Wie laat de hond titeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wie van jullie laat de hond titeren ipv 'gewoon' volgens schema te enten?

 

Kunnen jullie me daar eens meer over vertellen! Ik laat de honden eigenlijk alleen elk jaar enten tegen de ziekte van Weil ivm het zwemmen wat ze zomers veel doen, maar ik begrijp dat daar niet op getest wordt qua antistoffen met een titer?

 

Hoor graag verhalen en ervaringen hp-shiny. Ben benieuwd!

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout 3 doggies

Vorige week is Scout voor het eerst getiterd. Hij is nu 2 jaar oud.
Wel heeft ie de enting voor Weil gehad en de neusenting voor kennelhoest omdat dat verplicht is voor de uitlaatservice en de kennel. Hij heeft nu een aantekening in zijn boekje dat hij over 3 jaar opnieuw getiterd of geënt moet worden.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Vorige week is Scout voor het eerst getiterd. Hij is nu 2 jaar oud.Wel heeft ie de enting voor Weil gehad en de neusenting voor kennelhoest omdat dat verplicht is voor de uitlaatservice en de kennel. Hij heeft nu een aantekening in zijn boekje dat hij over 3 jaar opnieuw getiterd of geënt moet worden. "

 

Dus, over 3 jaar ook pas weer opnieuw enten voor Weil en kennelhoest, of dat toch jaarlijks blijven doen? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik laat Kahlúa en ons andere hondje titeren. 2 jaar geleden voor het eerst en voor 3 jaar 'goedgekeurd' 

 

Ook ik laat nog elk jaar enten tegen Weill maar mijn da zei dat deze inenting voor 3 van de 25 soorten ziekten van Weill helpt, dus dat deze inenting eigenlijk ook onnodig is. 

 

Dit jaar ent ik nog tegen Weill en dan ga ik me daar maar eens heel goed over in lezen. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Er was een heel interessant topic over Weil waar je je eigen mening kan vormen. Wij enten bewust niet tegen Weil. Dit omdat de enting minder werkzaam is en maar tegen 7 van de x aantal varianten van weil werkzaam is voor een tijdsperiode van ongeveer 3 maanden.

 

Wij gaan dit jaar voor het eerst titteren Maybe is nu 2 

 

Zal even kijken of k het topic nog kan vinden

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Als je laat titeren bepaal je de antistoffen voor DHP (distemper, Hepatitis en Parvo). Als er geen enting nodig is, geldt dat voor deze ziekten. Leptospirose/Weil en kennelhoest worden niet getiterd en moeten jaarlijks herhaald worden, als je daar voor kiest. Niet iedereen wil dat. Pensions/ hondenschool/ uitlaatservice vragen een geldige kennelhoestenting en deze is dus maar 1 jaar geldig.

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Kijk eens op de Facebook pagina titeren met vaccicheck. Hier is veel info te vinden en een lijst met titersessies en ervaren dierenartsen. Rondbellen voor de prijs kan je behoorlijk veel geld schelen.

 

https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-gekwalificeerde-vaccicheck-dierenartsen

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

De Facebookpagina die Lexie noemt is inderdaad een enorme aanrader! Bovendien hebben veel dierenartsen een regeling dat je na een titerbepaling een eventuele enting gratis of met korting kan laten geven. Dus qua kosten is het niet veel duurder, maar de belasting voor de hond neemt wel enorm af. Een enting is namelijk altijd een aanslag op de gezondheid, in mijn ogen.

 

Ik heb Lynn twee jaar geleden laten titeren en zij is toen voor 3 jaar afgetekend, maar haar waarden waren zo hoog dat ze waarschijnlijk voor minimaal 5 jaar beschermd is. Ik heb Lynns pups ook laten titeren en gelukkig hebben de nieuwe eigenaren dit voortgezet. Sam bleek namelijk met 12 weken nog voldoende antistoffen te hebben, waardoor een enting niet zou aanslaan. Pas met 4 maanden waren zijn waarden te laag en is hij geënt. Tijdens de controletiterbepaling bleek dat de enting niet volledig was aangeslagen, dus is hij nogmaals geënt met een ander merk. Deze sloeg gelukkig wel aan smile Maar anders had ik dit nooit geweten.

