Wat vinden jullie de beste gezinshond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Uiteraard heeft elk gezin andere behoeften en andere dingen te bieden, maar, ik vroeg me af of jullie zo een ras aan kunnen wijzen waarvan je zegt “dat is nu echt dé gezinshond!”

 

Voor mij is dat toch wel de jack russel. Ik ben er zelf ook mee opgegroeid dus niet heel onpartijdigtongue-out. Het zijn gewoon zulke leuke, actieve hondjes. Hun formaat maakt ze heel ongevaarlijk voor kids en hun levendige karakter maakt ze dan weer ideale speelmaatjes..

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Dat kun je zo niet zeggen de ideale gezinshond denk ik. Hangt van veel factoren af. Hoe oud zijn de kinderen en ook van de individuele hond. Komt een hond als pup en hoe wordt de kind hond verhouding begeleid? Sommige rassen zijn misschien wel wat geschikter dan andere rassen in een druk gezin. Een jr is een leuk hondje en kan denk ik prima in een gezin, mits goed begeleid natuurlijk. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Labrador vind ik mooi

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat versta jij precies onder een gezinshond?

 

Een soort sul, die peuters en kleuters over zich heen laat klimmen?

Geen pijn aangeeft als kleine kinderen hem (per ongeluk) pijn doen.

Een hond waar kinderen van een jaar of 10 veilig mee buiten kunnen wandelen?

Die niet aan de riem trekt, maar netjes naast een kind blijft lopen.

 

Of bedoel je meer een sportief, speels hondje waar tieners lekker mee kunnen ravotten, rennen, spelen?

 

Ik zou de jack russell al niet aanraden bij kleine of kruipende kinderen, omdat ze zo verschrikkelijk verharen het jaar rond. hp-smile

 

Wel een aparte redenatie dat een formaat ze geschikt maakt voor kinderen, een jack russel  of ander klein hondje kan een kruipende peuter flink bijten.

 

Het is dus precies de vraag wat een gezin zoekt in een hond, welke hond er bij hun past.

Daar valt geen ras aan te binden, meer opvoeding en goede begeleiding.

Verantwoordelijke ouders, die weten hoe ze de combinatie hond/kinderen het beste kunnen begeleiden.

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik denk dat er geen beste gezinshond bestaat. En dat is al helemaal niet te linken aan een bepaald ras. Het is geheel afhankelijk van het karakter van de hond en de omgang hiermee.

 

ik ben op gegroeid met bull terriërs. Dat waren fijne honden om mee op te groeien maar niet alle bull terriërs zijn daardoor geweldige gezinshonden. 

 

Een hond moet bij het gezin passen en daardoor is er voor ieder gezin een andere hond perfect. En voor sommige gezinnen is geen enkele hond geschikt. 

 

Het is gewoon zo dat iedereen iets anders waardeert in een ras. Dus wat voor jou een wauw hond is, is voor een ander een ongeschikte hond. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat de ideale gezinshond de hond is die het beste bij jullie past.

 

Voor de een is dat de husky omdat de hele familie graag toertochten maakt in de winter met de slee en hier en daar kampeert in de sneeuw. 

 

Voor een ander is dat een border collie omdat de familie in de schapen wereld zit en de collie daar perfect bij past omdat hij dan werk kan doen waarvoor die gefokt is en fijn de hele dag met de baas op pad is.

 

Weer een andere familie heeft graag een oudje uit het asiel, eentje die niet meer goed ter been is. Zij zorgen misschien graag voor een oudje of zijn zelf ook niet bij machte om kilometers te wandelen, maar kunnen een oude hond wel nog enorm mooie jaren bezorgen door er te zijn en er goed voor te zorgen.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat ik vind? Veel fijn opgevoede honden zijn gezinshonden.

Maar voor het zover is kost dat veel energie.

Onze 1e hond kwam een kruising de kinderen waren 6 en 11 jaar dus die begrepen al het 1 en ander.

