Heeft de bobtail een ‘stinkende’ vacht/huid??..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Cindy verstandig. Kan je ook gaan ruiken. Maar weet dat een aantal honden, en zeker honden die wellicht veel buiten zijn, meestal wel een luchtje om zich heen hebben. Meerdere honden is toch minder tijd om goed te drogen . En honden, niet alleen de bobtail, die vaak nat worden en opdrogen en nat worden enz, gaan ruiken naar hond of opgedroogde vieze handdoek.

Hier een lhasa, lange vacht, regelmatig bagger vies. Maar stinkt niet en is na opdrogen, weer schoon. Hij is nu 1 jaar en nog nooit gewassen. Hoe meer je wast, hie sneller he hond weer vies is.

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Als Jaimy diarree heeft of zware modderpoten, gaat hij ook onder de tuinslang. Zo'n vieze hond wil je niet op de trap (en traploper) hebben. 
 
Maar alleen de broek of poten inderdaad, niet helemaal.  "

Ooh ok, dat kan dus wel gewoon met koud water, gebruik je daarna dan wel altijd die waterblazer? Of laat je dat aan de lucht drogen? 

Een slang aan een binnenkraan is zowiezo makkelijk te doen bij ons, dus een beetje lauw water in de winter moet gaan lukken.. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ooh ok, dat kan dus wel gewoon met koud water, gebruik je daarna dan wel altijd die waterblazer? Of laat je dat aan de lucht drogen? 
Een slang aan een binnenkraan is zowiezo makkelijk te doen bij ons, dus een beetje lauw water in de winter moet gaan lukken..  "

Dan de waterblazer gebruiken,anders heb je kans dat het gaat broeien.

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Dit is heel verstandig, Cindy. 
Ik heb nog nooit van iemand gehoord die niet smolt bij de aanblik van een nest pups! "

Haha nee inderdaad daarom! Ze verwachten wel pups van 1 van de honden, maar die komen rond midden juni, we hebben ons ook wel al op de lijst laten zetten voor dit nestje, maar de mevrouw zei ook dat dit  vrijblijvend is, en dat ze het heel belangrijk vinden dat het gevoel van beide kanten goed is, heel fijn!! En zo kunnen wij ook kijken hoe de moederhond is, ze heeft nu nog geen pupjes waar ze voor moet zorgen, dus ik denk dat je dan een beter beeld van een volwassen hond krijgt dan wanneer deze net pups heeft gekregen... weet niet of dat bij honden ook zo is, maar ik ga bij mezelf af, begin en halverwege zwangerschap stond ik in veel dingen nog wel hetzelfde als voor de zwangerschap, tegen het eind en na de bevalling ben je moe, uitgeput, en aan het bijkomen van alles, en dan heb je ook nog de zorg over een nieuw leven! 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Dan de waterblazer gebruiken,anders heb je kans dat het gaat broeien. "

En als je nog geen waterblazer hebt? Kan het dan ook met bijvoorbeeld een handdoek en een föhn?? Werkt zo’n waterblazer snel?

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Hier ook een bobtail en ja, hij stinkt erger als onze andere honden. Echt een vieze lucht! Onderhoud van de vacht is heel belangrijk en doe ik dus ook ,maar ondanks dat blijft hij stinken. En qua voer krijgt hij kvv

honden page profiel bentebente

Persoonlijk vind ik dat bijna alle grote honden stinken... en anders kwijlen/likken ze wel waardoor het nog ruikt... maar ik ben ook alleen kleintjes in eigen huis gewend. 

 

Ik denk wel dat als je goede voeding aanschaft, de vacht heel goed verzorgd en regelmatig laat knippen het meevalt. Ook het huis gewoon goed schoonhouden. En als het echt stinkt.. kan je ze altijd nog scheren!

