Jeuk plekjes, huid irritaties, wat kan dit zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ThijsThijs

Mijn geweldige lieve vrouwtje (Engelse Stafford) heeft al sinds de vorige zomer last van wat lijkt op een allergie. Het werd vooral erg toen ze haar oortje tot bloedens aan toe had open gekrabd en uiteraard ging ik als de wiedeweer naar de dierenarts. Er is toen gecheckt op oormijt, vlooien en dat was het allemaal niet. Ze kwamen er wel achter dat het oortje van binnen al deels dicht zat en ik was er gelukkig op tijd bij want dit had ernstige gevolgen kunnen hebben.

Ik kreeg toen een flesje mee dat ik dagelijks in haar oortje moest doen en wat spul erin spuiten. Dit wist haar oortje volledig te genezen. Jeuk plekjes (bultjes, soms met korstje op buik, pootjes, koppie) gingen ook weg. Tegelijkertijd was ik begonnen met hypoallergeen voer op aanraden van de dierenarts. Het leek een heel tijdje goed te gaan totdat het toch weer mis ging.

Twee weken geleden weer jeuk plekjes en dit keer vooral op haar snuit tussen beide ogen zeg maar, ik zie ook echt dat het rood is nu. Daarnaast ook boven haar oogje van die kleine plekjes. Als ik even niet oplet, kan echt minutenwerk zijn en ze krijgt de kans dan krabt ze het helemaal open. Ook wrijft ze een paar keer per dag met haar snuit langs mijn benen als ze op de grond staat en wanneer ik haar aai, in eerste instantie denk je dan aan een reflex maar het is duidelijk jeuk, want gisteren was ik hooguit twee minuten uit de woonkamer en ik kwam terug en ze had haar snuitje tussen haar ogen gekrabt en het was open.

Het was ook twee weken geleden dat ik haar heb laten steriliseren en ik vroeg de dierenarts meteen of ze ook naar die Jeuk plekjes wilde kijken want bovenop haar koppie zaten korstjes die maar niet weggingen ook. Ze hebben toen ze onder narcose lag een huidafkrabsel gedaan en gecheckt of ze iets konden vinden. Ze zijn er niet echt wijzer van geworden helaas. Ik kreeg wel medicijnen mee ervoor genaamd Atmoxibactin. Een paar dagen later ging ik terug omdat ze haar koppie weer had open gekrabd, nu vooral bij haar wenkbrauwen.

Ik kreeg Apoquel mee en een Shampoo genaamd Malaseb om de open wondjes schoon te houden en zodat er geen infecties komen. Elke keer als ik nu weg van huis moet doe ik een kap om bij de lieverd, maar ik baal daar gigantisch van. De dierenarts raadde aan het even aan te kijken maar ze zeiden ook dat het dus mogelijk misschien niet het voer is. Nou was mijn staffy voordat ze gesteriliseerd was een heel moeilijke eter, nu echt niet meer na de sterilisatie. Ze eet zeer goed en uit zichzelf. Maar toen ze dus zo moeilijk at ben ik wel wezen wisselen van merk voer, wel altijd hypoallergeen. Nou heb ik wel van de dierenarts vorig jaar gehoord dat als er een allergie bij staffies is dat het toch vaak met kip te maken heeft. Sindsdien zorgde ik ervoor dat ze geen voer met kip ingrediënten kreeg, echter bleef ze die plekjes houden en ging ik op een gegeven moment het merk Brit Care proberen (hiervoor was het Royal Canin) en in Brit Care blijken kipstoffen te zitten. Maar ja... aan de andere kant, ze had die plekken allang voordat ik met dit merk begon.

Als het niet de voeding is, dan kan het ook iets buiten zijn zegt de dierenarts. Kan bepaald soort gras zijn, boomschors of iets anders buiten. Ook dat kan aangepakt worden maar dat bekent wederom nog meer onderzoekjes. Wanneer is het nou klaar voor dit lieve beestje? Toen ik haar vorig jaar in maart ophaalde was er niets aan de hand. Schitterende vacht en huid en ineens tegen de zomer begon het.

