Kind en hond, laat jij jouw kind met hond lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik wil wel eventueel Obi uitlenen om een kleine hond uit te laten, tot max. 30kg. Obi stapt flink door, uw viervoeter zal moe en voldaan weer thuiskomen! 
Obi is inmiddels al 6 en weet:
 
*Alle goede plasplekjes.
 
*De meest ideale routes door modderplassen.
 
*...dat je moet stoppen en kijken voor je oversteekt. Hij vergeet dit echt maar 9/10 keer af en toe eens!
 
*Wacht geduldig wanneer zijn drol wordt opgeraapt (kandidaten moeten dus wél over deze vaardigheid beschikken). 
 
...verder kiest Obi natuurlijk alleen de beste routes uit! 
 
  "

Sam meld zich aan! Die zit dat wel zitten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik blijf bij mijn mening, ik vind (en ben zelf ouder) dat je nooit zo'n verantwoordelijkheid bij een kind mag leggen. Want je weet niet wat voor situatie je kind kan tegenkomen. Van een hondenbeet tot van die hondenjatters, het losraken en onder een auto terecht komen. Noem het allemaal maar op. Je bent als ouder verantwoordelijk voor je kind tot hij/zij 18 is en die grens is er niets voor niets.  "

Ohhh jatten, daar had ik nog niet aan gedacht, ook een goede reden om als volwassene mee te lopen.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

De enige verhalen die ik over hondendieven heb gehoord gingen toch echt gepaard met volwassen mensen die hun beest uitlieten. 

 

Daarnaast overkomt het ook vele volwassenen dat de hond losbreekt en onder een auto terecht komt. Een ongeluk zit in een klein hoekje  dat onverwachts kan gebeuren waar niemand op voorbereid kan zijn.

 

De argumenten die gebruikt worden waarom een minderjarige niet zelfstandig zou kunnen en mogen lopen met een hond (die dus wel mentaal en fysiek sterk genoeg is), zijn zo onlogisch en zwak. Alles wat genoemd wordt, zie ik met regelmaat gebeuren bij volwassenen, maar nooit/minder bij minderjarigen. Je bent niet per definitie superieur en verstandig als je volwassen bent. 

 

Maar oké, als ik sommige reacties moet opvolgen en ik heb een kind van 17, dan moet ik dus zijn handje vasthouden voor 15 minuten als we samen de hond uitlaten, want hij is nog véél te jong om zelfstandig een riempje vast te kunnen houden. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Sam meld zich aan! Die zit dat wel zitten. "

Hihi dat vindt Obi leuk!cool

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Ik zie dit topic nu pas,

Maar ben het hier wel mee eens een kind hoort geen hond hond uit te laten. De ouders Willem een hond dit is dan ook hun verantwoordelijkheid en niet die van het kind. Een kind van 15/16 hmm oke dat zou evt als het goed is aangeleerd door de ouders aan 't kind nog wel kunnen.

Maar jongere kinderen echt niet. 

Hier lopen kinderen uit de straat geregeld met de honden van die ouders, zijn kinderen van 8,6 en 4 en de jongste is 2 ofs dus die gaat niet mee maar zie het vaak. De honden zijn een stafford en keeshond. 

 

Ik liet als kind ook de Hond uit naar zelf zou ik mijn kind dit nooit laten doen iig niet als er niemand bij is tot een bepaalde leeftijd. 

Maar als kind als ik viel met de hond dacht ik er nooit aan om de hond los te laten want als er iets gebeurde was het mijn schuld dus rende een keer met de hond een bergje af spelend en viel en ging op me gezicht de hond achterna .. Helaas was ik dan ook voor mijn leeftijd vrij snel "volwassen".

 

 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Het hangt helemaal van het kind af, er liep hier een meisje van 11 met haar hond, die had ze zo onder controle dat iedereen er voor bleef staan, ze trainde vaak met de honden, ik heb menig volwassen mensen (eigenlijk de meeste) niet zo goed met een hond om zien gaan. "

Geheel mee eens!

