De oudere hond in de herfst van zijn leven, hoe gaan we daarmee om ?.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ja kan de pijnstilling wat omhoog? "

 

De pijnstilling kan niet meer omhoog,hij krijgt de max en hij heeft geen pijn.Hij heeft hele goede medicatie cimalgex. Maar kan ik kan hem goed aanraken,tanden poetsen ik mag alles met hem,als je tips hebt hoe ik hem lekker kan masseren,dan graag mag ook via pb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik mocht hier ook iets over Vigo schrijven.
Ik loop een beetje tegen het volgende aan,Vigo is super schoon altijd in de struikjes poepen.
Het lijkt of hij tegenwoordig niet meer wil hurken,hij gaat de struikjes niet meer in en soms floept de ontlasting er zo uit.
Vanmiddag ook weer,floep een keuteltje op het pad,nog nooit in bijna 12 jaar heeft hij op een stoep gepoept maar het valt er uit.
Ik zeg niks,ik ruim het gewoon op maar maak mij toch behoorlijk zorgen om zijn achterhand. "

Niet te bezorgd zijn Monique, Bams is 13 nimmer op een stoep wat gedaan en, ook van de week gebeurd....ze worden toch moe of....ik weet niet wat het is....ik was even sprakeloos, ook opgeruimd zonder wat te zeggen, de volgende dag opgelet en niets, komt door het ouder worden, nimmer is Bams aan de dunne dat is het dus niet....en Monique het topic is voor ouderen honden bedoeld, niet alleen voor Bams hoor....mij gaat het erom dat een oudere hond heel veel zorg heeft en hoe je daar mee omga.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Het is wat moeilijker het ophouden denk ik....als ik om vijf uur met Bams gaat wandelen en dan in de loop van de ochtend nog een keer heeft ze dat niet, is dat ook niet bij ouderen .? Mensen, de weg naar het toilet leggen we gewoon af, bij het ouder worden gaan we niet zo hard er naar toe en moeten we en is het net even te laat, weet het niet ik ben nog niet zo oud maar zie het toch ook bij ouderen gebeuren dat ze soms te iaat zijn, zo zie ik het ook bij de  hond, wat moeilijke ophouden de weg er naar toe, waar het mag....zou de grasplek naast de deur liggen dan zal die daar al gaan zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zelf heb ik het uitgeprobeerd bij Bams, eerst op haar eigen wc poepen, en ja hoor....terwijl ze nooit op haar plekje poept, poepte ze, daarna zijn we gaan wandelen...dat doe ik nu toch liever, het is alleen in de ochtend..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ja,hij slikt al 2 jaar ontsteking/pijnstillers....hij heeft geen pijn.
Zijn achterhand gaat meer zwalken,ik ben toch bang dat het DM door zijn hernia's is.
Weet je,hij is zo vrolijk,in zijn kop nog een jonge hond,hij geniet maar ik ben bang dat het proces van aftakeling nu sneller zal gaan.
Weet je,je kan beter een hond hebben met een duidelijke aandoening,zoals bij Tosca ,die had kanker ,dan weet je het maar wat is dit moeilijk. "

Ja dat klopt. Ze verleggen zelf steeds de grens, en wanneer is t dan genoeg.

 

Loki ging op een gegeven moment zich steeds afzonderen, dat was voor mij het punt van nu is t klaar.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Willemijn Vigo kan onmiddellijk de struikjes in,even straat over....hij wil de struiken niet in,ik denk dat hij niet wil hurken,zijn rechterachterhand wordt zwakker,meer zwalken....ik denk dat het daar mee te maken heeft.

Hij is niet incontinent,hij was om 11uur uitgelaten en om 1 uur liet ik hem ook even uit en dan floept zomaar 1 keuteltje eruit,niet een hele hoop.

 

De dierenarts had gezegd dat hij DM kon krijgen niet neurologisch maar door zijn hernia's.

Haar prognose slechter lopen,incontinent en verlamd raken. Dat blijft toch altijd door mijn hoofd spoken.

 

Maar het kan ook zo zoals Kees en Yo zeggen,een beklemde zenuw.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ja dat klopt. Ze verleggen zelf steeds de grens, en wanneer is t dan genoeg.
 
Loki ging op een gegeven moment zich steeds afzonderen, dat was voor mij het punt van nu is t klaar. "

Dat is dan duidelijk,ik hoop echt dat Vigo het ook gaat aangeven.

