Allergietest? Bloed bij ontlasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SybilSybil

Hallo,

Mijn hond heeft inmiddels al 3a4 maanden gezondheidsklachten. Die klachten duren vaak maar een halve dag tot een hele dag en komen na 1 a anderhalve week weer terug.

Het begint 's ochtends, ze wil dan niet eten en haar maag maakt veel lawaai en ze heeft buikpijn. Ze eet dan alleen maar gras buiten, en er zit dan bloed bij de ontlasting, van een beetje bloed tot compleet rode ontlasting. Tegen de middag eet ze wel weer en de volgende dag is alles weer oke. 

 

Omdat dit steeds terug blijft komen heb ik al een ontlastingonderzoek laten doen, hier kwam niks uit. Toen met zo'n bloederige stoelgang naar de dierenarts geweest en daar kwam de diagnose dikke darm ontsteking uit. Ze heeft 10 dagen antibiotica en 4 dagen pre-probiotica gekregen. 2 weken is het weg gebleven (of nooit weg geweest, het is maar hoe je het bekijkt).

 

We zijn toen terug naar de dierenarts gegaan, hebben bloed laten prikken voor verder onderzoek, nogmaals ontlasting meegegeven om te laten testen op parasieten, wormen en cultuur. Ook heeft ze weer 10 dagen antibiotica en 4 dagen pre-probiotica gekregen. Dag 5 van de antibiotica was haar ontlasting weer rood, 6 dagen na de vorige keer. 

Inmiddels zijn we net klaar met de antibiotica en zijn alle uitslagen terug. Ontlasting en bloed waren in orde. Ik vroeg aan mijn dierenarts wat we verder nog konden doen dan, hij zei veranderen van voer want mogelijk reageert ze daar op.

 

Een eliminatiedieet met kvv heb ik al eerder gedaan, daar kwam een allergie voor kip en rund uit. Helaas kan/durf ik nu geen kvv meer te geven. Ze heeft (2 jaar na het eliminatiedieet) een half jaar kvv gehad en poepte de complete, bijna onverteerde kvv vaak gewoon weer uit. Haar ontlasting was op geen enkele diersoort goed. Terug op brok gaat goed, op ons huidige probleem na dan. Ze krijgt nu Celtic connection lam en geit en tot 3 a 4 maanden terug ging dat altijd goed. 

Ook krijgt ze Doils visolie, schapenvetbonbons en sinds een maand de Puur Probiotic.

 

We willen dus een tijdje een visbrok gaan voeren en als de klachten wegblijven een allergietest laten doen, omdat ik geen fan ben van fulltime vis voeren.

 

Ik hoopte dat iemand ervaring heeft met goede testen, of misschien iets soortgelijks heeft meegemaakt? 

Ik kijk nu naar een speekseltest van genoline, heeft iemand daar ervaring mee? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn hond, diarree diarree steeds weer terugkomend, soms minimaal bloed er in.  Van alles geprobeerd. Uiteindelijk op royal canin hypoallergenic gezet. Hierin zijn eiwitten zo klein gemaakt dat het lijf ze niets meer als eiwit herkend. Gaat dit goed dan weet je dat je hond op dierlijk eiwit een slechte reactie heeft.

Diarree  was destijds met 1 dag over en niet meer teruggeweest. . 

Het was voor tijdelijk, tot darmen weer genezen waren, daarna kon ik gaan elimineren.

Mijn hond was toen op leeftijd en ik heb hem dit voer gegeven tot zijn dood. Hij werd weer zo,n blije hond zonder diarree en zonder buikpijn en prachtig glimmend vachtje. Had ik het maar jaren eerder gegeven. Als kluifje tussendoor gaf ik hem een vegetarisch hondenkoekje van yarrah en ook dat ging goed. Dus misschien een vegetarrische brok proberen?

 

Inmiddels hebben ook merken als sanimed en ik geloof ook trovet, deze gehydroliseerde eiwitten voeders. 

 

Mijn huidige hondje krijgt sanimed insect na een heftige darm ontsteking. Insecten eiwit schijnt ook goed te zijn voor honden met problemen met dierlijke eiwitten. Meerdere soorten insect eiwit voeders geprobeerd en zo kwam ik er ook achter dat aardappel geen goede koolhydraten bron voor mijn hondje is. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Sperkseltest, ooit laten doen en toen kwam ik er achter dat heel veel mensen precies dezelfde uitslag kregen......toch denk ik er nu ook weer over. Maar standaard kip allergie komt er uit. Is logisch. Voor hondenvoer wordt heel veel plof kip met antibiotica gebruikt...en in bijna ieder voer zit wel kip,.......is fijn goedkoop.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Gras is scherp en kan de darm of maag beschadigen, hetgeen kan leiden tot het  bloed bij de ontlasting.

honden page profiel SybilSybil

" Gras is scherp en kan de darm of maag beschadigen, hetgeen kan leiden tot het  bloed bij de ontlasting. "

De hond heeft al bloed bij de ontlasting, voordat er gras is gegeten. Normaal eet ze nooit gras, enkel wanneer ze dus die dag misselijk is. 

