Buren aanspreken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Mijn buren hebben een staffordpup van nu ongeveer 4 maanden. Al sinds dat ze hem hebben laten ze hem regelmatig erg lang (+12uur) alleen. Hij gilt dan alles bij elkaar. Nu sinds een aantal weken is dit gedrag echter een stuk verslechterd. De hond blaft en gilt ook als ze thuis zijn en ze hebben naar mijn idee geen benul van wat te doen. De hond wordt flink uitgescholden of genegeerd. Ze hebben nog een oudere hond die nooit blaft.

 

Nu vraag ik me af wat ik moet doen. We hebben zelf ook een hond die af en toe blaft natuurlijk. Ik heb ook niet echt overlast maar vind het vooral erg zielig. Door de weeks zijn ze over het algemeen overdag thuis maar in het weekend en snachts zit de hond erg lang alleen.

 

Ik vind het lastig of ik er iets mee moet. Ik durf eigenlijk niet zo goed maar voel me ergens toch verplicht. Als mijn hond zo lang zou gillen zou ik het graag horen.

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

" Mijn achterburen hebben een staffordpup van nu ongeveer 4 maanden. Al sinds dat ze hem hebben laten ze hem regelmatig erg lang (+12uur) alleen. Hij gilt dan alles bij elkaar. Nu sinds een aantal weken is dit gedrag echter een stuk verslechterd. De hond blaft en gilt ook als ze thuis zijn en ze hebben naar mijn idee geen benul van wat te doen. De hond wordt flink uitgescholden of genegeerd. Ze hebben nog een oudere labradoodle die nooit blaft.
 
Nu vraag ik me af wat ik moet doen. We hebben zelf ook een hond die af en toe blaft natuurlijk. Ik heb ook niet echt overlast maar vind het vooral erg zielig. Door de weeks zijn ze over het algemeen overdag thuis maar in het weekend en snachts zit de hond erg lang alleen.
 
Ik vind het lastig of ik er iets mee moet. Ik durf eigenlijk niet zo goed maar voel me ergens toch verplicht. Als mijn hond zo lang zou gillen zou ik het graag horen. "

een stafford en die ook nog es zo lang alleen laten....
ik neem aan dat ze dat dus niet langzaam hebben aangeleerd.

uhm ik wet eiglijk ook niet zo goed wat je er mee moet. Ik weet niet wat voor typetjes je buren zijn?

upje!

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

" een stafford en die ook nog es zo lang alleen laten....ik neem aan dat ze dat dus niet langzaam hebben aangeleerd.uhm ik wet eiglijk ook niet zo goed wat je er mee moet. Ik weet niet wat voor typetjes je buren zijn?upje! "

Bijzondere types naar mijn mening. Erg grof in de mond,beide werkeloos, nog erg jong ergens begin 20. Stafford genomen omdat ze zo "stoer" zijn. Via mp gekocht. Wil niet teveel in hokjes proppen maar t geeft een idee.

honden page profiel CeesCees 3 doggies

Ik zou er toch, liefst niet alleen maar met zijn twee, op afstappen en vriendelijk je verhaal doen. Darna afwachten en bij geen verbetering de politie inschakelen. 

ALs je bang bent dat ze na politiebezoek verhaal bij je komen halen kan je beter meteen de politie bellen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Zitten ze niet samen?

Tuurlijk controle op af sturen.

Controleren of er iets fout gaat is die mensen hun job.

 

honden page profiel HolgerHolger 3 doggies

Elk politiekorps heeft één of meerdere agenten die Taakaccenthouder Dierenwelzijn zijn, ofwel: de 'Dierenpolitie'.

Ze zijn landelijk te bereiken via telefoonnummer 144. Ik zou dat nummer eens bellen en de kwestie voorleggen. En eventueel verzoeken of de lokale dierenpolitie je wil terugbellen, zodat je één op één de situatie uit kan leggen aan een persoon die ook daadwerkelijk de weging kan maken of hij/zij eens een bezoekje af wil leggen aan je buren. Zo niet, dan beklijft het gesprek met jou in het geheugen van de politiemedewerker, dan kun je daar ook op terugvallen als je in de toekomst nog eens nieuwe voorvallen wilt melden.