Hij is een blij ei,geniet van visite,zijn eten,wil ver lopen maar dat kan hij niet,de wil is er nog maar als het lijf niet

meer wil.

Hij gaat straks mee op vakantie,we gaan hem goddelijk verwennen,even verstand op nul....blij dat ik toch even mijn zorgen kan delen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kan hier Monique....Bams heeft toch andere dingen, geen arthrose niets geen gewrichtsproblemen, de kracht wordt minder, de sufferd gaat nog steeds zo liggen dat haar achterpoten gestrekt liggen en ja als ze dan moet staan, ik leer dr om als ze gaat liggen dr poten naast dr legt, maar zo ligt ze niet makkelijk...als ik niet kijk hoppa.....als ze eenmaal staat en loopt, gaat goed...haar longen de onderste laag is niet flexibel meer, met die warmte heeft ze er moeite mee., dat zijn mijn zorgen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Kan hier Monique....Bams heeft toch andere dingen, geen arthrose niets geen gewrichtsproblemen, de kracht wordt minder, de sufferd gaat nog steeds zo liggen dat haar achterpoten gestrekt liggen en ja als ze dan moet staan, ik leer dr om als ze gaat liggen dr poten naast dr legt, maar zo ligt ze niet makkelijk...als ik niet kijk hoppa.....als ze eenmaal staat en loopt, gaat goed...haar longen de onderste laag is niet flexibel meer, met die warmte heeft ze er moeite mee., dat zijn mijn zorgen. "

Inderdaad Willemijn en Bams wil ook nog zo graag als je verteld dat je toch met haar ging zwemmen omdat ze je aankeek met een blik van vrouwtje ik wil ook iets leuks doen,dan denk ik het is hun tijd nog niet.

 

Tosca deed echt afzonderen,ik weet nog dat ik toen in mei hier op het forum had geschreven,toen wist ik niet eens dat Tosca ziek was,ze oogde supergezond. 'Tosca begint zich af en toe afzonderen,ze gaat steeds in de gang liggen en normaal is ze niet bij ons weg te slaan.'...dat was een voorbode.

 

Maar Vigo die wil nog leven,dat weet ik zeker als ik maar 1 moment zou denken dat zijn leven lijden werd,dan liet ik hem gaan.

Kijk kan hij morgen niet meer opstaan dan weet ik het ook en dat is bij jou ook het geval.

 

Maar het blijft moeilijk hé,je hond langzaam te zien aftakelen.

Maar ik geniet ook nog iedere dag van Vigo,gisteren ook weer,wij aardbeien eten ik doe natuurlijk voor mijzelf het kroontje eraf,Vigo is verzot op aardbeien....ik gaf een aardbei met kroontje(normaal niet)zwaar beledigd,ik moest dat kroontje eraf halen.

Hij is wel een beetje verwend en daar weet hij goed gebruik van te maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kan me niets schelen wat anderen er van zeggen, ik verwen Bams tot de grond....of hoe dat mag heten, we zitten savonds met zijn drietjes voor de tv op de grond, en Bams krijgt van alles wat ze lekker vind, tuurlijk krijgt Ogin ook haar deel maar alleen gezonde dingen....en zolang als ik het zwemtuig te voorschijn haal en ze direkt van de partij is en op vrijdagmiddag haar verwenmiddagje krijgt dat ze op haar manier hard loopt naar het restaurant, en als de bediening niet snel genoeg is , en ze dat laat blijken, is het nog lang haar tijd niet om te gaan....en tuurlijk zijn er tranen, reservetijd is er dat ontgaat me echt niet.....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Moniqeu, ik heb een site gevonden wat je zou kunnen proberen, de rugmassage word in het filmpje een beetje slordig gedaan, die moet je wel langs de wervel van de rug doen, je moet zelf kijken hoe hard Vigo het lekker vind, Faro vond hard lekker, Sam niet zo.

 

Dan kan je nog bij  de nek beginnen, de huid oppakken en loslaten en zo langzaam tot de staart naar beneden, tis oppakken zonder kneden, alsof je de huid los wil trekken, dat bevorderd de doorbloeding en kan daardoor zorgen dat er minder zenuwpijn is, niet te lang, zo lang als Vigo het lekker vind, maar als je langer dan 10 minuten dit doet dan kan het beurs worden, dus niet langer.