 

Ze eet overigens alleen jong, groen gras dan. Dat is toch niet scherp? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou in elk geval stoppen met de vis en visolie, daar heb je risico op zware metalen e.d. In plaats daarvan zou je algenolie kunnen geven.

 

Verder misschien het voer eens bespreken met iemand die daarin gespecialiseerd is, zoals bijv. Tannetje Koning?

honden page profiel SybilSybil

" ik zou in elk geval stoppen met de vis en visolie, daar heb je risico op zware metalen e.d. In plaats daarvan zou je algenolie kunnen geven.
 
Verder misschien het voer eens bespreken met iemand die daarin gespecialiseerd is, zoals bijv. Tannetje Koning? "

Ik had begrepen dat dit bij Doils niet het geval was..

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dobry, Algenolie?  Is dat goed voor de vacht?

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

Is je hond ook op epi getest?

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Zelf heb ik ook een hond met veel van zulke klachten gehad. Hij is ook de medische mallemolen in geweest en daar kwam ook niet meer uit dan een chronische darmontsteking. Dus je probeert andere dingen, maar zijn klachten bleven min of meer. Hij is nu bijna 2 jaar en sinds een half jaar zit zijn eten eindelijk op de rit. Dus uit eigen ervaring kan ik zeggen : ik zou niet meer zelf dingen "proberen", maar eerder contact opnemen met Ingrid Smolders van https://into-the-wild.nl/voedingsadvies

Dit voedingsadvies kan gewoon online.

Zij heeft ons ontzettend goed geholpen ! Misschien is het ook wat voor jullie ?

honden page profiel SybilSybil

" Is je hond ook op epi getest? "

Ja dat is getest, daar kwam niks uit. 

honden page profiel SybilSybil

" Zelf heb ik ook een hond met veel van zulke klachten gehad. Hij is ook de medische mallemolen in geweest en daar kwam ook niet meer uit dan een chronische darmontsteking. Dus je probeert andere dingen, maar zijn klachten bleven min of meer. Hij is nu bijna 2 jaar en sinds een half jaar zit zijn eten eindelijk op de rit. Dus uit eigen ervaring kan ik zeggen : ik zou niet meer zelf dingen "proberen", maar eerder contact opnemen met Ingrid Smolders van https://into-the-wild.nl/voedingsadvies
Dit voedingsadvies kan gewoon online.
Zij heeft ons ontzettend goed geholpen ! Misschien is het ook wat voor jullie ? "

Ik ga er naar kijken, dankje 

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

Mijn hond had dezelfde klachten opgelopen (darmonsteking) als gevolg van een virusinfectie. Ze kon ook ineens de brokken die we voerde niet meer verdragen, veel buikgerommel, sochtends brokken niet willen, diarree en soms ook braken in de ochtend. 

Door de darmonsteking worden voedingsstoffen slecht opgenomen en door telkens irritatie kan de darm niet herstellen. Het duurt voor het normale darmslijmvlies 14 dagem om een nieuwe laag te vormen.

 

Wij hebben op advies van de DA royal canin gastro gevoerd. Bovendien de laatste maaltijd meer en laat op de avond 20-22u. Na 2 weken waren klachten verdwenen, terwijl ze ze eerst vrijwel dagelijks had. Dit hebben we nu 4 maanden gedaan. Na 2 maanden zijn we steeds 1 diersoort erbij gaan geven (bv gedroogd eendenvlees, hertenvlees etc). Tot die tijd goed opletten dat ze niks anders eten omdat het darmstelsel dat nog niet kan verdragen: dan moet je dus weer opnieuw beginnen voor minstens 14 dagen. Ze kan nu zelfs orijen original eten.

honden page profiel SybilSybil

" Mijn hond had dezelfde klachten opgelopen (darmonsteking) als gevolg van een virusinfectie. Ze kon ook ineens de brokken die we voerde niet meer verdragen, veel buikgerommel, sochtends brokken niet willen, diarree en soms ook braken in de ochtend. 
Door de darmonsteking worden voedingsstoffen slecht opgenomen en door telkens irritatie kan de darm niet herstellen. Het duurt voor het normale darmslijmvlies 14 dagem om een nieuwe laag te vormen.
 
