Kind en hond, laat jij jouw kind met hond lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vanmorgen liep ik met mijn 6 kg zware lhasa op straat. In mijn ooghoek zie ik een jongen, jaar of 10 met een labrador van een kilo of 40, echt een giga grote en sterke hond. Het kind heeft duidelijk geleerd, als je de hond niet kan houde laat je hem maar los. Dat gebeurde dus ook en de hond dook op mijn hondje. Veel te zwaar en te lomp, mijn hondje schrok zich rot en ik moest het maar oplossen. Jochie kwam zijn hond pas halen nadat ik dat een aantal keren had geroepen.

Dit jochie kon zijn hond niet aan, waarom nemen ouders een hond en zien ze niet dat deze situatie  niet verantwoord is.

Er had een auto aan kunnen komen, lab eronder, wat moet  zo,n kind dan doen, drama.

 

Omgekeerd, een klein kind loopt met klein hondje, hondje is lief en braaf en niet sterk. Maar wat als er een andere hond opduikt met minder goede bedoelingen. Kind weet niet hoe of wat en heeft niet de kracht en hersens om in te grijpen. Hondje in het beste geval een gat in lijfje of veel erger, ook dit kind een trauma.

 

Over de hond niet re spreken, en daar heb ik eerlijk gezegd meer medelijden mee. Hond moet kunnen vertrouwen op een baas die hem beschermt.

 

Ik zet dit neer, misschien om ouders wakker te maken. Laat je kind pas alleen met de hond op stap gaan als het kind hier lichamelijk EN mentaal aan toe is!  Vaak is dat pas met een jaaar of 15 of nog ouder.

 

Ik zie zo vaak kinderen met een hond lopen. 

 

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Is gewoon not done. Precies om de redenen die je aangeeft

 

Nu zullen er mensen zijn die allerlei uitzonderingen aandragen. Dat zal allemaal best, die zijn er altijd, maar over het algemeen moet het kind toch echt wel 15 of ouder zijn.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zoals je zegt ientje past het niet een kind van 10jaar met een zwaar hondje te laten gaan wat als je er niet bij was om te helpen weet wel een labrador niet  stout bedoeld toch vind ik het niet kunnen 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Inderdaad erg gevaarlijk.

 

Toen ik kleiner was (vanaf een jaar of 9) heb ik ook altijd de honden uit moeten laten.

 

Achteraf gezien (want toen besefte ik dat helemaal niet) hebben ik en mijn broertje de honden helemaal niet zo heel goed uitgelaten. Wij waren dan eerder 45 minuten aan het spelen met de hond en daarna gingen we weer naar huis.

 

Ook is Arran een keer aangevallen door een flinke mastiff mix en ik als klein kind had geen idee hoe ik ermee om moest gaan.

 

Gelukkig was hij niet gewond, maar ik heb er toch wel een ligt trauma aan overgehouden. Maanden had ik nog nachtmerries

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vrij recent is hier een dwergpoedel, gebeten door een stafford, zat een kind aan de lijn vd staff van een jaar of 8. Een omstander moest de poedel bevrijden door de staff met een loopkruk op zijn kop te meppen, toen liet de staff gelukkig los. Kind ervandoor, kosten voor de eigenaar van de poedel......

 

Dank voor jullie reacties, hoop hiermee mensen te waarschuwen..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Dit is echt onverantwoord gedrag van de ouders. Kinderen kunnen niet inschatten wat er kan gebeuren tussen honden onderling en überhaupt in het verkeer. Bijv. hond vliegt achter een kat aan; of het kind wordt meegesleurd of kind laat los waar het bijv. niet kan.  En dan de hond meegeven vaak met zo'n rollijn, die ze niet kunnen hanteren.

 

Kind kijkt bijv. op smartphone en let nauwelijks op de hond.

 

Als ik met Casper fiets, moet ik regelmatig afstappen om ongelukken te voorkomen. Bellen helpt niet, want de rollijn wordt niet kort vastgezet. Als ik vraag om hun hond kort te houden, kijken ze me aan of ze water zien branden. Dit overkomt mij trouwens ook bij sommige volwassenen, die hun hond uitlaten. Druk aan het telefoneren of whatsappen en totaal geen oog voor de hond. Wie laat wie nu uit?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als ik er bij ben, mogen ze met Bams lopen, niet met Ogin.......kleine kinderen vinden het prachtig, maar Bams is een bedaarde dame die rekening houd met het kleintje, en ik ben er altijd bij...Ogin wordt door niemand uitgelaten dan alleen door mij.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat bedoel ik Willemijn, jij bent er bij en kan ingrijpen of een andere kant oplopen. Zo leren kinderen.

