wat voor ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

Beide moeten opgevoed worden. Het verschil zit hem denk ik vooral in het feit dat een fout maken bij een labrador, veel minder afgestraft zal worden dan bij een mechel. 

 

Waar een lab de lol van zal inzien, zal een mechel de ernst inzien. 

 

Een over sociale overal op afstormdende labrador is even erg als een agressieve mechel. Alleen haalt die eerste de krant niet. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoi Amber, wat super dat jij je zo aan het oriënteren bent zeg! :) Jullie gaan vast een leuke hond krijgen. Als jullie de Labrador erg leuk vinden, zouden jullie ook nog naar de Golden Retriever kunnen kijken. Qua karakter zitten er wel verschillen, Goldens zijn in mijn ervaring een tikkeltje eigenwijzer en een tikkeltje eleganter, maar nog steeds verschrikkelijk lomp hoor. Pas maar op als je slippers aan hebt. ;)

 

Het boek "een honden leven lang fysiek en mentaal in balans" van Martine Burgers en Sam Turner vind ik, naast de boeken die Dobry noemt, een hele grote aanrader! Ze hebben een hele serie. Ik heb ze allemaal verslonden. :)

 

Wat betreft vrij nemen raad ik mijn pupkopers altijd aan om minimaal twee weken vrij te nemen. Je moet de pup niet alleen zindelijk maken en 's nachts er uit (dus overdag een beetje bij slapen), maar ook socialiseren. Dit kan met uit huis werken wel gecombineerd worden, zeker als je moeder een beetje kan schuiven met 's avonds wat meer doen, etc. maar een pup is wel een tijdrovende energievreter hoor de eerste paar weken (en maanden).

 

Voor het vinden van een goede pup moet je wel rekening houden met een wachtlijst. Wij verwachten zelf een nest in september, als de natuur ons dat gunt, en die wachtlijst gaat al behoorlijk hard. Nesten die uitvliegen met de herfstvakantie zullen waarschijnlijk allemaal al wel vol zitten. Als je een pup wil voor in de zomervakantie bijvoorbeeld, dan ben je eigenlijk al te laat. De kerstvakantie wordt krap. Bovendien zijn dat soort dingen ook lastig te plannen. Ik weet wel dat Cato ergens eind juni - in juli loops wordt, maar dat is nog steeds erg breed.

 

Heel veel succes en vooral heel veel plezier in je zoektocht naar een leuke pup! :)

honden page profiel AmberAmber

We willen ten vroegste tegen de herfstvakantie een pup. De kerstvakantie kan jammer genoeg omdat ik dan een operatie moet doen en dus in het ziekenhuis ben. 

Ik ben nog altijd aan het twijfelen dus over een Mechelaar en een labrador.

Wat is het verschil eigenlijk tussen een pup dat je koopt via een rasvereniging en eentje gwn bevoordeeld op 2de hands?

Super bedankt allemaal

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier is een link, dat kan je doorlezen.

Maar er valt nog veel meer over te vinden en te lezen.

https://www.houdenvanhonden.nl/kopen-verzorgen-en-opvoeden-van-je-hond/waarom-een-stamboomhond/voordelen-en-nadelen-van-een-stamboomhond/

honden page profiel DavidDavid

Moet.zeggen mensen hebben het altijd.over een stafford.mijn broer.en ik.hebben altijd staffords gehad toen.mijn broer dacht nu wil ik een.herder in de bouw we hebben hem.toen.een goed.thuis gegeven. En achter af niet.goed gelezen over het ras pak bijten moet je.aleen doen met iemand er bij als je dit.verkeert doet kan die zich keren tegen je als die zijn zin niet krijgt. Daar zou ik zelf niet.aan beginnen. En.over laten aan de.politie honden. Maar een labador.is andere.hond dan een.herder.me sus heeft een Duitse herder 2 stuks die.zijn wat rustiger aleen zei heeft veel tijd en ruimte zelfs vind ik een Labrador een goede hond voor mensen en kinderen. 

honden page profiel AmberAmber

Bedankt allemaal

Kent iemand een goede labrador rasvereniging in België?