En kinderen leren het pas goed aan, door het vanaf een bepaalde leeftijd gewoon te dóen. 

Ik heb er hier nooit moeilijk over gedaan, en nu: mijn kinderen kennen onze honden door en door, en ook de honden in de buurt, ik heb ze alle 4 vanaf een jaar of 7 met de honden leren lopen en er is serieus nog nooit iets mis gegaan. Ze hebben er juist ontzettend veel van geleerd.

 

Als 1 van mijn dochters nu een 'volwassen' mobielfreak ziet die bv zijn socials checkt tijdens het uitlaten van de hond roept ze rustig " Hee joh..Let jij eens op je hond".

Als ze ergens een opstootje tussen andere honden ziet haalt ze ze uit elkaar..

 

De andere dames reageren vergelijkbaar..

 

Ik ben er echt een voorstander van om het kinderen vroeg ( fatsoenlijk ) te leren, dan worden het later niet van die paniekmiepen...

 

Daar zijn er immers al genoeg van smile

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" Geheel mee eens!
En kinderen leren het pas goed aan, door het vanaf een bepaalde leeftijd gewoon te dóen. 
Ik heb er hier nooit moeilijk over gedaan, en nu: mijn kinderen kennen onze honden door en door, en ook de honden in de buurt, ik heb ze alle 4 vanaf een jaar of 7 met de honden leren lopen en er is serieus nog nooit iets mis gegaan. Ze hebben er juist ontzettend veel van geleerd.
 
Als 1 van mijn dochters nu een 'volwassen' mobielfreak ziet die bv zijn socials checkt tijdens het uitlaten van de hond roept ze rustig " Hee joh..Let jij eens op je hond".
Als ze ergens een opstootje tussen andere honden ziet haalt ze ze uit elkaar..
 
De andere dames reageren vergelijkbaar..
 
Ik ben er echt een voorstander van om het kinderen vroeg ( fatsoenlijk ) te leren, dan worden het later niet van die paniekmiepen...
 
Daar zijn er immers al genoeg van  "

Goed van je zeg dit meen ik serieus, zo kan het ook jaah. Als ik later kinderen heb wil ik ze inderdaad ook leren hoe ze gewoon goed met de hond moeten omgaan enzo. Veel ouders geven hier geen aandacht aan en dan gaat het toch wel mis. 

honden page profiel Renée met TroyRenée met Troy 3 doggies

honden foto van Renée met Troy

" En dan komt er een andere hond aan met een minder goed baasje  en die hond bijt jou hond dood en dat heb jij dan moeten zien en meemaken en daar moet jij mee handelen. 
En nu ben je 13 en vind je jezelf heel groot en straks ben je 23 en denk je pfoe wat was ik toen eigenlijk klein. 
 
We kloppen ff af en hopen natuurlijk dat zo een situatie zich nooit voordoet. Maar ik zou mijn kind van dertien nog steeds niet met welke hond dan ook alleen laten lopen. 
 
  "

Ken je mij? Mijn hond is zeer enthousiast naar andere honden. Als er een andere hond aankomt gaat hij dubbel aangelijnd, parkeer ik me in de berm, laat ik hem zitten. Krijg van voorbijganger bijna altijd complimenten hoe ik hem onder controle hou. Troy is mijn hond. Ik ken hem. Ik kan hem houden. Ook als mensen hun flexi laten vieren en een hond komt snuffelen. We gaan naar de hondenschool, zijn in 3 maanden al 2 groepen hoger. Ik voel mij absoluut niet groot. Tuurlijk kan ik nog veel leren, doe ik ook. Ik heb een angststoornis. Raak dus zeer snel angstig. Maar Troy is mijn afleiding, samen kunnen wij het. Als ik een situatie niet vertrouw draaien we om.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik was 10 toen ik mijn eerste uitlaarhondje meenam van de buurman. Ik was een jaar of 12 toen ik vaste uitlaathondjes had en de gedeelde zorg coor de buurhond had overgenomen. Gezien mijn buurman de zorg niet helemaal alleen aankon.
Ik heb daarvan onwijs veel geleerd, maar vooral genoten. Een gevecht was er echt wel eens. Nee daar reageer je niet gelijk goed op. Maar dat ligt niet aan de leeftijd.

