Volgtopic: Norbu, de Tibetaanse mastiff | Wintervacht op komst (foto's)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel May May

honden foto van May

wow dat dat aan een hond vastzitsurprised
wat een berg floof...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ooow ik ben wel verliefd op zijn hoofd hoor hp-heart

Ik zal niet meer klagen over die paar haren die hier liggen..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De rui herken ik....smile  even goed wassen nu, waterblazer erop en het laatste stukje is de rui zo weer voorbij....voor mij niets nieuws zo,n rui..hahaha

honden page profiel bentebente

Ik ben ineens een stuk blijer dat wij altijd kortharige hondjes hebben gehadsealed WAT EEN PLUKKEN!!! Wat een werk!! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Zooo wat een haar... surprised

Prachtige hond maar jeetje dat wordt veel stofzuigen haha! 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Haai. Ik wilde even zeggen dat ik Norbu tegen kwam op de facebook van Woof Woof. Geen idee of je ervan op de hoogte bent, vandaar. Wel prachtige foto uiteraard. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Haai. Ik wilde even zeggen dat ik Norbu tegen kwam op de facebook van Woof Woof. Geen idee of je ervan op de hoogte bent, vandaar. Wel prachtige foto uiteraard.  "

Jaa klopt, dat heb ik gezien laughing Ze hebben me ook netjes credits gegeven. Bedankt!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Zooo wat een haar... 
Prachtige hond maar jeetje dat wordt veel stofzuigen haha!  "

Elke dag, en als hij één keer schudt, kan ik eigenlijk weer opnieuw beginnen. Het is nu dik 1,5 maand geleden, duurt waarschijnlijk nog eens 1,5 maand tot zijn nieuwe vacht weer ontwikkeld. Althans, dit zijn de woorden van een kennis van me, dus ik bereid me er mentaal maar op voor. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Dit plaatje heb je ook vast al gezien :  Misschien is dat een idee voor de volgende trimbeurt. Deze hond werd aangezien voor een leeuw.

Mijn vorige hond (Cavalier) verloor haar in huis en in het voorjaar legde ik dat dan in de struiken, voor de nestbouw van de vogels in de tuin.  Maar later hoorde ik dat er vlooien aangetroffen waren in vogelnesten, dus dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.  Ga jij nog iets doen met de vacht, breien ofzo...?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Dit plaatje heb je ook vast al gezien :  Misschien is dat een idee voor de volgende trimbeurt. Deze hond werd aangezien voor een leeuw.
Mijn vorige hond (Cavalier) verloor haar in huis en in het voorjaar legde ik dat dan in de struiken, voor de nestbouw van de vogels in de tuin.  Maar later hoorde ik dat er vlooien aangetroffen waren in vogelnesten, dus dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.  Ga jij nog iets doen met de vacht, breien ofzo...? "

Klopt. Ik vind het verschrikkelijk, maar het lijkt wel een populair kapsel te zijn onder de Chinese mastiffs. Althans, ik ken nog iemand met een Chinese rescue die zo geschoren is. 

 

Zijn haren gooi ik gewoon weg. Ik heb veel last van de allergie, ik krijg het al benauwd bij het idee om er iets van te (laten) maken haha. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

533696.jpg

 

Ik kom je foto tegen op facebook. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"  
Ik kom je foto tegen op facebook.  "

Oh zucht.. Weet je van welke pagina dit komt?

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

hier van facebook" Oh zucht.. Weet je van welke pagina dit komt?
  "

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Oh dat haarhp-shinyhp-shinyhp-shiny

Daar kan je een deken van maken.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Weer tijd voor een foto-update. Inmiddels gaat hij al een tijd als een naakt ratje door het leven.

534409.jpg 534414.jpg
534411.jpg 534412.jpg 534410.jpg 534416.jpg

534415.jpg 534413.jpg

534417.jpg 534418.jpg

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Die laatste is echt een leuke shot hp-shiny

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Inmiddels is Norbu alweer 2 jaar oud, wat gaat de tijd toch snel!

535535.jpg
Hij heeft al veel meer hoeken en rondingen gekregen, hij is veel steviger geworden dan ik dacht. Heel grappig om dat jonge sprietje van één jaar te vergelijken met deze nieuwe standfoto. Ik heb hem voor de fun ook ingeschreven voor een online hondenshow, grote shows zitten er toch niet in en dit zit meer binnen onze comfortzone.

 

535537.jpg 535536.jpg 535532.jpg 535533.jpg
535534.jpg

 

En ook wat recente filmpjes:

Norbu vond een geduchte tegenstander:

 

En zijn manier om Olly aan te sporen te gaan spelen. Helaas was Olly te druk bezig met katten.honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Wat is het toch een knapperdhp-heart

honden page profiel KarindeKarinde

Wat een haar zeg, doe je dat elke dag!surprised

honden page profiel Cécé & CosmoCécé & Cosmo

honden foto van Cécé & Cosmo

Wat een prachtige en indrukwekkende hond! Ik heb je hele topic doorgespit, kon niet genoeg krijgen van de foto's hp-heart
Leuk om zijn evolutie over de tijd te zien! 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Wat een indrukwekkende hond is het toch!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Wat een haar zeg, doe je dat elke dag! "

Gelukkig is het eindelijk voorbij, een week geleden moest enkel zijn voorhoofd nog verharen en nu is het eindelijk schoner in huis. Het kost inderdaad veel werk qua borstelen en stofzuigen, dat kan zo 1-3 maanden doorgaan. 