En kan ik er van uitgaan dat als ik er eentje koop via een rasvereniging dat de pup helemaal gezond is of moet ik dat checken?

 

honden page profiel DagmarDagmar

Neem eens contact op met of Emperor's Pride. Zij zal je wel goede fokkers en nesten kunnen aanraden. 

Met een levend wezen ben je nooit zeker van de gezondheid. Je kunt je wel zoveel mogelijk zeker stellen door bij een Fokker te gaan die test op erfelijke aandoeningen.  

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" We zouden graag een grotere hond willen. Ik ben al verandert van keuze denk dat een labrador beter bij ons past. Nu enkel nog een goede fokker vinden en wat meer opzoekwerk. We komen er :-) 
Het is pas voor tegen oktober dus een fokker moet nu nog niet. 
Enkel nog mijn vader overtuigen want die wilt nog steeds een australische herder.
Bedankt allemaal "

Als je in oktober een pup wil moet je nu net wel al op zoek naar een fokker (als je er uit bent welk ras jullie willen). Fokkers hebben vaak een wachtlijst. 

honden page profiel AmberAmber

Ik heb een labrador verenigingen gevonden waar regelmatig pups te koop zijn. Ik moet me op dat vlak nog even goed inlezen. Als ik op die pagina's kom is het precies chinees voor mij ;) 

 

honden page profiel AmberAmber

Ik heb een labrador verenigingen gevonden waar regelmatig pups te koop zijn. Ik moet me op dat vlak nog even goed inlezen. Als ik op die pagina's kom is het precies chinees voor mij ;) 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik heb een labrador verenigingen gevonden waar regelmatig pups te koop zijn. Ik moet me op dat vlak nog even goed inlezen. Als ik op die pagina's kom is het precies chinees voor mij ;-) 
  "

 

Kun je de link daarvan niet even hier neer zetten?

 

honden page profiel AmberAmber

http://www.blrc.be/?page_id=4789

Voila 

Kennen jullie deze vereniging? 

En zijn er genoeg erfelijke testen gedaan? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zorg in ieder geval dat beide ouders getest en goed bevonden zijn op de veel voorkomende erfelijke aandoeningen  bij de labrador retriever nl. heup- en elleboog dysplasie en de uitgebreide ECVO ogentest door veterinair specialisten. Vraag kopieën van de officiële uitslagen van beide ouders van alle eerder genoemde testen.

honden page profiel DagmarDagmar

Een ras vereniging fokt niet. Dat is enkel een overkoepelend orgaan. 

Aangesloten zijn bij een ras vereniging is ook geen vereiste om een goede fokker te zijn (en omgekeerd is het geen feit dat alle fokkers dan goede fokkers zijn) 

 

Ik zou toch echt wat fokkers contacteren en/of langsgaan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ken de vereniging niet. Ben niet van België en ik heb geen labrador tongue-out.

Volgens mij ziet het er qua testen wel goed uit. Maar dan nog de hele fokker napluizen op internet. Alles apart, naam, kennelnaam, woonadres, telefoonnummers enz. 

Je weet dat dit werklijn labrador is?

 

Ga eens een afspraak maken bij deze mensen om langs te gaan om meer te weten te komen over de labrador, ga je vragen stellen die je hebt omtrent de labrador, laat je interesse omtrent de jacht zien. Vraag evt of zij een club weten waar dit gedaan wordt zodat je er heen kan om te kijken. Stel daar nog weer vragen aan labrador eigenaren. 

honden page profiel KlaraKlara

Ik denk dat niet heel veel fokkers in gesprek gaan met een 14 jarig kind. Hoe goed ik het ook vind hoor dat je je zo goed verdiept en alles uitzoekt. Maar het is niet normaal dat jouw ouders dat allemaal bij jou neerleggen. Je ouders moeten zelf aan de bak, inlezen, fokkers bezoeken en dan samen met jou een keuze maken. En ook de opvoeding en het uitlaten kunnen ze niet alleen bij jou neer gaan leggen. Een hond neem je als gezin. En een fokker ziet graag dat hele gezin voordat je een pup krijgt. Ik denk overigens ook dat een labrador een prima en hele leuke keuze is. 

honden page profiel AmberAmber

Mijn ouders hebben het momenteel vrij druk met werk en het plannen van onze reis. Er willen wel graag een hond maar nu op dit moment (het is niet altijd zo) is het even te druk om echt veel onderzoek te doen enz. Daarom doe ik het nu. Ik ga na de examens eens zoeken naar een nestje want rond die periode zou er een teefje gedekt moeten worden toch? 