Ik ben me een beetje ten einde raad op dit moment en dacht dat het een goed idee was het eens te vragen op fora. Je weet nooit.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Om moedeloos van te worden h'als je hond zo'n jeuk heeft.

Als jou hond reageert op kip, kan het zo zijn dat dat niet ineens zo hoeft te zijn, maar er later pas een reatie op komt omdat de allergie zich opstapelt.

Een hond kan een half jaar (of langer ) een brok eten en dat gaat dan goed en ineens niet meer.

Onze Am. Stafford heeft ook soms jeukklachten en dan vooral in het voor en najaar.

Hij krijgt dagelijks visolie (caps, bij z'n brokken)

Als het wat erger word word hij gewassen met speciale shampoo, sebocalm, verkrijgbaar bij de dierenarts en we nemen altijd zijn poten en zijn buik af met een vochtige doek, dit scheelt echt enorm.

Maar jou klachten zijn natuurlijk wel en stuk ernstiger als ik het zo lees.

Ik denk dat mede forummers je gaan aanraden over te stappen op vers voer ipv brokken en dat lijkt me een goed advies.

Sterkte hoor!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heel vervelend, voedselallergie kan je testen door te elimineren, een diersoort, geen kip en geen rund, en dan een week of vier een diersoort, aLs je een brok geeft kan je dat met je dierenarts bespreken die hebben speciaal voer om te kijken of je hond allergisch is voor voedsel.....dan kan je ook nog een test laten doen voor pollen grassen en bomen...bloed af laten nemen en naar een lab sturen, dat doet je dierenarts, na twee weken krijg je de uitslag daarvan, is het zo dat je hond allergisch is voor de pollen grassen en bomen dan kan je een behandelplan inzetten....

honden page profiel ThijsThijs

Klopt hoor. Dat laatste is ook zeker een mogelijkheid bij de dierenarts. Toen Lara vorig jaar voor het eerst hypoallergeen voer kreeg van de dierenarts kreeg ze het merk medpets. Hier zit geen kip of rund in. Maar ze raakte ongelooflijk snel uitgekeken op het voer. Ik vroeg aan de dierenarts om andere merken die zij hadden en we hebben verschillende geprobeerd waaronder Royal Canin. 

Die beviel Lara goed maar de plekjes bleven terugkomen. Het begint er sterk op te lijken dat het dan toch echt niet een voedselallergie is. Het gekke is wel dat Lara na die shampoo en medicijnen wel van alle korstjes af is. Haar koppie is mooi glad weer, ik voel geen bultjes en op de rest van haar lichaam ook niet. Maar nu juist precies op haar snuitje tussen haar ogen zit die zware jeuk en ook op de wenkbrauwtjes. Ze knabbelt zo nu en dan wel even op haar achterpootjes maar dat doet elke hond wel even. 

Het zag er vanochtend zo uit nadat ik de plekjes had gewassen met de speciale shampoo. 

 

img_20190220_123344hdkri.jpg

 

Dit is de enige plek nu en boven haar oogjes waar ze echt vaak wil krabben als ze de kans krijgt. Voor de rest zijn alle plekjes nu weg. Gelukkig voelt ze zich nu prima, maar ik durf haar niet alleen te laten zonder kap. :(

 

 

Begint er op te lijken dat we die andere onderzoeken maar moeten gaan doen dan. 

honden page profiel ThijsThijs

Ik heb ook nog naar andere dingen gekeken... 

 

Binnenshuis :

Kauwen/spelen met flostouw

Met mergpijpje spelen/knagen (heeft wel het merg binnenin opgegeten. Maar ze had die jeuk plekken toen al.

