Rechtsgeldigheid adoptiecontract?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In het algemeen is de buitenlandse "adoptie" hondenhandel een schimmig gebeuren; er zijn enkele uitzonderingen.
 
Neem alleen al het feit dat er punten in het adoptie/ koopcontract, zoals Anna omschrijft, staan, die door een rechter zo van tafel zouden geveegd worden. Bijv. De adoptiehond de eerste maanden in een bench gevangen houden. Dat is dierenmishandeling en zou bij de dierenbescherming of dierenpolitie gemeld moeten worden. 
 
  "

met het laatste ben ik het volkomen mee eens, dat wat Anna omschrijft is dierenmishandeling en zou aangegeven moeten worden en verboden moeten worden, maar ik ken heel wat mensen hier in de omgeving die een hond via een asiel, stichting/vereniging hebben en ik heb echt van niemand gehoord die zoiets heeft moeten ondertekenen.

Of er cijfers bestaan aan de hand van onafhankelijke onderzoeken weet ik niet, maar ik krijg de indruk aan de hand van eigen ervaring en ervaring van anderen dat het niet zo is dat in het algemeen een buitenlandse hond in huis halen meewerken is aan een schimmige wereld van hondenhandel. 

 

Die hondenhandel bestaat natuurlijk geen twijfel daarover, daarom zou iedereen bij elke aanschaf van welke hond dan ook, research moet doen en je geen dingen gaat steunen die onmoreel zijn en alleen ten voordele van de mens, ten koste van het dier.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^