 

Wat ik persoonlijk heel positief vind aan het titeren is dat het controleerbaar is. Als ik Sam had laten enten met 6, 9 en 12 weken, dan had ik het gevoel dat hij volledig beschermd zou zijn. Hij is immers 3x geënt, maar dankzij de titerbepaling weet ik dat hij helemaal niet beschermd was geweest, omdat hij nog maternale antistoffen had. Als ik hem de puppyentingen had gegeven had hij vanaf 4 maanden tot 1 jaar onbeschermd rondgelopen. Brrr, daar moet ik niet aan denken... 

 

Weil heb ik het afgelopen jaar niet laten enten. Het jaar daarvoor wel. Ik vind het lastig...

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout 3 doggies

"  
Dus, over 3 jaar ook pas weer opnieuw enten voor Weil en kennelhoest, of dat toch jaarlijks blijven doen?  "

Dat blijf ik jaarlijks doen. De kennelhoest zijn we verplicht jaarlijks te herhalen voor de uitlaatservice en de kennel. Weil laten we hem toch voor enten aangezien hij elke dag wel ergens het water in duikt. En ik weet dat het niet alle soorten van Weil dekt, maar ik durf het niet aan om de enting weg te laten...

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Je hebt hier al genoeg te lezen.wink

Wij titeren ook.

In 2020 moet Jazz weer.

Weil en kennelhoest doen we niet.

We titeren omdat we een spaniel hadden die reageerde erg slecht op inenten dan ga je vanzelf nadenken.

En ja die fb pagina erover volg ik ook.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb Paddy dit jaar voor t eerst laten titeren omdat t pension t eindelijk accepteert.

 

Hoef over 3 jaar pas weer en heb dus alleen Weil en kennelhoest laten enten.

 

De andere hondjes hebben alles volgens schema gehad.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Twinko had 2013 voor het laatst z’n cocktail gehad. Een paar weken geleden is hij getitterd met VacciCheck en bleek nog voldoende antistoffen te hebben voor sowieso de komende drie jaar. 

 

De lepto enting krijgt hij niet. Ik vind het risico te groot met zo’n klein hondje. De fokker van Twinko is al pups verloren aan deze enting, en mijn dierenarts vertelde dat de enige twee keer dat ze een hond had die erg slecht reageerde op de enting het om chihuahua’s ging. 

Daarnaast dekt de enting inderdaad een beperkt aantal soorten, maar zorgt er daarnaast ook voor dat de symptomen van een besmetting met de andere soorten onderdrukt worden. Daardoor kan het veel langer duren eer je door hebt dat je hond ziek is.

Het enige dat mijn dierenarts als advies gaf is dat ik bij twijfel over eventuele besmetting er bij elke dierenarts bij moet zeggen dat hij niet geënt is tegen lepto omdat een dierenarts daar niet standaard vanuit gaat.

 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ook ik heb Maylo laten titeren en ik denk dat ik niet meer anders zou willen :). Voor 3 jaar afgetekend en ik ben ook lid van die FB-pagina en het is een aanrader. 

 

Ziekte van Weil doe ik niet, omdat ook mijn dierenarts aangaf dat er verschillende varianten in zijn en de enting die ze geven maar voor een specifiek aantal werkt. 

 

Kennelhoest doe ik wel elk jaar maar eigenlijk weet ik niet als ik die nog ga doen in het vervolg. Ik vergelijk het met de griepspuit en de honden kunnen het desondanks nog krijgen......en de oppas verplicht het niet. Dus ok ga daar eens over inlezen en kijken wat ik daarmee doe. 

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout


Kennelhoest doe ik wel elk jaar maar eigenlijk weet ik niet als ik die nog ga doen in het vervolg. Ik vergelijk het met de griepspuit en de honden kunnen het desondanks nog krijgen......en de oppas verplicht het niet. Dus ok ga daar eens over inlezen en kijken wat ik daarmee doe.  "

Kennelhoest doe ik omdat die enting verplicht is, maar Scout heeft vorig jaar wel kennelhoest gehad inderdaad ondanks de enting.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Wij hebben nog niet getiterd, maar Badje wordt binnenkort 4 dus dat zal wel een moment zijn om het eens te laten doen. Ik ga dan vooral uit van de wetenschap dat vaccinaties die gegeven worden op het moment dat er nog genoeg afweerstoffen zijn, niet optimaal werken.Voor mij zou het puur zijn om het goede moment van vaccineren te kunnen bepalen zodat het vaccin zo goed mogelijk kan werken. 