Met 15 kreeg ik mijn eigen hond. Een bijzonder ingewikkeld geval, maar uiteindelijk een stabiele hond geworden.

Niet ieder kind is geschikt. Maar niet iedere volwassen is geschikt.

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Hier mogen de kinderen niet met de hond lopen. Maar me zoontjes zijn 4 en 5 jaar en we hebben een grote hond dus het kan gewoon echt niet.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik zag vandaag toevallig een situatie waarin het helaas niet goed ging..

 

Twee kinderen liepen met de hond waar Penny een hekel aan heeft, ik liep dus gewoon een ander pad in en er was niets aan de hand. De hond was los en liep netjes met hun mee, ze lette ook goed op. Toen ik door de straat liep en bijna thuis was zag ik die hond plotseling weer, hij draafde los over de weg. Dat klopt niet want de eigenaren zijn echt heel serieus met die hond en laten hem nooit bij een weg los. Ik probeerde hem een beetje te lokken maar hij was niet bereikbaar en draafde snel met zijn staart helemaal laag verder, in paniek dus. Gelukkig remde alle auto's en liep hij het park in. Toen zag ik de meisjes die met hem liepen. Ze waren aan het schreeuwen, gillen en huilen. Ik rende meteen naar hun toe om te zeggen dat hun hond nu in het parkje was. Het oudste meisje stond echt huilend en schreeuwend bij de weg, ze was zo in paniek dat ze daar gewoon stond en niet meer verder kon zoeken. Ik heb haar gerustgesteld en gezegd dat hij in het park liep en dat het goed kwam. Toen kalmeerde ze een beetje. Ik bood meteen aan mee te zoeken, dat wilde ze wel. We gingen samen snel naar het park. Toen die kinderen de hond zagen rende ze weg, meteen achter de hond aan, roepend en schreeuwend. Die hond was nog steeds aan het vluchten en dus niet bereikbaar. Omdat Penny echt niet met die hond samen kan en omdat die hond in de buurt woont en waarschijnlijk naar huis liep heb ik het maar gelaten en ben ik naar huis gegaan. Die hond vind Penny ook een beetje eng dus als ik er ook achteraan ga lopen wordt hij helemaal bang en gestrest.

 

Ik zeg hiermee niet dat kinderen niet met een hond mogen lopen, bij volwassenen gebeurt dit ook en bij mij is dit ook gebeurt een paar jaar geleden (toen ik denk ik rond de 16 jaar oud was). Maar ik denk wel dat kinderen eerst echt een goede band met de hond moeten hebben voordat ze hem los laten. Ik heb die kinderen nog nooit alleen gezien met die hond, altijd met de moeder er bij. Ik heb het vermoeden dat dit de een van de eerste keren was dat ze alleen gingen en hij liep meteen al los. Ik weet niet waar hij van is geschrokken (ik denk onweer want het begon toen toevallig te onweren) en waarschijnlijk was hij ook geschrokken als de moeder er bij was, maar ik weet wel zeker dat die hem makkelijker hadden kunnen stoppen.

 

Ik vond het wel echt heel naar, ik heb nog nooit iemand zo in paniek gezien en zeker geen kind. Helaas weet ik niet waar ze wonen en kan ik dus niet vragen of de hond terug is, maar ik weet wel dat ze dichtbij wonen en dat die hond richting huis liep dus ik ga er vanuit dat het wel goed komt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dus geen fijne ervaring voor de kinderen en voor de hond..,,,,,,

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zag vandaag toevallig een situatie waarin het helaas niet goed ging..
 
