Rottweiler (6j) accepteert nieuwe pup (7wk) niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

" honden kennen geen jaloezie.

 

Lol, hier het bewijs

 

525330.jpg

 

525329.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Bovenste foto heel herkenbaar.....hihi, en de gezichtsuitdrukking van de tweede foto spreekt boekdelen, ook herkenbaar.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dit is dus onzin, een reu zal never te never een teefje doodbijten, ten tweede wij hebben al 40 jaar ervaring met dit ras. Et finalement, dit hebben wij eerder meegemaakt. Je antwoord op mijn vraag is uit een onervaren oog geschreven kan ik opmaken uit jouw profiel. Als je hier niks mee hebt ervaren, graag je advies voor u houden. Tenzij u een gedragstherapeut bent.  "

Ga aub ergens een cursus hondengedrag volgen(geen hondenschool waar de  tijd ook is blijven stilstaan).

Jouw ideeën over hondengedrag zijn zo achterhaald en fout.

60  jaar geleden dacht men ook zo, ondertussen is er zoveel ontdekt en verandert over hoe honden denken en doen,

Dat idee over honden opvoeden is al zo lang voorbij: jonge mensen hier weten zelfs niet waar je het over hebt ( ik wel: ben oud genoeg  om dat wel te weten).

40 jaar ervaring? Neen jij bent gewoon stil blijven staan in de tijd van de rangordetheorie.

Ps1: als een hond een andere hond wil dood bijten maakt het niet uit of het een reu of een teef is. Is een achterhaald bakerpraatje van ongeveer 50 jaar geleden.

Ps2: jouw max is waarschijnlijk ernstig sociaal gestoord tov andere honden. Herplaats zo snel mogelijk het pupje.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

TS is al weg maar ik hoop voor de pup dat ze nog meeleest en iets met de gegeven tips doet anders zie ik het zwaar in voor het pupje.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" TS is al weg maar ik hoop voor de pup dat ze nog meeleest en iets met de gegeven tips doet anders zie ik het zwaar in voor het pupje. "

Echt.

Het grote probleem met die oudere hondeneigenaren (en oudere hondentrainers):

ze denken met al hun jaren 'ervaring' alles te weten, terwijl we (ik zeg we omdat ik ook bij die ouderen hoor) eigenlijk vroeger alles gewoon fout deden en dachten ivm met honden. En niks willen aannemen (ervaring bla bla)

40 jaar ervaring hoe het net NIET moet dus.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Echt.
Het grote probleem met die oudere hondeneigenaren (en oudere hondentrainers):
ze denken met al hun jaren 'ervaring' alles te weten, terwijl we (ik zeg we omdat ik ook bij die ouderen hoor) eigenlijk vroeger alles gewoon fout deden en dachten ivm met honden. En niks willen aannemen (ervaring bla bla)
40 jaar ervaring hoe het net NIET moet dus.
  "

We zijn nooit te oud om te leren toch? Niks mis mee!

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" We zijn nooit te oud om te leren toch? Niks mis mee!
  "

Tuurlijk niet.

Maar het probleem is net dat de meesten niks nieuw willen aanleren.

Zoals bv Ts.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Een hele goedenavond,
Wij hebben een mooie rottweiler in 2015 gekocht, opgevoed en rond zijn 2de een nieuwe pup erbij gedaan. Max en Daan werd het samen. Daan kwam hier later bij dus. Dit ging veelal in het begin goed, helaas kregen ze steeds vaker en steeds heftigere ruzies met elkaar en ze zijn dit jaar uit elkaar gehaald. Daan is herplaatst en Max is bij ons gebleven. Daan heeft geen cursus gehad en Max wel toen. Daan heeft zich (?) daardoor en door andere factoren bovenaan de rangorde gezet en zo ontstonden ruzies tussen de twee. 
 
Nu hebben we een nieuwe pup, dit keer een meisje, genaamd Ella. Ella is 7 weken en heeft een goede stamboom van een betrouwbaar nest. Ella is heel 'cute' en lief. Hoe pak ik het nu beter aan? Wij wonen op een groot erf met alle ruimte. Max gromt nogal eens naar Ella en heeft al twee keer uitgehaald. Ik weet niet of ik Max moet straffen want ik lees dat op internet over de 'rangorde' verstoren wanneer ik Max straf voor iets waar hij gelijk in heeft. Het is zijn territorium immers. Hoe in hemelsnaam ga ik hiermee om? Moet ik speciale cursussen doen? Gaat dit ooit over? Komt dit wel goed? Ze slapen samen in 1 hok buiten allebei hun eigen bak. Ze delen niks, we durven Max geen kluif o.i.d. te geven omdat hij niets en niemand erbij laat, en als de pup er toevallig bij komt...dan kunnen we die in de tuin begraven...
 
Alle tips uit ervaring worden zeer gewaardeerd.
 
Mvg
Familie Rottweiler?????????????? "

misschien lees je nog mee

 

Zoek niet teveel in dominantie, rangorde etc.  https://www.doghouserock.nl/artikelen-over-training/48-keuzeshond.html, lees ook deel 2 en 3, de links staan onderaan de site.

 

Is Max helemaal gezond? 