En ja, in een ideale wereld stap je zelf op je buren af. Maar je weet niet wat je over jezelf afroept als je dat doet. Zéker als later toch de politie eens bij hen aan de deur komt te staan, dan zullen ze veronderstellen dat jij daar achter zit. Je woongenot, je gevoel van veiligheid, zet dat beter niet op het spel. Je weet immers niet wat voor geest er in de fles zit.  

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

144 heb ik ook al zitten denken. Alleen zitten de honden denk "officieel" niet te lang alleen. Het geeft mij meer een naar gewoon. Zoals met oud en nieuw hadden ze t beestje een week. 9 weekjes oud en gewoon de hele nacht alleen thuis gelaten. T beest was doodsbang. En nu ook met koningsdag . Vanaf 11.00 sochtends tot 2.00 snachts.  Dit gebeurt dus met enige regelmaat maar niet elke dag. Meer 1 a 2x per week. 

honden page profiel HolgerHolger 3 doggies

Je maakt nu zelf een afweging, maar ik zou die afweging in handen geven van iemand die dat beroepshalve beter kan. Het kan best zijn dat met je melding niets gedaan wordt, nou prima... jij hebt dan gedaan wat je kon. Bij een volgende keer dat je misstanden ziet, gewoon weer bellen. Misschien liggen er wel al meldingen van andere buren. Meldingen worden altijd geregistreerd en tesamen vormen ze al dan niet in de loop der tijd een juridisch dossier op basis waarvan men al dan niet in kan grijpen. Zonder onderliggend dossiers kan een overheid nu eenmaal niets (en gelukkig ook maar). 

Aan de dierenpolitie om te beoordelen wat zij met die melding(en) wil doen... dat kan ook een praatje maken met je buren zijn, waardoor ze zich eens achter de oren gaan krabben.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dierenpolitie gaat zeer waarschijnlijk  niets doen. Tenzij er keer op keer klachten komen van buren wegens overlast, maar dat is dan een ander geval. Zolang de hond onderdak, voedsel en water heeft en verder netjes verzorgd wordt zijn ze niet strafbaar. 

 

Mocht je ze tegenkomen met uitlaten kun je altijd eens een gesprek aangaan en ze vragen naar de pup, en dan door laten schemeren dat 12 uur wel lang is en je de pup veel hoort blaffen. Hopelijk schakelen ze dan iemand in, maar of ze dat echt direct doen.... heel lastig zo iets. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

misschien als je verder goed, redelijk goed of neutraal met de buren om gaat zou je misschien kunnen aanbieden of je op de hond kan passen als zij er niet zijn, als je dat wil natuurlijk, het is op zich niet jouw probleem, maar ik zou het zelf niet aan kunnen horen en dat dan als eerste overwegen.

 

Anders zeker melding maken, het is al afschuwelijkl om gejank en geblaf aan te horen, maar nog erger voor de hond zelf.

Alleen als je gaat klagen over overlast zullen ze misschien wel een antiblafband kopen en geen verstandige maatregelen nemen, in beslag nemen zal niet snel gebeuren, dus is alleen de hond maar de dupe.

 

Dilemma.....

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Bijzondere types naar mijn mening. Erg grof in de mond,beide werkeloos, nog erg jong ergens begin 20. Stafford genomen omdat ze zo "stoer" zijn. Via mp gekocht. Wil niet teveel in hokjes proppen maar t geeft een idee. "

Maar als ze beiden werkloos zijn.. Waarvoor zijn ze dan 12 uur per dag beiden van huis? En zonder de honden mee te nemen?

 

Het lijkt me dat werkloze mensen dit wel op kunnen vangen en daar op aangesproken kunnen worden. Bij mensen met een baan wordt het toch lastiger.

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje 3 doggies

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

heel lastig dit.

Ik zou er in eerste instantie voor kiezen om een keer samen koffie te drinken en dan aankaarten dat je de hond vrij veel hoort blaffen. En dat je begrijpt dat een hond in huis best veel met zich meebrengt.

Ik zou sowieso niet eerst de politie bellen, dat schrikt mensen heel erg af en leidt vaak niet tot een oplossing.