Twee kinderen liepen met de hond waar Penny een hekel aan heeft, ik liep dus gewoon een ander pad in en er was niets aan de hand. De hond was los en liep netjes met hun mee, ze lette ook goed op. Toen ik door de straat liep en bijna thuis was zag ik die hond plotseling weer, hij draafde los over de weg. Dat klopt niet want de eigenaren zijn echt heel serieus met die hond en laten hem nooit bij een weg los. Ik probeerde hem een beetje te lokken maar hij was niet bereikbaar en draafde snel met zijn staart helemaal laag verder, in paniek dus. Gelukkig remde alle auto's en liep hij het park in. Toen zag ik de meisjes die met hem liepen. Ze waren aan het schreeuwen, gillen en huilen. Ik rende meteen naar hun toe om te zeggen dat hun hond nu in het parkje was. Het oudste meisje stond echt huilend en schreeuwend bij de weg, ze was zo in paniek dat ze daar gewoon stond en niet meer verder kon zoeken. Ik heb haar gerustgesteld en gezegd dat hij in het park liep en dat het goed kwam. Toen kalmeerde ze een beetje. Ik bood meteen aan mee te zoeken, dat wilde ze wel. We gingen samen snel naar het park. Toen die kinderen de hond zagen rende ze weg, meteen achter de hond aan, roepend en schreeuwend. Die hond was nog steeds aan het vluchten en dus niet bereikbaar. Omdat Penny echt niet met die hond samen kan en omdat die hond in de buurt woont en waarschijnlijk naar huis liep heb ik het maar gelaten en ben ik naar huis gegaan. Die hond vind Penny ook een beetje eng dus als ik er ook achteraan ga lopen wordt hij helemaal bang en gestrest.
 
Ik zeg hiermee niet dat kinderen niet met een hond mogen lopen, bij volwassenen gebeurt dit ook en bij mij is dit ook gebeurt een paar jaar geleden (toen ik denk ik rond de 16 jaar oud was). Maar ik denk wel dat kinderen eerst echt een goede band met de hond moeten hebben voordat ze hem los laten. Ik heb die kinderen nog nooit alleen gezien met die hond, altijd met de moeder er bij. Ik heb het vermoeden dat dit de een van de eerste keren was dat ze alleen gingen en hij liep meteen al los. Ik weet niet waar hij van is geschrokken (ik denk onweer want het begon toen toevallig te onweren) en waarschijnlijk was hij ook geschrokken als de moeder er bij was, maar ik weet wel zeker dat die hem makkelijker hadden kunnen stoppen.
 
Ik vond het wel echt heel naar, ik heb nog nooit iemand zo in paniek gezien en zeker geen kind. Helaas weet ik niet waar ze wonen en kan ik dus niet vragen of de hond terug is, maar ik weet wel dat ze dichtbij wonen en dat die hond richting huis liep dus ik ga er vanuit dat het wel goed komt. "

Dat heb ik zelf al een keer meegemaakt, hond kwijt, en heb ook andere mensen gezien die hun hond kwijt waren, de mijne ging even een dorp verder op jacht achter een haas.

Ik moet zeggen, dat ik toch wel in paniek raakte, daarna is hij heel lang niet meer los geweest, het was mijn vorige hond.

honden page profiel Mylo de beagleMylo de beagle 3 doggies

honden foto van Mylo de beagle

Ik weet nog toen ik een jaar of 12, misschien 13 was dat we met de witte herder van een vriendinnetje gingen wandelen. 
Kende deze hond vanaf pup af. Altijd mee naar de hondenschool geweest, luisterde perfect! Ontzettend sociaal, loslopen, spelen met andere honden. Echt de ideale gezinshond.

Anyway, we lopen hetzelfde rondje wat we altijd lopen. Op de grote weg achter ons huizenblok kreeg een vrachtwagen een klapband, ken je dat geluid? Yara schrok, schoot naar voren en de riem schoot uit mijn vriendinnetjes hand. 
Ze rende weg, de straat over en wordt voor onze ogen geschept. 

