Wel of geen verzekering?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Gewoon een vraag omdat ik benieuwd ben na wat jullie doen.

 

Hebben jullie een verzekering voor de hond(en) en waarom? 

 

Wij hebben het niet, omdat ik me afvraag of je perse goedkoper uit zal zijn en na mijn idee alles er toch buiten valt. Sara heeft wel een dure operatie achter de rug aan haar ellebogen, deze zal ook alleen vergoed worden als je de duurste verzekering zou hebben afgesloten.

 

Wel heeft Sara een petplan bij de dierenarts. Daarbij krijg je voor het hele jaar tekenmiddelen, ontworming, gratis consult, enting en 10 procent korting. Alleen kan ze toch niet tegen de tekenspullen, ontlasting wordt gecontroleerd dus ontworming is eigenlijk nooit nodig, enten doen we ook niet standaard. Dus ik twijfel om deze te laten vervallen en dan daarvoor een verzekering af te sluiten of gewoon niks..

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb Maybe bewust niet verzekerd. Ik zet zelf elke maand gewoon wat extra's opzij voor haar.

 

Precies wat je zegt. Ik heb het idee dat je een hoop betaald voor vrij weinig. Dan spaar ik zelf maar (:

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik heb May wel verzekerd. Ze was al verzekerd toen ik haar kreeg. Heb het alleen op mijn naam laten zetten. 

Je betaalt wel iets, maaar het verschilt per verzekeringsmaatschappij, maar ook qua ras, sexe en leeftijd. En mijn ras is (in mijn optiek) relatief goedkoop te verzekeren. 

Ik heb er bewust voor gekozen niet elke maand wat opzij te zetten. Begrijp me niet verkeerd ik probeer het wel. Maaar sommige maanden komt dat gewoon niet uit. Terwijl dit automatisch word afgeschreven en ik er daardoor al rekening mee houd. Daarnaast heb ik er ook echt al voordeel aan gehad. May heeft röntgenfoto's en een operatie gehad. Leuk en aardig maar ik heb toch zeker 80% van die kosten terug gekregen van de verzekering. 

Geloof me dat is wel erg fijn. Ipv 100% zelf moeten betalen..!  

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Als je een paar duizend euro zonder problemen kan missen dan kan je  zonder.

Als ik die bedragen hier lees wat mensen kwijt zijn. 

 

Ik zou aanraden om de hond zeker de eerste 2 jaar te verzekeren,dan komen de gezondheidsklachten als die er zijn toch boven.

Dan heb je ook de meeste ongelukjes en aan het eind van hun leven  ,dat wil niet zeggen dat ze oud zijn kostten ze ook veel geld,als de klachten vaag zijn dan wil je toch een goede keuze maken  bijna niemand zegt, ik  laat niks meer onderzoeken, ik laat hem gaan.

Eerst kom je regelmatig bij de da met vage klachten,kassa ,dan bloedonderzoek, een echo,scan......spaar daar maar ook een kleine 2000 euro voor, voor die laatste periode.

Dan heb ik het nog niet over operaties,de prijs is ook weer afhankelijk van de grootte van een hond.

 

 

 

 

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Ik heb het voor het eerst wel gedaan. Collega moest haar hond laten opereren kosten 4385 euro. En ik hoorde een dierenarts vertellen dat ze tegenwoordig heel veel kunnen doen maar dat de onderzoeken erg prijzig zijn. Eigenlijk verzeker je het risico, net als bij jezelf. Vind dat eigenlijk wel heel prettig, kan best wat missen maar erg spaarzaam ben ik niet. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik hoor zo vaak, had ik nou maar wel mijn hond verzekerd, ik zeg doen, tenzij je gewoon ff 4000 euro per jaar kan missen, dan zou ik het niet doen.

Ik raad iedereen met een niet te grote geldboom om het wel te doen, en ik ken mensen die het niet hebben gedaan en in de zorgen zitten nu.

honden page profiel LolaLola

Sara heeft ons laatst ook inderdaad even 2000 euro gekost. En dan alles wat erbij komt.. ze is bijna 2. Maar al had ik haar verzekerd, dan vallen de ellebogen bijna overal erbuiten. Tenzij je echt de duurste/grootste pakket zou hebben genomen. Voor beide honden zou ik voor een minimale verzekering 40 euro samen kwijt zijn.. 