Dankjulliewel!

honden page profiel maxmax

honden foto van max

heb het topic stilletjes gevolgd, en jemig, Norbu is zo’n knapperd! Heerlijke foto’s, ik vind ze zo mooi.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

..en eindelijk een video kunnen maken van Norbu's andere kant. Normaal gesproken lukt het me niet om dit goed vast te leggen, want Norbu "kalmeert" zodra ik bij hem sta. Ik zeg "kalmeer", want hoewel hij stil staat en minder blaft, zie je zijn energie nog wel in zijn expressie en kwispel. Maar ik vind het ook mooi als ik ook echt zijn waakinstinct kan vastleggen, dus dit keer zat ik met mijn telefoon klaar en gaf ik Norbu de ruimte zich eens goed te kunnen uiten... Watch till the end

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" heb het topic stilletjes gevolgd, en jemig, Norbu is zo’n knapperd! Heerlijke foto’s, ik vind ze zo mooi. "

Bedankt!

 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Jeuj. Op het laatst... Zou niet graag jouw tuin binnenkomen... In het begin vond ik nog wel meevallen, of tenminste, normaal waakinstinct. Maar dat op het laatste; nee, ik sla jouw huis over. hp-angel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoe gaat dat in zijn werk zo’n online show? 

Vinden je buren dat niet erg als norbu zo waakt? 


weer zo een leuke foto’s ! hp-heart

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Jeuj. Op het laatst... Zou niet graag jouw tuin binnenkomen... In het begin vond ik nog wel meevallen, of tenminste, normaal waakinstinct. Maar dat op het laatste; nee, ik sla jouw huis over.  "

In het begin laat hij inderdaad merken dat er iets is wat hij niet vertrouwt (de buurman). Hij wist dat hij naar buiten zou komen met zijn stel vrienden, en dan is het echt serieus. Hij is erg snel in zijn handelen, heel direct en handelt echt met zelfvertrouwen, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind. 

 

" Hoe gaat dat in zijn werk zo’n online show? 
Vinden je buren dat niet erg als norbu zo waakt? 
weer zo een leuke foto’s !  "

Met deze show moest ik enkel gegevens doorgeven per mail (stamboomnaam, leeftijd, geslacht, etc.), €8,- betalen en een standfoto doorsturen. Ze hebben verschillende juryleden die diverse rassen "keuren", gebaseerd op de ingezonden foto. Er worden titels gegeven, maar die zijn uiteraard niet officieel. De winnaars krijgen een leuk prijzenpakket en je kan een rozet kopen. BOB en BOS krijgen ook een diploma.

Betreft de buren; ik heb het geluk in een omgeving te wonen met veel honden die blaffen en een waakfunctie hebben. Norbu is niet eens zo'n blafferd, hij handelt indien nodig. Daarnaast zijn mensen hier zelf erg van de luide (volks)muziek, dus voor geluidsoverlast hoef ik niet bang te zijn.

De buurjongen en Norbu hebben sowieso al vanaf dag 1 dat ik hier woon een bloedhekel aan elkaar. Die jongen heeft hem elke keer weer tot het uiterste gedreven (verbaal agressief, spullen tegen het hek aan gooien, drank, drugs, etc.), roept hem ook als hij eens niet reageert. Het maakt ook niet uit of ik snel ingrijp of niet, of Norbu iets doet of niet, het is puur de aanwezigheid van Norbu die hem al genoeg redenen geeft de vreselijkste dingen te zeggen. Tegenover hem voel ik me dus absoluut niet schuldig. 
Mijn andere buren hebben wel aangegeven telkens te schrikken, logisch, en dit zijn prima mensen, dus dan grijp ik direct in als hij blaft. Dat stukje hek is verstevigd en ik heb mijn bakken en fietsen ertegenaan gezet om afstand tussen de buren en mijn hond te creëren. Dit helpt uitstekend. 


Dit is wel waarom ik echt naar Zweden wil verhuizen. Hij functioneert hier prima en is gelukkig, maar ik vind het zelf niet prettig om Norbu zo onder controle te hebben staan, ik vind het belangrijk dat hij zijn "Tibetaanse geest" kan uiten zonder dat het onveilig wordt. Hier is er toch al snel een streep dat getrokken moet worden om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen. Wetend wat hij allemaal kan, zou het zo mooi zijn als hij een plek krijgt in de toekomst waar hij volledig tot zijn recht komt.
 

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Wat wordt norburt mooi hond erg van de. Buurman 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Indrukwekkend! Wat een krachtig dier is het ook, mooi om te zien.

pagina 15 van 16 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516
Volgende forumvraag: Hp's grote Frustratie topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^