 

Ja, Loesje , zie ik hier ook, de telefoon belangijker dan wat ook, letten niet op de hond, wordt een beetje meegetrokken als deze aan de lijn zit. Jammer, want juist van dat wandelen in een park, bloemen, vogels, kan je zo genieten.

honden page profiel Renée met TroyRenée met Troy

honden foto van Renée met Troy

Ik ben 13 jaar en loop als sinds mijn hond bij ons is alleen met hem. We wandelen samen. Hij is 7 maanden en weegt nu 16 kilo. Ik kan beter met hem omgaan en situaties beter inschatten dan menig volwassene. Ga met hem naar de hondenschool en heb hem prima onder controle.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Nee, ik vind het onverantwoord om een kind met een hond te laten wandelen. Agressieve honden lijkt me vanzelfsprekend. Maar ook wandelen met een rustige hond vind ik een no-go. Ook de meest vriendelijke hond kan aangevallen worden door de loslopende hond van de buren.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Zelf liep ik vroeger ook met onze hond, maar zou het zelf idd niet toelaten. 

Hoe lief je eigen hond ook is, je hebt nooit de hele wereld onder controle. En een hond kan altijd schrikken/achter kat aanrennen enzovoort. 

 

Bij yara heb ik al moeite om haar aan mijn vriend mee te geven haha, maar verder mag ook niemand haar uitlaten.

 

Vermoed dat er in de meeste gevallen niet erg bewust over nagedacht wordt door de ouders.

Daarom blijf ik ook heel ver bij kinderen met honden uit de buurt. Gelukkig kom ik het hier al minder tegen dan voorheen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja, het gaat meestal om de hond die dan wordt toegetakeld door een andere hond en dan sta je als kind, in paniek  toch ,et een groot probleem.

Misschien is dit topic een eyeopener voor volwassenen met kinderen?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik ben 13 jaar en loop als sinds mijn hond bij ons is alleen met hem. We wandelen samen. Hij is 7 maanden en weegt nu 16 kilo. Ik kan beter met hem omgaan en situaties beter inschatten dan menig volwassene. Ga met hem naar de hondenschool en heb hem prima onder controle. "

Dat is best zwaar voor een whippet, zit er geen grey in hem Renee? Uitzonderingen bevestigen altijd de regel, maar ik zeg toch, kijk uit bij andere honden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ook wij liepen als kind met de hond. Hij werd serieus door ons uitgelaten, maar zou nu met de kennis die ik nu heb, kinderen niet mijn hond laten uitlaten.

Plukkie was een klein sulletje, vond alles goed. Zat in ons poppenwagentje met poppenkleertjes aan, ging altijd overal mee naartoe. We werden opgevoed met: als de hond jou bijt, is het je eigen schuld. Je komt niet bij z'n mand, niet bij z'n eten en je pakt niet wat af en als hij gromt loop je weg.

 

Maar nee, ik zou kinderen niet zo met de hond laten omgaan zoals wij vroeger mochten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dat bedoel ik Willemijn, jij bent er bij en kan ingrijpen of een andere kant oplopen. Zo leren kinderen.
 
Ja, Loesje , zie ik hier ook, de telefoon belangijker dan wat ook, letten niet op de hond, wordt een beetje meegetrokken als deze aan de lijn zit. Jammer, want juist van dat wandelen in een park, bloemen, vogels, kan je zo genieten. "

 

Ik ben er bij hoor.....niemand mag alleen met mijn hond weg.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier ging het vorig jaar mis.

Ik liep met Black op het weggetje voor ons huis.

Er kwam een jongen van zo'n 13 of 14 jaar op hoog tempo aan fietsen.

Hond naast de fiets in volle galop mee, jongen had de lijn in de hand.

Ging op zich prima, de hond rende netjes mee.

Maar de jongen minderde geen vaart toen hij mij met Black moest passeren.

De hond van die jongen zag opeens Black lopen, maakte een beweging om naar black toe te gaan maar met dat hoge fiets tempo ging dat  niet.

Dus de jongen kreeg een  harde ruk van de lijn , fiets klapte terug en de jongen kwam met een soort salto met fiets en al terecht in de greppel.

