Hulp voor ras kiezen: toy poedel geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel eliseelise

Hey allemaal!

Na heel veel jaren heb ik eindelijk mijn familie kunnen overtuigen om een hondje te nemen. We hebben 10 jaar geleden een tibetaanse terrier gehad.

Ik ben 19 en studeer momenteel, ik ben iemand die heel sportief is. Er is altijd wel iemand thuis, vooral mijn mama. We zoeken een hondje dat goed af te trainen is en liefst een kleintje. We wonen op een boerderij op een heel landelijke plaats, het zou ook fijn zijn moest het hondje dus niet meteen weg rennen en dat we dit kunnen aanleren om niet continu in het oog te moeten houden. Verder hebben we aardig wat katten, dus liefst een puppy dat wat tolerant hiertegen is.

Ik ben bereid om er veel tijd in te steken en om al mijn liefde eraan te geven, dus een knuffelbeestje zou heel fijn zijn. Ik besef me dat we vrij moeilijke eisen hebben, maar ik hoop dat mijn o-zo grote droom om  een hondje te hebben eindelijk kan uitkomen! 

Mijn mama (die dierenarts is en veel hondjes ziet voorbijkomen) heeft een grote voorkeur naar een toy poedeltje, wat denken jullie?

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

honden page profiel May May

honden foto van May

ik denk zelf dat er geen rassen zijn die tolerant zij tegen katten. de een natuurlijk wel meer dan de ander. maar dat moet je aanleren. sommige honden doen helemaal niks met katten maar je kan het niet baseren op het ras ofzow.

en ik denk dat je elke hond wel kan aanleren om niet zomaar weg te rennen. 
er is niet een specifiek ras dat iets heeft of kan. er zit natuurlijk wel verschil in qua ras en wat ze kunnen etc maar niet super groot. ( vind ik en uit mijn ervaring... )

honden page profiel eliseelise

" Hallo Elise,
 
Mijn moeder heeft een witte toypoedel. Witteke, hij wordt op 3 juni 1 jaar.
 
Het is een zeer lief en leuk hondje, heel aanhankelijk. Iedereen is leuk. Iedereen wordt dus ook zeer enthousiast begroet. Spring spring spring. Hij is erg grappig, beetje een clown. Hij wandelt heel graag.
 
Het is wel een pittig ding. Kammen en borstelen vind hij niks en dan durft hij grommen en doen. Niet simpel. Om te trimmen ook niet gemakkelijk. Gelukkig een goede trimster gevonden die aan huis komt en dat voor mekaar krijgt. Wordt om de 6 weken getrimd en enkele keren per week geborsteld om klitten te voorkomen. Ook de oogjes moet aandacht aan besteed worden tegen traanstrepen elke dag verzorgen.
 
Poedels durven al eens moeilijk doen met eten en ja Witteke is ook een kleine eter en heeft een zeer slanke lijn. Je mag met momenten met gelijk wat staan zwieren, dan eet hij niet.
 
Witteke is heel graag buiten in de tuin. Hij kan altijd binnen en buiten door een luik. Die tuin is wel omheind en ik zou hem niet durven laten los lopen zoals mijn sheltie bv. Hij luistert een beetje op zijn eigen manier.
 
Ik vind het erg leuke hondjes maar je moet er voor zijn en ik vind Witteke alvast geen slaafse luisteraar. Je moet een gezonde dosis humor hebben voor een poedel vind ik. Zal ook wel allemaal van hond verschillen hoor.
 
In ieder geval mijn moeder is absolute fan. Ze vormen een geweldig duo. En met Witteke is het altijd lachen zoveel is zeker.
 
Met katten dat zal van in het begin te begeleiden zijn, bij mij thuis heeft hij al eens flink achter de kat gezeten. Dat had ik even niet zien aankomen. Maar ik vermoed als je hem van puppy alle dagen aan de katten went dat dat normaal gezien wel moet lukken.

