterdag:

525422.jpg

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Op zich wel leuk een tracker want de honden lopen meer dan ik die rennen heen en weer .... Bij mij doet Endomondo het vaak niet wel de tijd maar niet de kilometers dus heb hem ook niet altijd aan 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Report van gister:

525450.jpg

Het was erg warm dus we hebben 's ochtends een lange wandeling gemaakt en verder alleen korte plas- en poeprondjeswink

 

Is er verder echt niemand anders met een tracker?embarassed

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Op zich wel leuk een tracker want de honden lopen meer dan ik die rennen heen en weer .... Bij mij doet Endomondo het vaak niet wel de tijd maar niet de kilometers dus heb hem ook niet altijd aan  "

Ik vind het ook erg leuk om een beetje inzicht te krijgen. Wat ik erg jammer vind is dat mijn tracker geen afstand in kilometers weer geeft, dus ik kan niet zien hoeveel mijn hond meer dan mij loopt. Als ik opnieuw een tracker zou kopen, zou ik misschien een andere kiezen (de Pitpat tracker). Maar aan de andere kant betwijfel ik in hoeverre de afstand gemeten door een tracker daadwerkelijk klopt. Een kleinere hond zet meer stappen om dezelfde afstand af te leggen dan een grote hond. Misschien hebben ze hier rekening mee gehouden en dien je dat in te stellen, dat weet ik niet.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zoiets vind ik ook wel leuk, maar neem aan dat dit enkel te bevestigen is aan een halsband ?

 

Mijn hond draagt immers enkel een tuigje...

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Zoiets vind ik ook wel leuk, maar neem aan dat dit enkel te bevestigen is aan een halsband ?
 
Mijn hond draagt immers enkel een tuigje... "

Nee hoor, als mijn hond zijn tuig draagt doe ik hem ook daar aan bevestigen. Zijn de bandjes van het tuig heel breed? Ik denk dat het zelfs gaat met bandjes tot wel 4/5 cm

honden page profiel charlottecharlotte

" Ik vind het ook erg leuk om een beetje inzicht te krijgen. Wat ik erg jammer vind is dat mijn tracker geen afstand in kilometers weer geeft, dus ik kan niet zien hoeveel mijn hond meer dan mij loopt. Als ik opnieuw een tracker zou kopen, zou ik misschien een andere kiezen (de Pitpat tracker). Maar aan de andere kant betwijfel ik in hoeverre de afstand gemeten door een tracker daadwerkelijk klopt. Een kleinere hond zet meer stappen om dezelfde afstand af te leggen dan een grote hond. Misschien hebben ze hier rekening mee gehouden en dien je dat in te stellen, dat weet ik niet. "

Hey allemaal, 

 

Ik ben ook van plan om een activity tracker te kopen voor mijn lieve Oscar ????

Ik las dit artikel:https://www.maxizoo.be/nl/tips-en-advies-lijst/honden/algemeen/pit-pat-activiteitstracker en ik denk wel dat de Pitpat tracker best goed is :) 

Ik hou jullie op de hoogte!

 

Volgende forumvraag: Eerste loopsheid op komst?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^