Stuur stond helemaal scheef, jongen had schaafplekken en waarschijnlijk ook wel  beurs her en der.

Hond van de jongen was zich ook rot geschrokken,  die kon ook geen kant op.

Ik moest de jongen nog helpen uit de greppel te komen met zijn fiets.

 

Maar die jongen was   niet in staat om  veilig met een hond te fietsen.

Het tempo was sowieso al veel te hoog voor welke hond dan ook.

In volle galop naast de fiets, dat is voor geen enkele hond goed.

Misschien hadden zijn ouders het hem wel goed aangeleerd, maar hij was dan nog te jong om zelfstandig veilig met een hond te fietsen.

Maar beter dat ouders zelf met de hond fietsen en de jongen eventueel ermee wandelt of zo.

 

 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Toen ik 3 was adopteerde we onze vorige hond uit het asiel. Vanaf mijn 5e of 6e mocht ik echt wel al af en toe een blokje om alleen lopen met de hond (kruising labrador bordercollie) op mijn 10e fietste ik zelfstandig met de hond naar het bos of park. wel was dit een extreem lieve en rustige hond.  Trok nooit, negeerde honden, katten, konijnen en vogels op straat en liep ook heel vaak los mee door de stad of de wijk. 

 

Ik denk dat het dus echt aan de hond ligt. 

Ik zou Kahlúa nooit met een kind meegeven, maar mijn buurmeisje van 9 heeft geen hond, en mag soms het hondje van mijn zusje (3 kilo) mee naar het park nemen. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

50kg Obi hier. Trekt een volwassen man nog de straat over als hij eenmaal momentum kan maken maak je geen kans, tenzij je erg zwaar zou zijn. Nee dus ik heb geen kind maar zou mijn hond nog niet eens zomaar met elke volwassene meegeven. Veiligheid voor alles. Ik ken Obi en ook zijn impulsiviteit... Mij verrast ie niet, veel anderen waarschijnlijk wel.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Toen de kinderen nog erg klein waren hadden wij geen hond, toen er een hondje (jr) kwam waren de kinderen oud genoeg (rond de tien jaar) om hem even uit te laten. Ik moet wel zeggen dat er toen nog maar weinig hr honden waren en zeker hier in het dorp niet, nu zal ik dit niet meer doen. Mijn dochter laat haar dochter de riem van hun hond wel vast houden maar alleen als ze erbij is maar die hond luistert goed.

517041.jpg

 Ook los loopt ze naast het kleine baasje.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dit had ik verwacht  ,,mijn kind met mijn hond dat gaat goed.,, 

Maar als jouw hond met jouw  kind aangevallen wordt door andere hond....? Kan jouw kind dit handlen? 

Hier voor de deur, meisje met klein hondje, daar dook een jackrussell op , kind krijsen, hond gillen. Dat hondje vh meiisje was ook niet sterk en heel lief, zaten wel gaten in. Ik heb de jack er af kunnen halen, nog nooit zo snel buiten geweest. Dat meisje heeft niet meer met haar hondje alleen gewandeld. Baasje vd jack bekommerde zich om het meisje.

Kind  trauma, hond kapot. Daar wordt dus inderdaad  niet over nagedacht.

En de grootte vd hond maakt dan dus niets uit, al is een klein hondje kertsbaarder dan een grote.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

Ik heb 3 cane corso s twee daarvan mogen mij meiden van 14 en 16 jaar niet mee lopen als er wat is kunnen ze de honden nooit baas. Met eentje loopt de 16 jarige s avonds mee hard. Ze doet andere honden niks mij dochter blijft bij andere honden uit de buurt ga niet naar losloopgebieden. Er is pas een jongen aangevallen hier in de buurt dus ik wil haar niet alleen over straat sturen om hard te rennen. Voor een cane corso is ze erg klein en mij dochter is sterk kan haar altijd de baas, maar zo lopen naar losloopgebieden doe ik zelf!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Toen de kinderen nog erg klein waren hadden wij geen hond, toen er een hondje (jr) kwam waren de kinderen oud genoeg (rond de tien jaar) om hem even uit te laten. Ik moet wel zeggen dat er toen nog maar weinig hr honden waren en zeker hier in het dorp niet, nu zal ik dit niet meer doen. Mijn dochter laat haar dochter de riem van hun hond wel vast houden maar alleen als ze erbij is maar die hond luistert goed.