Daarna een jack russell samen met een engelse cocker spaniel dan kwam Jazz een mini australische herder.

Onze kinderen kregen kinderen.

De kleinkinderen zijn opgegroeid met honden dat scheelt een boel.

De honden die wij hadden gingen en gaan zo leuk om met ons hele gezin.

Tis maar met hoe je er zelf in staat en hoe je het aan pakken wil.

Toegegeven hier was niet dag en nacht een kleintje over de vloer ik begrijp dat dat heel anders is.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Lastige vraag. Het ligt er namelijk aan wat het gezin met de hond kan ondernemen. Onze eerste gezinshond was een 5 maanden oude bordercollie labrador kruising uit het asiel. Een rot verleden had ze gehad. Kwam uit een huis in België met 160 andere honden die allemaal enorm verwaarloosd waren. Ze had tot 4 maanden oud 1 persoon gezien die 1 keer per dag eten naar binnen gooide. 

 

En die hond was de liefste hond ooit. Zo geduldig en lief met kids, ik kon haar als 3 jarig meisje al vasthouden, ze luisterde, kon los mee naar het dorp, negeerde andere dieren volledig. Maar mijn vader en moeder hebben vroeger beide honden gehad en wisten ook echt wel hoe ze een hond op moesten voeden, maar geluk hebben we absoluut gehad met deze hond! 

 

Maar ik houdt van Hollandse herders. Dus als ik een gezin heb zouden er waarschijnlijk Hollanders rondlopen, ook dit zijn prima gezinshonden, het is alleen net even wat meer aandacht besteden aan wat de kinderen wel en niet mogen doen. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Uiteraard heeft elk gezin andere behoeften en andere dingen te bieden, maar, ik vroeg me af of jullie zo een ras aan kunnen wijzen waarvan je zegt “dat is nu echt dé gezinshond!”
 
Voor mij is dat toch wel de jack russel. Ik ben er zelf ook mee opgegroeid dus niet heel onpartijdig. Het zijn gewoon zulke leuke, actieve hondjes. Hun formaat maakt ze heel ongevaarlijk voor kids en hun levendige karakter maakt ze dan weer ideale speelmaatjes.. "

Dan kan ik je toch uit de droom helpen,mijn buren van wat verder moesten hun jack achter een keukenhekje zetten toen de baby was  geboren. Ze hebben 2 kinderen gekregen en jack was een chagrijnig stuk vreten.

Ze wilde hem herplaatsen bij goede mensen,nooit gelukt,de hond is gebleven het zijn verantwoordelijke mensen.

Het is een vervelende blaffer,altijd tekeer in de tuin maar dan wordt hij door die mensen naar binnen gestuurd.

Buiten tegen iedere hond lopen blaffen en gillen waarop er vaak reactie kom door andere honden.

 

En zo ken ik veel jack russels,hysterische druktemakers ben eerder verbaasd als ik een lieve jack zie want daar lopen er niet zoveel van rond.

 

Zo een hysterische blaffer daar zou ik gek van worden,ik vind die ruwharige jacks ook leuk eruitzien maar liever geen hond dan een jack.

 

 

honden page profiel bentebente

" Dan kan ik je toch uit de droom helpen,mijn buren van wat verder moesten hun jack achter een keukenhekje zetten toen de baby was  geboren. Ze hebben 2 kinderen gekregen en jack was een chagrijnig stuk vreten.
Ze wilde hem herplaatsen bij goede mensen,nooit gelukt,de hond is gebleven het zijn verantwoordelijke mensen.
Het is een vervelende blaffer,altijd tekeer in de tuin maar dan wordt hij door die mensen naar binnen gestuurd.
Buiten tegen iedere hond lopen blaffen en gillen waarop er vaak reactie kom door andere honden.
 
