Waarnaartoe op weekend?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Goedenavond!

 

In de zomervakantie zouden vriendlief en ik er graag (voor de eerste keer!) op uittrekken met Storm. We hebben hem dan bijna een jaar, dus dat lijkt ons wel een mooie timing. We hebben het alleen erg moeilijk met dé ideale plaats te vinden... Hopelijk kunnen jullie ons helpen!

 

Concreet zoeken we iets dat in België (we wonen zelf in de Kempen), Duitsland, Frankrijk, Nederland of Luxemburg ligt. Géén hotel of camping (Storm kan niet zo goed om met te veel drukte), maar een klein huisje met omheinde tuin (minstens 1.50 omheind, liefst hoger). Een groot, rustig losloopgebied zou prachtig zijn. Ook water (zee, een meer, ...)  of een bos met ieniemienie paadjes waarbij hij over boomstammen moet klimmen en zich ontzettend avontuurlijk kan voelen zou Storm echt heel tof vinden.

 

Sites als 'dogsincluded' hebben we al bekeken, maar ik weet eerlijk gezegd niet waar ik moet beginnen met zoeken. Dus, mocht iemand van jullie iets hebben van: "Hé, waar ik woon is het rustig en leuk en blablabla!" laat het dan alsjeblieft weten! Of als jullie al ergens in een soortgelijk huisje hebben overnacht? Het zou maar voor twee nachtjes zijn (rustig opbouwen).

 

Dankjewel!

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Kom naar Texel 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik kan ook Texel aanraden. Honden mogen bijna overal mee naar toe, op veel plekken los en er zijn veel huisjes met omheinde tuin (écht omheind, niet een laag heggetje waar ze zo overheen springen). Er is bos om in te lopen, er is strand en zee, en voor jullie zijn er ook leuke dingen om te doen (al dan niet met hond erbij). 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Wij zijn met ons hondje al naar Luxemburg geweest en gaan elk jaar naar de Ardennen. Altijd op verschillende plaatsen, maar daar is het overal mooi smile Dus ik zou daar gewoon eens kijken waar er een huisje is dat je aanspreekt. 

Dit huisje staat bij mij nog opgeslagen om eventueel in de toekomst naartoe te gaan: http://www.romantisch-huisje-durbuy.com/

In Durbuy ben ik al vaker geweest en daar wil ik zeker nog wel eens terug naartoe. In het huisje zelf ben ik nog niet geweest. 

 

2 jaar geleden zijn we naar Arcen geweest in Nederlands Limburg en dat vonden we ook heel leuk, ideaal voor enkele dagen met veel mooie natuur om te wandelen smile

 

Dit jaar gaan we begin september 3 dagen naar As om te wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen. Dat is niet zo heel ver van waar we wonen (Vlaams-Brabant), maar het lijkt mij heel mooi om te wandelen en dan is het fijner om dat van daaruit te kunnen doen ipv eerst nog een tijd te moeten rijden. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Kijk eens hier

Honden welkom (zonder regeltjes) met de hond op vakantie op facebook..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb wel een paar tips in het Vechtdal, geen omheinde tuinen, als je de links wil stuur me even een pb! 

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Wij zijn met ons hondje al naar Luxemburg geweest en gaan elk jaar naar de Ardennen. Altijd op verschillende plaatsen, maar daar is het overal mooi  Dus ik zou daar gewoon eens kijken waar er een huisje is dat je aanspreekt. 
Dit huisje staat bij mij nog opgeslagen om eventueel in de toekomst naartoe te gaan: http://www.romantisch-huisje-durbuy.com/
In Durbuy ben ik al vaker geweest en daar wil ik zeker nog wel eens terug naartoe. In het huisje zelf ben ik nog niet geweest. 
 
2 jaar geleden zijn we naar Arcen geweest in Nederlands Limburg en dat vonden we ook heel leuk, ideaal voor enkele dagen met veel mooie natuur om te wandelen 
 
Dit jaar gaan we begin september 3 dagen naar As om te wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen. Dat is niet zo heel ver van waar we wonen (Vlaams-Brabant), maar het lijkt mij heel mooi om te wandelen en dan is het fijner om dat van daaruit te kunnen doen ipv eerst nog een tijd te moeten rijden.  "

Wat een leuk huisje dat in Durbuy! Heb het meteen doorgestuurd naar mijn vriend, benieuwd wat hij ervan vindthp-shiny

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat een leuk huisje dat in Durbuy! Heb het meteen doorgestuurd naar mijn vriend, benieuwd wat hij ervan vindt "

Het is daar alleen niet rustig, het is een stadje, dus druk, maar wel 1 van de mooiste stadjes die ik zelf mooi vind, ik ben ook aan het kijken in die omgeving, maar dan wil ik niet in het stadje.

