Volgtopic: Norbu, de Tibetaanse mastiff | Wintervacht op komst (foto's)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Dankjulliewel!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Met deze show moest ik enkel gegevens doorgeven per mail (stamboomnaam, leeftijd, geslacht, etc.), €8,- betalen en een standfoto doorsturen. Ze hebben verschillende juryleden die diverse rassen "keuren", gebaseerd op de ingezonden foto. Er worden titels gegeven, maar die zijn uiteraard niet officieel. De winnaars krijgen een leuk prijzenpakket en je kan een rozet kopen. BOB en BOS krijgen ook een diploma.Betreft de buren; ik heb het geluk in een omgeving te wonen met veel honden die blaffen en een waakfunctie hebben. Norbu is niet eens zo'n blafferd, hij handelt indien nodig. Daarnaast zijn mensen hier zelf erg van de luide (volks)muziek, dus voor geluidsoverlast hoef ik niet bang te zijn.De buurjongen en Norbu hebben sowieso al vanaf dag 1 dat ik hier woon een bloedhekel aan elkaar. Die jongen heeft hem elke keer weer tot het uiterste gedreven (verbaal agressief, spullen tegen het hek aan gooien, drank, drugs, etc.), roept hem ook als hij eens niet reageert. Het maakt ook niet uit of ik snel ingrijp of niet, of Norbu iets doet of niet, het is puur de aanwezigheid van Norbu die hem al genoeg redenen geeft de vreselijkste dingen te zeggen. Tegenover hem voel ik me dus absoluut niet schuldig. Mijn andere buren hebben wel aangegeven telkens te schrikken, logisch, en dit zijn prima mensen, dus dan grijp ik direct in als hij blaft. Dat stukje hek is verstevigd en ik heb mijn bakken en fietsen ertegenaan gezet om afstand tussen de buren en mijn hond te creëren. Dit helpt uitstekend. 
Dit is wel waarom ik echt naar Zweden wil verhuizen. Hij functioneert hier prima en is gelukkig, maar ik vind het zelf niet prettig om Norbu zo onder controle te hebben staan, ik vind het belangrijk dat hij zijn "Tibetaanse geest" kan uiten zonder dat het onveilig wordt. Hier is er toch al snel een streep dat getrokken moet worden om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen. Wetend wat hij allemaal kan, zou het zo mooi zijn als hij een plek krijgt in de toekomst waar hij volledig tot zijn recht komt.  "

Oo okej :D ik dacht dat het met video of dergelijke was en dat je dan moest rondlopen :D 

 

ja norbu zijn gedrag is normaal maar kan me inbeelden dat niet iedereen dat wenst. Wij wonen ook in een woonwijk dus wij houden de honden wel stil. Ik heb ze hier wel echt moeten trainen want ze zijn hier ballen gek en de buurjongens gebruiken de omheining (draad dus geen schutting) als goal. Nu stoort dat minder omdat er ondertussen al een haag voor staat maar in begin stond daar nog niets. Heb de honden dan wel getraind dat ze er niet op reageren want ze zouden natuurlijk achter die bal aan willen. Mijn buren hebben schrik van honden maar gelukkig niet van die van ons. De achterbuurten hebben dan weer kinderen die blaffen naar onze honden om ze wat uit te lokken. Gelukkig reageren ze er niet (de eerste keer natuurlijk wel). Dus ja het is niet altijd gemakkelijk om in een woonwijk te wonen want het is altijd de schuld van de hond :D ze zijn hier gelukkig wel wat gewoon aangezien we 2 jaar op een appartement hebben gewoond met blaffende honden onder ons. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Een mooie aankoop gedaan! Eindelijk een goede kennel gevonden voor Norbu. Dit is ideaal voor ons beiden. Op dagen dat ik wat langer weg moet, op dagen dat Norbu liever 's avonds buiten wilt slapen (voornamelijk in de zomer) en voor wanneer ik mensen over de vloer krijg die Norbu niet mag.

 

538879.jpg

538885.jpg 538883.jpg

Norbu voelt zich er gelijk prettig. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Mooi de kennel.  Mooi ruim...en zeker voor de nachten als het warm is en Norbu buiten wil verblijven, en hij zit er veilig...smile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je zal vast wel een lekker vetbed voor Norbu hebben toch ? smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

520439.jpg     Een heel goed bed voor buiten....

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Nee, hij heeft geen kussen in zijn kennel en voorlopig koop ik die ook niettongue-out 

Ik koop nog wel wat kunstgras, zodat hij daarop zijn behoeftes kan doen.

honden page profiel May May

honden foto van May

wel een mooie grote kennelhp-thumbsup
ik las net dat je ooit naar zweden wilt verhuizen? is dat iets voor de toekomst? ( of is het een uitspraak die ik niet ken? van ik wil naar zweden omdat .... )

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Nee, hij heeft geen kussen in zijn kennel en voorlopig koop ik die ook niet 
Ik koop nog wel wat kunstgras, zodat hij daarop zijn behoeftes kan doen. "

Jij laat Norbu toch genoeg uit ? Heeft tie geen plasplekje in de kennel nodig toch....en een lekker kussen is goed voor de gewrichten he, te harde ondergrond zorgt voor...leggers.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" wel een mooie grote kennelik las net dat je ooit naar zweden wilt verhuizen? is dat iets voor de toekomst? ( of is het een uitspraak die ik niet ken? van ik wil naar zweden omdat .... ) "

Dat is zeker het plan. Ik wil graag verhuizen naar een plek in de natuur, een hutje met veel grond. Dus dat is waar ik me momenteel naar toewerk.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Jij laat Norbu toch genoeg uit ? Heeft tie geen plasplekje in de kennel nodig toch....en een lekker kussen is goed voor de gewrichten he, te harde ondergrond zorgt voor...leggers. "

Valt mee, twee keer een ruime wandeling en voor de rest gebruiken ze de tuin. 'S avonds ga ik niet naar buiten i.v.m. slechte straatbelichting en veel mensen die uit het niets kunnen opduiken; slechte combi met Norbu. Het is voornamelijk voor wanneer ik voor een langere tijd weg moet.

