Blikvoer en schone tanden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag. Mijn hondje krijgt brokken,  en om redenen kan ik geen vers geven.

Maar blik is beter dan brok. Maar krijgt je hond daar snel vieze tanden van, of juist niet wat zijn jullie ervaringen?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Waarom is blik beter dan brok? Welke brok geef je nu en welk blik wil je geven?   Gewoon blikvoer uit de supermarkt is bv echt niet beter. Zitten een hoop onnodige voedingsstoffen in en een hoop rotzooi om het zo lekker mogelijk te laten slapen :) 

 

 

Ik denk niet dat een brok beter is dan blik, ik denk ook niet dat kvv beter is dan een goede brok (ik geef zelf al 6 jaar kvv) en ik zou het iedereen aanraden, maar goed is waar je hond het goed op doet :) 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat valt wel mee. Je kunt gerust blik voeren, als je maar vaak genoeg kauwmateriaal geeft.

Daarmee kauwen ze hun tanden weer schoon.

Een stukje gedroogde vlees, een een stuk runderhuid, een bot.....dat soort dingen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Dag. Mijn hondje krijgt brokken,  en om redenen kan ik geen vers geven.
Maar blik is beter dan brok. Maar krijgt je hond daar snel vieze tanden van, of juist niet wat zijn jullie ervaringen? "

hoe zo niet?

of blik beter is dan brok of vers hangt van samenstelling af..en wat  je hond verdraagt..

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik weet dat er veel verschil js tussen blik, zal het niet bij de ah halen, haha. De redenen zijn persoonlijk en heb ik ooit wel eens uitgelegd, maar daarop zo aangevallen dat ik dat niet meer doe.

Het gaat mij puur om...., is blik slecht voor de tanden, en dan bedoel ik de inhoud van dat blik uiteraard smile

Nu krijgt hij sanimed insect, doet het er super goed op,  dit heeft hij nu een half jaa daarvoor na veel darm probleempjes op div goede soorten brok. Uiteindelijk een hele gemene darminfectie, in het najaar,  en toen waren deze brokjes echt een openbaring.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Ik weet dat er veel verschil js tussen blik, zal het niet bij de ah halen, haha. De redenen zijn persoonlijk en heb ik ooit wel eens uitgelegd, maar daarop zo aangevallen dat ik dat niet meer doe.
Het gaat mij puur om...., is blik slecht voor de tanden, en dan bedoel ik de inhoud van dat blik uiteraard 
Nu krijgt hij sanimed insect, doet het er super goed op,  dit heeft hij nu een half jaa daarvoor na veel darm probleempjes op div goede soorten brok. Uiteindelijk een hele gemene darminfectie, in het najaar,  en toen waren deze brokjes echt een openbaring. "

 

Dat moet je toch helemaal zelf weten wat je jouw hond geeft. Belachelijk dat je daarop aangevallen werd.

 

Ik geef Casper afwisselend brokken en blikvoer. Ik zorg voor voldoende kauwwerk om zijn gebit schoon te houden in de vorm van runderhuid botten, runderkophuid, runderoren, bullenpezen, runder- of lamspens, konijnenoren etc. Ik poets zijn tanden regelmatig. Dat laatste vindt hij verre van prettig, maar laat het moeizaam toe. Als er toch onverhoopt tandsteen zit, haal ik dat weg met een tandenkrabber. Ik hoop het gebit zo zelf bij te kunnen houden. Kleine honden hebben eerder plaque en tandsteen dan grote honden.

 

Onder meer voor de tanden en goede pigment van de vacht geef ik Casper per dag een half theelepeltje Seealgenmehl en voor diverse redenen o.a. goede darmwerking 1 theelepeltje Veendrenkstof.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank voor de reacties, inderdaad Loesje, kleine hondjes eerder tandplaque, dat algen spul geef ik, nu nog via de dierenarts, buccofresh, maar jij hebt al eens in een topic aangegeven dat dat veel goedkoper kan voor het zelfde spul. Die algen zijn toch ook goed tegen tandsteen dacht ik.  Die veendrenkstof, komt hij weer langs, ik moet toch eens een potje kopen. Tot  nu toe zijn de tanden en kiezen van ons lhasa mooi wit, maar 1 kies...heeft aanslag, altijd dezelfde kies, zit een groefje in. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier een op vlees, senior, mooie tanden en kiezen, en een op brok en vlees, ook die heeft mooie schone tanden en kiezen, als je tandplak zie, behandel je hond dan, poetsen en gebruik de gel ientje......zeewier met mate is ook goed tegen tandsteen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Dank voor de reacties, inderdaad Loesje, kleine hondjes eerder tandplaque, dat algen spul geef ik, nu nog via de dierenarts, buccofresh, maar jij hebt al eens in een topic aangegeven dat dat veel goedkoper kan voor het zelfde spul. Die algen zijn toch ook goed tegen tandsteen dacht ik.  Die veendrenkstof, komt hij weer langs, ik moet toch eens een potje kopen. Tot  nu toe zijn de tanden en kiezen van ons lhasa mooi wit, maar 1 kies...heeft aanslag, altijd dezelfde kies, zit een groefje in.  "

Ientje 

 

Seealgenmehl is ook tegen plaque het voorstadium van tandsteen

https://www.bitiba.nl/shop/honden/verzo c.vrging_tondeuses/tondeuse/huid_vacht/699730

400 gr is is ruim voldoende voor 1 jaar voor kleine hond

 

Veendrenkstof

https://www.bitiba.nl/shop/honden/verzorging_tondeuses/tondeuse/vitamine/699712

500 gr voor ca. 1 jaar kleine hond

 

Bitiba is prima webwinkel. Is eigendom van Zooplus.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Hier een op vlees, senior, mooie tanden en kiezen, en een op brok en vlees, ook die heeft mooie schone tanden en kiezen, als je tandplak zie, behandel je hond dan, poetsen en gebruik de gel ientje......zeewier met mate is ook goed tegen tandsteen. "

Willemijn

 

De prijzige gel deed bij Casper niet zijn werk. € 10,95 voor 59 ml!

