Wie kan mij helpen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jannickjannick

Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen want alles wat ik probeer helpt mij niet. Hier het verhaal:

geregistreerde eigenaar van de hond heeft de hond voor 2weken achtergelaten bij een kennis. Na 2 weken geen enkel bericht of telefoontje gehad dat de hond niet meer opgehaald zou worden. Na anderhalf jaar hebben wij de hond overgenomen van de kennis. Aangezien wij nu alweer een klein jaartje voor de hond zorgen willen wij zijn paspoort. Dus probeerde wij in contact te komen met de eigenaar waarop de hond geregistreerd staat. Dat leverde niks op. Vervolgens chip van de hond laten uitlezen en via het 06 nummer dat bij de chip stond contact opgenomen. Geen antwoord of gehoor. Gekeken waar de hond gechipt stond en daarheen gebeld, moest een formulier invullen en ze zouden onderzoek doen. Vervolgens krijg ik net te horen dat de geregistreerde eigenaar niet akkoord gaat met de aanvraag dat de hond op onze naam komt en dus ook een paspoort kunnen krijgen niet mogelijk is. Deze man zorgt al ruim 2,5 jaar niet voor deze hond, nooit een berichtje of iets laten horen om ook maar te weten hoe het met het beestje gaat of iets dergelijks. En toch de hond op zijn naam houden! Ik ben woedend en hoop dat iemand mij kan helpen zodat ik toch een paspoort van de hond kan krijgen. Want deze man verdient de hond niet!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er is natuurlijk een verschil tussen paspoort en chip. Je kunt zo bij de dierenarts (in NL) een nieuw paspoort kopen.

Echter, het overzetten van de gegevens van de  chip zal een probleem worden.

Je schrijft dat jullie de hond nu 1,5 jaar hebben. Je weet wie de vorige eigenaar is?  Misschien hem een 'rekening' sturen voor de gemaakte kosten tot nu toe? 

honden page profiel jannickjannick

Nee wij komen op geen enkele wijze uit bij de eigenaar, weten alleen zijn voornaam .. en hoe bedoelt u dat we zo bij de dierenarts een nieuw paspoort kunnen kopen? Want dat is wel wat wij willen, we willen weten hoe oud het beestje precies is en of die al zijn inentingen ed ook wel heeft gehad. Paspoort is altijd belangrijk en daarom wil ik die ook..

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

. Vervolgens krijg ik net te horen dat de geregistreerde eigenaar niet akkoord gaat met de aanvraag dat de hond op onze naam komt en dus ook een paspoort kunnen krijgen .

Van wie heb je dit gehoord dan?  Kan die tussenpersoon niet bemiddelen?

honden page profiel jannickjannick

Toen ik het chipnummer van de hond wist wist ik waar die geregistreerd stond dus contact opgenomen met de ndg en die hebben mij dat laten weten in een e-mail 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Alle rekeningen, dierenarts kosten, voeding bewaren, als jij kan aantonen dat je voor de hond gezorgd hebt...is de hond van jou, bij een dierenarts kan je en nieuw paspoort krijgen....na een consult.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je had hier onlangs al een topic over... toen had je de hond nog maar 4 maanden. En nu plots een jaar?

Je zegt dat je de hond van een kennis hebt overgenomen, en vorige keer had je hem via de dierenambulance?

Zeer verwarrend...

Als het waar is dat jij de hond van een kennis hebt, en deze kennis de hond bijhield voor een andere kennis (de eigenaar), dan vraag je toch gewoon de naam van de eigenaar aan jouw kennis?

 

honden page profiel jannickjannick

Klopt had hier inderdaad laatst ook een toppic over. Net even gekeken hoelang de hond nu precies bij ons is en die is er nu 9maanden. En als u de vorige toppic beter had gelezen staat erin dat wij de hond van een kennis hebben overgenomen.

Toen de hond de 1e dag weggelopen was en naar dierenambulance is gebracht hebben wij contact opgenomen dat die bij ons was weggelopen en dat wij de personen zijn die hem hebben opgehaald dmv onze gegevens op te geven en een hele lading vol met foto’s te hebben laten zien kregen wij de hond mee ongeacht die niet op onze naam stond (maar ook bij dierenambulance kregen ze geen gehoor bij de huidige eigenaar). Dat is het dus de eigenaar heeft via iemand anders contact de hond bij de kennis gekregen. Dus de eigenaar had een persoon benadert die vroeg of iemand op de hond kon passen en die persoon kwam dus uit bij een kennis van ons. Probleem is dat de persoon die contact heeft met de zeg maar echte eigenaar  niks van zich laat horen en anders allemaal heel vaagjes reageerd op ons, ook de volledige naam van de echte eigenaar komen wij via deze persoon ook niet achter en als wij vragen aan deze persoon of hij dan wil doorgeven aan de eigenaar of die contact met ons kan opnemen wordt ook allemaal niet gedaan.  Wat voor 2 weken bedoeld was is uitgelopen tot 2 jaar, na die 2jaar hebben wij de hond overgenomen en dat is dus nu z’n 9maanden geleden. Sorry voor de onduidelijkheid hoop dat het nu wat duidelijker is! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dus je hebt het hier al eens nagevraagd, je hebt nu de hond alweer een heel poosje dan, bij je duerenarts kan je en paspoort vragen, en bewaar de voedingsbonnen en dierenarts kosten, na die tijd dat je al zo lang voor deze hond zorgt, en de eigenaars een jaar nog niets van zich heeft laten horen...is de hond van jou hoor...en komt die eigenaar nig eens boven water, kan je al die kosten laten zien die je voor de hond hebt betaald, plus kost en inwoning...die komt niet meer hoor na een jaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

 en dus ook een paspoort kunnen krijgen niet mogelijk is. Deze man zorgt al ruim 2,5 jaar niet voor deze hond, nooit een berichtje of iets laten horen om ook maar te weten hoe het met het beestje gaat of iets dergelijks. En toch de hond op zijn naam houden! Ik ben woedend en hoop dat iemand mij kan helpen zodat ik toch een paspoort van de hond kan krijgen. Want deze man verdient de hond niet!              Niets meer van zich laten horen, al 2.5 jaar niet, daar zijn toch bewijzen voor, die kennis kan dat toch beamen.

