tweede pup erbij, welk ras bij JR?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

A-noniem (Gast)

We hebben momenteel een Jack Russell (ongecastreerde reu) van 1,5 jaar oud. Deze is erg speels en heel vriendelijk. Hij komt ook regelmatig op bezoek bij de jack russell (ongecastreerde reu 5jaar) van mijn ouders en dan klikt het erg goed. Alleen dat het in het begin even uitzoeken was hoe en wat, omdat onze JR erg veel wil spelen en hij de oudere hond steeds plaagde (nam hij zijn poot in z'n bekje en zat er zo wat mee te stoeien), dit werd niet altijde gewaardeerd door de oudere JR.
Echter nu zijn ze dikke maatjes, de jongste heeft nu ook geleerd om de oudere JR wat meer met rust te laten, maar komt nog wel steeds vragen om te spelen (vb. met touw of frisbee vlak voor z'n neus komen lopen en dan weer weglopen etc).

Kortom een vrolijke lieve hond. Maar wel eentje die weet wat hij wil. Hij probeert soms ons ook een beetje uit te dagen, maar dit laten we niet toe en proberen altijd consequent te zijn naar hem toe. DIt heeft nog geen problemen gegeven. Hij luistert erg goed en is heel vriendelijk naar mensen toe (ook bezoek).

echter voor de zomer, toen hij ongeveer 8 maanden oud was zijn we eens langsgeweest bij een hondenhotel (waar max. tien honden samen in huis leven bij mensen thuis). En daar heef hij een schrik gepakt van grote honden (of meerdere honden). Hij was hiervoor altijd heel nieuwsgierig naar andere honden op de wandleing en wou altijd snuffelen en spelen. Hij blafte nooit en leek altijd eel vriendelijk naar andere honden toe. We verwachtten op dit hondenhotel kennismakingsgesprek dan ook geen problemen. Echter toen er steeds meer honden naar buiten kwamen (onze pup was buiten, en één voor één kwamden de andere honden ook buiten)heeft hij een schrik gepakt toen er meerdere honden tegelijk met hem wouden spelen en achter hem aanliepen. Ook snauwde één van de aanwezige honden wat naar hem waar hij erg van geschrikken is. Sindsdien is hij erg wantrouwig naar grote en meerdere honden toe o pde wandleing. Hij snauwt dan zodra de honden te dicht komen. Het kan 5 min goed gaan en dan ineens wordt het hem te veel en snauwt hij en vliegt hij naar hen uit (niet bijten, alleen snauwen uit angst). Dit is ook de reden dat we hem niet op hondenhotel durven zetten.. Ik zou het niet vertrouwen als hij weer samen zit met 10 andere honden.. Stel dat het nog erger wordt? Maar ik wil ok niet dat ij een hondenhotel zit waar hij heel de dag alleen in een kooitje zit en dan af en toe mag gaan wandelen. Hij is namelijk erg sociaal (met kleine honden of maar één grote hond en mensen).
Dit is ook een van de redenen waarom we een tweede hond zouden willen in de nabije toekomst, zodat hij op een hondenhotel een kameraadje heeft en nooit echt alleen zit, hij is namelijk wel veel aandacht gewoon (kan wel goed alleen thuis zijn).

Maar is dit wel slim?
Welk ras zou bij onze eerder dominante JR passen? Best voor een (gesteriliseerde) teef gaan? of terug een reutje? WWe dachten eerder aan een langharige JR of een franse bulldog. Zou dit wat zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede pup erbij, welk ras bij JR?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik zou absoluut voor een teefje gaan. Je hebt kans dat je reutje namelijk vriendelijker en zachter voor het teefjes is, dan dat hij voor een reutje zal zijn. Ik zou er ook een hondje bij nemen dat tegen het vrolijke en drukke van een JR kan. Een tweede JR of een andere kleine terriër.

En ja hoor... daar komt ze weer... : een Boston Terriër is een ideaal hondje! ;-)

