Vertraagde Schildklier iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Zoals sommige wel weten heb ik een soort van 2de hond dat is namelijk de hond van mijn zus Eddy een Bullmastiff van 4 jaar nu. 

 

Eddy begon in april symetrisch op zijn flanken haar te verliezen en was behoorlijk aangekomen afgelopen jaar. Hoeveel wisten we niet omdat Eddy niet makkelijk ergens mee naartoe te nemen is. 

 

Ook was hij behoorlijk traag aan het worden. Nu is dat voor Eddy niet zoooo vreemd...meneer is liever lui dan moe maar zo lui...dat hadden we nog niet meegemaakt. 

 

Mijn zus ging voor zijn entingen naar de DA en vroeg meteen naar de kale plekken. Iedereen zei namelijk dat het een seizoens allergie was omdat het blijkbaar bekend is binnen het ras. Maar ergens vond ik het er raar uit zien. 

 

De dierenarts heeft hem meteen op de weegschaal gezet en met vorig jaar vergeleken. Eddy was maar liefs...10kg aangekomen! In 1 jaar tijd...dat is wel extreem veel voor een hond die eigenlijk het normale kreeg wat hij altijd al kreeg....

 

Ze hebben toen bloed afgenomen en al snel kwamen we er achter dat Eddy een zeer vertraagde schildklier heeft. Hij is meteen op medicijnen gezet om de waardes op orde te krijgen. Ze zijn er nu 2 maanden mee bezig en hij is weer haar terug aan het krijgen. Echter doordat zijn schildklier vertraagd is...is hij wel vatbaarder voor dingen. Hierdoor heeft hij waarschijnlijk een schimmel/infectie aan zijn poten en moeten we die nu sinds 1 week elke dag wassen. 

 

Nu is mijn vraag heeft iemand ervaring met een hond met een vertraagde schildklier? Wat kan je eventueel nog ondersteunend er bij geven? 

 

Eddy krijgt sowieso begin van het najaar schoentjes voor buiten omdat hij al heel vaak sneetjes, wondjes enz. Aan zijn poten heeft gehad. 

 

Hij is inmiddels al 3 kilo afgevallen en moet er minstens 10 a 15kg afvallen.  Dus we zitten op de goede weg. 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

ik heb wel ervaring met een mens. bij mijn moeder werkte hij volgens mij te snel... weet het niet meer precies. ze was sneller geïrriteerd en moe. medicijnen hielpen wel alleen na een tijdje bouwde ze het af en ging een tijdje goed. ze heeft uiteindelijk een laser behandeling gehad. hielp echt!
ik weet alleen niet of dat voor dieren ook geld...

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

. Er loopt nog een topic, kale plekken,is va de baas  van een labradoodle die wordt ook verdacht van, daar is al wel reactie op gekomen.

 

Ooit een smous gekend met hypothyroid,  kreeg zwart vel, werd kaal. Met medicijnen knapte hij helemaal op. Tot mw. Dacht, ik kan medicijnen wel laten staan, hondje was binnen heel korte tijd helemaal terug bij af, zo sneu.

 

Misschien kan je kijken bij de huisdierendokter? Heeft chinese middelen voor veel kwalen, maar zelf zou ik gewoon alleen de medicijnen vd da geven, zeker nu je merkt dat het beter gaat. Never change  a winning team!  Als het goed gaat is er evenwicht, en ieder ding anders kan dat evenwicht verstoren en dat wil je niet.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" ik heb wel ervaring met een mens. bij mijn moeder werkte hij volgens mij te snel... weet het niet meer precies. ze was sneller geïrriteerd en moe. medicijnen hielpen wel alleen na een tijdje bouwde ze het af en ging een tijdje goed. ze heeft uiteindelijk een laser behandeling gehad. hielp echt!ik weet alleen niet of dat voor dieren ook geld... "

May dat is waarschijnlijk,  hyperthyroidism en dat is inderdaad te snel, is heel iets anders....... te traag wordt met medicijnen behandeld.(ervaring bij mijzelf)