Het was niemands schuld, wij waren grote meiden, mijn vriendinnetje liep iedere dag met Yara maar waren hier niet op voorbereid. Toch na al deze jaren staat dit beeld nog op mijn netvlies gebrandt. 
Ik hoor de knal, zie Yara de weg over schieten en hoe de grijze volkswagen golf haar schept. Iedere seconde herinner ik me. Want we stonden stil, met onze mond open proberen te beseffen wat er net gebeurd was. En ik weet dat ik maanden lang heb gehuild. Hoe schuldig wij ons voelde, hoe schuldig onze ouders zich voelde.. niemand kon er iets aan doen!

Het heeft niets te maken met je kracht of met je kennis. Het gaat om het gevolg van datgene wat er kan gebeuren.
Zoiets is al heftig voor een volwassenen, laat staan voor een kind. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" ... Het heeft niets te maken met je kracht of met je kennis. Het gaat om het gevolg van datgene wat er kan gebeuren.Zoiets is al heftig voor een volwassenen, laat staan voor een kind.  "

Precies dat dus. Dat is voor mij de reden waarom je kinderen niet met een hond moet laten lopen. Wat verschrikkelijk dat je dat hebt moeten meemaken. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Nou ja, dan moeten we mensen die het psychisch moeilijk hebben (denk depressie, rouwverwerking) ook maar niet met honden laten lopen; de impact die zoiets kan hebben op een dergelijke mentale staat kan desastreus zijn.

 

Hetzelfde met het argument over hondendieven of gekken met agressieve loslopers. Kinderen die naar de middelbare school moeten dan ook maar verbieden het OV te nemen, want stel nou dat er een pedofiel of kinderlokker op afkomt? Jonge tieners verbieden boodschappen te doen, want stel dat er iemand dronken rondrijdt terwijl je kind oversteekt? Waar trek je de grens als je zo in het leven staat? Diezelfde met angst en doemscenario’s bezaaide logica kan je op haast alles loslaten. Laten we ze dan maar in huis opsluiten, gewikkeld in bubbeltjesplastic.

 

Het voorbeeld met de hond die aangereden werd is vreselijk, maar kon iedereen overkomen. De impact die er vervolgens is is niet te meten op basis van leeftijd, dat is volledig afhankelijk van het individu.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat vreselijk Mylo om dat te zien gebeuren....

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Nou ja, dan moeten we mensen die het psychisch moeilijk hebben (denk depressie, rouwverwerking) ook maar niet met honden laten lopen; de impact die zoiets kan hebben op een dergelijke mentale staat kan desastreus zijn.
 
Hetzelfde met het argument over hondendieven of gekken met agressieve loslopers. Kinderen die naar de middelbare school moeten dan ook maar verbieden het OV te nemen, want stel nou dat er een pedofiel of kinderlokker op afkomt? Jonge tieners verbieden boodschappen te doen, want stel dat er iemand dronken rondrijdt terwijl je kind oversteekt? Waar trek je de grens als je zo in het leven staat? Diezelfde met angst en doemscenario’s bezaaide logica kan je op haast alles loslaten. Laten we ze dan maar in huis opsluiten, gewikkeld in bubbeltjesplastic.
 
Het voorbeeld met de hond die aangereden werd is vreselijk, maar kon iedereen overkomen. De impact die er vervolgens is is niet te meten op basis van leeftijd, dat is volledig afhankelijk van het individu. "

Nou, bij het lopen met de hond dus. En bij het 's avonds laat alleen naar huis fietsen. En bij het oppassen op een kleiner broertje/zusje. En zo zijn er nog veeeel meer dingen die je kinderen niet laat doen vanwege hun eigen veiligheid of de veiligheid van anderen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Nou ja, dan moeten we mensen die het psychisch moeilijk hebben (denk depressie, rouwverwerking) ook maar niet met honden laten lopen; de impact die zoiets kan hebben op een dergelijke mentale staat kan desastreus zijn.
 