 

Als Badje slecht zou reageren op vaccinaties zou dat trouwens ook een reden zijn om te titeren, maar hij heeft er niet zichtbaar last van. En we enten standaard ieder jaar tegen Weil. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Wie van jullie laat de hond titeren ipv 'gewoon' volgens schema te enten?
 
Kunnen jullie me daar eens meer over vertellen! Ik laat de honden eigenlijk alleen elk jaar enten tegen de ziekte van Weil ivm het zwemmen wat ze zomers veel doen, maar ik begrijp dat daar niet op getest wordt qua antistoffen met een titer?
 
Hoor graag verhalen en ervaringen . Ben benieuwd! "

Hier wordt getiterd.....Bams wordt niet geent, en wordt alleen nog getiterd, heeft nog genoeg antistoffen bij zich, ogin titer ik eerst en dan eventueel enten.....Ogin is een keer getiterd, met 16 maanden en had geen parvo stoffen bij zich en is voor de parvo direct geent...hondenziekte en leverziekte waren voldoende, en na drie jaar...parvo is drie jaar titer ik eerst en dan eventueel enten, ziekte van weil wordt hier niet gegeven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" De Facebookpagina die Lexie noemt is inderdaad een enorme aanrader! Bovendien hebben veel dierenartsen een regeling dat je na een titerbepaling een eventuele enting gratis of met korting kan laten geven. Dus qua kosten is het niet veel duurder, maar de belasting voor de hond neemt wel enorm af. Een enting is namelijk altijd een aanslag op de gezondheid, in mijn ogen.
 
Ik heb Lynn twee jaar geleden laten titeren en zij is toen voor 3 jaar afgetekend, maar haar waarden waren zo hoog dat ze waarschijnlijk voor minimaal 5 jaar beschermd is. Ik heb Lynns pups ook laten titeren en gelukkig hebben de nieuwe eigenaren dit voortgezet. Sam bleek namelijk met 12 weken nog voldoende antistoffen te hebben, waardoor een enting niet zou aanslaan. Pas met 4 maanden waren zijn waarden te laag en is hij geënt. Tijdens de controletiterbepaling bleek dat de enting niet volledig was aangeslagen, dus is hij nogmaals geënt met een ander merk. Deze sloeg gelukkig wel aan  Maar anders had ik dit nooit geweten.
 
Wat ik persoonlijk heel positief vind aan het titeren is dat het controleerbaar is. Als ik Sam had laten enten met 6, 9 en 12 weken, dan had ik het gevoel dat hij volledig beschermd zou zijn. Hij is immers 3x geënt, maar dankzij de titerbepaling weet ik dat hij helemaal niet beschermd was geweest, omdat hij nog maternale antistoffen had. Als ik hem de puppyentingen had gegeven had hij vanaf 4 maanden tot 1 jaar onbeschermd rondgelopen. Brrr, daar moet ik niet aan denken... 
 
Weil heb ik het afgelopen jaar niet laten enten. Het jaar daarvoor wel. Ik vind het lastig... "

Dat is hier gebeurd met Ogin, ze zou met  9 weken eerst getiterd worden maar is terug gegaan met 9 weken naar de fokker en die wilde gewoon enten, dat is ook gebeurd, ze is bij mij terug gekomen met vijf en een halve maand in haar boekje stonden netjes de entingen, tot ze weer geent moest worden, tot mijn stomme verbazing had ze geen enkele parvo antistoffen, ze heeft dus ruim anderhalf jaar onbeschermd rond gelopen, ze moest direct geent worden en na zes weken heb ik haar weer laten titeren om te kijken of de enting was aangeslagen...daarna drie jaar wegblijven..

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Dat is hier gebeurd met Ogin, ze zou met  9 weken eerst getiterd worden maar is terug gegaan met 9 weken naar de fokker en die wilde gewoon enten, dat is ook gebeurd, ze is bij mij terug gekomen met vijf en een halve maand in haar boekje stonden netjes de entingen, tot ze weer geent moest worden, tot mijn stomme verbazing had ze geen enkele parvo antistoffen, ze heeft dus ruim anderhalf jaar onbeschermd rond gelopen, ze moest direct geent worden en na zes weken heb ik haar weer laten titeren om te kijken of de enting was aangeslagen...daarna drie jaar wegblijven.. "

