De juiste voeding voor een hond, advies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

hallo people! 

Ik wil het graag hebben over de brokken of vers voer. Mijn puppy is nu 5 maanden en krijgt sinds ik hem heb, de royal canin maxi puppy. Hij is nog al aan de grote kant. Alleen heeft hij continu last van diaree en jeuk. EN heeft continu honger. Hij is laatst getest op giardia. Het was positief, we zijn nu aan de kuur van 2 weken. Maar ik wil heel graag overstappen op een ander merk voer of vers voer. Kan iemand mij helpen of tips geven, over op welk voer ik het beste kan overstappen? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Het beste is datgene waar jou hond het goed op doet. 

Dus, vaste ontlasting, niet overmatig haren, mooie vacht en geen doffe vacht enz. 

 

Iedereen gaat natuurlijk het voer opnoemen waar z'n eigen hond het goed op doet. 

Dat is bij mij een goede kwaliteit enkelvoudige kvv en de VOL brok van Darf. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" hallo people! 
Ik wil het graag hebben over de brokken of vers voer. Mijn puppy is nu 5 maanden en krijgt sinds ik hem heb, de royal canin maxi puppy. Hij is nog al aan de grote kant. Alleen heeft hij continu last van diaree en jeuk. EN heeft continu honger. Hij is laatst getest op giardia. Het was positief, we zijn nu aan de kuur van 2 weken. Maar ik wil heel graag overstappen op een ander merk voer of vers voer. Kan iemand mij helpen of tips geven, over op welk voer ik het beste kan overstappen?  "

Contstant aan de diaree, komt door de giardia, maak eerst de kuur af voor de giardia, voor je weer overstapt op ander voer, bespreek dat eens met je dierenarts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je kan eens kijken naar renske, natvoer....daar zit alles in voor een jonge hond, verkrijgbaar bij de dierenwinkel....

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Een goed voer is voer waar je hond het goed op doet. Ziva krijgt kvv, niet eens van een geweldig merk maar ze ziet er fantastisch uit en heeft goede ontlasting. De ene hond is hier 'moeilijker' in dan de andere. En wat voor de ene hond werkt, hoeft voor de ander niet de juiste oplossing te zijn...

 

Kijk eens op voerwijzer.nl als je meer wilt leren over het beoordelen van brok en kvv.

 

Dat gezegd hebbende: giardia schijnt te overleven op koolhydraten terwijl je hond deze niet per se nodig heeft. Toen Ziva de eerste keer giardia had, zijn we daarom (na de tweede keer behandelen) overgestapt op de koolhydraat vrije kvv die ze nu krijgt.

Dat heeft toen goed geholpen. Afgelopen winter heeft ze wel weer een keer giardia gehad in een stressvolle periode maar daar zijn we toen vrij gemakkelijk van af gekomen.

Toch is het niet aan te raden te wisselen van voer zolang je hond diarree heeft, daar zou ik mee wachten tot de diarree een weekje over is of zo.

Wij zijn toen heel langzaam gewisseld, in 3 weken tijd van brok naar rauwe kvv gegaan, omdat Ziva toen al bijna 3 maanden giardia had en we het haar darmen niet te moeilijk wilde maken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een goede voeding is inderdaad een voeding waar jouw hond het goed op doet. Probeer dus wat voedingen uit voor zo'n 4 tot 6 weken. Poept je hond veel, heeft geen vaste ontlasting en een doffe vacht, dan kun je een andere voeding proberen. 

 

Een 2 honden al 6 jaar op enkelvoudige kvv en Barf staan (bones and raw food, dus het zelf samen stellen van vlees) ze doen het er super op, poepen 1 keer, héél soms 2 keer per dag kleine vaste drolletjes. Hier nooit meer anders. 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Een goede voeding is inderdaad een voeding waar jouw hond het goed op doet. Probeer dus wat voedingen uit voor zo'n 4 tot 6 weken. Poept je hond veel, heeft geen vaste ontlasting en een doffe vacht, dan kun je een andere voeding proberen. 
 
Een 2 honden al 6 jaar op enkelvoudige kvv en Barf staan (bones and raw food, dus het zelf samen stellen van vlees) ze doen het er super op, poepen 1 keer, héél soms 2 keer per dag kleine vaste drolletjes. Hier nooit meer anders.  "

Nou de mijne poept anders wel 10 keer per dag. En niet eens klein, super grote drollen. Meestal zachte dunne slijmerige ontlasting. Ook voor dat hij giardia had. 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Het beste is datgene waar jou hond het goed op doet. 
Dus, vaste ontlasting, niet overmatig haren, mooie vacht en geen doffe vacht enz. 
 