In elk geval lijkt het er voor mij op dat Ella voor hem erg spannend is, en hij haar misschien soms ook te druk vindt, hij misschien gewoon zijn rust wil hebben, hij misschien onzeker is over zijn eigen plek bij jou.

Ik zou alles goed gaan begeleiden en het de honden niet zelf laten uizoeken. Als Max gromt naar de pup ben je eigenlijk al te laat, en ga je niet ingrijpen kan het zijn dat de spanning steeds hoger wordt en Max haar wel degelijk iets aan kan doen. Dus bij grommen niet afstraffen, hoogstens even geruststellen, "alles goed Max, dat is Ella". En dan ervoor zorgen dat er afstand komt tussen die twee. 

Voorkom liever, dus zorg ervoor dat Ella Max met rust laat.

 

Laat Max ook voelen dat hij nog steeds belangrijk is voor je, doe regelmatig iets samen, wat hij leuk vindt om de band goed te houden.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tuurlijk niet.
Maar het probleem is net dat de meesten niks nieuw willen aanleren.
Zoals bv Ts. "

Misschien zetten we degen wel aan het denken, als je een beetje meer verdiept wat de wetenschap tegenwoordig heeft uitgevonden hoe en wat werkt bij honden, wie weet, leest degene nog mee en denkt er nog over na?

Zelf heb ik ook dingen door het forum aangepast in het opvoeden van mijn vorige hond en deze, 2 totaal verschillende opvoedingen trouwens, ook totaal 2 verschillende honden.

 

Soms pik ik dingen op van hier, probeer dingen uit, soms werkt het en soms denk ik, ik had nooit naar het forum moeten luisteren, want dingen terugdraaien vind ik lastiger.

Zo blijf je leren, en dat is alleen maar leuk.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Wat een reactie van TS. Jammer dat ze weg Is, had graag gevraagd waarom ze opnieuw een pup neemt als Daan, de eerste pup, na enkele jaren herplaatst wordt?

Als dit niet lukt, wordt deze dan ook herplaatst?

Misschien kan je beter al je energie in Max steken en geen pups meer nemen.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Je kan je hele leven honden hebben en meer bepaald prachtige Rotties, de ene is de andere niet.

Vind het spijtig dat TS niet meer actief is op HP, al begrijp ik langs één kant wel waarom. Sommige reacties hier waren behoorlijk grof. Niet eens zijn is ok, maar zeg dat dan op een opbouwende manier, niet meteen aanvallend. Mensen gaan kleineren en zeggen dat hun IQ niet hoog zal zijn, vind ik beneden alle peil. Zegt veel over mensen die zoiets schrijven, men verwijt TS dat ze niet leert en denkt het te weten, maar ook aan de andere zijde zitten er duidelijk behoorlijk betweters. 

 

Ik leef voor honden, ga ook al jaren naar een asiel en hield me al meermaals bezig met de zogenaamd wat moeilijkere honden. Maakt niet uit welk ras, ik bekijk ze allen hetzelfde, zijnde een hond. Het gedrag is vaak behoorlijk complex en ik zal nooit beweren er alles over te weten, elke dag leer ik bij. De honden moeten ons maar begrijpen, maar andersom is het begrip vaak ver te zoeken. We denken het te weten...zijn oh zo superieur. Niet dus.  Ook dat gezeur steeds over rassen, net alsof binnen 1 ras is elke hond hetzelfde. Sommige rassen worden gelijk veroordeeld.


Moest TS toch nog lezen, zou ik haar aanraden om een goede GT te consulteren die het gedrag van beide honden onder de loep neemt. Wacht niet tot het te laat is, want kan wel degelijk misgaan. Ter plaatse kan veel beter worden gekeken hoe dit moet worden opgelost, op afstand raad geven voor zoiets, zonder de honden te zien, lukt niet.

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

@Marie Rose,
Ik ben wel benieuwd waar je hem/haar wel iets zinnigs hebt zien schrijven?

Na 3 hele normale reacties van 2 forumleden vroeg ze al of ze hier ook mensen kon blokkeren...daar ging het al mis, daarna volgde er nog heel veel meer dingen wat niet wijst op een brein dat lekker vlotjes functioneert.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" @Marie Rose,Ik ben wel benieuwd waar je hem/haar wel iets zinnigs hebt zien schrijven?
Na 3 hele normale reacties van 2 forumleden vroeg ze al of ze hier ook mensen kon blokkeren...daar ging het al mis, daarna volgde er nog heel veel meer dingen wat niet wijst op een brein dat lekker vlotjes functioneert. "

Zag laatst toevallig een oude aflevering van de rijdende rechter. Met een geadopteerde rottweiler, mevrouw had ze al tientallen jaren. Hoe kon zij nu de fout zijn? Ze had al jaren rottweilers bla die blabla. Deed me erg aan dit denken... 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Zag laatst toevallig een oude aflevering van de rijdende rechter. Met een geadopteerde rottweiler, mevrouw had ze al tientallen jaren. Hoe kon zij nu de fout zijn? Ze had al jaren rottweilers bla die blabla. Deed me erg aan dit denken...  "

Ja, ik dacht ook dadelijk aan die aflevering.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Lijkt me wel..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk het ook hoor.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^