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Het enige dat ik kan bedenken is zeewier, dat is goed voor huid, haar en gewrichten, maar omdat het ook jodium bevat heeft het ook een stimulerende werking op de schildklier, die dus sneller kan gaan werken. (Daarom waarschuwen ze ook altijd dat je niet teveel moet geven.) Ik denk alleen wel dat je dit het beste in overleg met een DA kunt geven voor je gaat experimenteren met dit soort dingen. Het kan raadzaam zijn om contact te zoeken met een dierenarts die naast de reguliere academische opleiding, kennis heeft van kruiden, diëten, supplementen etc. Een goede holist dus. En mogelijk kan zo'n arts met acupunctuur ook verbetering bereiken.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Waarschijnlijk zit in de schildkliermedicatie jodium, tenminste dat zei de internist tegen mij toen ik deze medicatie kreeg. Dus aub overleg eerst met je da.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb een hond met een trage schildklier gehad, en ikzelf heb het, ik zou GEEN supplementen geven want de medicatie en supplementen werkt vaak niet goed, bij mijzelf en mijn hond duurde het ongeveer pas een jaar voordat je merkte dat het beter werd, door een trage schildklier is wel de weerstand minder, maar dat kan je oplossen door groene groente gepureerd te gaan geven, even op de barfsite kijken welke groente.

Bij de dierendokter zou ik zeker niks bestellen, ik heb een keer een pil laten analyseren, en het sloeg nergens op wat daar in zat, dus dierendokter, nee, holist kan helpen met voeding en een supplement wat wel samen gaat met de schildklier, ik moet zeggen dat ook weinig holisten weten wat bij medicatie mag, ik heb er 3 gehad en geen van 3en wist het eigenlijk..

Mijn hond werd wel regelmatig gecheckt om te kijken wat de bloedwaarde was, dat is nodig om de medicatie aan te passen, soms kan je minder geven, en soms meer.

Mijn hond had een trauma aan zijn schildklier (in zijn keel gebeten) en sindsdien was zijn schildklier niet meer goed werkend.

Je kan nog kiezen in medicatie tussen varkenshormonen en gewoon chemisch, varkenshormonen heb ik zelf een tijd gehad, dat is natuurlijk zeg maar, maar de dosis in de pillen waren te verschillend dus lastig om de goede dosis te vinden.

Faro was 6 kilo aangekomen, maar gewoon met iest minder eten te geven en wat meer te bewegen hebben we hem weer op gewicht gekregen.

Bij vragen mag je me altijd PB en..

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zou met hem naar een holistisch arts gaan hiermee. Voeding is heel belangrijk hierbij.

 

Ik zou zelf voor kelptabletjes gaan, Jenna krijgt er elke dag een samen met spirulina en chlorella tabletjes. Dat zie ik zelf meer als voedingsmiddel dan als suppelement. Het lijkt haar goed te doen. Maar het best overleg je met een holistisch arts over de supplementen die je mag geven.

 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Met Yoop eens!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Voor ondersteuning van de vacht zou je krillolie gaan geven, dat heeft geen uit of bijwerking op de schildklier.

Voor de weerstand heb je van het merk Puur een goed multivitamine voor de hond.

Als je Kelp of zeewier of wat dan ook wat jodium bevat, zou ik dat zeer zeker niet doen zonder advies van een holist die daar wel verstand van heeft, de meeste holisten weten wel wat maar als je de vraag stelt, heeft dat invloed op de mate van medicatie dan krabbelen ze allemaal aan hun hoofd.

Soms schrijven ze voor zonder dat ze weten wat het voor invloed het kan geven op het lichaam in samenwerking op het lichaam, zelf ook gedaan, ik nam spirulina, en ineens zat ik te hoog, dat is ook vreselijk, zeker voor een hond want die kan er gestoord gedrag van gaan vertonen, die kan ook niet aangeven, heeej ik heb hartkloppingen.

Ik weet niet of je hond ook last heeft van slecht kunnen poepen, dan zou je zonder gevaar Iso Gel kunnen geven.

 

Vaak is het dat bij een trage schildklier een vitamine B12 tekort is en B6, als je een vitamine B complex waar deze 2 vitamine inzitten, dat kan ook geen kwaad, alleen de plas gaat stinken.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Dankje alvast ik lees het straks even door :D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dankje alvast ik lees het straks even door :-D "

om in het algemeen meer te weten te komen over de functies van de schildklier en wat er voor nodig is om de schildklier goed te laten werken zijn de voordrachten van dr. John Bergman over the thyroid fantastisch, oa deze https://www.youtube.com/watch?v=SDphVgAA4ik

https://www.youtube.com/watch?v=XeV8slqo1MA

 

in totaal vijf verschillende voordrachten, over dit kleine orgaantje wat zoveel functies heeft.

.( Ik had zelf schildklierproblemen en oa door zijn tips heb ik nu een normaal werkende schildklier zonder medicatie nodig, nu gaat dit over mensen, maar het principe voor hond is hetzelfde.) 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^