Met kong/bal spelen of knagen

 

Buiten:

Gek op takken, ze pakt ze allemaal op, bijt ze kapot. Krijgt soms ook deeltjes van takjes binnen. Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

Als ze de kans krijgt tijdens de nachtwandeling dan eet ze ganzenpoep op, ik heb dit liever echt niet maar je kan het nooit volledig voorkomen. 

Maar dat is het wel zo'n beetje. Volgens mij (en dierenarts) zijn dit niet oorzaken ervan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Thijs.....dan gaan kijken naar pollenallergie, en dat kan met een bloedtest ....je dierenarts weet dat wel....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Och een ellende he, hier ook een hond die een lange weg gegaan is met jeuk en plekjes (en ik erbij natuurlijk). Voor de plekjes zelf is Neem olie een fantastisch middel dat snel de plekjes geneest (wel een goede biologische nemen)

 

Belangrijk is denk ik om te beseffen dat allergieen niet een oorzaak van klachten zijn, maar het gevolg van een dieper liggende oorzaak. 

Het betekend dat er een storing/defect in het immuunsysteem is gekomen door een of andere oorzaak die uitgevonden zou moeten worden.

Eenmaal uit balans dan kan het zijn dat er op van alles en nog wat gereageerd kan worden, pollen, mijten, gras, bepaalde voedingsstoffen (en vaak niet eens die voedingsstoffen zelf maar de kwaliteit ervan en de toevoegingen). Het lastig is dat eenmaal uit balans het lichaam op alles kan gaan reageren.

Als je bedenkt dat tachtig procent van het immuunsysteem in de darmen ligt, en de functie van de darmen (en alle andere lichaamsfuncties) toch afhankelijk is van een goede voeding, is het logsich dat je eerst daarnaar gaat kijken.

 

Zelf vind ik dat met allergieen je als basis voor biologisch voer zou moeten gaan ivm evt. reacties op toxische stoffen, op voerwijzer bijv. staat veel informatie over heel veel soorten voer.

Verder geen vis, of visolie, ivm mogelijk zware metalen en evt. reakties daarop. Ook de lekkertjes streng controleren.

 

Tja en verder zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen. Zelf ben ik voor een holistische (totale) aanpak, met als doel het immuunsysteem te versterken zodat de hond niet meer op alles reageert.

 

 

Ik lees dat je hond gesteriliseerd is, dus narcose gehad, ab kuur gehad. Dat is voor het immuunsysteem best heftig en moet dus weer gesterkt worden zodat het weer optimaal gaat functioneren.

 

Zelf heb ik dus zoveel mogelijk toxische stoffen geprobeerd te vermijden, dus ook geen chemische anti vlo en tekenmiddelen, geen ontwormingsmiddelen maar ontlastingsonderzoek, geen vaccinaties die niet nodig zijn, evt. laten titeren. We hebben zelfs een waterfilter gekocht.

In de pollentijd houden we rekening met de pollenvlucht, en bij thuiskomst van het wandelen was ik haar door gewoon met een vochtig washandje af te doen.

In het voorjaar regenwater (natuurlijk geen vervuild stilstaand water) opvangen en laten drinken is een soort natuurlijke desensibilisatie voor de pollen in je omgeving.

 

Verder heb ik enzymen gegeven om haar pancreas te ondersteunen, bepaalde supplementen, en straks krijgt ze weer haar zes weken kuurtje egyptische zwarte kummelolie wat bewezen tegen allergieen werkt.

Acupunctuur zou oo helpen.

 

Het is elk jaar beter gegaan, en ik will niet zeggen dat ze helemaal jeukvrij is in pollen en mijtentijd, maar er is wel een wereld van verschil.

Zelf zou ik als ik jou was iemand als Tannetje Koning  vragen of ze je kan helpen met de juiste voeding en misschien evt. supplementen voor je hond.

 

 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het is bijna meer wat kan het niet zijn. Soms ook een combinatie van factoren dat maakt dat je uiteindelijk nog het systeem overbelast. 