Ik hoop dat er toch een paar fokkers zijn die met me in gesprek gaan zo niet ga ik er ook geen hondje kopen. Of ik nu 14 ben of 30 zou toch eigenlijk niet mogen uitmaken. 

Echt super bedankt allemaal jullie hebben me echt enorm geholpen.

Als er nog tips zijn meer dan welkom 

Groetjes Amber

honden page profiel DagmarDagmar

Natuurlijk maakt dat wel uit. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Mijn ouders hebben het momenteel vrij druk met werk en het plannen van onze reis. Er willen wel graag een hond maar nu op dit moment (het is niet altijd zo) is het even te druk om echt veel onderzoek te doen enz. Daarom doe ik het nu. Ik ga na de examens eens zoeken naar een nestje want rond die periode zou er een teefje gedekt moeten worden toch? 
Ik hoop dat er toch een paar fokkers zijn die met me in gesprek gaan zo niet ga ik er ook geen hondje kopen. Of ik nu 14 ben of 30 zou toch eigenlijk niet mogen uitmaken. 
Echt super bedankt allemaal jullie hebben me echt enorm geholpen.
Als er nog tips zijn meer dan welkom 
Groetjes Amber "

Een goede fokker verkoopt niet zomaar klakkeloos een pup aan een kind van 14. Die kunnen de gehele verantwoordelijkheid niet aan. Kinderen zijn niet in staat zulke grote en verantwoordelijke aankopen te doen.

 

Ook een beetje ondoordacht van je dat je dan maar zegt dat je daar dan geen pup wilt kopen.

Wees blij dat mensen zo goed nadenken.

 

Als jij je heel serieus laat blijken bij de fokker, je je door je ouders laat brengen en ophalen, je ouders zich netjes ook laten zien en horen, dan willen fokkers misschien wel tijd voor je vrijmaken zodat je kan leren.

 

Maar het beste is dat jij en je ouders heel goed voorbereid, met een A4 blaadje met vragen e.d. samen richting de fokker gaan en als familie samen informatie opdoen en de aankoop doen.

Zo kan jij ook leren hoe je later verantwoord omgaat met zulke kostbare aankopen.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Mijn ouders hebben het momenteel vrij druk met werk en het plannen van onze reis. Er willen wel graag een hond maar nu op dit moment (het is niet altijd zo) is het even te druk om echt veel onderzoek te doen enz. Daarom doe ik het nu. Ik ga na de examens eens zoeken naar een nestje want rond die periode zou er een teefje gedekt moeten worden toch? 
Ik hoop dat er toch een paar fokkers zijn die met me in gesprek gaan zo niet ga ik er ook geen hondje kopen. Of ik nu 14 ben of 30 zou toch eigenlijk niet mogen uitmaken. 
Echt super bedankt allemaal jullie hebben me echt enorm geholpen.
Als er nog tips zijn meer dan welkom 
Groetjes Amber "

Of je 14 of 30 bent maakt zeker een heel verschil. Ik kon als 14 jarige het bedrag voor de aanschaf en de verdere verzorging echt niet ophoesten. Daarnaast is gewoon de ervaring dat de interesses vaak verschuiven. Als kinderen ouder worden kijken ze vaak niet meer om naar de hond. Dat wil niet zeggen dat iedereen zo is maar de ervaring leert dat het vaak zo gaat. 

 

Daarnaast is het hebben van een hond een enorme verantwoording. Ik vind dat een 14 jarige dat in veel gevallen nog niet aankan. Daarnaast heb je ook veel te maken met andere honden eigenaren ect en daar kunnen ook vervelende dingen mee voorvallen. 