Bij jouw grote honden is zo'n kleine verpakking zo op.

 

Ik gebruik weer gewone honden tandpasta van Beaphar.

honden page profiel toto 3 doggies

Gewoon elke dag tandenpoetsen

Doen we hier thuis met tandpasta van virbac en elke dag een virbac veggiedent stick.

op aanraden van de dierentandarts

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

In veel blikvoer zit een overmaat aan granen en zetmeel, ik vind het vaak maar raar spul met veel geur- kleur- en smaakstoffen... het lost ook meteen op als je een beetje in water doet. En het zijn juist granen en zetmeel die heel snel tandplak veroorzaken... Om tandsteen tegen te gaan kun je toch het beste iedere dag iets van gedroogde kophuid of oren oid geven en verder poetsen...

 

Niet bij AH kopen? Maar dat is juist een van de weinige supermarkten die nog een beetje variatie bied naast de grote commerciële merken die ik allemaal bagger vind. Ik neem daar wel eens wat blikjes Lilly's Kitchen mee als 'reserve', daar zit wel wat rijst in oid, maar vooral echt vlees en het lost ook niet op in water. Niet goedkoop, maar wel goede ingrediënten! https://www.ah.nl/producten/merk/lily-s-kitchen

 

Verder is EcoStyle lam en rijst niet onaardig, jekunt Renske eens proberen, en Lucullus heeft ook relatief 'vers' vlees in blik.

 

honden page profiel KlaraKlara

" Dag. Mijn hondje krijgt brokken,  en om redenen kan ik geen vers geven. "

Jawel hoor. Hier in de ochtend brok, in de avond kvv. Geen probleem. 

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Ientje, je schrijft dat Diki in het verleden veel darm problemen heeft gehad, en het nu heel goed doet op de Sanimed brokken. Persoonlijk zou ik dan niet aan ander voer beginnen, want misschien ben je dan met zijn darmen terug bij af. Het beste voer is het voer waar jouw hond het goed op doet.

Duke heeft ook veel darmproblemen gehad. Na veel zoeken heb ik het juiste voer en supplementen gevonden, en daar blijft het bij. Tenzij hij weer problemen krijgt, dan pas zou ik op zoek gaan naar wat anders.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ientje, je schrijft dat Diki in het verleden veel darm problemen heeft gehad, en het nu heel goed doet op de Sanimed brokken. Persoonlijk zou ik dan niet aan ander voer beginnen, want misschien ben je dan met zijn darmen terug bij af. Het beste voer is het voer waar jouw hond het goed op doet.

Duke heeft ook veel darmproblemen gehad. Na veel zoeken heb ik het juiste voer en supplementen gevonden, en daar blijft het bij. Tenzij hij weer problemen krijgt, dan pas zou ik op zoek gaan naar wat anders. "

Karin, dank voor je reactie, afgelopen week heb ik dat ook bedacht, waarom veranderen... het is omdat ik een hond van ruim een jaar nog zo jong vind om op da voer te zitten. Maar hij doet het er zo goed op en ziet er goed uit, is actief en vrolijk.

Er zijn er zovelen die zeggen, goed blik is beter dan de beste brok. Heb heel wat afgegoogled, kwam uit op lukullus en herrmanns daar zijn mooie kleine portiezakjes van te koop, dus geen giga blikken,

En uiteindelijk heb ik dus niets besteld en heb het zo gelaten. Want hij doet een moord voor deze brokjes, zelfs een antischrokbak voor hem gekocht.  

Wel ga ik proberen iets van kokosvet of algenolie  toe te voegen, want vet zit er dus niet veel in de insectenbrokjes. 

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Een klein beetje extra vet kan in dat geval waarschijnlijk geen kwaad. En stel dat hij er weer diarree van krijgt kun je er ook weer snel mee stoppen.

Ik herken je verhaal zo goed, heb zelf ook lang getwijfeld om iets van natvoer / blik te gaan geven. Maar Duke reageert vaak heel heftig op veranderingen in zijn voer, dus ik doe het niet meer, want dan was hij soms weken van slag. Maar ik snap je, hoor!! We willen zo graag het beste voor onze hondjes, hè :-) Succes!!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja, klopt, je wilt zo graag iets extra,s geven. Iets lekkers erbij. Maar zelfs met een hondenkoekje merk ik het, niet direct diarree maar wel meteen weer meer ontlasting. Is dan 1 x, maar die darmpjes reageren er dus toch op. Heb nu ook snacjes gevonden met insect, en dat gaat goed. Ook een vegetarisch koekje gaat goed. Denk dus dat het dierlijk eiwit is, maar ook aardappel. 

Volgende forumvraag: Hondenbrokken/Diner
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^