Jaloers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carolinecaroline

Hej hej!

 

Mijn lieve border collie Jack van 9maand is denk ik wat jaloers. ???? 

zit, lig, blijf op commando kent hij zeer goed. Basis gehoorzaamheid is dus wel aanwezig. 

Wij hebben onze paarden aan huis staan, en als ik wil rijden of mijn paard aan de lange lijn wat wil laten lopen, gaat hij gelijk een zot achter haar aan lopen en in de enkels bijten, en zelfs voor haar door lopen dat mijn paardje aan de kant moet springen om niet op Jack te lopen.

Wanneer ik het paard van mijn vriend laat lopen aan de lange lijn, blijft hij op een mooie afstand en is meer met zijn bal aan het spelen of met de poezen aan het spelen. 

Ik weet echt niet goed meer wat doen, hem elke keer opsluiten in zijn bench omdat ik met de paarden bezig ben vind ik geen optie, want op termijn met de zomer in het vooruitzicht zouden wij heel graag samen met de paarden en Jackske erbij  gaan wandelen. Maar in de piste rijden lukt niet zonder dat meneer bijna 10 keer een stamp  heeft gehad en ik hel dan maar in zijn bench ga zetten ... voor ik opstap zet ik hem op zijn plekje en laat hem daar zitten en blijven, opstappen lukt en dan gaat die er van door.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hond even buiten vastmaken met een lekker bot. Zo kan hij toch naar je kijken en heeft wat afleiding. 

 

Met mijn hond is het hetzelfde. Als ik rijdt dan is ze zo gecocust en moet ze aan de riem omdat ze tegen het paard op wil springen, in de benen happen etc. Rijdt mijn zusje is er niets aan de hand. 

 

Het komt vast goed, hij is nog jong dus is lekker aan het puberen. Probeer er niet teveel druk op te leggen of er teveel aandacht aan te besteden. Gewoon een tijdje vastleggen aan de riem, en als je gaat wandelen ook aan de riem zodat hij niet de kans krijgt, totdat hij doorheeft dat er niets speciaals is aan een paard. 

honden page profiel carolinecaroline

Tot nu toe al 4 gesneuvelde riemen, hij bijt er los door ???? en als die vast hangt piept hij tot en met tot hij zich los gekregen heeft.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Heb je erover nagedacht om met schapen te gaan trainen met Jack? Dan leren jullie allebei de commando's om hem uit de (benen van de) paarden te houden.

honden page profiel carolinecaroline

Zou misschien inderdaad een leuke optie zijn, alleen geen idee waar je dit kunt leren.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Zou misschien inderdaad een leuke optie zijn, alleen geen idee waar je dit kunt leren.
  "

In welke omgeving zit je?

Als je googelt op schapentraining, kom je al veel tegen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Tot nu toe al 4 gesneuvelde riemen, hij bijt er los door ???? en als die vast hangt piept hij tot en met tot hij zich los gekregen heeft.
  "

Stukje dunne ketting gaan kopen in de doe het zelf winkel

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Tot nu toe al 4 gesneuvelde riemen, hij bijt er los door ???? en als die vast hangt piept hij tot en met tot hij zich los gekregen heeft.
  "

Hij wil bij je zijn, dat is duidelijk, en waarschijnlijk geeft hij ook aan dat hij aan het werk wil voor en met jou - hij weet ook dondersgoed dat het ene paard van jou is en dat jij er een speciale band mee hebt. Ik geloof niet dat dit jaloezie is, maar eerder dat hij jou wil helpen - alleen weet hij niet hoe dat moet. Hij heeft nu wel de leeftijd om dat te gaan leren, daarom dat ik zei ga eens kijken voor schapentraining.

