Welke ras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GiuliaGiulia

Hier een echte wedstrijd in onze gezin. Ik heb 2 kinderen van 10 en 7. Zij en ik willen graag een golden retriever ( net als de foto). Mijn man vindt het golden retriever te groot en niet handig bij voorbeeld voor vakantie in auto. Hij zou meer een cocker of een Friese Stabij. 

Wie heeft ervaring met golden retriever? 

Ter opvulling, wij wonen in een wijk tegenover een park en wij hebben ook een tuin. 

Alvast bedankt voor de hulp. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat heb je de hond allemaal te bieden?

Heel leuk een park en een tuin, maar een hond vraagt wel iets meer dan alleen dat.

 

Hoe zien jullie het hebben van een hond voor je? Ze vragen wel iets meer dan een rondje park of een robbertje stoeien in de tuin. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Een golden heeft veel haar en veel energie sealed. Daarnaast zijn ze, mits er genoeg gewandeld wordt en ze opgevoed zijn, super makkelijk. 

Dus kijk goed of jij genoeg tijd hebt om met de hond te wandelen en te trainen, want een uur wandelen is slechts een opwarmertje 

honden page profiel bentebente

Een golden retriever is een jachthond en dus een werkhond. Drie keer per dag een ronde door het park en ‘s weekends langer wandelen is vaak niet genoeg voor deze honden. Daarom zie je vaak te dikke goldens in gezinnen.. Ik ben er zelf heel erg op tegen dat gezinnen goldens en labradors als hond kiezen omdat ze zo lief zijn, terwijl ze eigenlijk helemaal niet passen. 

 

Ook moet de wens van de kids niet te zwaar wegen, lijkt me. Een hond is sowieso leuk, of dat nou een golden of een cocker is. Jij en je partner maken de keuze en zorgen uiteindelijk ook voor de hond. Een kind van 7 of van 10 kan namelijk vaak niet alleen met de hond lopen, al helemaal niet een middelmaatje of grotere hond (qua kracht alleen). 

 

Een cocker is ook een jachthond. Ze hebben dus, net als de golden, veel fysieke en mentale stimulatie nodig, hoewel vaak minder dan de golden (in mijn ervaring). Hun jachtinstinct is vaak wel vele maten groter, waardoor ze iets meer opvoeding vergen. 

 

Ik zou kijken naar een tibetaanse terrier. Dit zijn uitstekende gezinshonden en ook niet te groot. Ze zijn wel wat waaks, het zijn dan ook van origine herdershonden. 

honden page profiel GiuliaGiulia

Win zijn altijd actief en wij wandelen regelmatig ook nu zonder honden. Verder ga ik 2 keer per week hardlopen en als straks mijn hond oud genoeg is, zal ik hem meenemen. Wij hebben ook een leuk hondenvereniging in de buurt. Hier kan ik ook agility doen en dat ik zou heel gaaf vinden en hopelijk mijn hond ook.  Hij zal genoeg beweging krijgen, dat is geen probleem. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Win zijn altijd actief en wij wandelen regelmatig ook nu zonder honden. Verder ga ik 2 keer per week hardlopen en als straks mijn hond oud genoeg is, zal ik hem meenemen. Wij hebben ook een leuk hondenvereniging in de buurt. Hier kan ik ook agility doen en dat ik zou heel gaaf vinden en hopelijk mijn hond ook.  Hij zal genoeg beweging krijgen, dat is geen probleem.  "

 

Dat klinkt goed! hp-shiny

Ik weet niet precies wat je onder veel wandelen verstaat, maar met een golden denk ik aan ongeveer 1,5 uur per dag ofzo. In principe dagelijks een lange wandeling iig. Maar als je dat nu al leuk vindt, met een hond is het nog veel leuker. tongue-out

 

Op het werk en met wandelen kom ik veel goldens tegen. Persoonlijk niet mijn type hond, maar ieder zijn smaak natuurlijk. Het zijn bijna altijd blije eitjes, allemans vrienden en lomp en enthousiast. Zelf vind ik wat terughoudender en niet zo lomp fijner.

 

Als je nog nooit een hond hebt gehad is het misschien lastig om in te schatten wat je echt leuk vindt. Je zou een keer langs kunnen gaan bij een fokker of rassenwandeling zodat je het ras beter leert kennen.

 

Heb je toevallig ook al gedacht aan gewoon een leuke mix uit het asiel? Vooral bij ace stikt het nu van de nestjes pups. hp-heart

Bijvoorbeeld:

Margui

Kensie

Basil

Sufrio 

Volgende forumvraag: Een nieuwe pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^