 

Ik heb mijn hond uiteindelijk juist weer op volledig vis gezet een aantal jaar en dat hielp enorm. Toen langzaam aan vlees er bij (geen rund of kip) en bleef het goed gaan. Uiteindelijk een maand geleden toch weer een uitbraak (na jaren). Enige wat anders was was dat ze vaak in de mand van de katten lag. Conclusie, mijn hond is dus blijkbaar allergisch voor de huidschilfers van de katten. hp-frusty

 

En zo is het uiteindelijk bijna onmogelijk om te weten wat voor omgevingsallergie het is. Enige dat je kan doen is poetsen, poetsen, poetsen. Ik was alles twee keer per week heet, stofzuig en dweil iedere dag alles, was mijn hond nu weer twee keer per week (met pyoderm shampoo). Haar klachten zijn alweer weg maar blijf dat nog even doen. 

 

Eigenlijk totaal niet de aanpak die mensen je aanraden maar het enige dat hier werkt. 

 

En zo zie je dus maar... Het is uitproberen. Zou in ieder geval haar pootjes na het uitlaten afnemen met een vochtige doek zodat ze niet eventueel dingen van buiten weer mee naar binnen neemt. Mocht ze allergisch zijn voor een bepaald soort pollen heb je dat namelijk snel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Het is bijna meer wat kan het niet zijn. Soms ook een combinatie van factoren dat maakt dat je uiteindelijk nog het systeem overbelast. 
 
Ik heb mijn hond uiteindelijk juist weer op volledig vis gezet een aantal jaar en dat hielp enorm. Toen langzaam aan vlees er bij (geen rund of kip) en bleef het goed gaan. Uiteindelijk een maand geleden toch weer een uitbraak (na jaren). Enige wat anders was was dat ze vaak in de mand van de katten lag. Conclusie, mijn hond is dus blijkbaar allergisch voor de huidschilfers van de katten. 
 
En zo is het uiteindelijk bijna onmogelijk om te weten wat voor omgevingsallergie het is. Enige dat je kan doen is poetsen, poetsen, poetsen. Ik was alles twee keer per week heet, stofzuig en dweil iedere dag alles, was mijn hond nu weer twee keer per week (met pyoderm shampoo). Haar klachten zijn alweer weg maar blijf dat nog even doen. 
 
Eigenlijk totaal niet de aanpak die mensen je aanraden maar het enige dat hier werkt. 
 
En zo zie je dus maar... Het is uitproberen. Zou in ieder geval haar pootjes na het uitlaten afnemen met een vochtige doek zodat ze niet eventueel dingen van buiten weer mee naar binnen neemt. Mocht ze allergisch zijn voor een bepaald soort pollen heb je dat namelijk snel. "

ja vis is natuurlijk op zich een perfect voer, alleen in hoeverre kan je tegenwoordig nog zeker zijn dat vis vrij is van chemicalieen. 

(en dan zou het theoretisch misschien ook nog kunnen dat de ene hond er wel en de andere er niet op reageert) Erg gecompliceerd allemaal waar je allemaal rekening mee moet houden en wat mogelijk meespeelt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" ja vis is natuurlijk op zich een perfect voer, alleen in hoeverre kan je tegenwoordig nog zeker zijn dat vis vrij is van chemicalieen. 
(en dan zou het theoretisch misschien ook nog kunnen dat de ene hond er wel en de andere er niet op reageert) Erg gecompliceerd allemaal waar je allemaal rekening mee moet houden en wat mogelijk meespeelt. "

Nou echt he... Soms word je er moe van hp-sleephappy Denk je het eindelijk onder controle te hebben, komt het volgende weer. 

 

Maar dat is echt zo. Ik zou het liefst haar veel meer plantaardig eten geven, net als mezelf. Maarja, daar kan ze ook niet zo heel goed tegen. Het ene wel, het andere weer niet. 