Ik heb nooit bedden voor de honden, Norbu ligt ook graag op harde ondergronden en persoonlijk zie ik het niet echt als een probleem. Een bed maakt hij eerder stuk dan dat hij er op ligt.

honden page profiel May May

honden foto van May

" Dat is zeker het plan. Ik wil graag verhuizen naar een plek in de natuur, een hutje met veel grond. Dus dat is waar ik me momenteel naar toewerk. "

oeeh gaaf!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Valt mee, twee keer een ruime wandeling en voor de rest gebruiken ze de tuin. 'S avonds ga ik niet naar buiten i.v.m. slechte straatbelichting en veel mensen die uit het niets kunnen opduiken; slechte combi met Norbu. Het is voornamelijk voor wanneer ik voor een langere tijd weg moet.
Ik heb nooit bedden voor de honden, Norbu ligt ook graag op harde ondergronden en persoonlijk zie ik het niet echt als een probleem. Een bed maakt hij eerder stuk dan dat hij er op ligt. "

Ik ben geen betweter, maar voorkomen is beter.....Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken. De harde ondergrond moet worden vervangen door een zachte ondergrond. ....wanneer je hond..leggers ..krijgt ben je te laat....je kan ook tegels neerleggen zoals bij kinderspeeltuinen, rubberen tegels, inplaats van straattegels.....en anders bekleed je de tegels met kunstgras...goedkoop bij de accion, zijn twee meter lang en een meter breed, kan je de hele kennel mee bekleden en vastmaken zodat tie niet op de harde ondergrond gaat liggen en op den duur..leggers..krijgt....   een kennel voor Nurbu is prima maar maak het wel confortabel zodat tie niet op latere leeftijd problemen krijgt door een harde ondergrond.....je hoeft mij niet te geloven maar heel wat honden gezien met dit probleem, en zelf kan je er op googlen zodat je de informatie hebt van specialisme...leggers echt het is een groot probleem, zeker op latere leeftijd....je kan het met een kleine oplossing voorkomen.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Dank je voor de bezorgdheid. Norbu ligt gewoon graag op de grond en voor de variatie ligt er een mooi houten plateau in de kennel. Komt helemaal goed.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ein-de-lijk, Norbu is nu bijna in zijn wintervacht!
En hij groeit ook zo mooi... Binnenkort hoop ik een DNA-test te doen om meer inzicht te krijgen in zijn genetische diversiteit. 

540201.jpg 540202.jpg

540203.jpg 540205.jpg 540204.jpg 540206.jpg

540207.jpg 

540208.jpg

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Wauw, prachtige hond!! Grote knuffelbeer :-). En ervaring als fotomodel? Zo lijkt het, haha.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Wauw, prachtige hond!! Grote knuffelbeer :-). En ervaring als fotomodel? Zo lijkt het, haha. "

Moet zeggen dat de lol er bij hem volledig af is, dus ik fotografeer hem een stuk minder. Als puber wilde hij van alles doen, maar nu heeft hij schijt gekregen (een echte Tibetaan). Alleen het klimmen op boomstammen of andere objecten vindt hij erg leuk om te doen. De laatste foto was eigenlijk tot stand gekomen toen hij klaar was met mij en zijn rug naar me toekeerde.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Moet zeggen dat de lol er bij hem volledig af is, dus ik fotografeer hem een stuk minder. Als puber wilde hij van alles doen, maar nu heeft hij schijt gekregen (een echte Tibetaan). Alleen het klimmen op boomstammen of andere objecten vindt hij erg leuk om te doen. De laatste foto was eigenlijk tot stand gekomen toen hij klaar was met mij en zijn rug naar me toekeerde. "

Ach, scheelt dat Norbu zo’n supermooie hond is!! Dan is het denk ik al snel raak of hij nu wel of niet poseert, ik ben net nog even wezen terugbladeren in je forum, wat een prachtige foto’s zeg. Ben je fotograaf van beroep?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Ach, scheelt dat Norbu zo’n supermooie hond is!! Dan is het denk ik al snel raak of hij nu wel of niet poseert, ik ben net nog even wezen terugbladeren in je forum, wat een prachtige foto’s zeg. Ben je fotograaf van beroep? "

Thanks! Ja, deze foto's waren vooral gemaakt met als doel om zijn ras te presenteren, dus dat is vrij makkelijk en voor Norbu acceptabel. Ik bind hem dan vast ergens en dan laat ik hem een beetje zijn gang gaan, af en toe wat ham strooien. Wil ik echt die truukjes vastleggen, dan voelt het alsof ik een hele wolkenkrabber heb beklommen, haha. 


Ik was inderdaad werkend als fotograaf, maar toen begon ik mijn passie te verliezen, dus nu doe ik het in mijn vrije tijd als hobby.

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Mooi hond is Norbu geworden 

pagina 16 van 16 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Volgende forumvraag: Hp's grote Frustratie topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^