Blaffen/piepen tijdens alleen blijven bij vriend thuis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Hoi, even een vraagje weer. 

Dolcinea is inmiddels bijna 8 maand en over het algemeen gaat bijna alles goed op 1 ding na.

Als we bij mijn vriend zijn in het weekend blaft/piept ze heel erg als ik of wij weg gaan.

 

Thuis diet ze dit nooit en kan ze best prima even een tijd alleen blijven. Het oefenen hiervan is ook moeilijj omdat mijn vriend ivm dat ze dus blaft als we weggaan der niet alleen wil laten en er dus vaak iemand thuis is of oppast.

Hij is bang dat er kkachten komen of die uiteindelijk eruit wordt gezet door het blaffen. 

 

De beneden buurvrouw hrlemaal onderaan mn vriend rn zn huisgenoot wonen op de 3e verdieping zeurt namelijk snel en eigenlijk over alles ook bij andere mensen (lees visite, muziek enzovoort) 

Dit is best vervelend. Mijn vriend en ik hebben hier ook meerde discussies over gehad.

 

Ik hoor graag tips of ideeën. 

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Een hond leert plaats gebonden. Je moet gewoon van voor af aan beginnen met het alleen leren zijn. Ze zal het waarschijnlijk wel wat sneller oppakken. K zou de buurvrouw informeren dat jullie hier mee aan het oefenen zijn zodat zij ook wat begrip heeft voor de situatie.

 

Aan de andere kant als je het op kan lossen met oppas of iets dergelijks is voor haar natuurlijk nog fijner (:

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Een hond leert plaats gebonden. Je moet gewoon van voor af aan beginnen met het alleen leren zijn. Ze zal het waarschijnlijk wel wat sneller oppakken. K zou de buurvrouw informeren dat jullie hier mee aan het oefenen zijn zodat zij ook wat begrip heeft voor de situatie.
 
Aan de andere kant als je het op kan lossen met oppas of iets dergelijks is voor haar natuurlijk nog fijner (: "

Vaak is er als we weggaan wel iemand thuis. Wanr me vriend woont samen met een huisgenoot. Verdee gaat ze vaak mee anders naar de meeste vrienden en mn schoonouders kan ze mee dus veeel alleen is ze ook niet. :) 

honden page profiel ERIKAERIKA 3 doggies

Bedoel je dat ze dan alleen is bij jou vriend thuis? Dit kan altijd even zorgen voor stress. Andere omgeving dat soort dingen. 

Wanneer zijn huis genoot er wel is, kan hij dan haar gerust stellen? Een speeltje of dergelijken geven. Voor dat weg gaat de hond even laten lopen dat soort dingen?

 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Veel honden kunnen niet alleen zijn op een plaats waar ze wat minder bekend zijn. Als ze vaker bij je vriend thuis is en zich daar beter thuis gaat voelen, zal het alleen blijven ook makkelijker gaan. 

 

Ik zou het alleen zijn daar ook weer vanaf 0 opbouwen. Haar niet langer alleen laten dan wat ze aankan (op die plaats) zodat ze geen negatieve ervaringen opdoet. Dan zal het alleen moeilijker worden. Voorlopig zou ik dus altijd oppas voorzien zodat ze niet alleen moet blijven en beginnen met gewoon al enkele seconden buiten te gaan. Als dat goed gaat enkele minuutjes,...

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Veel honden kunnen niet alleen zijn op een plaats waar ze wat minder bekend zijn. Als ze vaker bij je vriend thuis is en zich daar beter thuis gaat voelen, zal het alleen blijven ook makkelijker gaan. 
 
Ik zou het alleen zijn daar ook weer vanaf 0 opbouwen. Haar niet langer alleen laten dan wat ze aankan (op die plaats) zodat ze geen negatieve ervaringen opdoet. Dan zal het alleen moeilijker worden. Voorlopig zou ik dus altijd oppas voorzien zodat ze niet alleen moet blijven en beginnen met gewoon al enkele seconden buiten te gaan. Als dat goed gaat enkele minuutjes,... "

Dankjewel! 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Bedoel je dat ze dan alleen is bij jou vriend thuis? Dit kan altijd even zorgen voor stress. Andere omgeving dat soort dingen. 
Wanneer zijn huis genoot er wel is, kan hij dan haar gerust stellen? Een speeltje of dergelijken geven. Voor dat weg gaat de hond even laten lopen dat soort dingen?
  "

Ik bedoel inderdaad alleen blijven bij me vriend thuis. 

honden page profiel ERIKAERIKA

Al een gepaste oplossing of er met een oplossing aan het werk? Ben benieuwd hoe het verder verloopt. 

Volgende forumvraag: Slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^