 

Heel veel sterkte verder TS.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Het is bijna meer wat kan het niet zijn. Soms ook een combinatie van factoren dat maakt dat je uiteindelijk nog het systeem overbelast. "

Ze krijgt nu toch ook een tijd al weer medicatie... het kan ook dat dit 'ophoopt' in haar lever, vervuild, haar wat verstoord en daarom die uitbraak een kans krijgt, de weerstand wat is afgezwakt. Misschien is het iets voor de klassieke homeopaat(als je dat wat vindt) en/of weer even raadt aan Cees vragen, want ik hoor hem ook over Mariadistel, dat dit de lever weer zuivert, waardoor je hond ook weer zelf dingen op kan lossen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Het is bijna meer wat kan het niet zijn. Soms ook een combinatie van factoren dat maakt dat je uiteindelijk nog het systeem overbelast. 
 
Ik heb mijn hond uiteindelijk juist weer op volledig vis gezet een aantal jaar en dat hielp enorm. Toen langzaam aan vlees er bij (geen rund of kip) en bleef het goed gaan. Uiteindelijk een maand geleden toch weer een uitbraak (na jaren). Enige wat anders was was dat ze vaak in de mand van de katten lag. Conclusie, mijn hond is dus blijkbaar allergisch voor de huidschilfers van de katten. 
 
En zo is het uiteindelijk bijna onmogelijk om te weten wat voor omgevingsallergie het is. Enige dat je kan doen is poetsen, poetsen, poetsen. Ik was alles twee keer per week heet, stofzuig en dweil iedere dag alles, was mijn hond nu weer twee keer per week (met pyoderm shampoo). Haar klachten zijn alweer weg maar blijf dat nog even doen. 
 
Eigenlijk totaal niet de aanpak die mensen je aanraden maar het enige dat hier werkt. 
 
En zo zie je dus maar... Het is uitproberen. Zou in ieder geval haar pootjes na het uitlaten afnemen met een vochtige doek zodat ze niet eventueel dingen van buiten weer mee naar binnen neemt. Mocht ze allergisch zijn voor een bepaald soort pollen heb je dat namelijk snel. "

Hier van de dierenarts de pyoderm hoor, werkt uitstekend......

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Ze krijgt nu toch ook een tijd al weer medicatie... het kan ook dat dit 'ophoopt' in haar lever, vervuild, haar wat verstoord en daarom die uitbraak een kans krijgt, de weerstand wat is afgezwakt. Misschien is het iets voor de klassieke homeopaat(als je dat wat vindt) en/of weer even raadt aan Cees vragen, want ik hoor hem ook over Mariadistel, dat dit de lever weer zuivert, waardoor je hond ook weer zelf dingen op kan lossen. "

Nee dat was ook mijn eerste gedachte maar dat was het niet. Ook zit ze, omdat supplementen werkten, op een minimale dosis van de medicatie nu. 

 

Het waren echt de katten, het is namelijk alweer weg. Maar dat was precies wat ik bedoelde. Het blijft een beetje gokken.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Nee dat was ook mijn eerste gedachte maar dat was het niet. Ook zit ze, omdat supplementen werkten, op een minimale dosis van de medicatie nu. 
 
Het waren echt de katten, het is namelijk alweer weg. Maar dat was precies wat ik bedoelde. Het blijft een beetje gokken. "

Blijft ook een heerlijke puzzel die Faya hp-angelhp-shiny 
Wel súper dat ze weinig medicatie nodig heeft!! hp-thumbsuphp-heart

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Maar dat was precies wat ik bedoelde. Het blijft een beetje gokken. "

 

ja, ik kwam ook  een dr. Leo Gallen tegen die zich in allergieen verdiept heeft, interessant om zijn visie te horen, ik denk dat ik ga proberen zijn boek over allergieen te kopen

 

https://www.youtube.com/watch?v=eNL0nDIDBKU

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  
ja, ik kwam ook  een dr. Leo Gallen tegen die zich in allergieen verdiept heeft, interessant om zijn visie te horen, ik denk dat ik ga proberen zijn boek over allergieen te kopen
 
https://www.youtube.com/watch?v=eNL0nDIDBKU "

Heel interessant, ga dit thuis even verder kijken. 

