Waar gaat de grote boodschap?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Misschien een rare vraag maar ook iets waar ik nog niet zo goed over nagedacht heb tot ik er nu voor sta :-D
Waar doen jullie de grote boodschap van jullie hond?
Ik deponeer de zakjes zoveel mogelijk in vuilnisbakken in de buurt. Maar soms passeer ik geen vuilnisbak meer als ik bijna thuis ben. Of gebeurt het in de tuin (we trainen nog op zindelijkheid en in de tuin is ze momenteel het minst nerveus).
Er liggen door deze situaties nog maar een paar zakjes in de grote vuilnisbak maar die stinkt al als de pest...
Ik ben benieuwd O-)

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik heb het geluk elke dag in het bos te wandelen. Daar laat Shadow haar grote boodschap netjes achter in de bosjes die daar ook blijft liggen. Dus opruimen komt bij mij zelde voor. 

 

Mocht het een keer per jaar voorkomen dat ik het moet opruimen dan dump ik het in de vuilnis bak. En anders zou ik het ook mee na huis nemen en in de kliko gooien denk ik als ik geen prullenbak tegen kwam.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waar ik woon zijn speciale afvalbakken voor hondenpoep. Alleen rond oud en nieuw worden die afgesloten. Dan doe ik de zakjes thuis in een afgesloten emmer en stort t later in 1 x.

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het moet bij het restafval. Het mag absoluut niet bij het GFT-afval (Groente, Fruit, Tuinafval) vanwege het  gevaar op wormeitjes en andere parasieten die overleven en natuurlijk medicijnresten die niet in compost en dus in de grond terecht moeten komen.

 

https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/hondenpoep-feitelijk-klein-chemisch-afval

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wij hebben achter het tuinhuis een stukje “mesthoop”. Als ik van de wandeling terug kom met een zakje vol gooi ik die buiten in de container van het huisafval. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer ik ergens geen bak ziet, mee naar huis en in de wc, heb een zwaar ongeluk gehad mijn hond mocht in de tuin, en als er een drol lag ging dat gewoon de wc in, niet in de klikohoor, de kliko gaat een x in de drie maanden weg, dat is geen doen, en een drol hoort in de wc toch.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

In de prullenbakken die ik onderweg tegenkom.  Ik knoop de zakjes wel dicht, dat scheelt in de stank hoor.

Wat ik heel goede en leuke zakjes vind zijn die van de Wibra  :

Afbeeldingsresultaat voor poepzakjes wibra

Er zijn ook mensen die de dichtgeknoopte zakjes 'gewoon' in de berm gooien, maar dat zijn vast geen HP gebruikers. Ik snap daar helemaal nix van.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik heb daar een hele ouderwetse vuilnisbak voor staan. Zo eentje van 50 jaar oud. Als we ons rondje maken binnen de bebouwde kom gebruik ik zakjes en die gaan dus bij thuiskomst daar in. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik gooi het in de vuilnisbakken in het dorp en als ik die niet tegen kom gewoon thuis in de kliko. Als ik in het recreatiegebied loop ruim ik het alleen op op picknick velden, sportvelden en gebieden waar koeien lopen. De meeste mensen laten het ook op sport en picknick velden liggen maar dat vind ik echt niet kunnen, binnenkort gaan daar weer veel mensen met kinderen bbqen en die moeten dat nu dus tussen de hondendrollen doen. Voor gebieden met koeien doe ik het omdat het slecht is voor koeien.