 

Ohja en Sara had een kleine oogafwijking, maar dat valt onder erfelijkheid dus zou ik ook niet vergoed hebben gekregen.

 

Opzich kunnen wij de zorg prima betalen, maar het lijkt me inderdaad wel fijn om verzekerd te zijn, de situaties kunnen natuurlijk ook altijd veranderen.. maar eens verdiepen in de pakketen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Interessant topic! Ben ook erg benieuwd, als mensen het willen delen, waar ze zijn verzekerd en hoeveel ze (ongeveer) kwijt zijn per maand?

 

Wij hebben Link namelijk niet verzekerd. Ik heb in mijn hoofd namelijk dat ik het bedrag wat je per maand kwijt zou zijn beter kan opsparen? Maar ik heb dit nooit onderzocht eigenlijk.... Dus eigenlijk geen flauw idee wat je kwijt bent per maand embarassed

honden page profiel LolaLola

" Interessant topic! Ben ook erg benieuwd, als mensen het willen delen, waar ze zijn verzekerd en hoeveel ze (ongeveer) kwijt zijn per maand?
 
Wij hebben Link namelijk niet verzekerd. Ik heb in mijn hoofd namelijk dat ik het bedrag wat je per maand kwijt zou zijn beter kan opsparen? Maar ik heb dit nooit onderzocht eigenlijk.... Dus eigenlijk geen flauw idee wat je kwijt bent per maand  "

Precies wat ik ook denk.. Als ik elke maand 40 euro aan de kanten leg voor 2 honden is bijna 500 euro per jaar. Tuurlijk heb je dure operaties, maar je hebt misschien soms ook jaren niks. Als je alles weet tongue-out

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Het hangt ook van de leeftijd en grote af van je hond, een operatie kost toch al snel 1000 euro bij elkaar, een consult als je pech hebt 30 euro, medicatie en alles erbij gerekend, nou dan moet je toch wat meer sparen dan 40 euro per maand.

Mijn hond is 24 kilo 2 jaar en kost 23 euro per maand, het meeste krijg je 80% vergoed, behalve ellebogen en hd in dit pakket.

Oh ik zet bij petplan, ik twijfelde nog om bij Orha te gaan, want die vind ik ook goed, alleen daar krijg je consulten maar tot een bepaald bedrag per jaar, dat vind ik naar, want ik wil naar de dierenarts als dat nodig is, zonder zorgen om geld.

honden page profiel LolaLola

" Het hangt ook van de leeftijd en grote af van je hond, een operatie kost toch al snel 1000 euro bij elkaar, een consult als je pech hebt 30 euro, medicatie en alles erbij gerekend, nou dan moet je toch wat meer sparen dan 40 euro per maand.
Mijn hond is 24 kilo 2 jaar en kost 23 euro per maand, het meeste krijg je 80% vergoed, behalve ellebogen en hd in dit pakket.
Oh ik zet bij petplan, ik twijfelde nog om bij Orha te gaan, want die vind ik ook goed, alleen daar krijg je consulten maar tot een bepaald bedrag per jaar, dat vind ik naar, want ik wil naar de dierenarts als dat nodig is, zonder zorgen om geld. "

Petplan heeft dus onbeperkt aantal consulten? Da's wel interessant.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Consulten vergoed maakt het inderdaad een stuk interessanter hp-thumbsup

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Het hangt ook van de leeftijd en grote af van je hond, een operatie kost toch al snel 1000 euro bij elkaar, een consult als je pech hebt 30 euro, medicatie en alles erbij gerekend, nou dan moet je toch wat meer sparen dan 40 euro per maand.
[..]

Moest dit toch nog wel even quoten, want eigenlijk bevestig je hiermee wel onze gedachtegang? Want mijn hond is nu 2 jaar en gelukkig geen operatie nodig gehad (*klopt even af*). Dat betekent dat ik dus eigenlijk die 1000€ dan al heb 'gespaard'/bespaard? 

