Volgtopic: Norbu, de Tibetaanse mastiff | Norbu in waakmodus (filmpje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Dankjulliewel!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Met deze show moest ik enkel gegevens doorgeven per mail (stamboomnaam, leeftijd, geslacht, etc.), €8,- betalen en een standfoto doorsturen. Ze hebben verschillende juryleden die diverse rassen "keuren", gebaseerd op de ingezonden foto. Er worden titels gegeven, maar die zijn uiteraard niet officieel. De winnaars krijgen een leuk prijzenpakket en je kan een rozet kopen. BOB en BOS krijgen ook een diploma.Betreft de buren; ik heb het geluk in een omgeving te wonen met veel honden die blaffen en een waakfunctie hebben. Norbu is niet eens zo'n blafferd, hij handelt indien nodig. Daarnaast zijn mensen hier zelf erg van de luide (volks)muziek, dus voor geluidsoverlast hoef ik niet bang te zijn.De buurjongen en Norbu hebben sowieso al vanaf dag 1 dat ik hier woon een bloedhekel aan elkaar. Die jongen heeft hem elke keer weer tot het uiterste gedreven (verbaal agressief, spullen tegen het hek aan gooien, drank, drugs, etc.), roept hem ook als hij eens niet reageert. Het maakt ook niet uit of ik snel ingrijp of niet, of Norbu iets doet of niet, het is puur de aanwezigheid van Norbu die hem al genoeg redenen geeft de vreselijkste dingen te zeggen. Tegenover hem voel ik me dus absoluut niet schuldig. Mijn andere buren hebben wel aangegeven telkens te schrikken, logisch, en dit zijn prima mensen, dus dan grijp ik direct in als hij blaft. Dat stukje hek is verstevigd en ik heb mijn bakken en fietsen ertegenaan gezet om afstand tussen de buren en mijn hond te creëren. Dit helpt uitstekend. 
Dit is wel waarom ik echt naar Zweden wil verhuizen. Hij functioneert hier prima en is gelukkig, maar ik vind het zelf niet prettig om Norbu zo onder controle te hebben staan, ik vind het belangrijk dat hij zijn "Tibetaanse geest" kan uiten zonder dat het onveilig wordt. Hier is er toch al snel een streep dat getrokken moet worden om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen. Wetend wat hij allemaal kan, zou het zo mooi zijn als hij een plek krijgt in de toekomst waar hij volledig tot zijn recht komt.  "

Oo okej :D ik dacht dat het met video of dergelijke was en dat je dan moest rondlopen :D 

 

ja norbu zijn gedrag is normaal maar kan me inbeelden dat niet iedereen dat wenst. Wij wonen ook in een woonwijk dus wij houden de honden wel stil. Ik heb ze hier wel echt moeten trainen want ze zijn hier ballen gek en de buurjongens gebruiken de omheining (draad dus geen schutting) als goal. Nu stoort dat minder omdat er ondertussen al een haag voor staat maar in begin stond daar nog niets. Heb de honden dan wel getraind dat ze er niet op reageren want ze zouden natuurlijk achter die bal aan willen. Mijn buren hebben schrik van honden maar gelukkig niet van die van ons. De achterbuurten hebben dan weer kinderen die blaffen naar onze honden om ze wat uit te lokken. Gelukkig reageren ze er niet (de eerste keer natuurlijk wel). Dus ja het is niet altijd gemakkelijk om in een woonwijk te wonen want het is altijd de schuld van de hond :D ze zijn hier gelukkig wel wat gewoon aangezien we 2 jaar op een appartement hebben gewoond met blaffende honden onder ons. 

pagina 16 van 16 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Volgende forumvraag: Zomaar wat foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^