Iedereen gaat natuurlijk het voer opnoemen waar z'n eigen hond het goed op doet. 
Dat is bij mij een goede kwaliteit enkelvoudige kvv en de VOL brok van Darf.  "

Ik ben wel op zoek naar droog voer of nat voer met veel vers vlees erin. Ik geef nu royal canin. Reageert super slecht er op. Continu jeuk, ontlasting stinkt, doffe vacht, super veel haar uitval. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

droog of wat voer met vers vlees er in bestaat niet. Dan is het niet vers meer. Kvv (vers vlees) moet dan ook in de diepvries bewaard worden en mag ontdooit nog zo'n 3 dagen in de koelkast liggen. .

 

Als je geen kvv wil geven kun je kijken naar een brok met een zo hoog mogelijk vlees percentage. Ik dacht dat dit Taste of the Wild, Wolf of Wildernis en Dog lovers gold hier een paar van zijn, maar ik ben niet thuis in de brokken dus daar kan ik je niet bij helpen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik ben wel op zoek naar droog voer of nat voer met veel vers vlees erin. Ik geef nu royal canin. Reageert super slecht er op. Continu jeuk, ontlasting stinkt, doffe vacht, super veel haar uitval.  "

 

Er zijn wel brokken en natvoer (blik of kuipje) met een hoog vleespercentage.

 

 

Op voerwijzer.com staat een brokkenvergelijking met  o.a. percentage vlees en soort

 

https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

 

Als een hond allergisch is dan is het vaak ook voor kip en rund.

 

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

(Dit is de derde keer dat ik poog een verhaal te typen, you gotta love computers...)

Kijk eens naar DARF, dat is vlees van de Groene Weg-slager, dus van biologisch-dynamische kwaliteit en voor menselijke consumptie geschikte grondstoffen. Das stukken beter dan het vlees dat door grote merken tot brokken wordt verwerkt (die vol zitten met chemische hulpstoffen als geur- en smaakstoffen, antioxidanten als BHT, BHA en andere ellende; plus granen van slechte kwaliteit). Ik ben er zelf heel tevreden over (ook de VOL-brokken die ik een enkele keer geef als ik vergeet vlees uit de vriezer te halen. Je kunt het bij Darf bestellen in de shop en ze bezorgen het thuis (of je zoekt een verkooppunt bij je in de buurt, die kunnen jouw bestelling in orde maken). In de shop hebben ze ook Meat4Animals als merk (1-kiloworsten met één soort vlees, bijvoorbeeld kalkoen of lam, die zijn er ook van DARF; en Alroda, kleine worstjes van 250 gr. waarvan ik de visvarianten bestel zodat ik een hapje vis bij het vlees kan doen). NB: de blokken vlees van DARF bevatten meestal meerdere diersoorten, dus je moet even opletten of er rund en kip in zit - die wel EKO is in darf, wat al scheelt.

 

Vermijd naast granen voorlopig kip en rund, dat is waar honden het vaakst allergisch op reageren. Je kunt vers vlees aanvullen met verse groente (gekookt) en kruiden die helpen tegen allergie en de spijsvertering helpen (-een holistisch arts kan je goed op weg helpen met welke kruiden goed zijn speciaal voor jouw hond). Verse vis is goed voor de huid, beter dan visolie die veel te geraffineerd en chemisch bewerkt  is en eigenlijk al ranzig is voor het de fabriek verlaat); ik koop zelf regelmatig sardines op de markt die ik in stukken knip voor ik ze in de bak doe. Zeewier is ook goed voor de darmen en huid. Af en toe een lepeltje sesampasta (o.a. Dirk en Jumbo of de Turkse winkel is ook goed voor de huid vanwege de vitamine E en mineralen die erin zitten.

 

Ik ben geen fan van brokken van commerciële merken, er zitten vaak slechte grondstoffen in, veel chemie en het is een soort steriel. Dat kan naar mijn idee niet goed zijn als je een hond iedere dag, zijn leven lang precies hetzelfde voert; dat is net zo iets als iedere dag patat en een frikadel eten - en na een tijdje is je darmflora verdwenen en wordt je ziek.  Dus vers en gevarieerd is naar mijn idee gezonder voor een hond en het helpt om weerstand tegen darmparasieten op te bouwen. Allergie ontstaat ook vaak vanuit een slechte darmflora...