En zo ken ik veel jack russels,hysterische druktemakers ben eerder verbaasd als ik een lieve jack zie want daar lopen er niet zoveel van rond.
 
Zo een hysterische blaffer daar zou ik gek van worden,ik vind die ruwharige jacks ook leuk eruitzien maar liever geen hond dan een jack.
 
  "

Ik doel dan ook niet op baby’s, honden en baby’s zijn 9/10 keer gewoon een slechte combi. Als je een oudere peuter/kleuter hebt zijn het vanwege hun formaat best ongevaarlijke honden om te hebben, ze doen bv minder schade aan dan wanneer een rottweiller bijt... relatief gezien dus. 

 

Jack russels zijn dan ook een hype geweest en dus lopen er veel ongeleide projectielen rond. Ik ken zelf alleen maar leuke jacks, dus het ligt er gewoon aan denk ik.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dus de conclusie is dat een formaat jack russel een betere gezinshond is als bv een rottweiler, omdat die minder bijtschade aanricht?

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik doel dan ook niet op baby’s, honden en baby’s zijn 9/10 keer gewoon een slechte combi. Als je een oudere peuter/kleuter hebt zijn het vanwege hun formaat best ongevaarlijke honden om te hebben, ze doen bv minder schade aan dan wanneer een rottweiller bijt... relatief gezien dus. 
 
Jack russels zijn dan ook een hype geweest en dus lopen er veel ongeleide projectielen rond. Ik ken zelf alleen maar leuke jacks, dus het ligt er gewoon aan denk ik. "

 Dus kan iedereen beter met kleine kinderen voor een klein kuitenbijtertje gaan omdat dit veiliger is?

 

Ik zou nog eerder de newfoundlanders van Willemijn bij kinderen zetten dan een jack russel.

 

 

 

 

 

honden page profiel bentebente

" Dus de conclusie is dat een formaat jack russel een betere gezinshond is als bv een rottweiler, omdat die minder bijtschade aanricht?
 
  "

Nee, absoluut niet. Beetje raar dat je deze conclusie trekt. 

 

Ik vind wel dat risico mee moet spelen bij het kopen van een hond... je weet dat je kinderen hebt en dat deze onvoorspelbaar kunnen zijn, dus mocht er iets gebeuren, zou ik iig blij zijn dat het een kleiner hondje is. Dat is alles wat ik daarover zeg en ook niet waarover ik wil dat dit topic gaat. Iets waar velen van jullie jammer genoeg goed in zijn, is 1 dingetje pakken en daarover blijven praten ipv het daadwerkelijke onderwerp. Jammer.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Er zijn denk ik meer bijtincidenten met kleine honden dan met grote honden. Alleen richten kleine honden niet zoveel schade aan en de grote honden wel.

 

Ik hoef Puck niet tussen de kinderen te zetten, ze zal ze allemaal bijten.

Als ik er bij ben, kan er onder begeleiding geaaid worden, dat gaat goed. Maar loopt Puck los, dan gaat het verkeerd, daarom zit Puck altijd aan de lijn en gaat ze naar boven als hier in huis kinderen zijn.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Nee, absoluut niet. Beetje raar dat je deze conclusie trekt. 
 
Ik vind wel dat risico mee moet spelen bij het kopen van een hond... je weet dat je kinderen hebt en dat deze onvoorspelbaar kunnen zijn, dus mocht er iets gebeuren, zou ik iig blij zijn dat het een kleiner hondje is. Dat is alles wat ik daarover zeg en ook niet waarover ik wil dat dit topic gaat. Iets waar velen van jullie jammer genoeg goed in zijn, is 1 dingetje pakken en daarover blijven praten ipv het daadwerkelijke onderwerp. Jammer. "

 

Wie is er goed in 1 dingetje pakken en daarover blijven doorpraten?

Dit was best een leuk topic, met al veel serieuze en goede antwoorden.

Die negeer jij als topic starter allemaal, maar valt alleen over een zinnetje over de Jack Russel.

