Fietsen met hond, hoe snelheid bepalen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Ja, als jij het tempo hebt bepaald toen je de hond naast de fiets leerde lopen, is het logisch dat ze dit zo blijft doen. Ze voert gewoon uit wat jij haar had gevraagd.
Je had vast een reden om het haar zo aan te leren, dus is het dan niet okee als ze dit zo blijft doen? M.a.w. waarom wil je het nu anders (sneller)?
 
Wat je ook es zou kunnen bekijken is de afstand tussen hond en fiets. Als ze losloopt naast de fiets (en dus zelf mag rennen hoe ze wil), kiest ze dan dezelfde afstand als die wanneer ze aan de lijn hangt? Je ziet namelijk wel es dat de hond uit zichzelf wat meer afstand tot de fiets verkiest. Je zou dus eens kunnen fietsen met een langere, lichte lijn, zien of dat verschil maakt. "

Mijn bedoeling in het begin was haar te leren niet te trekken. En omdat ze toen nog wel eens een andere kant uit wilde schieten, wilde ik niet sneller dan haar te laten draven. Want ook op volle snelheid kon zij wel eens bedenken dat ze tóch even dat grassprietje wilde ruiken.

Ziva heeft het waarschijnlijk geinterpreteerd als 'mag niet rennen' of 'vrouwtje bepaalt de snelheid'. Wat ik op zich prima vind maar dan moet ik wel heel goed in de gaten houden of ik niet te langzaam of met name te snel ga voor haar.

Ziva is al niet erg duidelijk in aangeven wat ze graag wil dus ik moet op de kleinste dingen letten soms. Na een tijdje gaat dat steeds beter dus ik denk als we maar genoeg fietsen, dat die communicatie vanzelf verbeterd.

 

Wat betreft de plaats waar ze loopt: het liefst voorop. Van pup af aan al wil ze voorop in de groep lopen en dat is met fietsen net zo. Ze snapt alleen de commando's links en rechts nog niet altijd even goed en ik vind het eng om haar aan een lijn aan mijn arm/hand of stuur te hebben, alsze een ruk geeft lig ik op de grond. Daarom gebruik ik de springer.

Mijn vriend laat haar juist wel aan de lijn en niet aan de springer. Bij hem gaat het prima. Maar toen ik het laatst probeerde, trok ze me inderdaad in 100 meter tijd 10 keer bijna om. Terwijl ze het bij mijn vriend perfect deed daarna. Dus dat lukt bij mij gewoon niet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn vriend laat haar juist wel aan de lijn en niet aan de springer. Bij hem gaat het prima. 

Door de springer moeten ze erg dicht bij de fiets lopen, en dan ook nog es ter hoogte van die pedalen die draaien. 

Mijn eigen honden vinden dat ook niet fijn, dan willen ze geen tempo maken. Maar met de lijn in de hand gaan ze ter hoogte van mijn voorwiel lopen of schuin ervoor, en rennen ze meer vrijuit, onbezorgder zeg maar. Het is ook veel makkelijker om op die manier hun tempo te volgen: voor hen is het dan makkelijker om het aan te geven omdat ze vrijer lopen, en voor jezelf makkelijker om daarop in te pikken en je aan te passen.

Je zou altijd eens op rechte stukken kunnen gaan oefenen, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en behendiger wordt in het sturen aan de lijn?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Zou kunnen. Voor nu vind ik het prima gaan. Ze heeft een tuigje, dat geeft al extra ruimte naar voren toe ten opzichte van de halsband.

Maar als ze last heeft van de pedalen zou ik verwachten dat ze meer naar de zijkant gaat lopen en dat doet ze dus juist niet. Ze blijft heel dicht naast de fiets lopen. Er is gerust nog ruimte voor haar om 30 cm op te schuiven maar dat doet ze niet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Zou kunnen. Voor nu vind ik het prima gaan. Ze heeft een tuigje, dat geeft al extra ruimte naar voren toe ten opzichte van de halsband.
Maar als ze last heeft van de pedalen zou ik verwachten dat ze meer naar de zijkant gaat lopen en dat doet ze dus juist niet. Ze blijft heel dicht naast de fiets lopen. Er is gerust nog ruimte voor haar om 30 cm op te schuiven maar dat doet ze niet. "

Oh, haha, dan weet ik het ook niet, jouw dametje houdt het wel graag een beetje mysterieus hp-winkhp-hearthp-wink

't Is alvast iets wat ik met mijn boeven nooit moet afvragen, die laten me altijd op niet mis te verstane wijze weten hoe zij het willen hebben, mhuhuhu cool

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Steppen (yardic step)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^