  "

Als eerste bedankt voor je uitleg!!! Ik denk inderdaad dat je bij elk ras wel verschillen zijn tussen karakter dus je kan nooit echt voorzien wat je gaat krijgen. Wat bedoel je precies met een gezonde dosis humor hebben? En is dit het soort hond dat bijvoorbeeld alle kussens en schoenen kapot bijt? Want onze vorige hond deed dat wel ookal kreeg die heel veel aandacht en beweging!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Als eerste bedankt voor je uitleg!!! Ik denk inderdaad dat je bij elk ras wel verschillen zijn tussen karakter dus je kan nooit echt voorzien wat je gaat krijgen. Wat bedoel je precies met een gezonde dosis humor hebben? En is dit het soort hond dat bijvoorbeeld alle kussens en schoenen kapot bijt? Want onze vorige hond deed dat wel ookal kreeg die heel veel aandacht en beweging! "

Ik denk dat dat vooral een puntje opvoeding is en genoeg alternatieven bieden zoals een lekker gedroogd runderoor, konijnenoor (doen het bij kleine hondjes goed omdat ze niet te groot zijn), geitenoren, lamsoren enz. 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

honden page profiel eliseelise

" Witteke heeft nog niets stuk gemaakt. Echt totaal niets, zelfs geen speelgoed. 
Ik bedoel meer zo van het niet altijd perfect uitvoeren wat je zou willen. Witteke doet bv. niet graag zijn tuig aan. Enkel het aan doen vindt hij niet leuk eens hij dat aan heeft is er geen probleem. Maar dan kan dat zijn dat hij gaat lopen. Dat dat wel een paar minuten kan duren voor mijn moeder hem te pakken heeft. Ik bedoel... je kan je dan kwaad maken, dat helpt niet, ik ken zo mensen die hun geduld verliezen, dat helpt niet. Rustig blijven, de grap er van inzien en dan komt dat goed. Ik ken mensen die echt in een strijd belanden omdat een bevel niet onmiddellijk juist wordt opgevolgd, beter er even mee kunnen lachen, niet persoonlijk nemen en gewoon rustig verder doen. "

Oh ja ik snap het! Een sterk karaktertje dus ;) Misschien is dat er wel juist fijn aan dat het ook wat uitdaging geeft! Dankjewel voor je antwoord!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Witteke zeer mooi hondje kath en zo liefsmile

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dit Witteke is echt niet het grote voorbeeld van een poedelkarakter, integendeel.

Zijn meestal schatten van honden mits een consequente opvoeding (zoals met elke hond).

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Lieve kath jullie witteke en Charlie zijn echt mooi en lief laat je niet weg sturen 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

" Dit Witteke is echt niet het grote voorbeeld van een poedelkarakter, integendeel.
Zijn meestal schatten van honden mits een consequente opvoeding (zoals met elke hond).
  "

Witteke mooi en lief nog zeer jong en speels

honden page profiel May May

honden foto van May

elke hond is wel, wat, anders qua karakter.

niet elke poedel,teckel,beagle is hetzelfde.

je hebt als het goed is al wat tips gekregen... ik kan je zelf niet verder helpen helaas.

misschien kath ( nu: ik ben er klaar mee voorlopig ) een pb sturen? zij kent iemand die een toy poedel heeft.

honden page profiel bentebente

Eigenlijk zijn alle eisen dingen die je een hond aan zult moeten leren. 

 

Ik zou eerder een maatje groter gaan dan de toy, dus de dwergpoedel. Toys zijn echt wel heel ieniemienie namelijk. 

 

Een poedel is een heel trainbare hond, actief zijn ze ook. Dus denk dat het qua dat wel past. Ik zou nog eens beter inlezen over het ras en dan kijken of het jullie nog steeds wat lijkt. 

 

En als je er eentje besluit aan te schaffen, doe dat bij een verantwoorde fokker, waarvan de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen. Poedels vallen onder de rassen die vaak doorgefokt worden, het is dus extra belangrijk dat je een zo gezond mogelijke pup in huis haalt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jullie hadden een tibetaanse terrier, dan zal een poedel toch zeker geen probleem zijn. Leuke honden, willen veel leren, slim, willen wel graag wat doen voor de baas. Vachtonderhoud is prijzig, moeten toch regelmatig naar de kapper. 

Zoek wel een goede fokker, met stamboom.

Loesje heeft een poedel, zij kan je vast heel veel vertellen over de poedel en fokkers en noem maar op.

 

De lhasa apso is overigens een slag kleiner dan jullie vroegere tibetaan.  Ook een tibetaans ras! Een kleine tibetaan zal ik maar zeggen.hele leuke hond.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind de toy poedeltjes die ik ken best wel pittige karakters hebben, word nog wel eens onderschat denk ik. Maar als je dat ziet zitten geen probleem! Ga bij verschillende fokkers lang, dan kun je ze zelf ervaren 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^