 

Consulten vergoed is natuurlijk wel erg interessant, maar is dat dan elk consult of alleen waarbij dus een vervolg is (of als je boven een bepaald bedrag komt oid?)

honden page profiel LolaLola

Even snel berekend bij petplan, ze adviseren mij een pakket van 39.82. Nou x 2 honden is per jaar bijna 1000 euro.

 

Om de volgende reden: gebitsproblemen, vaak onderbeet bij shih tzu's (beide honden geen last vast, lijkt me sterk dat ze dat opeens zullen krijgen?), huidproblemen, beide honden tot nu toe nooit last van gehad. Luchtweg problemen, beide gelukkig ook geen last van) lijkt me sterk dat ze dit opeens zullen krijgen..

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn honden zijn beide verzekerd, en ben daar heel blij mee, als ik vooral mijn oudste australian shepherd niet verzekerd had, maar de maand premie opzij had gezet, had ik de medische kosten die ze de laatste 3 jaar heeft gehad, niet kunnen betalen.

 

Ze is nu 8 jaar, en ik betaal per maand nu 24,00 voor haar ( de goedkoopste verzekering van de Ohra ).

Ik heb laatst uitgerekend wat ik tot nu toe aan premie heb betaald voor haar, en heb ook nagekeken wat ik de laatste 3 jaar terug heb gekregen ( ik heb de laatste 3 jaar meer terug gekregen dan ik betaald heb in de afgelopen 8 jaar ), alleen niet alles wordt vergoed, moet nog wel dingen zelf betalen, maar alle beetjes wat ik terug krijg helpt wel mee.

 

Mijn Aussie heeft bijna 3 jaar epilepsie.

honden page profiel HolgerHolger 3 doggies

Een goed topic-onderwerp, want ik zit zelf ook over deze vraag te dubben. Want heel binnenkort krijgen we gezinsuitbreiding.

En regelmatig inderdaad de mensen om je heen die het financieel niet meer trekken als het mis gaat. Want als puntje bij paaltje komt, dan doe je toch ineens alles om je lieve beestje weer op de rails te krijgen. Dan lappen we. Bij de beste of meest gespecialiseerde dierenarts, met de beste kennis en apparatuur. En die hanteert hogere tarieven dan de minder geoutilleerde dierenartsen. Als je angst hebt voor de kosten, dan heeft dat effect op je eigen levenskwaliteit, denk ik... Als je meerdere huisdieren hebt, dan kan het risico helemaal oplopen. 

Ik heb net eens bij Reaal zitten kijken en daar gegevens ingevuld van de aanstaande pup en bij een 90% verzekering zonder eigen risico en tot een max van €5.000,-. De basisverzekering omvat ook ellebogen en heupen, operaties, medicatie, preventie zoals entingen, allerlei behandelingen, castratie en sterilisatie, Europese zorg, etc... Dat zou tot een maandelijkse premie van €40,-/€45,- leiden, zo'n €550, per jaar. Dat is veel, maar het geeft ook rust denk ik, als het geld niet over de plinten klotst bij je thuis.

honden page profiel LolaLola

" Mijn honden zijn beide verzekerd, en ben daar heel blij mee, als ik vooral mijn oudste australian shepherd niet verzekerd had, maar de maand premie opzij had gezet, had ik de medische kosten die ze de laatste 3 jaar heeft gehad, niet kunnen betalen.
 
Ze is nu 8 jaar, en ik betaal per maand nu 24,00 voor haar ( de goedkoopste verzekering van de Ohra ).
Ik heb laatst uitgerekend wat ik tot nu toe aan premie heb betaald voor haar, en heb ook nagekeken wat ik de laatste 3 jaar terug heb gekregen ( ik heb de laatste 3 jaar meer terug gekregen dan ik betaald heb in de afgelopen 8 jaar ), alleen niet alles wordt vergoed, moet nog wel dingen zelf betalen, maar alle beetjes wat ik terug krijg helpt wel mee.
 
Mijn Aussie heeft bijna 3 jaar epilepsie. "

Inderdaad, dan lang leve de verzekering... de kosten lopen dan ook erg hoog op inderdaad. Hoe oud wat jou hond toen je hier achter kwam? 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Moest dit toch nog wel even quoten, want eigenlijk bevestig je hiermee wel onze gedachtegang? Want mijn hond is nu 2 jaar en gelukkig geen operatie nodig gehad (*klopt even af*). Dat betekent dat ik dus eigenlijk die 1000€ dan al heb 'gespaard'/bespaard? 
 