Wij hebben op advies van de DA royal canin gastro gevoerd. Bovendien de laatste maaltijd meer en laat op de avond 20-22u. Na 2 weken waren klachten verdwenen, terwijl ze ze eerst vrijwel dagelijks had. Dit hebben we nu 4 maanden gedaan. Na 2 maanden zijn we steeds 1 diersoort erbij gaan geven (bv gedroogd eendenvlees, hertenvlees etc). Tot die tijd goed opletten dat ze niks anders eten omdat het darmstelsel dat nog niet kan verdragen: dan moet je dus weer opnieuw beginnen voor minstens 14 dagen. Ze kan nu zelfs orijen original eten. "

Ik heb ook gekeken naar Gastro, maar daar zit kip in. Volgens mij is dat voer niet hypoallergeen? 

Ik heb Royal canin een berichtje gestuurd.

 

Ik ben absoluut geen fan van het merk, maar als we later weer een andere brok kunnen voeren, valt het te proberen..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dobry, Algenolie?  Is dat goed voor de vacht? "

 

het is een plantaardige omega3, goed voor diverse lichaamsprocessen

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Sybil,

Is het misschien een optie om met de hond naar een specialistische kliniek te gaan.

Bv Utrecht.

Ik begrijp dat de klachten 3 a 4 maanden spelen

Buikpijn s'ochtends.

Van een beetje bloed ,meer bloed tot complete rode ontlasting.

Ik zou echt dan bv naar Utrecht gaan en de hond uitgebreid laten onderzoeken door een specialist.

Ik kan begrijpen dat buikpijn en rommelen in de buik erg vervelend kan zijn en erg belastbaar voor de hond en zielig.

En zo te lezen wat je schrijft komt daar het bloed ook nog bij dus er is zeker iets niet goed ...

sterkte en Beterschap!!!!!

honden page profiel SybilSybil

" Hoi Sybil,
Is het misschien een optie om met de hond naar een specialistische kliniek te gaan.
Bv Utrecht.
Ik begrijp dat de klachten 3 a 4 maanden spelen
Buikpijn s'ochtends.
Van een beetje bloed ,meer bloed tot complete rode ontlasting.
Ik zou echt dan bv naar Utrecht gaan en de hond uitgebreid laten onderzoeken door een specialist.
Ik kan begrijpen dat buikpijn en rommelen in de buik erg vervelend kan zijn en erg belastbaar voor de hond en zielig.
En zo te lezen wat je schrijft komt daar het bloed ook nog bij dus er is zeker iets niet goed ...
sterkte en Beterschap!!!!! "

Ik voelde mij ook een beetje hulpeloos, omdat de dierenarts in principe zei niet veel te kunnen doen en dat de hond het zelf op moet gaan lossen. Omdat het om terugkerende ontstekingen in de darm gaat en dus de darmflora moet gaan verbeteren. undecided hij had dus ander voer aangeraden. Ze was dus vanochtend weer ziek dus ik ben gelijk hypoallergeen voer gaan halen.

Iedere keer dat ik die vettige stinkbrokjes geef, haat ik mezelf een beetje meer. Maargoed, een klein zakje om te proberen leek me geen kwaad te kunnen.

Dat klinkt opzich wel logisch, dat ze het zelf op moet lossen, maar ik ben ook zo iemand die alles wil weten.

 

Ik zit momenteel midden in de vakantie en morgen vertrekken we (met de hond) voor een weekje. Ik heb wel gisteren de specialistische kliniek al een mail gestuurd met het hele verhaal. 

Stiekem wil ik gelijk iets van een endoscopie ofzo laten doen, maar bij het idee dat ze onder narcose moet, krijg ik het al zwaar hp-frusty

 

We kijken in ieder geval zeker verder, ik ben niet iemand die symptomen bestrijd en het er dan bij laat zitten. Die oorzaak moet ik hebben. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Royal canin, niemand hier is er hier blij mee. Maar voor een zieke hond, kan rc zoveel doen. Heel veel honden zijn er mee geholpen, dus voel je niet schuldig. Beter een brok waar je hond niet ziek van wordt dan een in naam heel goede brok waar je hond ziek van wordt.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Ik voelde mij ook een beetje hulpeloos, omdat de dierenarts in principe zei niet veel te kunnen doen en dat de hond het zelf op moet gaan lossen. Omdat het om terugkerende ontstekingen in de darm gaat en dus de darmflora moet gaan verbeteren.  hij had dus ander voer aangeraden. Ze was dus vanochtend weer ziek dus ik ben gelijk hypoallergeen voer gaan halen.
Iedere keer dat ik die vettige stinkbrokjes geef, haat ik mezelf een beetje meer. Maargoed, een klein zakje om te proberen leek me geen kwaad te kunnen.
Dat klinkt opzich wel logisch, dat ze het zelf op moet lossen, maar ik ben ook zo iemand die alles wil weten.
 