 

Je zegt dat hij het commando 'lay down' (of 'lig' of 'af') en 'zit' kent - maar kennelijk niet voldoende om hem op zijn plek te houden. Ik zou daar heel goed op blijven oefenen en zorgen dat hij leert dat hij het meteen moet doen en dan blijft liggen tot je hem roept. Dat is best essentieel, niet alleen als je met schapen zou gaan trainen, maar ook als stopknop in het algemeen, en in het bijzonder omdat achter een paard lopen nou eenmaal levensgevaarlijk kan zijn. De leukste BC hier uit de buurt is onlangs doodgetrapt door een paard - terwijl ze ermee is opgegroeid en er vrijwel dagelijks tussen liep

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Stukje dunne ketting gaan kopen in de doe het zelf winkel "

Daar dacht ik ook aan, maar als een hond zó door de rooie gaat als ik me voorstel aan de hand van wat Caroline beschrijft, dan heb je wel een groot risico dat er tanden en kiezen sneuvelen...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Daar dacht ik ook aan, maar als een hond zó door de rooie gaat als ik me voorstel aan de hand van wat Caroline beschrijft, dan heb je wel een groot risico dat er tanden en kiezen sneuvelen... "

Dan is het hoogtijd om een gediplomeerde hondentherapeut in te schakelen 

honden page profiel carolinecaroline

" Daar dacht ik ook aan, maar als een hond zó door de rooie gaat als ik me voorstel aan de hand van wat Caroline beschrijft, dan heb je wel een groot risico dat er tanden en kiezen sneuvelen... "

Inderdaad, hij bijt daarop tot het kapot (zou) gaan of er een tand zal sneuvelen... houte planken of takken is ook zijn favoriet speelgoed :/ en we wonen in een bosrijk gebied dus afpakken heeft niet veel zin want dan heeft hij er toch binnen de 2 min een nieuwe

maar er zit absoluut niks slechts in hem, hij wilt gewoon mee ‘spelen’ en aandacht hebben, want als hij een riem kapot heeft kopt hij enthousiast aangerend en eerst bij mij langs om vervolgens achter het paard aan te gaan. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Inderdaad, hij bijt daarop tot het kapot (zou) gaan of er een tand zal sneuvelen... houte planken of takken is ook zijn favoriet speelgoed :/ en we wonen in een bosrijk gebied dus afpakken heeft niet veel zin want dan heeft hij er toch binnen de 2 min een nieuwe
maar er zit absoluut niks slechts in hem, hij wilt gewoon mee ‘spelen’ en aandacht hebben, want als hij een riem kapot heeft kopt hij enthousiast aangerend en eerst bij mij langs om vervolgens achter het paard aan te gaan.  "

Je moet écht met hem aan het werk dus. Nu creëert hij zelf werk door steeds nieuwe takken te pakken en zich los te bijten om achter het paard aan te gaan. Spelen met een balletje en een tak (levensgevaarlijk trouwens!) is absoluut niet voldoende uitdaging voor deze hond.

 

In welke omgeving woon je? Misschien kunnen een aantal mensen op het forum hier je wat tips geven over bij wie je goed kunt gaan trainen met jouw bordercollie. Werken is therapie voor een bordercollie. Hij heeft alleen sturing en regels nodig en jij kan daarbij ook goed advies gebruiken hoe je dit het beste aanpakt...

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Inderdaad zo als de anderen zegen inderdaad  extra gaan  trainen.

Maar in de tussentijd is het evt mogelijk ipv dat je de hond in de bench moet stoppen.

Hem op dat moment dat je traint / longeerd met jouw paard of van je vriend de hond in de box van het paard te zetten.

Dit gebeurd vaak ook op maneges.

Totdat jouw hond wel los kan tijdens het trainen van de paarden. 

Ook als zijn paarden ontzettend groot en zwaar benen van paarden zijn zo ontzettend kwetsbaar!!!!

Voordat je het weet kan je paard(langdurig of kort) kreupel zijn.

Daar wil je geen blessures aan door het bijten/happen , aan de benen. 

Volgende forumvraag: Hond angstig voor Riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^