Hotspot?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

We blijven bezig.. van de week zag ik een rode plek bij lola onder haar kin, hier zat een wondje. Verder niks bijzonders dacht ik. Even later zag ik weer een klein wondje op haar poot. En nu net voelde ik een dikke bult en zie ik een behoorlijke korst achter haar oren. 

 

Nu ga ik morgen even de DA bellen, maar overal lees ik dat hotspot onstaat door jeuk, honden die veel krabben. Nou krabt zij helemaal niet, betekend dit dan ook dat het geen hotspot kan zijn? Vraag me af waar ze dan deze wonden kan hebben opgelopen.. 

honden page profiel LolaLola

524485.jpg524489.jpg

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik kan t niet goed zien maar ik zou beginnen met t haar zo veel mogelijk weg te knippen.

 

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Dobber heeft ook een keer een hotspot gehad. Ik had vlooienmiddel op drie plekken op de rug gedaan en de middelste plek kon ze bij. Daar heeft ze zo op zitten likken dat er een hele etterige plek zat. Ik heb het met een schaartje kort geknipt en met een scheermesje zo veel mogelijk rondom kaal gemaakt. Daarna regelmatig met tissues het etter weg deppen en vloeibare calendulan opspuiten. Ze heeft ook een tijdje een kap om gehad, zodat ze er niet bij kon. Uiteindelijk is het weer weggegaan. Het haar is teruggegroeid, maar heeft wel een andere structuur gekregen. Je ziet ook nog waar het haar weggeknipt is geweest. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

zou het kunnen dat die wesp (of een andere) haar vaker gestoken heeft? 

 

Jenna had ook eens een hotspot op een plek op haar rug, waar ze zelf onmogelijk kon jeuken of likken.

 

Ik ben erg enthousiast over neemolie, dat had de hotspot binnen een half uur onder controle. Jenna is erg allergisch voor gras en pollen, en heeft snel last van demodex daardoor. Rode plekjes zijn altijd snel weg hier met neemolie (neem wel een goede koudgeperste biologische kwaliteit)

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Dobry je geeft toch om op te ,,eten,, ook druppels zwarte komijn olie? Ik gaf Diki een paar weken  1 druppel. Na een paar dagen begon hij, niet meteen maar uren , halve dag later, te kokhalsen, alsof hij moest spugen, maar er kwam niets,  ook in die tijd begon het achterstevoren niezen,, reverse sneezing . Gestopt met de olie en nog niet weer gezien. Zou dat daar van kunnen komen denk je?

Overigens totaal off topic. Sorry  baasje van Lola en Sara

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dobry je geeft toch om op te ,,eten,, ook druppels zwarte komijn olie? Ik gaf Diki een paar weken  1 druppel. Na een paar dagen begon hij, niet meteen maar uren , halve dag later, te kokhalsen, alsof hij moest spugen, maar er kwam niets,  ook in die tijd begon het achterstevoren niezen,, reverse sneezing . Gestopt met de olie en nog niet weer gezien. Zou dat daar van kunnen komen denk je?
Overigens totaal off topic. Sorry  baasje van Lola en Sara "

o wat vervelend, zeg

ik geef voor Jenna haar allergieen idd egyptische zwarte kummelolie door haar eten ter ondersteuning, heb het langzaam opgebouwd, met 1 druppel begonnen en langzaam uitgebreid, af en toe een week pauze ook. Ik heb geen idee of Diki daardoor klachten kreeg. Het kan natuurlijk zijn dat hij er niet tegen kan, al schijnt dat niet vaak voor te komen. Ik las wel dat langdurige overdosering tot leverklachten kan leiden.

Had je wel een biologische koudgeperste olie, ruikt de olie goed? 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ja, volgens mij wel , staat op de site biologisch en koudgeperst en uit egypte, geloof ik. Van de site purezaadolie. Ik neem het nu zelf, heb hooikoorts dus hoop dat het daarvoor helpt. Heb wel iets meer energie, maar of het daardoor komt. Het is heldere olie, gelig,  ruikt niet vies en smaskt niet vies, doe het door mijn bakje yoghurt in de ochtend en avond.

 

 Mmm opbouwen, hoe bouw ik 1 hele druppel op voor een mini van 6 kg...... zou zo fijn zijn dit ipv die chemische anti vlo troep. Misschien toch nog eens proberen, eens in de twee drie dagen en dan zo opbouwen naar iedere dag met rustpauzes. Diki vond het wel lekker, na aarzeling likte hij het zo op, misschien beter om op brokje te doen...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

dan zal het wel goede olie zijn en  ligt het niet aan de kwaliteit, 1 druppel lijkt me ook niet teveel, het blijft natuurlijk wel een etherische olie, misschien kan Diki er gewoon niet tegen, als hij van 1 druppel al zoveel klachten kreeg, is het misschien niets voor hem. Jammer bij Jenna helpt het blijkbaar wel tegen teken, ik haal maar heel zelden een teek van haar af, kijk haar wel altijd even na. 

Maar nog eens proberen zoals jij het schrijft, is denk ik ook wel een goed idee.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik zag dat je ook een paar druppels in de handen en dan door de vacht.....het  is wel helemaal off topic ohhhhhh

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik zag dat je ook een paar druppels in de handen en dan door de vacht.....het  is wel helemaal off topic ohhhhhh "

ik heb weleens geprobeerd of het ook hielp tegen rode plekken, maar dat was niet zo, daar is de neemolie dan weer voor, om toch weer op het onderwerp terug te komenhp-smile

honden page profiel LolaLola

" Ik zag dat je ook een paar druppels in de handen en dan door de vacht.....het  is wel helemaal off topic ohhhhhh "

Dat mag hoor haha

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je.

Volgende forumvraag: Border collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^