 

En Soraya ja ze is altijd bang dat ik me verveel volgens mij hp-shiny

honden page profiel ThijsThijs

Hey mensen, 

Ten eerste, sorry voor de late reactie!

Het is twee weken geleden dat ik naar de DA ging omdat de jeuk bij Lara eerder erger werd dan beter. Het is nu vooral een plek tussen haar ogen, boven haar snuit zeg maar waar echt jeuk zit. Het is een kale/schrale plek en bijna elke dag op een bepaald moment voelt het warmer aan dan de rest van haar koppie en is het ook vochtig. Soort van koorts lijkt het maar ik denk dan juist aan exceem vanwege de jeuk. Nadat de Apoquel pillen op waren begon Lara weer met haar snuit langs mijn onderbenen te schuren en wanneer ze dit doet dan probeert ze tegelijkertijd te krabben met haar achterpoten.

Ze kreeg bij de DA ook Bravecto wat gelijk tegen vlooien en een paar andere dingen helpt. Vlooien kunnen het dus niet zijn. Ik heb net contact gehad met de DA en zij hebben de volgende mogelijkheden uitgelegd. We kunnen nog één soort voer gebruiken, Hypoallergenic AN van Royal Canin. Dit is voer waar echt niets in zit en dan sluiten we echt met 100% zekerheid uit dat het aan het voer ligt. 8 a 9 weken mag het duren voordat we resultaat zien.

Gaat het niet weg dan kunnen we een nieuw bloedonderzoek doen om erachter te komen of het iets van buiten is. Als we erachter komen wat de oorzaak is, kunnen we het behandelen. Dit zal een behandeling zijn die meerdere malen per jaar gedaan zal moeten worden. Goedkoop zal dit allemaal niet worden en ik heb alles over voor mijn Lara maar qua financiën kan ik maar zoveel doen. Best spijt dat ik niet voor een verzekering ben gegaan achteraf, maar daar is het nu te laat voor ben ik bang. Voor mijn vorige hondje, een Franse Bulldog was het nodig met de epilepsie, maar ik had niet verwacht dit te krijgen met mijn staffy. 

Wat niet echt helpt ook is dat Lara buiten zeer graag gras eet. Ik probeer het altijd voor te zijn wanneer ze aan de riem is maar wanneer ze eenmaal lekker los rent waar het mag dan krijgt ze alle kans ervoor. Ook eet ze zeer graag een bepaald rood iets wat uit bomen valt, ik krijg haar dat niet afgeleerd. De enige oplossing zou zijn een kap om of muilkorf en man man man... dat vind ik echt zo shit als dat moet. 

 

Ik ga deze discussie eens goed doorlezen en zal alles in overweging nemen. 

honden page profiel ThijsThijs

Dit is een foto van het rode spul wat ze heel graag opeet wanneer ze in het park loopt hier. 

img_20190326_1242284bkb3.jpg

Geen idee of dit de oorzaak is, aangezien we hier al sinds vorig jaar mee zitten en ze toen dit niet opat nog, maar toch. Ik ga nu de eerste tijd alleen met haar fietsen wanneer het tijd is voor haar grote dagelijkse wandeling. Normaal laat ik haar dan heerlijk razen bij een veldje met een wandelpad, maar juist daar krijgt ze alle kans om gras te eten en dat rode spul. 

Op dit moment heeft ze op haar voor en achterpootjes allemaal kleine bultjes, je ziet ze echt zitten door haar vacht heen. Maar geen plekken bovenop haar koppie meer, dus het komt erop neer dat de ene bult weggaat en de andere komt er weer voor terug.

 

Hier eej foto van Lara nu. Het wat kale plekje tussen haar ogen is hier te zien.