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Ben ik het niet mee eens. Scheren lost niks op want het zit voornamelijk in de huid. Onze OES is ook kort getrimd maar de lucht verdwijnt echt niet. Tuurlijk is het zo dat de lucht ook in haren gaat zitten, maar trimmen lost echt het probleem niet op hoor

honden page profiel bentebente

" Ben ik het niet mee eens. Scheren lost niks op want het zit voornamelijk in de huid. Onze OES is ook kort getrimd maar de lucht verdwijnt echt niet. Tuurlijk is het zo dat de lucht ook in haren gaat zitten, maar trimmen lost echt het probleem niet op hoor "

Bedoelde meer dat er dan minder vuil in blijft hangen en dat dat minder geurt. Vettigheid van de huid enz. blijf je altijd houden.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hier ook een bobtail en ja, hij stinkt erger als onze andere honden. Echt een vieze lucht! Onderhoud van de vacht is heel belangrijk en doe ik dus ook ,maar ondanks dat blijft hij stinken. En qua voer krijgt hij kvv "

Ik geloof je direct. Hier liep ik in het verleden met een vrouwtje altijd op in het bos met onze Wopper. Zij had een bobtail, ik zag dat die hond absoluut goed werd verzorgd, hij zag er werkelijk prachtig uit. Maar ik vond hem echt ontzettend stinken. En echt, die hond werd echt wel tip top verzorgd. 

Ik bemerk dit vaker bij langharige honden, een man hier in de buurt met 3 Leonbergers, bij hem heb ik van de verzorging geen idee, ze zien er op het eerste oog goed uit. Maar die ruik ik zelfs al op afstand als de wind in mijn richting staat, een regelrechte zweetsokken lucht. Wopper haar zicht wordt behoorlijk minder, maar haar neus gaat overdreven de lucht in als zij in de verte aankomen.  

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

" Ik geloof je direct. Hier liep ik in het verleden met een vrouwtje altijd op in het bos met onze Wopper. Zij had een bobtail, ik zag dat die hond absoluut goed werd verzorgd, hij zag er werkelijk prachtig uit. Maar ik vond hem echt ontzettend stinken. En echt, die hond werd echt wel tip top verzorgd. 
Ik bemerk dit vaker bij langharige honden, een man hier in  de buurt met 3 Leonbergers, bij hem heb ik van de verzorging geen idee, ze zien er op het eerste oog goed uit. Maar die ruik ik zelfs al op afstand als de wind in mijn richting staat, een regelrechte zweetsokken lucht. Wopper haar zicht wordt behoorlijk minder, maar haar neus gaat overdreven de lucht in als zij in de verte aankomen.   "

Dat dus! Het is idd een zweetsokken/ tenenkaas lucht

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Dat dus! Het is idd een zweetsokken/ tenenkaas lucht "

Ja dat is echt! 

Ik heb wel eens tegen mijn vader gezegd dat hij schone sokken aan moest doen hahah laughing

 

Had niet door dat het Jaimy was

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Hartstikke bedankt voor al jullie reactie’s! Heel fijn! We gaan het binnenkort beleven als we naar die fokker/kennel gaan, en natuurlijk lopen daar meerdere honden rond, dus zal je waarschijnlijk zowiezo meer geur hebben.. eigenlijk zijn we er al wel over uit dat het een bobtail gaat worden, en als ‘t een kleine stinkerd gaat worden moeten we ‘m maar wat vaker onder de douche doenhp-angel 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Leuke keuze, Lees dit dan vast goed door zodat je bij een goede fokker terecht komt. 

Dat is namelijk zeer belangrijk bij deze ras keuze. 

Ook niet onbelangrijk is de aanschaf van een goede trimtafel, waterblazer, en trim/borstelmateriaal. 

Hier kan je van alles vinden over de verzorging er er zijn zelfs pups beschikbaar op dit moment.

Dat is echt niet altijd het geval, soms sta je een hele tijd bij een fokker op de wachtlijst. 