 

Er zijn hier helaas ook veel mensen die dichtgeknoopte zakjes laten liggen, echt raar. Normaal ruim ik dat niet op omdat ik dat vies vind, maar vanochtend vond ik dus een grote stapel van een soort plastic papiertjes met in een van die papiertjes een hondendrol. Dat heb ik wel opgeruimd.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Plastic boterhamzakje, rol van 100 stuks minder dan euro, bij supermarkt ah en plus. In bak in park, speciale honden bak. Of thuis bij restafval. Stank in kliko voorkom ik met citronel  druppels, geen vliegen geen maden, doe ik ook in groene gft kliko.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik neem ze weer mee naar huis en dan gaan ze in de container. De enigste vuilnisbak hier in de wijk staat bij een speeltuin. Vind het vies dat daar poep zakjes in gaan. Loop ik in het bos en puck poept op het pad of er echt net naast, ruim ik het ook op en gaat het zakje mee in de auto naar huis en dan in de container als ik geen vuilnisbak tegen kom. 

De container gaat 1x per half jaar aan de straat.

 

In de tuin ruim ik het met wc papier op en gaat het door de wc. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" In de prullenbakken die ik onderweg tegenkom.  Ik knoop de zakjes wel dicht, dat scheelt in de stank hoor.
Wat ik heel goede en leuke zakjes vind zijn die van de Wibra  :

Er zijn ook mensen die de dichtgeknoopte zakjes 'gewoon' in de berm gooien, maar dat zijn vast geen HP gebruikers. Ik snap daar helemaal nix van. "

Hier ook en sommigen knopen het volle poepzakje zelf aan het takdraad wat hier om het weiland gespannen staatsurprised.

Echt zielig als je vindt dat je dat soort dingen moet doen. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

In de tuin gaat het met een wc papiertje het toilet in. Als ik aan het wandelen ben en ik weet dat er geen vuilbak in de buurt gaat zijn dan zwier ik de keutel nog wel eens de bosjes in. Daar loopt toch niemand.

Scheelt natuurlijk wel dat mijn hondje kleine keuteltjes legt die je met een boomblad kunt oppakken. Komt geen plastic aan te pas. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Er hangen hier van die hondentoilet afvalbakken, waarboven je ook de zakjes kan trekken. Als ze ergens in het bos poept, waar niemand last ervan heeft, laat ik het gewoon liggen

Als er geen hondentoilet afvalbak in de buurt is, gewoon in een andere openbare afvalbak, en als ik dichtbij huis ben gewoon in de kliko, zakje natuurlijk wel dichtgebonden. Ik ruik het eigenlijk niet, maar de kliko staat ook een end van het huis af, dus als het een beetje zou stinken als je het deksel oplicht zou het ook niet erg zijn.

honden page profiel DD

honden foto van D

Aangezien we de kliko maar eens in de maand of minder aan de weg zetten, laat ik het zakje bij de voordeur achter als ik geen prullenbak ben tegengekomen. Ik neem hem dan de volgende wandeling weer mee, en zorg dat ik er dan wel langs eentje loop. Soms gaat de keutel de wc in, en het zakje bij restafval, maar meestal gaat hij een volgende keer mee. Voordeur staat de hele dag in de schaduw. We zijn nu nog bezig met verbouwen en hebben nu andere prioriteiten, maar misschien dat ik er uiteindelijk een apart bakje ofzo voor regel bij de deur, zodat het er niet te apart uitziet voor visite of de postbode. Maar de grijze bak gaat het niet in, die staat in de zon en dichtbij huis in de achtertuin, als ik daar alle zakjes in zou doen, ben ik bang dat we met een open deur/raam op een mooie dag het binnen zullen ruiken :/

 

Als ik niet per leegmoment zou moeten betalen had het er wel in gegaan, en wat vaker aan de weg, maar ik ga niet bijna €10 per keer betalen vanwege die keuteltjes als het een kleine moeite is ze later in een afvalbak te doen.

honden page profiel DagmarDagmar

Afhankelijk van waar ik loop. 

Routes waar ik vuilbakken tegenkom,  gaat het in plastic zakje in de vuilbak. 

Routes waar ik geen vuilbak tegenkom,  doe ik het in een biologisch afbreekbaar zakje en gaat het de riolering in. 

 

Als hij totaal niet in de weg ligt van anderen,  durf ik het ook wel laten liggen.  