Ook kriebelen, ja echt zachtjes met je vingers door de vacht, waar mensen kippenvel van krijgen (honden ook dus) dat verzacht ook zenuwpijn gek genoeg, mijn man moet wel eens mijn rug kriebelen als ik heel veel pijn heb, ja hahah echt waar!

https://nl.wikihow.com/Een-hond-masseren

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Yo dank je,ik ga het opslaan en morgen aandachtig lezen. VIgo vindt het heerlijk om aangeraakt te worden,tijdens het lopen even zachtjes zijn rug masseren daar staat hij zelfs voor stil. Vreemden kunnen dat niet doen bij hem.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Yo dank je,ik ga het opslaan en morgen aandachtig lezen. VIgo vindt het heerlijk om aangeraakt te worden,tijdens het lopen even zachtjes zijn rug masseren daar staat hij zelfs voor stil. Vreemden kunnen dat niet doen bij hem. "

aaah ja, ik zie het helemaal voor me, ze kunnen zo dankbaar zijn, en dan alleen bij het baasje, dat doet me weer zo aan Faro denken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Geen beweging gehad ? Nou voldoende vannacht, de hele nacht verplaatst en gewandeld....snikheet, de beloofde afkoeling niet gekregen...nog steeds erg klam en geen drup regen gehad...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Toch wat regen gevallen vannacht al is het niet veel, geen water in overvloed zoals ik hoorde in de rest van nederland...vandaag kan er gewandeld worden als de zon wegblijft....aan het weekend denken wat daarna komt denk ik nog maar niet, dinsdag staat er zwemmen op het program maar als het over de dertig graden komt blijft ze thuis, we moeten er ook nog naar toe en een airco in de auto is fijn maar met die temperaturen koelt ook een auto niet voldoende voor bams.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Sterkte met de zorgen om de oudjes meiden.

Fijn dat Bams weer zo genoten heeft van het zwemmen en lekker verwennen mag op die leeftijd!

Monique, ik snap je zorgen zo, zo moeilijk als het koppie nog zo goed is, heb het zelfde mee gemaakt met honden die een stuk jonger waren.hp-cry

Geniet van je mannetje!hp-heart

En hopelijk werken de magge tips van Jo.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Geen zon , wat gemiezel, meer niet, gelijk met Bams weggegaan, gelopen op haar tempo, alles netjes gedaan, en een rondje kerk met dr gemaakt, ging super goed.....gisteren in alle vroegte....meer niet, savonds ook niet, te warm....nu toch ook nog warm en broeierig, maar toch omdat er geen zon staat gegaan...en het is zeker koeler dan gisteren.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Heb ik het idee dat de anabolen gaan werken ? Ja toch wel, alleen we hebben de warmte tegen...maarde nacht tig keren verplaatst zonder mijn hulp.....behulpzaam wil ik niet te veel helpen anders rekend ze te veel op mij ...slechte baas....als ik altijd zou helpen zou ze niet zelf meer gaan staan ben ik bang voor...zolang het kan zal ze het zelf moeten doen....en door mijn wimpers kijk ik ...gaat het echt niet dan help ik dr....

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Heb ik het idee dat de anabolen gaan werken ? Ja toch wel, alleen we hebben de warmte tegen...maarde nacht tig keren verplaatst zonder mijn hulp.....behulpzaam wil ik niet te veel helpen anders rekend ze te veel op mij ...slechte baas....als ik altijd zou helpen zou ze niet zelf meer gaan staan ben ik bang voor...zolang het kan zal ze het zelf moeten doen....en door mijn wimpers kijk ik ...gaat het echt niet dan help ik dr.... "

Juist een hele goede baas!

Die alleen ingrijpt waar het nodig is.hp-thumbsup

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Juist een hele goede baas!
Die alleen ingrijpt waar het nodig is. "

Ik heb een filmpje gemaakt om het mee te nemen naar de dierenarts, zet ik hier niet neer hoor, maar zo kon ik laten zien dat mijn hond moeite had met opstaan.....die sufferd van me laat zich gewoon vallen met haar poten naar achteren, en dan opstaan, kost heel veel kracht, is de vloer glad dan glijd ze weg, wel leer ik dr steeds haar poten onder zich te trekken eerst, voor het gaan staan, en soms lukt me dat, niet altijd....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