Jij maakt het daarom zelf dat het topic die kant op gaat.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Er kunnen veel honden prima gezinshonden zijn, mits goed gesocialiseerd en opgevoed.

 

Ik heb zelf bewust voor de grijze kees gekozen omdat ik toen in een enorm kinderrijke wijk woonde en deze heel goed met kinderen kan.

 

Maar wij hadden vroeger thuis altijd duitse herders en dat ging ook super in een gezin met 7 kinderen.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

ik heb een jackrussel gehad en heel lief .Ze was heel lief voor de eigen kinderen en kleinkinderen ... Maar kinderen buiten het gezin vond ze niet leuk .ik zou meer gaan voor een labrador of goldenretriever of een labradoodle of een boomer of een heel lief bastaard hondje... succes met vinden van een leuke hond.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

523145.jpg

Tja een jack russell je bent fan of niet.Ik ben ook fan en zeker wel dat je ze leuk op kan voeden en leuk kan ravotten met kinderen ,hondenspelletjes uiteraard.

Die van ons was het liefste hondje dat er was.

Leuk met kleinkinderen, kinderen buiten,pups,allerlei andere honden.

Mee gesport.

En hee het kan ook goed gaan he het zijn niet allemaal enkelbijters.

 

Trouwens als je stout gaat doen met Jazz of de kleinkinderen gaan hier rennen wil hij ook enkels hebben, een herder he.

Uiteraard mag het niet.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

En zo ken ik veel jack russels,hysterische druktemakers ben eerder verbaasd als ik een lieve jack zie want daar lopen er niet zoveel van rond.
 
Zo een hysterische blaffer daar zou ik gek van worden,ik vind die ruwharige jacks ook leuk eruitzien maar liever geen hond dan een jack.

Keer twee...

 

Als ik iets gevaarlijke hondjes vind bij kinderen... Ben zelf als kind zijnde ook weet ik hoe vaak door ze aangevallen. Een vriendin van mij heeft serieus 1 leuke dus ik dacht oké misschien toch opvoeding. Nou ze hebben er eentje bij die sla ik t liefst gelijk dood en die noemen ze ook geweldig. Vreselijke hond ook, vliegt je zo aan. Heeft haar al in haar gezicht gebeten. Hij zit mij heel zenuwachtig aan te staren vanaf de andere kant van de bank altijd, denk dat hij het weet hp-frusty

 

Als antwoord op de vraag is het dus iedere Molosser en goed gefokte Stafford. De gezinshonden. Ja, als ze bijten, maar die kans is zo klein. Loop liever iedere dag dwars door een roedel Rottweilers dan 1 dag door hetzelfde aantal JR’s want dan weet ik zeker dat alle pezen in mijn enkels aan gort zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

523229.jpg      Newfoundlanders zijn echte gezinshonden, menig klein kind heeft leren lopen aan de vacht van een newfoundlander, zijn tolerant, kind vriendelijk....wanneer ze volwassen zijn zijn ze zeer voorzichtig met de kleintjes, ook voor ouderen kinderen zijn ze altijd zeer bewogen mee.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

de newfoundlander is een molosser, smile   Wij Bams en Ogin en ik, wonen naast een cres, de beren zijn altijd vriendelijk tegen de kleintjes..en heel voorzichtig met ze....

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Keer twee...
 
Als ik iets gevaarlijke hondjes vind bij kinderen... Ben zelf als kind zijnde ook weet ik hoe vaak door ze aangevallen. Een vriendin van mij heeft serieus 1 leuke dus ik dacht oké misschien toch opvoeding. Nou ze hebben er eentje bij die sla ik t liefst gelijk dood en die noemen ze ook geweldig. Vreselijke hond ook, vliegt je zo aan. Heeft haar al in haar gezicht gebeten. Hij zit mij heel zenuwachtig aan te staren vanaf de andere kant van de bank altijd, denk dat hij het weet 
 
Als antwoord op de vraag is het dus iedere Molosser en goed gefokte Stafford. De gezinshonden. Ja, als ze bijten, maar die kans is zo klein. Loop liever iedere dag dwars door een roedel Rottweilers dan 1 dag door hetzelfde aantal JR’s want dan weet ik zeker dat alle pezen in mijn enkels aan gort zijn. "

 

Keer drie.

