Leuk wandelgebied Noord-België?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hoi! Ik weet niet of ik dit topic hier moet plaatsen of bij Reizen, maar het is niet echt een reis dus toch maar hier: ik wil graag eens met mijn vriend en Luna wandelen in een andere omgeving, even weg uit de dagelijkse sleur. Mijn vriend is net begonnen met een studie en kan wel een verzetje gebruiken. Hij houdt van speciaalbiertjes, dus ik zat te denken aan Noord-België. Een beetje een heuvelachtig gebied (Nederland - of iig waar wij wonen) is zo plat frown) met bijvoorbeeld een riviertje of meertje waarin Luna lekker kan poedelen en waar wij een lekker speciaalbiertje kunnen drinken. We wonen vlakbij Den Bosch, een uur à anderhalf uur rijden is wel maximaal. Dus ergens over de grens bij Eindhoven ofzo? Over de grens bij Maastricht kan ook nog net, maar is wel het uiterste eigenlijk. Iemand suggesties? hp-smile

 

Luna heeft trouwens een rabiës vaccinatie dus het is geen probleem om haar mee naar België te nemen!

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

De Mechelse Heide, onderdeel van Nationaal Park Hoge Kempen! Is geweldig hp-shiny. Best wel heuvelachtig en er is een leuke waterplas met super helder water!

 

Ligt over de grens bij Maastricht.

 

522066.jpg

522067.jpg

Wij waren er een kleine maand geleden, echt prachtig hp-heart

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Lommelse Sahara, zelf nog niet geweest maar al mooie dingen over gehoord en gezien.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je hebt idd De Hoge Kempen, dat is heuvelachtig, er zijn meerdere toegangspoorten met bewegwijzerde routes. Sommige delen van het park zijn erg druk (tenminste, naar mijn normen hp-wink), maar op een weekdag zijn er plekjes te vinden waar het lekker rustig is en je mooie vergezichten hebt.

Verder heb je Bosland, waar de Lommelse Sahara toe behoort, maar ook een gebied dat Pijnven heet. Hier is het wel niet zo heuvelachtig, maar wel volop bossen.

Als je vanuit Eindhoven komt, kan je naar:

- Lichtaart/Kasterlee/Herentals. Aan camping Floreal heb je de Grote Heide en daar is ook een (klein) omheind losloopgebied. In Herentals heb je in de bossen de Toeristentoren, waar je op uitkijk kan. 

- Lilse Bergen. Een deel is recreatiegebied (zwemvijver), maar er zijn ook leuke bergjes die je op en af kan rennen vlakbij de warandeplas.

- het bosgebied tussen Eersel (Nl) en Postel (B). Daar kan je makkelijk meerdere uren lopen, en je kan eindigen in de abdij van Postel: bier verzekerd! hp-shiny

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Vergeet ik nog de Kalmthoutse Heide te vermelden, ook vlak over de grens met Nl. Niet alle routes zijn toegankelijk voor honden, dus check eerst even op de website!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Super bedankt voor jullie reacties! Ik heb keus genoeg zo te zien hp-smile we gaan op pad! Top!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^