Maar als je wel van drukte houd dan is het echt heel mooi daar, ik ben er al een paar keer geweest, ik zou er zelfs wel willen wonen..

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Het is daar alleen niet rustig, het is een stadje, dus druk, maar wel 1 van de mooiste stadjes die ik zelf mooi vind, ik ben ook aan het kijken in die omgeving, maar dan wil ik niet in het stadje.
Maar als je wel van drukte houd dan is het echt heel mooi daar, ik ben er al een paar keer geweest, ik zou er zelfs wel willen wonen.. "

Het stadje zelf is idd niet rustig, maar je bent vanaf daar wel heel snel in de natuur om te wandelen. Ik denk niet dat het huisje echt midden in de drukte van het stadje ligt, als ik de foto's bekijk. Zelf zit ik in de Ardennen liefst wel dicht in de buurt van een stadje of dorpje omdat je anders zo ver weg bent van winkels etc en dan duurt het zo lang als je even snel iets wilt gaan halen. Ik neem dan ook ons hondje niet mee in de drukte, maar mijn man of ik blijft bij haar terwijl de andere naar de winkel gaat. Maar dat is allemaal persoonlijke voorkeur natuurlijk smile 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Het stadje zelf is idd niet rustig, maar je bent vanaf daar wel heel snel in de natuur om te wandelen. Ik denk niet dat het huisje echt midden in de drukte van het stadje ligt, als ik de foto's bekijk. Zelf zit ik in de Ardennen liefst wel dicht in de buurt van een stadje of dorpje omdat je anders zo ver weg bent van winkels etc en dan duurt het zo lang als je even snel iets wilt gaan halen. Ik neem dan ook ons hondje niet mee in de drukte, maar mijn man of ik blijft bij haar terwijl de andere naar de winkel gaat. Maar dat is allemaal persoonlijke voorkeur natuurlijk   "

Je kan op de foto zien waar het ligt, het is langs een doorgaande weg, je kijkt op die prachtige kerk, dus het is in het stadje, ik ben er vaak genoeg geweest om het te herkennen.

Bij de kerk of kasteeltje, kan je een brug over een daar heb je een route de berg op door bos en weilanden, bij de rivier kan je niet komen daar omdat ze hoge kade hebben.

Maar het is wel het mooiste stadje ooit...

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

We hadden gisteren nog een mailtje gestuurd voor het huisje in Durbuy, maar ze zitten volledig volgeboekt tot eind oktober... Dus we blijven zoeken! Het leek ons wel handig om in de buurt van Durbuy te zitten (nog nooit geweest) omdat je dan makkelijk naar de bakker/winkel kunt terwijl de ander bij Storm blijft. De stad zelf zou ik wel niet bezoeken met onze kleine dondersteen haha.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" We hadden gisteren nog een mailtje gestuurd voor het huisje in Durbuy, maar ze zitten volledig volgeboekt tot eind oktober... Dus we blijven zoeken! Het leek ons wel handig om in de buurt van Durbuy te zitten (nog nooit geweest) omdat je dan makkelijk naar de bakker/winkel kunt terwijl de ander bij Storm blijft. De stad zelf zou ik wel niet bezoeken met onze kleine dondersteen haha. "

Nou er is een leuke wandelroute daar, als je eenmaal geboekt hebt dan kan je een wandelroute kaart kopen, daar staan alle paden op, reuze handig!

Het stadje is niet zoals Amsterdam of Rotterdam, het is er druk maar niet te druk, het is er gewoon heel leuk, en ik hou niet van steden.

Je kan in omgeving Bomal sur Outhe zoeken, Petit Han, Engreux van die laatste heb ik nog wel een link..het zijn allemaal plekken bij bos en niet ver van de rivier.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dit is een huisje in bos, en beneden ligt de rivier, het is een park, maar alleen maar particuliere huisjes, allemaal verschillend, het heeft een grote tuin en is goed omheind.

https://www.metjehondenopvakantie.nl/belgie/luxemburg/the-kuckucknest

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier zijn ook allemaal leuke huisjes..https://www.ardennenchalets.net/

Volgende forumvraag: Paklijst vakantie dolcinea
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^