Wat voor ras als boswachter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ken behoorlijk wat mensen die bang zijn voor Herders en dan bedoel ik vooral de Duitse Herder, Witte Herder, Belgische Herder etc. Als boswachter wil je wel benaderbaar zijn denk ik? Niet dat mensen niet bij je in de buurt durven te komen door de hond. Ik zou kijken naar een hond met een lief, vriendelijk en zacht uiterlijk.

Kom je naar mijn idee uit in de rasgroep van de jachthonden uit, maar dan zou ik vooral voor een Voorstaande, Retriever of Setter kijken. Heidewachtel, Drentsche Patrijs, Golden of Labrador Retriever, bijvoorbeeld. Als ik met mijn vier Goldens loop dan reageer mensen altijd "oh, maar dat zijn lieve honden." Niet dat andere honden niet lief zijn (ik ken een paar rot Labradors/Goldens), maar dat is wel het imago dat ze hebben.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ga zeker veel opletten wat dat betrefd wel. En verver zullen de meningen altijd verschillen, sommige zeggen het is niet mogelijk, andere boswachters kunnen zich het werk niet voorstellen zonder hun hond. Het hangt er allemaal vanaf welke richting ik kies eind van de studie ;-) "

En of je überhaupt een baan kunt vinden als boswachter. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" En of je überhaupt een baan kunt vinden als boswachter.  "

En de hond van je keuze ,maar ach  je hebt nog een jaar of twee om dat uit te zoeken .

Goede voorbereiding trouwens !

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Mijn hond past precies in de beschrijving die je geeft. Kan goed speuren mensen, dode dieren en gewonde dieren is geeen probleem. 

Kan blaffen op commando.

Sommige vinden haar erg intimiderend.

 

Nadeel ik ga je geen husky aanraden voor dit vak.. 

Ik heb een geval apart namelijk.

 

Wel denk ik dat het handig een hond te kiezen die niet te groot is. Dat is handiger meenemen of in sommige gevallen opgetild kan worden. 

Zeg max 50 cm schofthoogte. 

 

Al met al het speuren voor gewonde-dode dieren is goed aan te leren! Al zal een hond met jachtinstinct het sneller uit zichzelf doen. Maar wat andere al zeiden. Die kunnen ook gaan gillen, blaffen ed bij het zien of ruiken van wild. Ligt heeel erg aan de hond! 

Zo dus ook het blaffen kan je aanleren. Het stoere uiterlijk ja.. dat verschilt ook heel erg per persoon.

 

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Een ding weet ik zeker: een Welsh Springer Spaniel is totaal ongeschikt als boswachtershond! Maar wat voor hond dan wel geschikt is, zou ik niet weten. Veel succes met je zoektocht; je bereidt je goed voor. En veel succes met je studie, een mooi vak, boswachter.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Heb je al gekeken naar de tip van Wetterhoun die hier door iemand gegeven werd? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En of je überhaupt een baan kunt vinden als boswachter.  "

Net ff opgezocht.

 

Www.nationaleberoepengids.nl/boswachter 

5 tot 11 vacatures per jaar maar de opleiding is zeer gewild. Daardoor komt maar een heel klein deel van de studenten aan een baan als boswachter. 

honden page profiel RonicaRonica

" Net ff opgezocht.
 
Www.nationaleberoepengids.nl/boswachter 
5 tot 11 vacatures per jaar maar de opleiding is zeer gewild. Daardoor komt maar een heel klein deel van de studenten aan een baan als boswachter.  "

Toch zijn mensen steeds meer geintersseerd in boswachter van jongere leeftijd, en de bekendheid als vrouw in het beroep. Ik ben nog 21 dus ik heb misschien voorkeur daarin. Daarnaast heb ik ook een andere opleiding al afgerond dus ik heb altijd iets om op terug te vallen

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Toch zijn mensen steeds meer geintersseerd in boswachter van jongere leeftijd, en de bekendheid als vrouw in het beroep. Ik ben nog 21 dus ik heb misschien voorkeur daarin. Daarnaast heb ik ook een andere opleiding al afgerond dus ik heb altijd iets om op terug te vallen "

Ga voor je dromen en probeer deze te verwezenlijken. Als je niets probeert zul je ook niets bereiken!!

In je opleiding komen misschien ook wel de oplossingen voor je hondenvraag aan bod. Bekijk het verder zoals je bezig bent, er komt vanzelf een oplossing waar je achter staat. 

Je bent nog piepjong en zoveel te beter als je onmiddellijk aan de slag kan, zelfs als je wat langer moet wachten , wat maakt het uit.

Zoals ik al zei; " ga voor je dromen, zorg dat je voldoening haalt uit wat je doet."

Succes in je opleiding!!!!!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nog een pup erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^