Hetzelfde met het argument over hondendieven of gekken met agressieve loslopers. Kinderen die naar de middelbare school moeten dan ook maar verbieden het OV te nemen, want stel nou dat er een pedofiel of kinderlokker op afkomt? Jonge tieners verbieden boodschappen te doen, want stel dat er iemand dronken rondrijdt terwijl je kind oversteekt? Waar trek je de grens als je zo in het leven staat? Diezelfde met angst en doemscenario’s bezaaide logica kan je op haast alles loslaten. Laten we ze dan maar in huis opsluiten, gewikkeld in bubbeltjesplastic.
 
Het voorbeeld met de hond die aangereden werd is vreselijk, maar kon iedereen overkomen. De impact die er vervolgens is is niet te meten op basis van leeftijd, dat is volledig afhankelijk van het individu. "

Tja, beetje ver gezocht maar inderdaad als je het zo ver wil doortrekken, iemand die fysiek niet sterk genoeg is om een hond te kunnen houden/verdedigen, die niet op kan komen voor zichzelf, en die zwaar depressief en labiel is zou misschien ook beter niet met de hond gaan wandelen op dat moment. Dat is lastig beoordelen...

Grote verschil is echter dat een volwassene zélf die keuze maakt. Het is hoe dan ook hun eigen verantwoordelijkheid. Of het nu verstandig is of niet.

Voor kinderen wordt die keuze gemaakt door de ouders, die hebben op dat moment de verantwoordelijkheid, niet het kind zelf. Als ouders kun je dus zeggen dat je het niet verantwoord vindt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dan kan 30% van het forum eigenlijk niet met de hond wandelen, er zijn hier zoveel zieken, ook geestelijk, die moeten maar de hond wegdoen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Dan kan 30% van het forum eigenlijk niet met de hond wandelen, er zijn hier zoveel zieken, ook geestelijk, die moeten maar de hond wegdoen. "

Nee hoor, dan lees je niet goed, dat mogen ze zelf bepalen. Dat is juist het punt. Als zij zichzelf bekwaam vinden om voor een hond te zorgen (wat volgens mij voor iedere persoon hier terecht geldt) en zeker zijn dat ze om kunnen gaan met eventuele nare ervaringen, kan niemand daar iets aan veranderen.

 

Tegen een ongeschikte volwassene (om wat voor reden dan ook ongeschikt) kun je niks doen. Die bepalen zelf. 

Maar tegen ongeschikte kinderen wel, die bepalen niet zelf. Daar neem je als ouder je verantwoordelijkheid. Dus vandaar dat de vergelijking met volwassenen met psychische problemen en kinderen een beetje ver gezocht is.

 

En dat er kinderen zijn die het beter doen dan volwassenen is geen argument om kinderen dan maar met honden te laten lopen..

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank Hilde, goed gezegd, zo bedoel ik het ook. Neem jij als ouder de verantwoordelijkheid..?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tja, beetje ver gezocht maar inderdaad als je het zo ver wil doortrekken, iemand die fysiek niet sterk genoeg is om een hond te kunnen houden/verdedigen, die niet op kan komen voor zichzelf, en die zwaar depressief en labiel is zou misschien ook beter niet met de hond gaan wandelen op dat moment.

Oke door dit te lezen dacht ik dat.

Sowieso hangt het van het kind af, je hebt kinderen die geen verantwoording kunnen nemen en je hebt kinderen die dat wel kunnen. Zwart/wit zie ik het niet, maar ik ben nooit zwart/wit.

 

 

honden page profiel bentebente

Ik heb vroeger ook gewoon met de honden gelopen, zelfs twee waren dat er. Wel jack russels, dus niet zo heel sterk. Zie daar niet per se een probleem in, mits het gewoon bij een rondje blijft en de hond zich gedraagt. 