Succes met zoeken,

voor de toekomst een super dierenvriend door dik en dun waar je alleen al door uren borstelen per week een super goede band mee krijgt. 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Leuke keuze, Lees dit dan vast goed door zodat je bij een goede fokker terecht komt. 
Dat is namelijk zeer belangrijk bij deze ras keuze. 
Ook niet onbelangrijk is de aanschaf van een goede trimtafel, waterblazer, en trim/borstelmateriaal. 
Hier kan je van alles vinden over de verzorging er er zijn zelfs pups beschikbaar op dit moment.
Dat is echt niet altijd het geval, soms sta je een hele tijd bij een fokker op de wachtlijst. 
Succes met zoeken,
voor de toekomst een super dierenvriend door dik en dun waar je alleen al door uren borstelen per week een super goede band mee krijgt.  "

Die pagina heb ik inderdaad al goed doorgespit! De fokker waar wij gaan kijken staat ook op die site inderdaad, dus dat zit wel goed neem ik aan! 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Inmiddels zijn we op bezoek geweest bij de fokker! Ik vind het geweldige dieren, maar helaas vond mijn man ze in ‘real life’ toch echt niet zo geweldig als ik.. 

dus de zoektocht is weer aan de gang.. met het voordeel dat mijn man zich nu ook écht verdiept in de verschillende rassen.. ik denk dat hij bang is dat ik anders straks met een St. Bernhard ofzo op de proppen kominnocent

Hij komt uit op een Berner sennen dus gaan we daar ook maar eens kennis mee maken! 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Inmiddels zijn we op bezoek geweest bij de fokker! Ik vind het geweldige dieren, maar helaas vond mijn man ze in ‘real life’ toch echt niet zo geweldig als ik.. 
dus de zoektocht is weer aan de gang.. met het voordeel dat mijn man zich nu ook écht verdiept in de verschillende rassen.. ik denk dat hij bang is dat ik anders straks met een St. Bernhard ofzo op de proppen kom
Hij komt uit op een Berner sennen dus gaan we daar ook maar eens kennis mee maken!  "

Jammer, maar goed dat jullie eerst op bezoek zijn geweest en jullie je goed verdiepen. hp-shiny

 

Voor een berner zou ik heel terughoudend zijn eerlijk gezegd, de gezondheid daarvan is gemiddeld genomen echt niet goed. Ze worden gemiddeld maar 7 jaar en de helft overlijdt aan kanker. 

 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Ja ik was in eerste instantie ook erg terughoudend tov een Berner sennen, maar bij ons in de buurt zit een fokker die (zoals ik het las) heel gezonde en sterke Berners fokt, zij hebben ook meerdere oudere dieren gehad die rond de 10/11 jaar zijn geworden.. deze fokker heeft as zondag open dag, dis gaan we daar ook maar eens een kijkje nemen! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Berner zijn hele mooie en fijne honden.

Het is jammer dat de meesten niet oud worden.

Een hond van 10/11 jaar is  ook nog niet echt heel oud.

Daarom zegt het al veel als een fokker trots is dat sommige van zijn honden wel 10 of 11 jaar zijn geworden.

Maar ik snap wel dat je voor het ras valt, het zijn prachtige honden!

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Nee klopt is inderdaad nog steeds niet heel oud..  dat is jammer! Maar uiteindelijk is dat voor een grotere hond toch al best wel een ‘redelijke’ leeftijd?

Mijn vader heeft 2 labradors gehad, de ene is krap 14 geworden, en de andere 10 of 11..die oudste was echt een ouwe tante; doof, dement, grijs en heel stijf.. en de jongste kreeg een gezwel aan haar achterste, wat terug bleef komen, en uiteindelijk bleek dat ze overal kankerplekken had..   

ik denk dat ‘t ook gewoon een kwestie van ‘geluk hebben’ is met een hond.. Een fokker kan op heel veel dingen testen, maar sommige dingen weet je van te voren niet.. 

Ik vertelde tegen mijn man ook dat Berner sennen heel erg doorgefokt zijn geweest, en dat daarom de gezondheid en de levensverwachting niet heel goed zijn, maar hij had al onderzoek gedaanhp-shiny

hij had al op de site van de fokker waar we morgen gaan kijken, gekeken, en hij was er eigenlijk al vrij vlot uit dat onze pup daar vandaan moet komen. denk wel dat ‘t dan nog een tijdje gaat duren voor we in aanmerking komen voor een pup.. maar dat is prima, liever wat langer wachten op een gezonde pup, dan direct ophalen en een ongezond dier in huis halen!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ervaringen dog copenhagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^