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" (Dit is de derde keer dat ik poog een verhaal te typen, you gotta love computers...)
Kijk eens naar DARF, dat is vlees van de Groene Weg-slager, dus van biologisch-dynamische kwaliteit en voor menselijke consumptie geschikte grondstoffen. Das stukken beter dan het vlees dat door grote merken tot brokken wordt verwerkt (die vol zitten met chemische hulpstoffen als geur- en smaakstoffen, antioxidanten als BHT, BHA en andere ellende; plus granen van slechte kwaliteit). Ik ben er zelf heel tevreden over (ook de VOL-brokken die ik een enkele keer geef als ik vergeet vlees uit de vriezer te halen. Je kunt het bij Darf bestellen in de shop en ze bezorgen het thuis (of je zoekt een verkooppunt bij je in de buurt, die kunnen jouw bestelling in orde maken). In de shop hebben ze ook Meat4Animals als merk (1-kiloworsten met één soort vlees, bijvoorbeeld kalkoen of lam, die zijn er ook van DARF; en Alroda, kleine worstjes van 250 gr. waarvan ik de visvarianten bestel zodat ik een hapje vis bij het vlees kan doen). NB: de blokken vlees van DARF bevatten meestal meerdere diersoorten, dus je moet even opletten of er rund en kip in zit - die wel EKO is in darf, wat al scheelt.
 
Vermijd naast granen voorlopig kip en rund, dat is waar honden het vaakst allergisch op reageren. Je kunt vers vlees aanvullen met verse groente (gekookt) en kruiden die helpen tegen allergie en de spijsvertering helpen (-een holistisch arts kan je goed op weg helpen met welke kruiden goed zijn speciaal voor jouw hond). Verse vis is goed voor de huid, beter dan visolie die veel te geraffineerd en chemisch bewerkt  is en eigenlijk al ranzig is voor het de fabriek verlaat); ik koop zelf regelmatig sardines op de markt die ik in stukken knip voor ik ze in de bak doe. Zeewier is ook goed voor de darmen en huid. Af en toe een lepeltje sesampasta (o.a. Dirk en Jumbo of de Turkse winkel is ook goed voor de huid vanwege de vitamine E en mineralen die erin zitten.
 
Ik ben geen fan van brokken van commerciële merken, er zitten vaak slechte grondstoffen in, veel chemie en het is een soort steriel. Dat kan naar mijn idee niet goed zijn als je een hond iedere dag, zijn leven lang precies hetzelfde voert; dat is net zo iets als iedere dag patat en een frikadel eten - en na een tijdje is je darmflora verdwenen en wordt je ziek.  Dus vers en gevarieerd is naar mijn idee gezonder voor een hond en het helpt om weerstand tegen darmparasieten op te bouwen. Allergie ontstaat ook vaak vanuit een slechte darmflora... "
Heel erg bedankt voor  de informatie. Ik lees nu ook zelf heel veel en ik ga toch overstappen op de versvlees. Hoe kan ik de darmflora versterken? Ik denk dat het wel beetje achteruit gegaan bij hem. Het wordt er maar niet beter op. Continu krijg ik remmers. Ik heb het eerste 2 keer gegeven, daarna nietmeer. Wil een puppy echt niet nog meer vergiftigen :(

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Hoe bedoel je remmers? Tegen de diarree? Of tegen de Giardia? Hoe heet het spul dat je geeft?

 

Veel diarreeremmers zijn vrij natuurlijk en beschermen de darmwand zelfs en geven de darmen rust zodat ze beter kunnen herstellen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Hoe bedoel je remmers? Tegen de diarree? Of tegen de Giardia? Hoe heet het spul dat je geeft?
 
Veel diarreeremmers zijn vrij natuurlijk en beschermen de darmwand zelfs en geven de darmen rust zodat ze beter kunnen herstellen.
  "

Vergeet niet dat je met diarree remmers ook goed verstopt kunt raken.

Ik heb eens diarreeremmers gebruik, netjes volgens voorschrift. Heb een week verstopt gezeten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geef diareeremmers een of twee dagen langer niet, als je hond dan nog aan de diaree is is er wat anders aan de hand, en je beschrijft dat je hond giardia heeft, maak de kuur af en hou contact daarmee met je dierenarts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Vergeet niet dat je met diarree remmers ook goed verstopt kunt raken.
Ik heb eens diarreeremmers gebruik, netjes volgens voorschrift. Heb een week verstopt gezeten.  "

Van een dag diareeremmers zal je niet een week verstopt raken, je kan ook eens kijken naar tasectan, dat pakt direct de darmen aan....

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

M’n puppy heeft helemaal geen giardia. Ik heb het twee keer opnieuw laten testen bij andere klinieken. Het was negatief. Mijn Dierenarts zei dat het positief was. Ik ben blij dat ik niet aan de kuur ben begonnen. Deze week ga ik wat ontlasting naar de laboratorium opsturen, om te kijken wat het wel is. De andere klinieken waren ook van mening dat het erg slijmerig de diarree en het stinkt vreselijk...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Van een dag diareeremmers zal je niet een week verstopt raken, je kan ook eens kijken naar tasectan, dat pakt direct de darmen aan.... "

Oh, ben echt van 1 dag diarreeremmers verstopt geraakt. 

