Wie kan röntgen fotos beoordelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PONPON

honden foto van PON

" Ik krijg het idee dat je eigenlijk op zoek bent naar een onafhankelijk iemand die de foto's kan beoordelen. En dat je op basis daarvan besluit voor al dan niet verder gaan, of daadwerkelijk inslapen. Klopt dat?
 
Ik heb zelf goede ervaringen met dierenarts Afke Abma uit Kommerzijl. Ik ga naar haar toe voor de osteopathie. Maar of zij ervaring heeft in het beoordelen van foto's, dat weet ik zo niet. Ik snap alleen nog niet helemaal de link van een second opinion die niet bij Anicura aangesloten is. Ben je bang dat ze elkaars opinie gaan ondersteunen oid? "

Het klopt dat ik daar naar op zoek ben.

Ik ben inderdaad een beetje achterdochtig geworden (door eigen ervaring in de humane geneeskunde) en zeker wanneer artsen onder eenzelfde vlag opereren, en helemaal wanneer ze elkaar persoonlijk kennen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Bedankt voor de verwijzing, is wel een hoop dure taal, maar geeft iets meer inzicht.
Bij het aangaan van het hele proces gaf de DA aan dat het op termijn goed zou moeten komen.
Het ongeluk tussendoor met dubbele pech kon hij ook niet voorzien.
Echter hebben we nu na de fotos van vrijdag een beetje het gevoel dat er iets niet goed aan het helen is, en zijn we daarom op zoek naar een onafhankelijk orthopeed die niet bij Anicura is aangesloten (die gasten kennen elkaar allemaal) om de fotos sec te beoordelen.
 
En waar dat gebeurt maakt niet uit.
Ook al zouden we er voor naar België moeten vanuit het noorden van het land.
We wonen in de driehoek Assen Groningen Drachten.
De kliniek die een hele hoop mensen kennen (Hopmans) is voor ons voorlopig geen optie, deze kent onze dierenarts persoonlijk. "

Hopmans klieniek in Roden daar zit een van de beste orthopeeds, je kan ook  naar de orthopeed Dr, Meij in Utrecht medische faculteit voor gezelschapsdieren, hele goede ervaringen mee. Je zal er wel een verwijzing voor nodig hebben van je dierenarts.   Die is voor jou niet al te ver...

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ga eens informeren bij de orthopeden van de Tweede Lijn in Wilhelminaoord. 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

" Ga eens informeren bij de orthopeden van de Tweede Lijn in Wilhelminaoord.  "

Heb daar voor jaren geleden mijn Boerboel daar laten helpen aan LPC, goede kliniek met dito orthopedische artsen, helaas ook een Anicura kliniek....

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

Misschien een optie om naar dierenkliniek putten te gaan, daar zit ook een goede orthopeed. https://www.dierenkliniekputten.nl/

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik kan je geen advies geven wel wil ik je sterkte wensen, het moet heel moeilijk zijn om een jonge hond te hebben die geen hond kan zijn door deze ernstige aandoening. Sterkte.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Het klopt dat ik daar naar op zoek ben.
Ik ben inderdaad een beetje achterdochtig geworden (door eigen ervaring in de humane geneeskunde) en zeker wanneer artsen onder eenzelfde vlag opereren, en helemaal wanneer ze elkaar persoonlijk kennen. "

Hm... Ik weet niet in hoeverre ze elkaar de hand boven het hoofd houden hoor. Maar ik weet wel dat de osteopaat die ik eerder noemde (Afke Abma) ook regelmatig een weekend weg is naar een conferentie. En ze vraagt dan ook wel eens collega's over specifieke hondenpatiëntjes. Je kunt er allicht een belletje aan wagen? Ze zit in Kommerzijl, dus dat is voor jullie niet zo ver weg. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben met Paddy naar Dierenziekenhuis Drachten geweest. Als dat niet je dierenarts is is dat nog wel een aanrader. Ze maken er ook MRI's.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je dierenarts kan de rontgenfotos door een dierenartsspecialist radiologie laten beoorden. 

Mooiste is een specialistenkliniek tweede of derdelijns waar een dierenartsspecialist orthopedie vd kleine huisdieren en een dierenartsspecialist radiologie bij elkaar zitten. Ik weet van MCvD in amsterdam dat ze ook aangeven wanneer opereren geen zin heeft. 

Literatuur geeft aan dat er bij IOHC operaties veel complicaties voorkomen. 

honden page profiel SRMSRM

Wat een heftige aandoening zeg. Ondanks dat het proces van ossificatie nog lang niet af is vind ik het er erg zorgelijk uitzien. En hoe de hond klinisch toont is nog zorgelijker. Je hebt de behandelingen/operaties door een orthopedisch specialist uit laten voeren neem ik aan? Wat zegt die over het klinisch beeld?

honden page profiel PONPON

honden foto van PON

Beste mensen.

Op dit moment zijn we via de "achterdeur" van dit forum in contact met een dierenarts.

Voor ons is de moeilijkheid het lezen van de fotos, en hopen dat deze dierenarts ons aan kan reiken wat er niet goed zit, en waar we het met de behandelend arts terdege over moeten hebben.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Heel veel succes en hou ons op de hoogte!

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Beste mensen.
Op dit moment zijn we via de "achterdeur" van dit forum in contact met een dierenarts.
Voor ons is de moeilijkheid het lezen van de fotos, en hopen dat deze dierenarts ons aan kan reiken wat er niet goed zit, en waar we het met de behandelend arts terdege over moeten hebben. "

Ik hoop dat je snel meer duidelijkheid. Ook voor je hond. Die is op het moment gewoon aan het afzien :(... Hopelijk heb je snel meer inzicht in de foto's!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tumor in bek flatcoated retriever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^