 

Vind het altijd wel achterlijk dat men een kind met een mega hond op pad stuurt... luiheid denk ik. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Nou, bij het lopen met de hond dus. "

Oké en wie bepaalt dat? Jij? Kinderen mogen vanaf 12 jaar voor de kinderrechter verschijnen en kunnen daarmee grote invloed uitoefenen op beslissingen die aangaande thuissituaties genomen worden, maar een rondje wandelen met een geschikt hondje is uit den boze? Wereld op zijn kop.

"
En dat er kinderen zijn die het beter doen dan volwassenen is geen argument om kinderen dan maar met honden te laten lopen..
  "

En waarom niet?
Is honden uitlaten rocket science dan? Moet je weten uit welke moleculen je lijn is opgebouwd en wat de natuurkunde achter de te voelen druk bij trekkracht eraan is? Sinds wanneer moet er zoveel heisa zijn rondom het lopen van een lekker rondje park met de hond?

"
Tegen een ongeschikte volwassene (om wat voor reden dan ook ongeschikt) kun je niks doen.  
Maar tegen ongeschikte kinderen wel
  "

Mijn hemel, het hele punt is juist dat er een verschil is tussen geschikte en ongeschikte kinderen. Dat ongeschikte inderdaad niet met de hond moeten laten lopen, maar dat je de geschikte niet over dezelfde kam moet scheren.


honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dank Hilde, goed gezegd, zo bedoel ik het ook. Neem jij als ouder de verantwoordelijkheid..? "

Je hebt ook een verantwoordelijkheid in de opvoeding van een kind. Het kind in bubbeltjes plastic verpakt in huis laten staan tot ie 18 is heeft niets met opvoeden te maken .

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Het besturen van een brommer is ook niet moeilijk, maar toch mogen kinderen dit pas vanaf 16 jaar. 

Tv kijken is niet moeilijk, en toch zijn er programma’s en film voor 12+ en 16+. 

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat een kind iets kan wil niet zeggen dat het verstandig is om ze het te laten doen. 

 

Een hond is een levend wezen en geen educatief hulpmiddel om je kind mee op te voeden.

 

Mooi trouwens dat kindjes van 12 bij het gerechtshof hun zegje mogen doen. Maar uiteindelijk zijn het wel de volwassenen die beslissen en verantwoordelijkheid dragen over die beslissing. 

honden page profiel Mylo de beagleMylo de beagle 3 doggies

honden foto van Mylo de beagle

" Het besturen van een brommer is ook niet moeilijk, maar toch mogen kinderen dit pas vanaf 16 jaar. 
Tv kijken is niet moeilijk, en toch zijn er programma’s en film voor 12+ en 16+. 
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat een kind iets kan wil niet zeggen dat het verstandig is om ze het te laten doen. 
 
Een hond is een levend wezen en geen educatief hulpmiddel om je kind mee op te voeden.
 
Mooi trouwens dat kindjes van 12 bij het gerechtshof hun zegje mogen doen. Maar uiteindelijk zijn het wel de volwassenen die beslissen en verantwoordelijkheid dragen over die beslissing.  "

hp-thumbsup dit dus! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat mij dan wel weer verbaast,  regel 1 bij kinderen en honden, laat het kind nooit alleen met de hond. Maar alleen lopen mag dan weer wel.

Zal vragen hier een slotje op te doen. Eens worden we het niet. Was ook niet de bedoeling, maar  nadenken hierover, is gelukt.

Dank voor alle reacties.

honden page profiel Mylo de beagleMylo de beagle 3 doggies

honden foto van Mylo de beagle

" Wat mij dan wel weer verbaast,  regel 1 bij kinderen en honden, laat het kind jooit alleen met de hond. Maar alleen lopen mag dan weer wel. Zal vragen hier een slotje op te doen. Eens worden we het niet. Was ook niet de bedoeling, maar  nadenken hoerover, is gelukt.
Dank voor alle reacties. "

Ja wellicht beter ;) 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Radar met o.a.hondenrassen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^