Consulten vergoed is natuurlijk wel erg interessant, maar is dat dan elk consult of alleen waarbij dus een vervolg is (of als je boven een bepaald bedrag komt oid?) "

Bij Ohra, waar mijn honden verzekerd zijn krijg ik 80% van elk consult terug, ook als deze buiten sluitingstijd en in het weekend zijn.

1,5 jaar geleden moest ze een spoedoperatie ondergaan om 22.00 uur, heb ook die voor 80% vergoed gekregen, de kosten van de operatie waren niet mis ( € 1855,00 ), 4 maanden later moest ze een nacht opgenomen worden omdat ze zelf niet uit haar epileptische aanvallen kwam, dat was natuurlijk ook na sluitingstijd, koste ruim € 350,00 ook die kreeg ik voor 80% vergoed.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Even snel berekend bij petplan, ze adviseren mij een pakket van 39.82. Nou x 2 honden is per jaar bijna 1000 euro.
 
Om de volgende reden: gebitsproblemen, vaak onderbeet bij shih tzu's (beide honden geen last vast, lijkt me sterk dat ze dat opeens zullen krijgen?), huidproblemen, beide honden tot nu toe nooit last van gehad. Luchtweg problemen, beide gelukkig ook geen last van) lijkt me sterk dat ze dit opeens zullen krijgen.. "

Ook even snel berekend, hier zouden we komen op bijna 43€ per maand.. vind het nogal een hoop. En ja, mocht er ineens een ziekte of iets zijn (zoals dus epilepsie.. (nu de epilepsie goed onder controle Danielle? Met med denk ik?) dan ben je er natuurlijk heeel blij mee! Maar hoe vaak komt dat voor?.. zullen daar cijfers van zijn? En dat verschilt natuurlijk ook weer per ras ed. Zoals bij de Golden meer risico op gewichtklachten, HD enz... Lastig hoor dit! foot-in-mouth

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Bij Ohra, waar mijn honden verzekerd zijn krijg ik 80% van elk consult terug, ook als deze buiten sluitingstijd en in het weekend zijn.
1,5 jaar geleden moest ze een spoedoperatie ondergaan om 22.00 uur, heb ook die voor 80% vergoed gekregen, de kosten van de operatie waren niet mis ( € 1855,00 ), 4 maanden later moest ze een nacht opgenomen worden omdat ze zelf niet uit haar epileptische aanvallen kwam, dat was natuurlijk ook na sluitingstijd, koste ruim € 350,00 ook die kreeg ik voor 80% vergoed. "

Dat is wel super dan natuurlijk... Sowieso al van elk consult is mooi hp-thumbsup

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Inderdaad, dan lang leve de verzekering... de kosten lopen dan ook erg hoog op inderdaad. Hoe oud wat jou hond toen je hier achter kwam?  "

Ze was 5 jaar en 2 maanden oud toen ze haar eerste epileptische aanval kreeg, toen 3 tot 4 maanden geen aanvallen meer, en na die maanden elke 2 tot 3 weken aanvallen.

Nu is ze 16,5 maand aanval vrij, maar wel omdat ik de mogelijkheid heb gehad, om haar de zorg te geven die ze nodig had en nog steeds heeft ( ondanks dat ik een tijdje een bijstandsuitkering uitkering heb gehad, waar ik absoluut niet trots op was )

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Ze was 5 jaar en 2 maanden oud toen ze haar eerste epileptische aanval kreeg, toen 3 tot 4 maanden geen aanvallen meer, en na die maanden elke 2 tot 3 weken aanvallen.
Nu is ze 16,5 maand aanval vrij, maar wel omdat ik de mogelijkheid heb gehad, om haar de zorg te geven die ze nodig had en nog steeds heeft ( ondanks dat ik een tijdje een bijstandsuitkering uitkering heb gehad, waar ik absoluut niet trots op was ) "

Wat fijn dat ze nu al zo lang klachten vrij is! En zeker fijn dat je haar de juiste zorg kon geven hp-heart

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nou ik ben heel blij dar er verzekeringen voor honden zijn. Het gaat er niet om dat je de kosten er uit haalt, maar dat je je dieren altijd de zorg kunt geven die nodig is. En dat is persoonlijk.