Ik zit momenteel midden in de vakantie en morgen vertrekken we (met de hond) voor een weekje. Ik heb wel gisteren de specialistische kliniek al een mail gestuurd met het hele verhaal. 
Stiekem wil ik gelijk iets van een endoscopie ofzo laten doen, maar bij het idee dat ze onder narcose moet, krijg ik het al zwaar 
 
We kijken in ieder geval zeker verder, ik ben niet iemand die symptomen bestrijd en het er dan bij laat zitten. Die oorzaak moet ik hebben.  "

Hoi Sybil,

Wat fijn dat je gisteren een specialistische kliniek een mail hebt gestuurd en alles uit gelegd.

Eerlijk gezegd dacht ik ook bv een endoscopie om heel goed de binnenkant te onderzoeken.

Om dingen uit te sluiten of juist gericht te behandelen bv met medicijnen.

Ik weet niet hoe het met honden gaat wel bij mensen deze krijgen evt een licht roesje geen echte narcose.

Weet niet of bij honden ook alleen een licht roesje vol staat.

Maar het lijkt mij denk ik wel fijn om te weten hoe het inwendig eruit ziet en hoe vanuit de uitslag evt verder.

Hoop dat je binnen kort een uitnodiging krijgt van de kliniek.

(zelf darm patient met een chronische darmziekte plus de onderzoeken die daar regelmatig bij horen vandaar)

Ik wens je verder aankomende week een hele leuke en gezellige vakantie toe!!

Hoop dat je ons een update blijft geven..

Groetjes en nog een hele fijne dag toegewenst!!!!

 

honden page profiel SybilSybil

De specialistische praktijk heeft aangeraden 3 tot 6 weken hypoallergeen voer te geven en NIKS anders. Mocht dat niet baten, raden ze een endoscopie aan. 

Ze vonden het klinken als Irritable bowel syndrome. 

honden page profiel SybilSybil

Na 1 week Royal canin ben ik meteen gaan kijken voor een andere brok want man o man, wat stinken die brokken.

Ik weet niet of je ooit een hond hebt geroken die heel erg naar hond ruikt, en dan bedoel ik niet de gezonde, heel licht aanwezige hondenlucht. Zo roken die brokken en ik was bang dat mijn hond ook zo ging ruiken. Daarnaast was de ontlasting op Royal canin gewoon geel van de rijst. 

 

Ze krijgt nu dus 3 weken Optimanova, een brok met alleen konijn als dierlijk eiwit. Totaal dus 4 weken op hypoallergeen voer.

 

Niet meer ziek geweest, geen bloed bij de ontlasting. Ik denk een allergie voor lam, als dit zo nog een paar weken goed blijft gaan natuurlijk

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou er zeker naar laten kijken, kvv zou ik niet aan beginnen nu, misschien moet je eens aan lichtverteerbaar voer denken, Renske gestoomd vlees, Herrmanss blikvoer.

Geit en Lam zijn wel vet, ik zou eerder kiezen voor paard of kalkoen.

Maar ik zou eerst eens goed naar laten kijken, mijn hond had ook vaak dikke darmontsteking, met behulp van een holist wat betreft voeding kan je ook helpen.

Maar ik zou inderdaad de binnenkant een laten bekijken, en kijken wat daar uit komt.

De hond moet het zelf oplossen...ik zou naar een andere dierenarts gaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als er aan IBS gedacht wordt wat ook auto immuun kan zijn, te maken kan hebben met vaccinaties en andere dingen die toxisch zijn ,  zou ik zo snel moglijk ook een goede voedingsdeskundige raadplegen. Ik las in een ander topic dat dit forumlid een paar heel goede weet, misschien kun je haar een pbtje sturen

https://www.hondenpage.com/baasjes/56200/Mila%20en%20de%20hondjes%20Kaylo%20&%20Tika%20.php

 

De hond kan het natuurlijk niet zelf oplossen als hij er niet de juiste tools voor binnenkrijgt,(als de oorzaak van de problemen niet opgelost wordt.... vreemde opmerking van de dierenarts. 

 

Als het mijn hond was ging hij in elk geval op een biologisch, lichtverteerbaar voer en ik zou in dit geval een holistische dierenkliniek zoeken om je te helpen zoals bijv. kliniek de Hoek.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik raad ook ingrid smolders aan, hele goede ervaringen over haar gehoord. Zij kan je ook evt doorverwijzen voor andere onderzoeken indien nodig. 

Succes!

 

Volgende forumvraag: Alcohol
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^