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ik vind het wel grappig om te lezen dat veel mensen hun poepzakje niet in de kliko willen gooien ivm eventuele stankoverlast.

 

Slechts 40% van de hondenbezitters ruimt poep op. Ieder groenstrookje, bermpje, boompje en veldje liggen bezaaid met drollen. Dat ruik je in een gemiddelde woonwijk toch veel eerder dan dat dichtgeknoopte zakje in je kliko?

 

Oh, en ik heb het al eerder gezegd, maar omdat ik hier ook weer lees over "biologisch afbreekbare" poepzakjes in de riolering (en dat zal ook de reden zijn dat mensen ze op straat gooien, omdat ze denken dat als iets "biologisch afbreekbaar" is, het makkelijk vergaat oid), alleen COMPOSTEERBARE poepzakjes zijn echt afbreekbaar. Biologisch afbreekbare poepzakjes zijn gewoon van plastic wat pas na honderden jaren vergaat, ze vallen uiteen in microplastics en zijn echt heel schadelijk voor het milieu. Dus die horen gewoon bij het restafval (of indien leeg, bij plastic afval).

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De grote boodschap van Casper gaat in een plastic zakje dichtgeknoopt in een afval/prullenbak van de gemeente.

 

Soms loop ik ca. 20 minuten voordat ik een bak tegenkom. Als ik Casper op de fiets uitlaat, gaat het dichtgeknoopte zakje met poep in mijn mandje tot ik een bak tegenkom.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Afhankelijk van waar ik loop. 
Routes waar ik vuilbakken tegenkom,  gaat het in plastic zakje in de vuilbak.  En zo hoort het! hp-thumbsup

Routes waar ik geen vuilbak tegenkom,  doe ik het in een biologisch afbreekbaar zakje en gaat het de riolering in. 
En vervolgens loopt het rioleringsgemaal weer vast en gaat de rioleringsbelasting weer omhoog! En moet ik voor jouw luie oplossing betalen!  Regenwater wordt tegenwoordig vaak apart opgevangen zodat het als schoon water gebruikt kan worden (waarom je in veel gemeentes je auto's niet meer op straat mag wassen).
 
Als hij totaal niet in de weg ligt van anderen,  durf ik het ook wel laten liggen.   "
Anderen? Wie zijn dat? Mensen? Honden! Maar daarmee breng je potentieel mijn honden en die van anderen in gevaar. Je hond kan met rondwormen, franse hartworm of giardia besmet zijn zonder dat jij het weet.  Dan loopt mijn hond gevaar en jaag je mij op kosten omdat je te beroerd bent een paar stappen door het gras te lopen?!

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mochten ze hier in de tuin poepen gaat het gewoon de wc in. 

Kahlúa weet wel waar ze wel en niet mag poepen, dus de plekken waar ze poept staan vaak prullenbakken. Zo niet dan gaat het mee naar huis in een dichtgeknoopt zakje de kliko in. 

 

Als ze in het bos poept op het pad (gebeurd eigenlijk nooit) dan schuif ik het met een stokje te bosjes in. 

honden page profiel DagmarDagmar

composteerbare zakjes zijn een idee, daar kijk ik eens voor.  Hoewel op de zakjes van mij ook wel staat dat er geen plastic in verwerkt zit. Dat kan bedrog zijn dan.

 

Gefrustreerde zuurpruim reacties reageer ik niet op, als je me even je adres wil doorsturen in pb, kan ik je meedelen hoe groot de kans is dat je door mijn toedoen al voor 1000den euro's hebt moet lenen en mijn honden talloze honden van jou de dood en kliniek hebben ingejaagd.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Balou poept in het bos, ik ruim het alleen op als hij het aan de bosrand (een strook gras) doet en het zakje gaat in de grijze container. Lotus wil het nog wel eens op haar puppypad doen (het nadeel van zo'n ding in de kamer) dit spoel ik door de wc.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

De gefrustreerde onderbuurvrouw van mijn collega gooide de zakjes kak altijd op het schuurdakje (lekker stinken in de zomer) of ze smeet de keutels tegen mijn collega’s ramen aan.. surprised

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" De gefrustreerde onderbuurvrouw van mijn collega gooide de zakjes kak altijd op het schuurdakje (lekker stinken in de zomer) of ze smeet de keutels tegen mijn collega’s ramen aan..  "

Gestoord toch zeker....