honden page profiel jannickjannick

Ja maar dan is de hond van mij, maar officieel staat hij niet op mijn naam is dat geen probleem? En wat betreft de bonnetjes ed van kosten van voeding en gezondheid is een goed idee ! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus er is nog een extra 'contactpersoon', met vage verhaaltjes die niet wil zeggen wie de oorspronkelijke eigenaar van de hond is? Het zou dus ook zomaar kunnen dat deze 'contactpersoon' een hond gestolen heeft en met een verzonnen verhaaltje bij jouw kennis heeft gedropt, gezien hij niet wil zeggen wie de oorspronkelijke eigenaar is? 

 

Als de NDG contact heeft opgenomen met de oorspronkelijke eigenaar (via de chip) en deze de hond niet wil afstaan, heeft ie daar vast ook een reden voor, toch? Dan zou ik dat eerst met de NDG uitklaren, wat er werkelijk aan de hand is, en niet afgaan op verhaaltjes die viavia worden verteld en die je zelf niet kan checken.

honden page profiel jannickjannick

Klopt het is een lang en ingewikkeld verhaal wat betreft dat de hond gestolen zou zijn, dan had de eigenaar de hond wel als vermist en dergelijke opgegeven en contact opgenomen hebben met zowel de dierenambulance als de ndg voor onze gegevens. Dus lijkt mij niet gestolen aangezien dit al 3,5 jaar speelt in totaal

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Eens met Alaska, de oorspronkelijke eigenaar moet toch een reden hebben dat ze de hond niet willen afstaan. Het is allemaal heel vreemd via via verlopen dus eerst maar eens uitzoeken wat er daadwerkelijk aan de hand is. 

honden page profiel jannickjannick

Klopt eigenaar doet dat niet zomaar, maar als de hond echt gestolen zou zijn dan zou die toch staan te popelen om contact met mij op te nemen ? En zou hij zijn hond als vermist opgeven toch? Hij heeft via dierenambulance al mailtjes gehad dat wij zijn hond hebben en via de ndg nu ook en alsnog geen contact of iets .. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Klopt het is een lang en ingewikkeld verhaal wat betreft dat de hond gestolen zou zijn, dan had de eigenaar de hond wel als vermist en dergelijke opgegeven en contact opgenomen hebben met zowel de dierenambulance als de ndg voor onze gegevens. Dus lijkt mij niet gestolen aangezien dit al 3,5 jaar speelt in totaal "

Als ik dit alles zo lees heeft deze persoon voldoende tijd en mogelijkheden gehad om zijn/haar hond weer terug te halen. Ik geloof ook niet dat die persoon kan aantonen dat hij die moeite wel heeft gedaan. Neem anders eens contact op met de Hondenbescherming, die hebben mensen zitten die je juridisch advies kunnen geven en je haarfijn kunnen uitleggen hoe het werkt.

honden page profiel jannickjannick

Bedankt voor de reactie, de eigenaar heeft inderdaad daar een lange tijd voor gehad. Sterker nog ik doe zo mijn best om in contact te komen met hem maar geen gehoord ... bedankt voor de tip neem ik inderdaad even contact met hun op 

honden foto van ***Wienske***Fientje***en Djangie†***

Als je met de hond naar de dierenarts gaat voor de inentingen, kun je een nieuw paspoort krijgen. Met jou naam adres enz.

Ik zou ook alle bonnen voor het eten en andere dingen die je voor de hond uitgeeft bewaren. Zodat je kunt aantonen dat jij de hond al een tijd onderhoud.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Als je met de hond naar de dierenarts gaat voor de inentingen, kun je een nieuw paspoort krijgen. Met jou naam adres enz.
Ik zou ook alle bonnen voor het eten en andere dingen die je voor de hond uitgeeft bewaren. Zodat je kunt aantonen dat jij de hond al een tijd onderhoud. "

Ik neem ook aan dat Jannick al vaker bij de dierenarts is geweest met de hond en dat die alleen maar kan bevestigen dat Jannick inderdaad degene is die voor de hond zorgt... @Jannick: Heb je dit hele verhaal al eens met je dierenarts besproken?

honden page profiel jannickjannick

Nee nog niet met een dierenarts over gesproken aangezien de eerste waar wij bij kwamen ons niks wilde vertellen behalve het chipnummer..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik neem aan dat de hond daar waar hij voor jou gewoond heeft aangemeld was bij de gemeente, en bij jou ook aangemeld, of is dat geen plicht waar jij woont?

Dat en met de administratie van de dierenarts en bonnetjes van voeding e.d. lijkt me dan genoeg bewijs dat de hond al lang niet meer bij de eigenaar woont waar hij geregistreed is en hij er dus ook geen recht meer op heeft?

Volgende forumvraag: hondentuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^