Welk tuigje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Goedemorgen!

 

Storm heeft twee tuigjes: een anti-ontsnappingstuig van Ferplast en één van Anione. Sinds kort loopt hij echter weg en 'verstopt' hij zich als ik de tuigjes vastneem. Zodra het tuigje aan is, is alles weer in orde en kwispelt hij zelfs. Hij wandelt graag (heel graag), dus volgens mij ligt het probleem aan de tuigjes.

 

Het tuigje van Ferplast moet NIET over het hoofd en past mooi aan, dit tuigje wil hij echt niet aandoen. Het andere tuigje, van Anione, moet wél over het hoofd, maar is voor de rest erg licht. Dit wil hij nog wel aan, maar niet met zijn 'volle goesting' om het zo te zeggen.

 

We hebben ook een halsband (in het begin lijnden we hem dubbel aan), maar die vindt hij ook niet tof. Daarom mijn vraag: heeft iemand tips voor het ideale tuigje? Liefst iets licht, waar hij ook mee in het water kan. Of tips waardoor hij het leuker vindt om de tuigjes aan te doen? Ik beloon hem met mijn stem en ook met koekjes wanneer we het tuigje aantrekken...

 

Hieronder nog een foto van Stormie met zijn tuigjes aan;

292lizl.png (het tuigje van Ferplast)

15wcufm.png (het tuigje van Anione)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

De reden die ik me voor zou kunnen stellen is dat de tuigjes niet optimaal/prettig voor hem zitten. Vind de tuigjes op de fotos van je er ook niet optimaal uitzien...maar ik kan me vergissen natuurlijk ;-) maar ze lijken me vrij strak achter de voorpoten te zitten.

Mijn teefje liep op een gegeven moment ook weg als ik dr riep en haar het tuigje aan wilde doen. Eenmaal aan....was het geen probleem meer omdat ze graag buiten loopt.

Ben toen op zoek gegaan naar een ander tuig en nu biedt ze zichzelf aan als ik het tuigje pak :-D

Wij hebben nu de perfect-fit-fleece tuig. Hier is het mooie van dat je alles apart kunt kopen. Dus mocht er ooit iets kapot gaan of de hond dikker of slanker worden hoef je niet gelijk een heel nieuw tuig te kopen.

Dit tuig heb ik bij de Fysiotherapeute van mijn hond gekocht.

Nadeel van fleece is natuurlijk wel dat het iets zwaarder wordt als ze er mee in het water gaan.

Mijn honden hebben echter nooit iets aan of om als ze in het water gaan. Ben veel te bang dat ze ergens achter blijven haken (een tak bijvoorbeeld) als ze in het water zijn.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Op de foto lijken beide tuigjes niet heel fijn qua model.

Ik ben zelf erg blij met de op maat gemaakte tuigen van www.4dox.nl.

Ze doet ook meetsessies verspreid door het land.

 

Waarom hij het tuig niet prettig vindt om aan te krijgen kan veel verschillende redenen hebben. 

Heeft hij het sinds het begin? Of is er iets gebeurd? Of heeft hij misschien ergens een pijnlijke plek op zijn lijf?

Soms kan het ook al helpen als je op de grond gaat zitten, zodat je minder over hem heen hoeft te hangen.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo heeft een Happy Dog tuigje, van Finse makelij. Het tuigje bestaat uit 3 afzonderlijke delen en deze kunnen precies op maat gezet worden. Mocht een hond bv. 2 delen Medium nodig hebben en 1 deel Small, of andere combinaties, kan dat gewoon. Het zit echt als gegoten, is zeer comfortabel, makkelijk schoon te houden, voorzien van lichtgevende streepjes, zodat ze ook in het donker te zien zijn. Romeo is na al die jaren, nog geen enkele keer "ontsnapt" uit het tuigje. Het is te krijgen in diverse kleuren. Ik gebruik het ook achterin de auto als veiligheidstuigje en de clip past precies, met verlengstuk, in de ring bovenaan het tuigje. Inmiddels heb ik voor Romeo het 2de tuigje, het "oude" wordt nog steeds gebruikt en afgelopen zondag is mijn vent 11 jaar geworden ! Het is niet echt goedkoop, maar ze gaan jaren mee. Romeo ligt met tuigje en al in het water of in de modder en in een sopje is het zo schoon en droog. Het blijft nieuw ! Er zijn door heel Nederland diverse "meetpunten" van Happy Dog, om het tuigje op te meten, op maat te zetten of te bestellen. 

honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly

Ik heb voor mijn Chihuahua een JustForDogs tuig, je kan de tuigjes online bestellen of op maat laten maken. Die van mijn Chihuahua is op maat gemaakt!

Mijn boomer haar justfordogs tuig is nog in de maak, die moest ook op maat gemaakt worden! Nu heeft mijn boomertje nog een hurtta tuig, ook prima tuigen! hp-shiny

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Van anti-ontsnappingstuigjes heb ik geen verstand. Die van mij heeft geen enkele neiging om te ontsnappen.

Als ik de foto's zo zie, vind ik vooral het eerste tuig wel erg strak zitten, met name rond de buik. Kan hij nog wel hijgen met dit tuigje om?

Je krijgt vast nog wel goede tips hier.

514436.jpg  Wat een lékker ding is dit, zeg....

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Heeft hij nog een anti ontsnap tuig nodig? Dan zou ik er een op maat laten maken bij wikkies. 

 

AnnyX tuigen vind ik er ook fijn uitzien, mooi model en ruim achter de voorpoten. 

 

Maar het kan goed dat hij het dan nog niet fijn vind om aan te doen. Ik zie het bij heel veel honden dat ze tuigje aan doen niet zo fijn vinden, maar als hij dan  aan is is het bij de meesten honden geen probleem meer. 

 

Mijn eigen honden doe ik trouwens geen tuig aan als ze maar een klein stukje aan de riem moeten. Maar alleen als ze een langere tijd aan de riem moeten. Zonder tuig lijkt me namelijk fijner voor ze, zeker als ze het grootste gedeelte los lopen. 

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Dankjewel alvast voor de reacties! Ik ga de merken zometeen even opzoeken. Storm heeft wel echt een tuigje nodig, hij is reactief naar onbekende honden (en sommige mensen), dus ik laat hem niet loslopen. Ook in het water kan ik hem niet loslaten (dan hangt hij aan een lange lijn) wegens zijn reactiviteit en het feit dat hij graag op eenden jaagt.

 

De tuigjes spannen niet, vooral het tuigje van Anione zit juist enorm los (misschien te los?). Ook het andere tuigje spant niet (ik kan op alle plekken met gemak twee vingers tussensteken) en zou orthopedisch moeten zijn... Maar misschien ligt het inderdaad aan de pasvorm. Ik ga me er alleszins eens wat meer in verdiepen!

 

@jantien: Dankjewel, ik vind hem ook ontzettend knaphp-heart

Volgende forumvraag: Wie laat de hond titeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^