 Ook los loopt ze naast het kleine baasje. "

 Klopt Marga, toen ik kind was, 13 jaar liep ik ook met ons hondje. Maar er waren geen vechthonden in die tijd , en daar bedoel ik mee, geen vechthonden die niet opgevoed werden. Helaas zijn die er nu dus wel, hoewel een jack ook niet direct een vecht hond is. ......

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik heb 3 cane corso s twee daarvan mogen mij meiden van 14 en 16 jaar niet mee lopen als er wat is kunnen ze de honden nooit baas. Met eentje loopt de 16 jarige s avonds mee hard. Ze doet andere honden niks mij dochter blijft bij andere honden uit de buurt ga niet naar losloopgebieden. Er is pas een jongen aangevallen hier in de buurt dus ik wil haar niet alleen over straat sturen om hard te rennen. Voor een cane corso is ze erg klein en mij dochter is sterk kan haar altijd de baas, maar zo lopen naar losloopgebieden doe ik zelf! "

15, 16 jaar is ook net het omslagpunt, van kan je de hond handlen of nog niet, kan je overzien wat er gebeurt als een ander jouw hond wat aandoet.

Met 17 jaar liep ik met een duitse herder van een kennis, iedere avond anderhalf uur, ik genoot, maar die hond heeft mij ook ooit beschermd toen het nodig was. Kwam een fietser naast mij, heel langzaam, kijken en kijken, nog langzamer, echt eng. Hond liep in de schaduw, ik zei, flip,let op, kwam die hond meteen naar voren, kop omhoog, man weg. ,lol. Zo,n hond , dan kijken mensen exht wel uit voor ze jouw dochter iets willen doen.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Dit had ik verwacht  ,,mijn kind met mijn hond dat gaat goed.,, 
Maar als jouw hond met jouw  kind aangevallen wordt door andere hond....? Kan jouw kind dit handlen? 
Hier voor de deur, meisje met klein hondje, daar dook een jackrussell op , kind krijsen, hond gillen. Dat hondje vh meiisje was ook niet sterk en heel lief, zaten wel gaten in. Ik heb de jack er af kunnen halen, nog nooit zo snel buiten geweest. Dat meisje heeft niet meer met haar hondje alleen gewandeld. Baasje vd jack bekommerde zich om het meisje.
Kind  trauma, hond kapot. Daar wordt dus inderdaad  niet over nagedacht.
En de grootte vd hond maakt dan dus niets uit, al is een klein hondje kertsbaarder dan een grote. "

Toen mijn kinderen klein waren was het een andere tijd, nu zal ik het ook niet meer doen. Toen ik kind was werden de honden s'morgens de straat opgeschopt en ze moesten zichzelf maar uitlaten. Vast zittende honden en oepsnestjes waren in die tijd geen zeldzaamheid. Ik was een jaar of tien toen toen ik met mijn jongste broertje achterop mijn fiets boodschappen ging doen ook dit zal nu niet veel meer voorkomen. Ik ben mijn broertje onderweg ook een keer verloren. Mijn vader had mijn pakjesdrager vast gezet met een touwtje, toen ik moest stoppen voor de stoplichten en ik weer aanzette om verder te gaan knapte het touwtje en daar zat mijn broertje midden op de kruising. Ik was doorgefietst, ik had het verschil in gewicht niet gemerkt tot ik op mijn verlies geattendeerd werd.embarassed Maar om weer terug te komen op het topic, geen haar op mijn hoofd die er over zal denken om mijn kleinzoon van acht jaar met een van mijn honden op pad te sturen.

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Indy is geen grote hond.Maar gaat met mij of mijn vriend buiten.Verder niemand.Ik ken Indy door en door en de honden in de buurt.Daarom waarschuw ik mijn vriend soms voor sommige honden uit de buurt.Er zijn er agressieve bij,groot en klein.Ik weet hoe Indy reageert,hoe hij is,te sociaal soms,dat kan gevaarlijk zijn.Heb ook eens zo'n akkefietje gehad met meisje van veertien en hond.Was een rotweiler die ze helemaal niet in de hand had en wegglipte,regelrecht naar Indy toe.Ging bovenop zitten,en Indy maar krijsen.Ik vond dit ook niet kunnen,ze kon hem gewoon niet houden.En dan werd ze nog kwaad op mij om dat ik kwaad wier.Allee,al bij al was het snel vergeten maar het had anders kunnen aflopen.Mijn vriend vertelde nog zo'n verhaal van in het bos.Ook een enorm log beest.Meisje zij op afstand,ga maar eerst want ik weet niet of ik hem kan houden.Mijn vriend keerde de andere kant op met Indy zo snel mogelijk.Want dat heb je dan met Indy,hij kent geen gevaar en gaat er gewoon op af.