Oei, ja dat is schrikken! Gelukkig is het goed afgelopen.... 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik laat ze ook titeren. Kaylo is 3 jaar geleden geweest en moet in juni weer. Tika is gevaccineerd in Griekenland maar heb ik na aankomst nog een keer laten titeren omdat ik wilde weten of haar vaccinaties wel waren aangeslagen. En toen had ze dus mooi een 0 voor hepatitis. Parvo en hondenziekte waren wel goed. In juni laat ik haar ook nogmaals titeren en dan zal ze nog een keer gevaccineerd moeten worden denk ik. Dan weer een controle titer en als die weer niet is aangeslagen met een ander merk proberen.. Weil laat ik ook enten omdat ze zwemmen en bij mijn vader op de boerderij komen waar ratten lopen. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Casper is in 2014; 1 jaar na de 3 puppy entingen getiterd door dierenarts Tannetje Koning. Voldoende antistoffen gevonden betreffende parvo, hondenziekte en hepatitis tot 2020; dus voor 6 jaar. Staat met stempel en handtekening in zijn paspoort. Volgend jaar gaan we weer laten titeren in haar praktijk in Otterlo. Tannetje heeft al 15 jaar titerervaring.

 

Er kan niet worden getiterd op Weil en Kennelhoest. Deze vaccinaties laat ik niet geven.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Sam is ook getiterd, alleen de holist die hem behandelde raadde wel aan om niet 6 jaar te wachten met titeren, maar het om de 2 a 3 jaar te doen , want de waarden kunnen ineens kelderen, zij vond 6 jaar niet veilig.

Wij hebben elk jaar een actie in een dierenwinkel, die voor 35 euro je aan bood om te komen titeren, 1 dorp verder dus wij doen dat.

Sam is vorig jaar getiterd en nu laat ik hem volgend jaar weer opnieuw titeren ook al kan hij er 6 jaar tegen.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Ik laat Duke ook titeren. Hij kreeg eerst de coctail eens in de 3 jaar. Toen hij de laatste keer geënt moest worden hen ik laten titeren en waren zijn waardes in ieder geval nog 3 jaar goed. Als die periode om is laat ik eerst weer titeren voor er geënt wordt.

De Weil enting doe ik wel ieder jaar. In onze omgeving zijn relatief veel ratten. Heb ook al een paar keer een dode rat zien liggen, brrr!! Ik weet dat de enting lang niet tegen alle varianten beschermt, maar ik zou het mezelf niet vergeven als Duke ziek zou worden van een variant waartegen een enting bestaat.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vigo moest normaal dit jaar weer geënt worden. Heb hem laten titeren, de uitslag 2 dat is op het randje,vlgd.jaar moet hij dus gewoon geënt worden. 

Het was voor dit jaar een kleine twijfel er werd gezegd 80% van de honden zullen niet ziek en 20% wel mochten ze besmet raken wel.

Hij wordt al heel zijn leven geënt dus toch niet genoeg anti-stoffen.

Hier betaal ik iets rond de 50 euro moet er bijgeent worden dat zit dat bij de prijs inbegrepen. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Vigo moest normaal dit jaar weer geënt worden. Heb hem laten titeren, de uitslag 2 dat is op het randje,vlgd.jaar moet hij dus gewoon geënt worden. 
Het was voor dit jaar een kleine twijfel er werd gezegd 80% van de honden zullen niet ziek en 20% wel mochten ze besmet raken wel.
Hij wordt al heel zijn leven geënt dus toch niet genoeg anti-stoffen.
Hier betaal ik iets rond de 50 euro moet er bijgeent worden dat zit dat bij de prijs inbegrepen.  "

Ik zou dan voor nu kiezen met enten, omdat Vigo volgend jaar ook weer een jaar ouder is.

Dan kan hij er voor 3 jaar tegen, of word hij er ziek van?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Yara had dit jaar weer geënt moeten worden volgens de titerbepaling van 2 jaar terug, maar is toch weer voor 2 jaar afgetekend. 

De waarden zijn niet/nauwelijks veranderd namelijk.

 

Haar laatste entingen zijn gegeven dat ze 1 jaar oud was, volgende maand wordt ze 6.

 

Weil geef ik niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit puur niet doe op gevoel. Ik lees vaak dat je maar tegen 1 bepaalde stam ent en er veel meer bestaan, dus dan zie ik het nut niet zo. 

Daarnaast heeft yara diverse allergieën, dit is nu goed onder controle, maar ik sta dus niet te springen om te enten. 