 

img_20190327_135743evk5n.jpg

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het is gewoon heel lastig, geen idee of gras eten en die pluimpjes (wat is dat eigenlijk) de oorzaak is of een deel ervan

 

Wel lees ik dat ze dus in relatief korte tijd veel binnengekregen heeft, de atmoxibactin, apoquel, narcose door de sterilisatie, bravecto . 

Toch een enorme aanslag op het lichaam/immuunsysteem. Ik denk dat ik zelf toch ook een holistisch arts in de arm zou nemen, om dat immuunsysteem weer zoveel mogelijk goed te krijgen.

 

Die plekjes zou ik insmeren met een koudgeperste biologische neemolie. Dit is goed voor de huid, en doodt bacterieen, mijten, vlooien e.d. 

 

Zou ze misschien in het voer tekorten hebben dat ze zo gefixeerd is op gras eten en die rode dingen? Je zou veendrenkstof bij kunnen geven en kijken of ze dan mindert daarmee.

Zelf zou ik ook op een goed biologisch voer overstappen in samenwerking met een arts die je daarbij kan adviseren zoals bijv. Tannetje Koning.

honden page profiel ThijsThijs

Zou zoiets als dit goed zijn?

https://www.bol.com/nl/p/berivita-neemolie-puur-koudgeperst-100ml-fles/9200000008901318/

 

En ik ga eens kijken wat dat veendrenkstof is. De huidproblemen zijn echt lang aan de gang, echt al sinds vorige zomer ongeveer, dus of het echt aan al die middelen ligt die ze de laatste tijd heeft gehad.....geen idee. Jammer dat Tannetje Koning zo ver weg woont, ik woon zelf in Groningen, anders was ik er zo heen gegaan. Door alle kosten van de afgelopen twee maanden kan ik helaas niet heel veel doen nu. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Thijs, de neemolie kan je inmasseren ter bescherming van de huid.....je kan eens informeren of je hond een pollenallergie heeft....bij je dierenarts.    Veendrenkstof is sanofor, je zou het beste in eelde bij sanafesta rechtstreeks kunnen bestellen en dan de paard variant nemen, zelfde samenstelling alleen goedkoper, paard is 6% , hond 21 %...voor de hond is het dus duurder...ik zelf heb de vijf liter, grote hond, en dan voor het paard, rechtstreeks bij sanafesta in eelde besteld en echt het heeft de zelfde samenstelling...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Zou zoiets als dit goed zijn?
https://www.bol.com/nl/p/berivita-neemolie-puur-koudgeperst-100ml-fles/9200000008901318/
 
En ik ga eens kijken wat dat veendrenkstof is. De huidproblemen zijn echt lang aan de gang, echt al sinds vorige zomer ongeveer, dus of het echt aan al die middelen ligt die ze de laatste tijd heeft gehad.....geen idee. Jammer dat Tannetje Koning zo ver weg woont, ik woon zelf in Groningen, anders was ik er zo heen gegaan. Door alle kosten van de afgelopen twee maanden kan ik helaas niet heel veel doen nu.  "

de olie is niet bio geloof ik? Maar misschien toch ook goed hoor. Ik heb zelf voor Jenna die ook erg gevoelig is voor pollen, grassen, mijten etc en daarom snel jeuk en plekjes, de koudgeperste bio neemolie van het merk Naissance  via amazon, zou je anders misschien bij een apotheek kunnen laten bestellen.

Ook voor haar allergieen (en het is gelijk tegen mijten ook), geef ik haar een paar druppels egyptische zwarte kummelolie door haar eten.

 

Jammer dat Tannetje Koning zo ver weg zit. Misschien zou je haar kunnen mailen en vragen of zij iemand weet bij jou in de buurt die zij aanbevelen kan?

 

Ja balen dat het allemaal zoveel geld kost en er vaak ook niet een heel duidelijke oplossing is en je ook nog verschillende wegen kunt bewandelen hierin.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^