 

Moeilijk hoor!! Sterkte! Misschien kun je eens praten met de buren aan de andere kant?

 

 

 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

" Maar als ze beiden werkloos zijn.. Waarvoor zijn ze dan 12 uur per dag beiden van huis? En zonder de honden mee te nemen?
 
Het lijkt me dat werkloze mensen dit wel op kunnen vangen en daar op aangesproken kunnen worden. Bij mensen met een baan wordt het toch lastiger. "

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt een idee heb wat ze dan met hun tijd doen haha.

Aangezien het vaak snachts en in het weekend is gok ik dat ze vooral uitgaan oid.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Pffff, de zoveelste sukkelaar.

Ik vrees ervoor dat jouw buren voor een gesprek gaan openstaan. Je kan eens opmerken dat, zo te horen de pup niet graag lang alleen zit. Hopelijk wordt er dan niet extra tegen geroepen, of dat hij geen slaag krijgt als die jankt. Maar dit lijkt mij weeral een verhaal zonder happy ending.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gewoon 144 bellen. Die doen echt wel wat als je geregeld een melding maakt.

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Vandaag eens een kort gesprekje met de buren gehad.

Het gegil is volgens hun begonnen sinds ze een 2e stafford pup erbij hebben gehaald. Een herplaatser.

Ze hebben nu dus 3 honden in een studio van zo'n 20m2.

Hier van zijn er 2 staffordpups van 9 maanden. Ze willen hier graag mee gaan fokken!

 

Van het hele verhaal gingen mijn haren natuurlijk overeind staan. Ben wel geneigd is de dierenbescherming te bellen, maar ik betwijfel of die echt wat gaan doen. Aangezien de dieren er niet slecht uit zien, en verder goed verzorgd worden.

 

Nog tips hiervoor?

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Vandaag eens een kort gesprekje met de buren gehad.
Het gegil is volgens hun begonnen sinds ze een 2e stafford pup erbij hebben gehaald. Een herplaatser.
Ze hebben nu dus 3 honden in een studio van zo'n 20m2.
Hier van zijn er 2 staffordpups van 9 maanden. Ze willen hier graag mee gaan fokken!
 
Van het hele verhaal gingen mijn haren natuurlijk overeind staan. Ben wel geneigd is de dierenbescherming te bellen, maar ik betwijfel of die echt wat gaan doen. Aangezien de dieren er niet slecht uit zien, en verder goed verzorgd worden.
 
Nog tips hiervoor?
  "

Nee je hebt geen poot om op te staan, tenzij heel veel buren klagen.

En met een uitkering mag je niet bijverdienen zonder opgave, dat moet je opgeven.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Weer een voorbeeld van hoe het prachtras Stafford vaak bij de verkeerde rotlui terechtkomt. Zulke lui zouden geen hond mogen hebben, arme Staffies. Om razend van te worden en de overheid en sommige mensen stigmatiseren dat ras ipv ze te beschermen tegen dat soort lui.

 

Het is zulk een gevoelig ras, gewoon vreselijk dat ze in zulke omstandigheden moeten wonen. Marginalen zijn het. Als er dan later wat misloopt omdat de arme honden nooit een leven hadden, dan komt het weer in de krant en moeten de honden maar dood.

De honden zouden er nu weg moeten en een goed baasje krijgen, maar niemand doet er wat aan frown Heb het natuurlijk niet tegen jou wink

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

3 honden op 20 vierkante meter in een woonwijk kan wel een reden zijn voor de gemeente om op te treden. Zij kunnen eventueel een controleur van de dierenbescherming inschakelen. Het is niet bepaald ondenkbaar dat drie honden (waarvan in ieder geval twee Staffords) overlast veroorzaken op een klein oppervlak. Daar zou ik het dan ook op gooien: geluidsoverlast mede doordat ze buren nooit thuis zijn bij de honden. Er is geen wettelijk minimum aantal vierkante meters voor een hond maar 3 op 20 vierkante meter is duidelijk te veel, daar zal de gemeente het ook mee eens zijn. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" 3 honden op 20 vierkante meter in een woonwijk kan wel een reden zijn voor de gemeente om op te treden..  "

