De oudere hond in de herfst van zijn leven, hoe gaan we daarmee om ?.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Willemijn, is af en toe RC recovery of de aanmaakzakjes RC convalescence niet wat om af en toe te geven om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen? Als aanvulling? Ik weet dat veel mensen tegen RC zijn maar mijn ervaringen er mee is goed. Zowel bij kat als hond. Ze eten 't graag en alles zit er geconcentreerd in. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik ben niet tegen royalcanin, integendeel, voor er bij Ogin hooikoorts is geconstateerd heb ik via de dierenarts, allergeoloog, ook een versie van royalcanin gegeven hoor....ik neem van de kliniek de hillsblikjes mee, astronautenvoeding, meng ik met dr eten...genoeg voedingsstoffen, Bams eet alleen lekkere dingen, mag van me maar ze moet ook de goede voedingsstoffen binnen krijgen  niet goed schiks dan kwaadschiks, houdt in, voeren.  kliniek zal  zeker ook de zakjes van royalcanin hebben, ga ik de volgende keer naar vragen.... we mieten weer 1 augustus terug....en anders bestel ik het via internet, bedankt voor de tip, een goed advies.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Yooop, ze mag niet afvallen, Bams is nooit dik geweest, en ze moet het ook allemaal mee torsen dr gewicht, maar afvallen is uit den boze. "

Ja dat begreep ik hoor, ik bedoelde meer een jonge hond kan wel wat hebben, maar een bejaarde hond moet goed verzorgt worden, en ik zou ook alles proberen..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Beter geslapen dan anders dat wel, maar wat een spoker is het toch die Bams.....heel moe als ze gezwommen heeft naar daarna toch veel meer energie als ze uitgerust is...zonet een pond vlees met extra tonijn erbij, gewoon mooi gevoerd en op, Ogin had het nakijken.....vanmiddag, misschien gebakken vis, met bruin brood...en daarbij een rauw eitje als toetje....we zien wel, de gebakken vis wordt meegenomen...door bezoek

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Willemijn, is af en toe RC recovery of de aanmaakzakjes RC convalescence niet wat om af en toe te geven om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen? Als aanvulling? Ik weet dat veel mensen tegen RC zijn maar mijn ervaringen er mee is goed. Zowel bij kat als hond. Ze eten 't graag en alles zit er geconcentreerd in.  "

Rc ben er ook niet kapot van, maar inderdaad, alle beestjes eten het graag. Hier nu de kat, wilde maar niet eten van de div smaken nierbrokjes, hills, trovet, sanimed, even en dan laten staan. Kost een kapitaal aan voer dat weer weg kan.

Nu rc renal doe het door de andere brokjes heen en yes, bakje gaat weer netjes leeg. Ike krijgt maar zo wei ig, maar dat moet hij dan wel opeten. 

Mijn vroegere oude hond, comtinue diarree , zoveel geprobeerd, maar op rc hypoallergenic deed hij het zo goed, zo vaak hezehd...had ik het maar een paar jaar eerder gehad. Tja.

Zou rc vol smaakstofjes zitten?

 

Ps. Ik heb geen aandelen, ik werk ook niet bij en voor rc. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bamse is ook een taaie, die gaat gewoon door laughing

 

Een vriendin van mij heeft een oud dwergpinchtertje met 3 pootjes.

Die was vorig jaar doodziek, lag aan het infuus en ze dachten dat het met het hondje gedaan was.

Volgens mij was er iets met de nieren of zo.

Maar de dierenarts zei, stap over op royal canin (...ook zo'n vorm rc voor een bepaalde klacht) en het hondje leeft nu nog steeds en gaat heel goed zelfs. laughing

 

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Geen RC Recovery geven bij (zie contra indicaties) 

Hepathische encephalopathie

Acute alvleesklierontsteking

Hyperlipidemie

 

 

Bij RC Convalescence zijn geen contra-indicaties. 

 

 

Goed opletten dus... 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Kath de blikken moet ze ook niet meer, maar die gaan wel op hoor, ik voer Bams dan met de lepel...jammer dat ze de sucadelappen niet moest, het zit er wel in.... "

Jammer dat ze de blikken niet meer wil hoor.