 

Ik heb alle 3 bij Ohra verzekerd in het meest uitgebreide pakket. Per maand kost me dat 85 euro. (For the record, Paddy's epilepsiemedicijnen kosten 85 euro per maand...).

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Ik heb er ook heel lang over nagedacht, heb al 30 jaar honden. Maar doordat er steeds meer mogelijk is aan onderzoek en operaties e.d. heb ik toch besloten het wel te doen. Ik krijg ook wel de zenuwen van die dierenarts rekeningen. Je kunt de verzekering aan passen aan je wensen, ik heb bijvoorbeeld gebit erbij omdat ik een klein hondje heb. Maar wanneer je echt genoeg geld hebt, direct al, dan hoef je het natuurlijk niet te doen. Maar ik heb dat niet zo liggen, hoge bedragen Dan is het wel zo eerlijk naar het dier om wel te verzekeren. 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wij hebben geen verzekering. Ik heb twee gezonde honden, ze zijn nu 7 en 9. Ik heb even berekend: als ik al die jaren verzekering had betaald (een premium verzekering in België), zou me dat ondertussen al 12.800 euro gekost hebben. 

Dat vind ik echt een belachelijk hoog bedrag, dus nee, ik verzeker niet. Als er iets met de honden gebeurt, zal ik dan wel mijn verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat ze de nodige hulp krijgen, maar ik ga zoveel geld niet uitgeven enkel en alleen 'voor het geval dat...'.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Ook even snel berekend, hier zouden we komen op bijna 43€ per maand.. vind het nogal een hoop. En ja, mocht er ineens een ziekte of iets zijn (zoals dus epilepsie.. (nu de epilepsie goed onder controle Danielle? Met med denk ik?) dan ben je er natuurlijk heeel blij mee! Maar hoe vaak komt dat voor?.. zullen daar cijfers van zijn? En dat verschilt natuurlijk ook weer per ras ed. Zoals bij de Golden meer risico op gewichtklachten, HD enz... Lastig hoor dit!  "

Ook nog even bij Ohra gekeken, Daar is de grootste dekking ''top'' 34 euro... Dat is toch wel een flink verschil.. hm.. 

 

Daarbij vroegen ze wat onze gezinssamenstelling is, waarom is dat?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Wij hebben geen verzekering. Ik heb twee gezonde honden, ze zijn nu 7 en 9. Ik heb even berekend: als ik al die jaren verzekering had betaald (een premium verzekering in België), zou me dat ondertussen al 12.800 euro gekost hebben. 
Dat vind ik echt een belachelijk hoog bedrag, dus nee, ik verzeker niet. Als er iets met de honden gebeurt, zal ik dan wel mijn verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat ze de nodige hulp krijgen, maar ik ga zoveel geld niet uitgeven enkel en alleen 'voor het geval dat...'. "

Dat is dus precies wat ik bedoel! ... Het verzekeren is ook gewoon een hoop geld. Alleen die consulten maakt het voor mij wel een stuk interessanter waardoor ik nu twijfel..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ook nog even bij Ohra gekeken, Daar is de grootste dekking ''top'' 34 euro... Dat is toch wel een flink verschil.. hm.. 
 
Daarbij vroegen ze wat onze gezinssamenstelling is, waarom is dat? "

Omdat ze nog veeeel meer verzekeringen hebben.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Omdat ze nog veeeel meer verzekeringen hebben. "

Om andere dingen aan te smeren dus eigenlijk? hp-frusty

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Dat is dus precies wat ik bedoel! ... Het verzekeren is ook gewoon een hoop geld. Alleen die consulten maakt het voor mij wel een stuk interessanter waardoor ik nu twijfel.. "

Alleen de consulten zijn de kosten niet. Ohra vergoedt max 200 per kalenderjaar aan consulten dus daar hoef je t niet voor te doen.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hond wil niet meer lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^