Of het een verstandige keuze is weet ik nog steeds niet,  blijft lastig zonder die glazen bolhp-wink.

 

Ik merk overigens wel dat de reguliere da hier sneller maar voor 1 jaar aftekent, terwijl de holist bij dezelfde waardes voor meerdere jaren aftekent .

Dus de interpretatie van de waardes kan ook nog verschillen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik zou dan voor nu kiezen met enten, omdat Vigo volgend jaar ook weer een jaar ouder is.
Dan kan hij er voor 3 jaar tegen, of word hij er ziek van? "

Dat hebben we uitgebreid besproken maar de laatste tijd is hij zo vaak aan de sukkel geweest,de stress op zijn rug van weer naar de da gaan.

Het zou zo in zijn gegaan,hij zou bijgeent worden,dan een paar weken later zou hij weer getest moeten worden of het goed aangeslagen is ......Ik dacht dat doe ik hem niet aan als hij er volgend jaar nog is dan maar enten,hij wordt 12 dit jaar.

 

Had ik het van tevoren geweten had ik hem niet laten titeren,.

Vigo is panisch bij de dierenarts,dan kan hij amper nog lopen. ..Ik heb een verkeerde keuze gemaakt .

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Vigo is wel voor wiel geënt,en rabiës was nog geldig.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik heb Djaira 2 jaar geleden laten titeren, en laat haar eind van dit jaar weer titeren, ze hoefde na de eerste titer bepaling, pas na 2,5 jaar weer getiterd te worden.

 

Djaira heeft alleen de pup entingen gehad tot de 12 weken enting.

 

Kaylin liet ik wel altijd enten, totdat zij epilepsie kreeg, zij wordt helemaal niet meer geënt, maar ook niet getiterd.

Enting kan epileptische aanvallen uitlokken,ven het gaat nu zo goed met haar, dat ik dat graag zo houden.

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Ook ik heb Maylo laten titeren en ik denk dat ik niet meer anders zou willen :-). Voor 3 jaar afgetekend en ik ben ook lid van die FB-pagina en het is een aanrader. 
 
Ziekte van Weil doe ik niet, omdat ook mijn dierenarts aangaf dat er verschillende varianten in zijn en de enting die ze geven maar voor een specifiek aantal werkt. 
 
Kennelhoest doe ik wel elk jaar maar eigenlijk weet ik niet als ik die nog ga doen in het vervolg. Ik vergelijk het met de griepspuit en de honden kunnen het desondanks nog krijgen......en de oppas verplicht het niet. Dus ok ga daar eens over inlezen en kijken wat ik daarmee doe.  "

Ondanks de enting van kennelhoest kunnen ze deze inderdaad gewoon nog krijgen, toen Kaylin pup was heb ik haar deze enting laten geven, mijn andere hond had hem niet gehad en de hond van mijn ouders ook niet.

 

Kaylin kreeg prompt een maand later kennhoest, en de andere 2 niet geënte honden hadden nergens last van, ondanks dat ze wel deels in 1 huis wonen, die laat ik dus nooit meer geven aan mijn honden ( is inderdaad te vergelijken met de griepprik voor mensen )

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Yara had dit jaar weer geënt moeten worden volgens de titerbepaling van 2 jaar terug, maar is toch weer voor 2 jaar afgetekend. 
De waarden zijn niet/nauwelijks veranderd namelijk.
 
Haar laatste entingen zijn gegeven dat ze 1 jaar oud was, volgende maand wordt ze 6.
 
Weil geef ik niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit puur niet doe op gevoel. Ik lees vaak dat je maar tegen 1 bepaalde stam ent en er veel meer bestaan, dus dan zie ik het nut niet zo. 
Daarnaast heeft yara diverse allergieën, dit is nu goed onder controle, maar ik sta dus niet te springen om te enten. 
Of het een verstandige keuze is weet ik nog steeds niet,  blijft lastig zonder die glazen bol.
 
Ik merk overigens wel dat de reguliere da hier sneller maar voor 1 jaar aftekent, terwijl de holist bij dezelfde waardes voor meerdere jaren aftekent .
Dus de interpretatie van de waardes kan ook nog verschillen. "

 

Er komen in NL 15 leptospiren voor, waarvan 7 ziekteverwekkende. De huidige Weilenting L4 beschermt tegen 4 van de 7.

 

http://www.hondenvaccinatieinfo.nl/belangrijke-info-vaccinatie-weil

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: artrose wat nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^