Gelukkig krijg je ze nog opgevoerd met de lepel en werkt ze toch nog andere voeding naar binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kvv vanochtend gevoerd, ze zal het op MOETEN eten, eerste happen dwing ik dr en daarna eet ze alles toch van de lepel op, lekkere dingen ja die wil ze en krijgt ze ook hoor, vanochtend  croissants voor dr meegenomen, staat ze te springen bij de tas...tja en zeg dan eens nee, met iedere hap die ze zelf opeet ben ik al blij, Bams is niet ziek, ze mankeerd nooit lichamelijk wat, heeft nog nooit een virus gehad of aan de diaree, eet eigenlijk nooit wat schadelijks buiten op straat of elders op......het is net als met oudere mensen, drinken niet meer eten eigenlijk alleen nog naar behoefte wat ze lekker vinden...en dan heb ik het over echt oud he.....drinken doet ze goed, de hele dag door en snachts ook, hoef ik me niet ongerust over te maken.....    vanmiddag krijgt ze gebakken vis, tja dat eet ze dan razendsnel op, ruikt goed en is lekker...nooit aan de dunne er van, dus dat zit wel goed.....en als ik dr dan in de ochtend moet dwingen om goed te eten dan doe ik dat......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ze zier er weer heel mooi uit, gekamd geborsteld, geefileerd waar nodig, altijd na het zwemmen de volgende dag wat knopen in de vacht, pak ik direct aan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

526272.jpg    En daar ligt ze dan weer net de achterpoten achter uitgestrekt.....en net op een stukje zeil, wel tegen de muur aan zodat ze zich kan afzetten....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wordt er gebeld, inspectie van het huis van de woningbouw, twee beren die komen kijken wie dat zijn....ook Bams, zonder dralen komt ze in de benen, deinzen alletwee de mannen terug, oeps......doen ze wat, mmmm.......als u zich rustig gedraagt niet...hihi, ik iaat ze in de woonkamer af en laten ze nou direct luisteren, hahahaha...goed onder appel mevrouw...als u het maar weet, een knip met de vingers en ze hangen.....tongue-out

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hier even een update over Vigo(vind Willemijn prima)

Vigo heeft een fikse maagontsteking waarschijnlijk door de ontstekingsremmer....nu even niet geven maar hij kan niet zonder, over een paar dagen weer starten nu met maagbeschermers erbij. Vandaag onmiddellijk een injectie gehad.

Hij slikt die pillen al van vorig jaar september.

 

De da dacht eerst een beklemde zenuw bij Vigo,heb zijn achterhand laten nakijken.

Zijn zenuwreflexen in allebei zijn poten waren slecht,zette je zijn voetjes naar achteren dan zette hij ze bijna niet terug.

Het is dus zoals ik dacht neurologische uitval,lichte verlamming....alleen schrok ik dat het ook in zijn andere poot zat,dat had ik niet gezien. 3 maanden geleden waren zijn reflexen nog goed.

Vigo heeft daar totaal geen pijn maar omdat zijn rug vol met hernia's zit moet hij toch de ontstekingsremmers blijven nemen.

Het verdere verloop geen idee,gezegd wat we voorlopig besloten hebben.

Ook besproken als het moment van inslapen komt,waar en hoe het gaat gebeuren.

Nu kan ik dat nog met droge ogen,nu de emoties nog prima onder controle zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Oooo wat een nieuws Monique....niet al te best....maagbeschermers altijd erbij geven, dacht dat Vigo die al had bij de pijnstilling, gossie Monique heftig hoor....

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Veel beterschap voor Vigo Monique. Ja ontstekingsremmers noodzakelijk kwaad soms hé. Charlie krijgt het ook om de 3 dagen. Ook al geruime tijd hoor. Krijg al schrik als ik dat lees. Hier ook zonder maagbeschermer werd zo aangeraden. Maagbeschermer geven ze als het nodig is omdat het ook nevenwerkingen heeft. 

Ik duim hoor dat zijn maag snel beter is en dat jullie dan weer verder kunnen met de 2 medicaties tesamen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Behalve Vigo zijn maag was het andere precies zoals ik dacht.

Hij mag alleen nog op gras lopen,is geen probleem anders zullen zijn teentjes beschadigd raken en dat geneest zo moeilijk.

1 troost, Vigo heeft er geen idee van,hij voelt er niks van....hij is pijnvrij,hij kan nog opstaan,liggen en hij weet het niet dat zijn achterhand niet heel goed meewilt.

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Veel beterschap voor Vigo Monique. Ja ontstekingsremmers noodzakelijk kwaad soms hé. Charlie krijgt het ook om de 3 dagen. Ook al geruime tijd hoor. Krijg al schrik als ik dat lees. Hier ook zonder maagbeschermer werd zo aangeraden. Maagbeschermer geven ze als het nodig is omdat het ook nevenwerkingen heeft. 
Ik duim hoor dat zijn maag snel beter is en dat jullie dan weer verder kunnen met de 2 medicaties tesamen. "

Vigo krijgt cimalgex die is eigenlijk niet zo belastend voor de maag maar al 10 maanden onafgebroken.

Om de 3 dagen dan kan het nog meevallen,inderdaad keuze is er niet,we willen ook niet dat ze pijn lijden.

 

Hij geeft een anti-braak spuit gehad,die helpt daar ben ik al blij om.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Misselijk straks over, is ook vreselijk voor een hond, en gelukkig werkt dat snel Monique.....