Onzin. Het gaat om wat je doet met je hond, niet om hoe groot je huis is.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier achter zat een herder in een rijtjeshuis, het arme dier zat meer buiten dan binnen en werd niet uitgelaten. Ook oudejaarsnacht zat hij buiten en blafte de hele buurt bij elkaar. De hond die ze van iemand hadden over genomen blafte heel veel en meer dan de kleine achtertuin heeft hij niet gezien. De hond was duidelijk een impuls aanschaf waar ze geen tijd voor en verstand van hadden. De hele buurt is gaan klagen over het geblaf tot diep in de nacht bij de politie en gemeente. Een buurvrouw vertelde mij dat de hond inmiddels weg is, ik hoop voor hem naar het asiel maar dit kost geld dus hij zal wel naar een vriend van een kennis en daar de zus van zijn gegaan. Hoe dan ook, ik hoop dat hij nu een beter leven heeft maar het blijven klagen bij de politie en gemeente heeft hier wel nut gehad.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

" Onzin. Het gaat om wat je doet met je hond, niet om hoe groot je huis is. "

Dat vind ik ook, maar de meeste gemeentes niet. Niet als er een melding is van geluid of stankoverlast. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Woningbouw bellen over overlast?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Onzin. Het gaat om wat je doet met je hond, niet om hoe groot je huis is. "

 

en dat dingen doen met je hond, ontbreekt hier dus duidelijk wel.

 

Ik zou het dus wel degelijk melden. Desnoods filmen (geluid opnemen) telkens ze aan het blaffen zijn.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Als jullie een huurwoning hebben kan je bij de huurvereniging een klachtenformulier downloaden en invullen. Een lijstje bijhouden wanneer je overlast hebt en welke tijden en als het vol is, sturen aan de huurvereniging. Die moeten er wel iets mee doen. (Heb er ervaring mee).

Met koopwoning: eerst praatje, lukt dat niet, dan politie bellen als het overlast er is. Er zijn wettelijke richtlijnen waar aan voldaan moet worden. 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Wat een piep situatie hp-cry

Nog iets kunnen doen voor die beesies?

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

" Onzin. Het gaat om wat je doet met je hond, niet om hoe groot je huis is. "

Nou ja, de overlast is natuurlijk wel minder als je een huis van 400 m2 op een vrijstaand perceel hebt, dan als je opgehokt zit in een oude flat met heel veel kleine woninkjes. Ik hoor de hond van de begane grond blaffen en ik woon op de 3e. Dus de overlast kan wel exponentieel toenemen, hoe kleiner de ruimte is tussen leefruimtes.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Nou ja, de overlast is natuurlijk wel minder als je een huis van 400 m2 op een vrijstaand perceel hebt, dan als je opgehokt zit in een oude flat met heel veel kleine woninkjes. Ik hoor de hond van de begane grond blaffen en ik woon op de 3e. Dus de overlast kan wel exponentieel toenemen, hoe kleiner de ruimte is tussen leefruimtes. "

Naja hier in de wijk heeft een vrouwtje 16 honden en niemand heeft last van haar behalve tijdens het wandelen. Maybe en haar roedel gaan gewoon niet en dus ontwijken we elkaar. T enige wat ik haar zie doen is snoepjes strooien tho 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Tot op heden nog niet de moed verzameld om een melding te maken. Ze corrigeren de honden wel maar het werkt averechts naar mijn idee. Ik ben bang dat als ik ga klagen de honden de dupe zijn. Dus voor nu kijken we het nog even aan.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Tot op heden nog niet de moed verzameld om een melding te maken. Ze corrigeren de honden wel maar het werkt averechts naar mijn idee. Ik ben bang dat als ik ga klagen de honden de dupe zijn. Dus voor nu kijken we het nog even aan. "

zachte heelmeesters maken stinkende wonden in mijn ogen in zo'n geval

Als je nu al niet durft in te grijpen komen er waarschijnlijk meer honden..

als ze iemand op hun dak hebben qua overlast ect misschien niet

Als dingen te erg worden..bel je 144

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^