 

Om dan ook meteen te zeggen dat je daar dan geen hond gaat kopen vind ik kort door de bocht. Deze fokkers steken tijd en liefde in de hondjes en willen deze natuurlijk alleen verkopen aan de juiste mensen. Daarnaast word het toch echt wel een gezinshond dus vind ik dat heel het gezin erbij betrokken moet worden. Zo kan de fokker jullie allemaal leren kennen en later beter inschatten welke pup er het best bij jullie gaat passen. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

TS, als je ouders de tijd er nog niet in willen steken om samen met jou eventueel een mail te schrijven of te bellen, dan kan ik erg goed begrijpen dat fokkers niet op je in zullen gaan of je zullen weigeren. (Nu denk ik dat er zeker wel fokkers zullen zijn die reageren, afhankelijk van hoe jij je mail opstelt, dat terzijde..)

 

Maar weet je hoeveel pubers er van jouw leeftijd zijn die graag een hond willen en op eigen initiatief gaan rondsturen? Waarvan de ouders er niet achterstaan? Als jouw ouders een hond willen dan moeten ze moeite doen, als ze nu 'geen tijd' hebben omdat jullie een reis moeten plannen dan vraag ik me af of je ouders wel werkelijk zoveel tijd hebben om een hond op te voeden. Een mail sturen duurt misschien 10 minuten, een hond opvoeden dat doe je je hele leven, de hele dag door. (Even overdreven, maar hé, een hond kan je niet zomaar even aan de kant schuiven. Die moet ook zijn aandacht en beweging krijgen, en dat duurt meer dan 10 minuutjes)

Als ik een fokker was en ik kreeg een mailtje van iemand van 14 jaar, die stuurt omdat haar ouders 'geen tijd hebben om te sturen' dan zou ik mij ook vragen stellen. Je ouders zullen instaan voor de opvoeding en de verzorging, als zij geen moeite doen dan stopt het. Geen tijd hebben om te mailen en het door je 14 jarige kind laten doen getuigt niet van veel moeite. (Nu moet ik zeggen, mijn vader heeft mij als 13 jarige mijn eigen paard laten kopen omdat ik zelfstandig moest leren zijn. Voor een hond zou hij mij ook nog hebben laten mailen op die leeftijd, maar bij mijn vader kwam dat niet uit desinteresse of 'geen tijd'. De insteek doet veel, mijn vader houdt namelijk heel veel van honden, hij zou er niet aan beginnen als er niet genoeg tijd was maar hij vertrouwde ook op mijn 'capaciteiten'.)

Hebben je ouders dit topic nu al eens gelezen? 

 

En welke vraag wil je nu precies stellen aan deze fokkers? Of ze een nestje verwachten rond die periode? Waarom neem je niet eerst het advies aan om langs te gaan voordat je beslist of dit ras bij je past? Volgens zullen niet alle fokkers het waarderen dat die vraag gesteld wordt zonder dat je de honden ooit gezien hebt. 

honden page profiel AmberAmber

ik heb een samen gezeten met mijn ouders en het uitgelegd en ze zijn ook echt wel op zoek en onderzoekwerk aan het doen. ze willen gewoon dat ik ook goed zal onderzoeken en inlezen het is de bedoeling dat we samen de hond verzorgen. 

ik heb een aantal mensen gecontacteerd die een labrador hebben zowel van show als werklijn om eens te kijken of het ras bij ons past 

ik bedoelde natuurlijk niet dat een fokker een hond zou verkopen aan iemand van 14. dat begrijp ik wel hoor. maar als ik een mail stuur naar de fokker met een aantal vragen over het ras en zijn of haar pups zou die toch rustig tijd willen maken om die vragen te beandwoorden of ben ik nu zo mis? 

ik ben ondertussen ook al vragen aan het opschrijven voor de fokker zoals jullie zeiden.

ik wil heel graag leren dus ik hoop dat sommige fokkers me dan daarbij willen helpen. 