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Enkel als we in het bos zijn of in ander losloopgebied, laat ik het liggen.

Lopen we ergens anders dan heb ik altijd boterhamzakjes bij me, even oprapen, knoopje erin en mee nemen tot de eerstvolgende prullenbak of depodog. Er staan er hier heel veel, je ziet dan ook geen dichtgeknoopte zakjes met drol erin liggen. Wel onopgeruimde drollen helaas.

 

Komen we geen prullenbak meer tegen dan gaat het in de grijze container, restafval dus. Ik ga het niet door de wc spoelen hoor, dan zou ik het zakje opnieuw open moeten maken yell

Heb er eigenlijk nooit last van dat de kliko stinkt terwijl er in de zomer toch behoorlijk wat zon op komt. Alleen als je hem open doet ruik je het maar niet zolang hij dicht zit. Ook geen vliegen want ze kunnen toch niet bij de poep.

Heb meer last van de vliegen die op het groenafval af komen dan op het restafval hoor.

 

We gooien er niet vaak iets in hoor, misschien eens per twee weken. De kliko kan aan de straat zo vaak we willen, we betalen daar niet extra voor. Toch gaat de grijze misschien eens in de drie maanden aan de straat.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Als je zoekt in de gemeentegids kun je er vast informatie over vinden. Bij ons staat in de gids dat het opgeruimd moet worden en in een depodog of gewone openbare prullenbak gegooid mag worden. Zijn die er niet, dan in de grijze kliko.

Ook de plekken waar je poep mag laten liggen staan beschreven, de gemeente komt het daar eens in de week opruimen.

Staat allemaal in de gemeentegids, die is vaak via internet te vinden.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Gestoord toch zeker.... "

Behoorlijk ja. Mijn collega is uiteindelijk verhuisd omdat er niet met die mensen te leven was foot-in-mouth

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik gooi ze gewoon in de vuilnisbak in onze garage. Ik knoop de zakjes goed dicht en dan ruik ik ze niet. Ik heb twee katten en het kattengrit gaat ook in die vuilnisbak in een dichtgeknoopte zak. Dat ruik ik soms al sneller dan de poepzakjes, maar meestal is dat ook geen probleem. 

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Ik gooi ze gewoon in de vuilnisbak in onze garage. Ik knoop de zakjes goed dicht en dan ruik ik ze niet. Ik heb twee katten en het kattengrit gaat ook in die vuilnisbak in een dichtgeknoopte zak. Dat ruik ik soms al sneller dan de poepzakjes, maar meestal is dat ook geen probleem.  "

 wat voor een super zakjes heb jij dan? :p
Ik heb gewoon deze groene, van de aldi laatst:

maar er liggen nu misschien een zestal zakjes in de vuilnisbak in de garage, van zondag tot nu, en het stinkt al gewoon zonder die open is geweest, niet te doen :-D
Verder vind ik de vuilnisbak wel de handigste oplossing, maar dan moet ik toch iets tegen de geur hebben. Of ik moet hem gewoon buiten zetten maar dat is minder handig.. maar dan is het maar zo.
In de wc is een slimme oplossing, alleen laat ik dat zakje liever toe eens het toegeknoopt is ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien scheelt het ook wat voor voer je geeft. Hier ruik ik soms verschil als mijn hondje een tijdje ander voer krijgt. Het ene stinkt veel neer dan het ander. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^