Was op vakantie in Indonesië, uiteindelijk zo'n fikse diarree en 4 dagen voor ik het vliegtuig in moest. Heb het twee dagen aangekeken, maar bleef aan de schijt. 

Toen een dag die diarreeremmers genomen. Op de verpakking: na de eerste keer diarree 2 capsules, daarna na elke dunne ontlasting 1 capsule. 

Nou, ik heb het geweten, een week niet kunnen poepen.

Was bijna richting de apotheek gegaan voor zakjes macrogol poeder.

 

Laatst nogmaals geprobeerd toen ik griep had. Eerste keer diarree 2 capsules, daarna na 1x diarree 1 capsule en daarna voor eigen veiligheid niet weer. Maar toch nog weer 4 dagen niet kunnen poepen. 

 

Ik zou dus niet snel weer aan diarreeremmers gaan.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" M’n puppy heeft helemaal geen giardia. Ik heb het twee keer opnieuw laten testen bij andere klinieken. Het was negatief. Mijn Dierenarts zei dat het positief was. Ik ben blij dat ik niet aan de kuur ben begonnen. Deze week ga ik wat ontlasting naar de laboratorium opsturen, om te kijken wat het wel is. De andere klinieken waren ook van mening dat het erg slijmerig de diarree en het stinkt vreselijk... "

is het ontlasting van meerdere dagen?

Giardia wordt niet altijd uitgescheiden en zit ook niet in de volledige ontlasting dus het kan gemist worden.

Slijmerig en erg stinken duidt wel heel erg richting giardia.

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik ben blij dat ik niet aan de kuur ben begonnen. "

 

heeft je hond nu trouwens niets van kuur gehad? 

Giardia is toch best wel een paar keer een kuur van een dag of 5 panacur herhalen.

Als dat niet helpt, metrobac.

 

 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" is het ontlasting van meerdere dagen?
Giardia wordt niet altijd uitgescheiden en zit ook niet in de volledige ontlasting dus het kan gemist worden.
Slijmerig en erg stinken duidt wel heel erg richting giardia.
  "

Ja dat klopt, maar ik nam ontlasting mee van 3 dagen. Dus... ?? Ja dat lees ik ook op het internet, maar als het 2 keer negatief is.. ga ik er wel beetje van uit dat ie het niet heeft. Wil hem niet zomaar een kuur geven van 1000 mg per dag? 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" M’n puppy heeft helemaal geen giardia. Ik heb het twee keer opnieuw laten testen bij andere klinieken. Het was negatief. Mijn Dierenarts zei dat het positief was. Ik ben blij dat ik niet aan de kuur ben begonnen. Deze week ga ik wat ontlasting naar de laboratorium opsturen, om te kijken wat het wel is. De andere klinieken waren ook van mening dat het erg slijmerig de diarree en het stinkt vreselijk... "

 

Bedoel je hiermee het Veterinair Parasitologisch Laboratorium "Het Woud" in Groesbeek?

Dit lab test ook op Giardia. 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

"  
Bedoel je hiermee het Veterinair Parasitologisch Laboratorium "Het Woud" in Groesbeek?
Dit lab test ook op Giardia.  "

Dat weet ik nog niet. Dat gaat via de dierenarts. Of kan ik zelf ook gewoon wat opsturen, dan doe ik dat wel. Beter

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Dat weet ik nog niet. Dat gaat via de dierenarts. Of kan ik zelf ook gewoon wat opsturen, dan doe ik dat wel. Beter "

Lees deze site, https://wormbestrijding.nl/ maar eens door, vooral de pagina's over Giardia en Coccidiose. Dit is 'het Woud' waar je zelf de ontlasting naartoe kunt sturen. Hoe dat werkt, wordt ook beschreven op de site.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Nou de mijne poept anders wel 10 keer per dag. En niet eens klein, super grote drollen. Meestal zachte dunne slijmerige ontlasting. Ook voor dat hij giardia had.  "

Dan heb je kans dat je hond de kvv niet goed kan verteren.. komt vaker voor, mijn vorige hond had het ook, ik zag zelfs de structuur van het vlees nog.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dan heb je kans dat je hond de kvv niet goed kan verteren.. komt vaker voor, mijn vorige hond had het ook, ik zag zelfs de structuur van het vlees nog. "

Ik lees dat de hond zoveel poept op de brokken, en juist nu kvv wil gaan proberen :) 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik lees dat de hond zoveel poept op de brokken, en juist nu kvv wil gaan proberen :-)  "

Ohh hahah ik dacht dat ze zei, dat ze juist op kvv zoveel poepen, verkeerd gelezen dan...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^