Of een herplaatser: in het asiel zitten erg veel hondjes die een goede match kunnen vormen met jouw hondje.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat je eerder zijn angstige gedrag moet aanpakken. Hem steeds, in kleine stapjes, met sociale grote honden in aanraking laten komen. Ook jullie reactie en die van de begeleiders bij het hondenhotel is hierbij belangrijk, zodat hij leert dat het oke is, een grote hond. Of zouden jullie hem dan thuislaten met de nieuwe hond, zodat hij niet naar het hondenhotel gaat? Hoe dan ook lijkt het me niet slim om een hond erbij te nemen om het probleemgedrag van de andere hond te verminderen/negeren.
Als jullie sowieso een 2e hond erbij willen, omdat jullie dit zelf graag willen...dan kan dit natuurlijk wel. Een soortgelijke hond erbij, met een minder dominant karakter dan je JRT kan er prima bij. Reu of teef maakt niet uit, als de karakters maar bij elkaar passen (dus geen 2 dominante karakters bij elkaar). Misschien is een reu handig, omdat met een teefje erbij concurrentie kan ontstaan met de andere JRT? Als ze elkaar niet veel zien, maakt het op zich niet uit dan, een teefje.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Ik heb een Jack Russel van 10. Ontzettend dominand krengetje, en daarom is hij ook gecastreerd omdat ik destijds negen was en ik kon hem niet aan. (eigenlijk) te jong om een hond te hebben. Maar goed.
Hij woont nog steeds bij me, nu ik het huis uit ben en hij luistert perfect naar mij. Zeer sociaal diertje, maar nog steeds ontzettend dominand. Ik moet streng en duidelijk zijn. Andere honden, prima, maar mogen niet dominanter zijn dan hem.
Toch wou ik een pup erbij. Mijn vriend heeft toen een Jack Russel opgehaald voor kerst voor mij. Ik heb niks met teefjes namelijk.
De regels gelden hetzelfde, en ik laat ze het uitvechten. Ik heb paar tips hier gekregen die heb ik overgenomen. Nu gaat het eigenlijk prima. Niet direct opgeven. Ik trek de oudere overal in voor en ook al pakt hij nog regelmatig speeltjes van mijn pup af, het gaat prima. ze liggen nu vaak bij elkaar. Natuurlijk komt de pup nog in de puberteit maar ook dat laat ik mooi gaan. Dat gaat prima. Mijn gedragstherapeut raad dit ook aan. Ik denk niet dat het verschil maakt. Ik heb gekozen voor een reu, en het gaat erom dat ik de baas over beide ben en ik denk dat dat al veel verschil maakt.
dat is mijn mening ;-) ff snel want ik moet oefenen met mn honden hihi. Dus alst kortaf klinkt bedoel t' niet zo

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties. We zouden zowiezo een tweede hond willen nemen. Zolang we maar één hond hebben kunnen mijn ouders (met hun JR) er wel op passen, maar twee honden erbij zien ze niet echt zitten. Dus dan zou het een hondenhotel worden. Maar ik heb dan denk ik toch het liefst dat hij savonds apart gehouden wordt en overdag in een speelweide ofzo zit. En daarom lijkt het me ook leuker om hem savonds dan samen met een vriend(inne)tje te laten in het hotel. Een teef zou dan denk ik niet zoveel problemen geven omdat als de tweede pup er is, de momenten van contact met de andere JR beperkt zullen zijn.. We verhuizen over ongeveer 1,5jaar ook wat verder uit de buurt van m'n ouders. Maar nu is hij het ook gewoon van heel veel mensen rondom hem te hebben (bij mijn ouders waar hij veel komt) en ik had ook een beetje 'bang' dat hij zich erg eenzaam ging voelen als er minder regelmatig contact is met de andere JR en de andere familieleden.. Daarom leek het me ideaal om kort na de verhuis een nieuwe pup te nemen.. Is dit slim?

En inderdaad, ik zou ook graag eerst zijn angst willen wegwerken voor we een andere pup erbij nemen (bang dat die pup het gedrag overneemt). Maar ik weet niet zo goed hoe ik moet reageren op zijn gedrag? Negeren of er tegen in gaan, of afleiden met snoepjes? Aan de lijn houden, hem laten doen en verder gaan,.. ?
Heb hierover ook een topic gepost bij 'opvoeding'...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is prima om een pupje erbij te nemen hoor. Hopelijk is hij gek op pups, niet iedere volwassen hond is daar gek op. Sommigen willen zelfs niets weten van pups. Het is altijd afwachten, maar meestal na een wenperiode gaat het wel goed.
Misschien zou je ook eens naar het hondenhotel kunnen kijken. Er zijn hotels waar ze misschien in kleine roedeltjes met elkaar spelen. De honden worden bij elkaar gezocht, zodat het klikt. Maar ze zouden misschien ook met z'n tweetjes om kunnen gaan in het hotel.

Ik denk dat je het beste een gedragstherapeut in kan schakelen om dit gedrag aan te gaan pakken. Omdat het toch al een tijdje geleden is geweest dat hij zo geschrokken is van die grote honden en dit kan steeds erger worden. Ik zou met een gedragstherapeut in zee gaan die met positieve trainingsmethoden werkt.

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Idd eerst met gedragstherapeut.

Verder maakt het volgens mij niet echt uit welk ras je erbij doet. Mijn ouders hebben een jack met een ander jack gehad, duitse staander, bordeaux dog en nu Bull Mastiff O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede pup erbij, welk ras bij JR?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^