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Vigo krijgt cimalgex die is eigenlijk niet zo belastend voor de maag maar al 10 maanden onafgebroken.
Om de 3 dagen dan kan het nog meevallen,inderdaad keuze is er niet,we willen ook niet dat ze pijn lijden.
 
Hij geeft een anti-braak spuit gehad,die helpt daar ben ik al blij om. "

Ja Charlie previcox is ook minder belastend.

Nee er is soms geen keuze. Dat is zo.

 

Super dat die spuit werkt.hp-thumbsup

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Behalve Vigo zijn maag was het andere precies zoals ik dacht.
Hij mag alleen nog op gras lopen,is geen probleem anders zullen zijn teentjes beschadigd raken en dat geneest zo moeilijk.
1 troost, Vigo heeft er geen idee van,hij voelt er niks van....hij is pijnvrij,hij kan nog opstaan,liggen en hij weet het niet dat zijn achterhand niet heel goed meewilt.
  "

Goed dat je dat weet van dat gras.

Gelukkig is hij pijnvrij.

Het is wat hé zeg. Hadden we maar een toverstokje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Geef mij er ook een, Kath.embarassed

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Geef mij er ook een, Kath. "

Ja als ik er 1 had direct. foot-in-mouth

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Vigo, toch al wat lichts gegeten ? 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Vigo, toch al wat lichts gegeten ?  "

100 gram Renske en gedronken. Het begin is er maar hij heeft nog pijn. Hij slaapt weer,is goed.

 

En Bamse vanmiddag verwend en ook een beetje gegeten?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Even helemaal niets doen met Vigo, laat hem maar lekker slapen, goed teken dat tie wat gegeten heeft en ook gedronken....komt goed hoor......     ja Bams  is vanmiddag verwend, thuis bij mij, vriend heeft gebakken vis meegenomen en ik heb er groenten bij gedaan, pompoen, licht gekookt...en ook Ogin heeft er van gesmuld, en niet een stukje, ooooo erg he, hahahaha, twee grote lekkerbekken voor ieder, dus voldoende ...voor mij ook een en hij zelf ook een....hij kijkt niet op een vis, hahahaha......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

En, Bams en ook Ogin zijn zwaargewichten hoor.....ze kunnen natuurlijk wat op , een vis is voor hun niet genoeg, kan me voorstellen dat er forummers hier zijn die het lichtelijk wel heel veel vinden, maar dat is het niet hoor......smile

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ooh Moniqeu, dat is schrikken zeg dat het andere pootje het nu ook niet meer goed doet, gelukkig geen pijn.

Fijn dat je een maagbeschermer hebt, de neveneffecten zijn dat je B12 niet zo goed opneemt, maar ach, kan je altijd bij gaan geven, gewoon van het kruidvat.

Gelukkig wat gegeten, en nu slapen, lekker laten slapen, de dierenarts was ook veel energie denk ik dan.

 

Willemijn, goed dat Bams weer goed gegeten heeft..

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ooh Moniqeu, dat is schrikken zeg dat het andere pootje het nu ook niet meer goed doet, gelukkig geen pijn.
Fijn dat je een maagbeschermer hebt, de neveneffecten zijn dat je B12 niet zo goed opneemt, maar ach, kan je altijd bij gaan geven, gewoon van het kruidvat.
Gelukkig wat gegeten, en nu slapen, lekker laten slapen, de dierenarts was ook veel energie denk ik dan.
 
Willemijn, goed dat Bams weer goed gegeten heeft..
  "

Dank voor de tip Yo,ik heb het even gegoogled dat wist ik niet.

Ik ga mij daar nog eens goed in verdiepen.

Vigo is net uitgelaten,hij wilde niet mee,hij tilt zijn kopje op en ging weer liggen wel met een kwispel van zijn staart,hij is heel erg moe en niet bij mij weg te slaan. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dank voor de tip Yo,ik heb het even gegoogled dat wist ik niet.
Ik ga mij daar nog eens goed in verdiepen.
Vigo is net uitgelaten,hij wilde niet mee,hij tilt zijn kopje op en ging weer liggen wel met een kwispel van zijn staart,hij is heel erg moe en niet bij mij weg te slaan.  "

Ik heb zelf vitamine D, b12, B6 tekort door maagbescherming waar ik niet zonder kan, vandaar dat ik het weet.

B12 kan ook wel werken voor kapotte zenuwen, soms zijn zenuwen zelfs stuk omdat je een tekort hebt, daarom spuit ik elke week B12.

Laat het kereltje maar lekker slapen, morgen weer een nieuwe dag..

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Nog heel veel beterschap voor vigo en bamse 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 23 van 33 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 2324 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Volgende forumvraag: Magnesium van het Kruidvat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^