Kan je hond "anders ruiken" owv voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JocoJoco

Goedemorgen allemaal,

Misschien een gekke vraag maar kan de geur van je hond veranderen tgv een wisseling in voer?

Ik gaf mijn hondjes altijd een welbepaald traditioneel merk, maar owv het lage vleesgehalte en de discussies die ik hieromtrent lees, ben ik nu overgestapt naar een merk met hoog gehalte aan vlees.

Bij beide merken doen mijn hondjes het goed... geen jeuk, rare hoopjes , glanzend vachtje... maar bij het 2de merk lijken ze allemaal veel meer te ruiken naar "natte hond"... en dat hadden ze ervoor echt totaal niet... ik vind zelfs dat ik het al ruik in huis... maar ja ik heb dan ook 7 hondjes haha

(en nee ze komen dan niet van buiten hi hi)

Weet iemand het antwoord soms?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, het kan zeker. Ik herken royal canin honden aan hun geur, dan vraag ik voer je rc, 99 vd 100 x is het ja.

Maar, geen idee hoe het bij jou is, maar hier regent het al een dag of 10 achter elkaar en iedere keer een natte hond, dan gaan ze op een gegeven moment ook naar natte hond ruiken.  Dus als het bij jou ook regent, wacht dan even volgene week af, dan is het droger.

Maar anders ruiken van ander eten, ja het kan zeker!

Kan ook een soort ontgifting van het lichaam zijn, dan gaat het over, hoop ik voor je.

En anders even terug naar je oude voer, is de lucht weg, weet je het zeker.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ja zeker.

Ik ruik het ook, in het kapsalon, als ze bepaalde medicatie moeten nemen.

honden page profiel JocoJoco

Mijn oude voer was Hill's , het nieuwe Select Gold.

Wat betreft het natte weer: ik heb 7 prager rattlers.   Klein met dunne vacht, en een bloedhekel aan regen en wind.

Ze gaan dus wel naar buiten owv een plasje maar dat duurt geen 5 sec langer dan het zou moeten duren haha.  

Ik zou idd eens terug naar het oude voer willen om te weten of de geur daaraan te wijten is, maar breng ik hun darmen dan niet te veel in de war?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ze waren aan het oude voer gewend, maar belangrijker, ben je niet van voer veranderd omdat ze daar klachten van kregen. Dan komem die klachten weer terug. Maar als je terug wilt naar de hills, even in een paar dagen overstappen, beetje hills er bij, iedere dag beetje meer. Je merkt het heel snel. Even jouw ras opzoeken nooit van gehoord.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ohhh wat een leuke hondjes zijn dat!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ja zeker.
Ik ruik het ook, in het kapsalon, als ze bepaalde medicatie moeten nemen. "

Ja, zeker weten. Had een hond met alvleesklierprobleem. Kreeg medicijnen, hij stonk naar die medicijnen, 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vigo gaat ruiken van dogloversgold.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Mijn honden ruiken als ze gezwommen hebben en te lang nat blijven, of ze ruiken door het voer, geen idee, vraag wel eens aan bezoek, ruik je mijn honden ? Niet echt, zeker als bezoek geen honden hebben....dan ja...en ik zorg wel dat de honden snel weer droog zijn, en lucht iedere dag...en geen hoge temperatuur in huis.

honden page profiel JocoJoco

Nee ze hadden geen klachten met Hills, totaal niet.

Waarom ben ik dan overgestapt... tja dom van mij misschien maar owv alle negatieve commentaar op dat merk... 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het voer waar jouw hond het goed op doet is dus voor die honden het goede voer. Hills was vroeger ,,slecht,, tussen aanhalingstekens omdat men   etoxycuine gebruikte,  e324. Een stofje om houdbaarheid langer te meken. Een zeer discutabel stofje, maar volgens mij gebruiken ze dat bij hills ook niet meer.

Mijn kat doet het er al jaren super op.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Het voer waar jouw hond het goed op doet is dus voor die honden het goede voer. Hills was vroeger ,,slecht,, tussen aanhalingstekens omdat men   etoxycuine gebruikte,  e324. Een stofje om houdbaarheid langer te meken. Een zeer discutabel stofje, maar volgens mij gebruiken ze dat bij hills ook niet meer.
Mijn kat doet het er al jaren super op. "

volgens mij hoeven ze dat er niet meer op te zetten, ik vind alleen even niet terug waar ik dat ooit gevonden had, dat is het lastige, hoe weet je of fabrikanten nog BHA, BHT etc gebruiken.

 

Om op de vraag te antwoorden, ja je kan zeker het verschil ruiken tussen een gezonde en een ongezonde hond, denk dat voer daar zeker in meespeelt. 

Overigens hoeft de hoeveelheid vlees niet doorslaggevend te zijn om voer gezond te maken, het gaat om het totaalplaatje en vooral de goede kwaliteit van de ingredienten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wat betekent owv?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" volgens mij hoeven ze dat er niet meer op te zetten, ik vind alleen even niet terug waar ik dat ooit gevonden had, dat is het lastige, hoe weet je of fabrikanten nog BHA, BHT etc gebruiken.
 
Om op de vraag te antwoorden, ja je kan zeker het verschil ruiken tussen een gezonde en een ongezonde hond, denk dat voer daar zeker in meespeelt. 
Overigens hoeft de hoeveelheid vlees niet doorslaggevend te zijn om voer gezond te maken, het gaat om het totaalplaatje en vooral de goede kwaliteit van de ingredienten. "

Bha bht, zit meestal in de ingrediEnten, en dan hoeft het niet genoemd te worden, want de fabrikant die van die ingredienten brokjes maakt voegt het zelf niet toe. Zo,worden wij dus voor de gek gehouden. Ik denk dat  in biologische brokjes, van biologische ingredienten, het minst bht en bha zit. Maar honden worden ook op de andere brokjes oud. Maar volgens mij wordt e324 niet meer door hills gebruikt, moet op de zakken staan, die zwaarder dagn 15? Kg zijn, tenminste vroeger, kan veranderd zijn. Ik heb het ooit gevraagd aan hills, en kreeg dus dat antwoord, of het waar is, tja....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat betekent owv? "

Om willen van.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^