525539.jpg    Kijk zo moet ze dr poten onder zich trekken, ze ligt op een kleed, en als ze dan opstaat zijn er geen problemen....maar...ze ligt zo niet relaxt...en voor ik bij dr ben ligt ze weer met dr poten languit gestrekt, en ik ben geen boeman die de hele dag achter dr kont aan zit....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

524969.jpg    Relaxte ligging van dr....ze ligt ook hier op het kleed, ze kan na veel moeite toch zelf dan gaan staan....ligt ze naast het kleed, dan lukt het haar niet.  Ze glijd dan in spagaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Aankomende week, a.s, dinsdag heb ik het zwemmen verplaatst naar de vrijdag, er komt een hitte golf aan en in de auto er naar toe vind ik toch te warm.....hier mogen ze in het badje met koel water....ik zie er tegen op de hele week die extreme hitte....zelfs voor ogin is het te warm dan, ik ben bezig met zoeken die hun buik willen milimeteren.....

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Ja, dat is dan een extra nadeel Wilemijn, die dikke vacht van je meiden met die hitte.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Willemijn, als het zo warm is voor Bamse, is investeren in een airco dan niet iets voor jou? Een aantal jaren geleden kocht mijn vader zo'n ding. Er zit een slurf aan die warme lucht naar buiten uitstoot en uit een gleuf in het apparaat komt dan koude lucht. Het zal vast geen film ding zijn voor de energierekening, maar het is dan wel heerlijk koud in huis! Als het buiten wel 30 graden is, dan is het in huis maar 20. Je hebt honden met een hele dikke vacht. En eentje heeft erg last van het warme weer. Ik zou er toch eens naar kijken of je zo'n ding kunt regelen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Heb een mobiele airco gehad, was niets, was een duur ding, mocht hem uitproberen..een rot herrie ook nog....en een airco aan de buiten muur geen optie, huurhuis, krijg geen toestemming...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Helpen de anabolen ? Ja, kan niet anders, vanochtend zonder ondersteuning gelopen en niet te gek gehijg, ook binnen tijdens verplaatsen staat ze toch op met niet veel moeite, kijk als ze net op een glad stukje ligt, dan wordt ze even geholpen....maar ik krijg de neiging om...ja ..te zeggen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

De vriezer ligt vol met petflessen met water, als get straks warm wordt, voor de waaiers, helpt...en snachts gaan en mogen ze naar buiten, er is geen regen voorspeld met de warmte in de nachten.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Heb een mobiele airco gehad, was niets, was een duur ding, mocht hem uitproberen..een rot herrie ook nog....en een airco aan de buiten muur geen optie, huurhuis, krijg geen toestemming... "

Nou ik heb een mobiele hele oude airco, 1 van de eerste van vroeger, mijn moeder gebruikte hem niet dus hebben wij hem gehad, als je een klapraampje hebt dan kan je de slang daar door heen doen en krijg je je woonkamer zeker op 19 graden, en tegenwoordig zijn ze een stuk beter.

En die herrie, ja die van mij is net een vrachtwagen hahah

Wij hebben hem in gebruik genomen voor Faro, maar ik ben er zelf ook eigenlijk wel blij mee, alleen naast een vrachtwagen slapen is wel lastig, maar s nachts is het koeler en de slaapkamer is afgekoeld dus dan gaat het raam open.

Een arco buiten de muur is ook nog eens heeel erg duur, anders hadden we die wel gehad.

Gek dat het niet mag, want ook al ga je er weg, de volgende huurder is er blij mee.

 

Ik hoop dat de weer voorspelling een keer geen gelijk krijgt..

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Willemijn, wij hebben een huurhuis en drie jaar terug airco aan laten leggen. Vooraf netjes toestemming gevraagd, want ja er moet een rondje in de muur worden gemaakt. Toestemming was binnen paar dagen binnen, met de opdracht, verwijderen als we hier weg gaan en door gerenomeerd bedrijf aan laten leggen. 
 
Uitgezaagde rondje ligt hier in de kast. Bedrijf die airco heeft asngelegd heeft toegezegd, uiteraard tegen kosten eea weer in oorspronkelijke staat terug te brengen als wij gaan verhuizen. "

Willemijn heeft al zo veel kosten, ik denk niet dat dat te betalen is voor haar, en ze heeft geen toestemming gehad.

Zo'n verrijdbare is niet duur, maar wel een hoop geld, moet je net maar hebben..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 13 van 33 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1314 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Volgende forumvraag: Magnesium van het Kruidvat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^