honden page profiel Mylo de beagleMylo de beagle 3 doggies

honden foto van Mylo de beagle

Nee, ik vind dat een kind! nooit de verantwoordelijkheid moet mogen dragen voor een dier. Of het nu een hond, kat of cavia is.. Als er iets gebeurd en dan hoeft het niet eens hun "schuld" te zijn kunnen! zijn kinderen nog niet capabel genoeg om te reageren.

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Toen ik een jaar of 12/13 was mocht ik met onze hond alleen gaan wandelen. Maar hij luisterde wel ontzettend goed en ik was altijd erg betrokken met de honden. Denk dat het ook te maken heeft met het kind zelf. Ik had een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hoewel hij bij mijn ouders altijd losliep had ik hem grotendeels aan de lange lijn, niet omdat het moest maar omdat ik dat fijner vond. Als ik andere (onbekende) honden zag riep ik al ''heeft u een reu of een teef?'' Met een teef konden we gewoon passeren, met een andere intacte reu liep ik de andere kant op of ging ik in de berm staan.

Bij ons in de wijk loopt ook een meisje van die leeftijd met 2 ridgebacks, beide los en ze heeft ze echt onder controle. 

 

Kaylo en Tika zou ik noooooooit met een kind de straat opsturen. Met de meeste volwassenen al niet hp-angel

honden page profiel DamperDamper 3 doggies

Ik heb zelf een rottweiler gehad op mijn 15e jaar, dat was mijn hond en niet van mijn ouders dus ik was de gehele dag buiten met hem en weet dat het zwaar kan zijn ook op je 15e met een hond van tegen de 60 kilo. Ik liet de riem ook altijd los als ik hem niet meer aankon, mensen schrokken zich kapot maar die hond had nooit geleerd om fatsoenlijk aan de riem te lopen. Ook zodra de voordeur open ging rende hij als een gek naar buiten en direct naar het park..als ik er nu zo over denk, wat mensen wel niet allemaal gedacht hebben over ons haha maar die hond was ook echt kinderen gewend als geen ander en wou alleen maar spelen, rennen, knuffelen..het park was zijn ding, en kon er uren ravotten.

Stel je eens voor een loslopende Rottweiler, wat een horror scene voor velen maar mensen waren dat ook al gewend en nooit niet is er een keer iemand komen zeggen van dat het niet kon want hij was gewoon de mascotte van de buurt, iedereen kon hem..zo ging dat 2 jaar lang tot ik hem weg moest doen wegens omstandigheden helaas :)
Wat een hond was dat zeg.

Hij is daardoor wel een keer aangereden omdat hij plots weer uit huis als een gek naar het park rende, hij moet dan dus wel over een weg waar je hooguit 30 mag rijden. Ik rende nog achter hem aan maar even later hoorde je een harde rem en bamm met veel gepiep..enkele dagen wat last gehad aan zijn achterpoot maar kam gelukkig wel weer bij en was helemaal de oude weer. 
Grote rassen en kinderen is gewoon niet verstandig, ook geen kind van 15 vindt ik. Want deze honden zijn gewoon te sterk, het kind hoeft even niet op te letten en de hond geeft een rukje...er kan van alles gebeuren.


honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik ben 13 jaar en loop als sinds mijn hond bij ons is alleen met hem. We wandelen samen. Hij is 7 maanden en weegt nu 16 kilo. Ik kan beter met hem omgaan en situaties beter inschatten dan menig volwassene. Ga met hem naar de hondenschool en heb hem prima onder controle. "

En dan komt er een andere hond aan met een minder goed baasje  en die hond bijt jou hond dood en dat heb jij dan moeten zien en meemaken en daar moet jij mee handelen. 

En nu ben je 13 en vind je jezelf heel groot en straks ben je 23 en denk je pfoe wat was ik toen eigenlijk klein. 

 

We kloppen ff af en hopen natuurlijk dat zo een situatie zich nooit voordoet. Maar ik zou mijn kind van dertien nog steeds niet met welke hond dan ook alleen laten lopen. 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Radar met o.a.hondenrassen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^