bedankt 

groetjes amber 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" ik heb een samen gezeten met mijn ouders en het uitgelegd en ze zijn ook echt wel op zoek en onderzoekwerk aan het doen. ze willen gewoon dat ik ook goed zal onderzoeken en inlezen het is de bedoeling dat we samen de hond verzorgen. 
ik heb een aantal mensen gecontacteerd die een labrador hebben zowel van show als werklijn om eens te kijken of het ras bij ons past 
ik bedoelde natuurlijk niet dat een fokker een hond zou verkopen aan iemand van 14. dat begrijp ik wel hoor. maar als ik een mail stuur naar de fokker met een aantal vragen over het ras en zijn of haar pups zou die toch rustig tijd willen maken om die vragen te beandwoorden of ben ik nu zo mis? 
ik ben ondertussen ook al vragen aan het opschrijven voor de fokker zoals jullie zeiden.
ik wil heel graag leren dus ik hoop dat sommige fokkers me dan daarbij willen helpen. 
bedankt 
groetjes amber 
  "

je ouders kunnen trots op je zijnhp-thumbsup

Uiteindelijk moeten ze natuurlijk wel zelf ook initiatieven tonen en zich gaan inlezen etc., maar dan kan jij hen alvast goed op weg helpen.

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Joh, schrijf gewoon lekker een fokker aan! Je komt op mij wel over als iemand die er serieus mee bezig is en dat zal een goede fokker ook wel in de gaten hebben. 

 

Het maakt natuurlijk wel verschil of je nu 14 bent of 30. Maar dat betekent niet dat je als je 14 bent niet verantwoord om kunt gaan met een hondje. We hebben hier ook wel jongere mensen (gehad) die ook een hondje hadden en erg serieus waren. Dus ik zou gewoon lekker wat fokkers aan gaan schrijven, uitleggen hoe of wat en vragen of jullie een keertje langs mogen komen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Een leuke fokker gaat inderdaad op zo'n mail in, maar gerichte afspraken zullen toch wel met je ouders moeten overlopen worden natuurlijk. 

Mail contact kan zeker dus, als eerste kennismaking, maar daarna zou ik toch even je ouders laten telefoneren zodat de fokker ook weet dat het ernst is. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Laat je ouders de mail inderdaad nalezen. Dan zal je zeker wel antwoord krijgen. 

 

Een belangrijke vraag, of wat je misschien belangrijk kan vinden; sommige fokkers werken met het systeem 'wie het eerste op de lijst staat krijgt de eerste keuze' enz. Dat houdt in dat als jij nu 3de keuze hebt, jij pas als derde mag kiezen. Als je als 6de op de lijst staat en er zijn zes puppy's dan moet je het doen met de 'overblijver' (niet dat die per se slecht is, maar misschien ligt die je net niet). Persoonlijk ben ik geen voorstander van dit systeem (iedereen staat hier natuurlijk anders in). Je hebt dus ook fokkers die werken via een ander 'systeem'. Zij kiezen welke puppy naar jou gaat. Je mag je voorkeur wel aangeven van welke pup je het leukste vindt, maar uiteindelijk kennen zij de puppy's het beste en kunnen zij beter inzien welk karakter het best bij jouw gezin zou kunnen passen. 
Sowieso zou ik niet voor een fokker gaan die zijn pups al toewijst (niet dat jullie de pup dan krijgen, maar je kiest dan al welke bij jou komt wonen) op drie/vier weken. Dan zie je veel te weinig van hoe de hond is. 

Je kan dus alvast zeker eens vragen aan de fokker of zij zelf kiezen welke pup naar een gezin gaat of dat ze werken volgens de plaatsen op de wachtlijst. 

Alleszins veel succes met je zoektocht. :) 

honden page profiel CeesCees

Een labrador moet je ook opvoeden, maar is zeker een goede keuze.

Ik ben weg van de galgo, lekker groot, toch super rustig, en als je hem goed opvoedt kan hij op het strand of zo wel los. Het zijn zichtjagers, ze gaan in de vijfde versnelling als ze een konijntje zien en zijn dan weg voor je erg in hebt. En neem een abonnement op de sportschool want als ze weg willen en ze gaan trekken nemen ze je mee. Maar ze zijn zo lief!

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: puppy en fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^