 

Het zijn altijd de Jack Russells, die uitvallen naar mijn Poedel; bijv. als we langs fietsen op paden, die voor zowel wandelaars als fietsers zijn. En vaak Jacks aan een rollijn die, ondanks dat men ons ziet aankomen, niet kort wordt gehouden en niet geblokkeerd wordt gezet.hp-frusty Ik ben daar zeer alert op en moet regelmatig afstappen om ongelukken te voorkomen. Sommige mensen denken dan slim te zijn met de opmerking; waarom houdt u de hond niet aan de linkerkant? Een hond hoort rechts aan de buitenkant van een fiets te lopen. Vroeger ook Jacks die tegen mijn zieke Cavalier teefje te keer gingen.

 

Een Poedel, welk formaat ook, zijn ook leuke, vrolijke, sportieve en pientere gezinshonden. Heeft wel veel beweging en uitdaging bijv. door hersenwerk nodig. Ook geschikt voor bijv. behendigheid en flyball.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Voor mij is dat een hond die bij het gezin past en andersom. Er bestaat daarom voor iedereen een andere ideale gezinshond.

 

Ik zelf vind bijv. De Parson maar ook de Jack Russell persoonlijk echt geen geschikte hond voor gezinnen met kleine kinderen. Het zijn honden die niet veel kunnen hebben en duidelijk een grens trekken. Bij oudere kinderen die 10 jaar en ouder zijn aarden ze zich veel beter. Merk dat met Maylo al is die echt wel dol op kinderen hoor met name op de 2 jarige zoon van een vriendin. Maar mijn neefje.......die vertrouwd hij echt niet.

honden page profiel bentebente

Nou moe. Wonen we in zo’n klein landje en toch veel verschillende ervaringen met de jacks. Onze jacks vonden juist altijd alles best toen ik klein was, kon ze in de poppenwagen meenemen.. vind het zelf ook echt leuke honden.

 

Een stafford of newfie is inderdaad ook een goede! Staffords staan ook bekend als soort “oppas” dacht ik?

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Nou moe. Wonen we in zo’n klein landje en toch veel verschillende ervaringen met de jacks. Onze jacks vonden juist altijd alles best toen ik klein was, kon ze in de poppenwagen meenemen.. vind het zelf ook echt leuke honden.
 
Een stafford of newfie is inderdaad ook een goede! Staffords staan ook bekend als soort “oppas” dacht ik? "

O maar is niet dat ik het geen leuke honden vind. Ik vind Parson en Jacks heel leuk zelfs geweldig, Parson natuurlijk wel iets meer :D

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat trouwens echt een super gezinshond moet zijn is de Elo of in Nederland Chebo. Ik geloof niet dat al fci erkend is maar wordt al wel lang gefokt.

 

Ken ze zelf niet maar zou er wel eens 1 willen zien.

 

https://www.chebo.nl/de-chebo/

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ali B.

Jack russell,je bijt niet in mijn paaseitjes.

Sorry kon het niet latentongue-outhp-angelhp-smile

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ali B.
Jack russell,je bijt niet in mijn paaseitjes.
Sorry kon het niet laten "

Hahaha....en ik vind het wel een mooi hondje.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ali B.
Jack russell,je bijt niet in mijn paaseitjes.
Sorry kon het niet laten "

Toen wij die reclame voor het eerst zagen kwamen we niet meer bij. Hij is te leuk

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Outbreeding/outcross
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^