Hoeveel doen jullie per dag met de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Oké, ik zal mijn vraag even uitleggen.

 

Zara slaapt in huis eigenlijk altijd. Maar als ik haar een voerspeeltje geef of wat met haar ga doen vind ze dit denk ik wel leuk. En daarna slaapt ze weer. Ze gaat ook graag mee wandelen. Maar ze geeft niet aan/ik kan niet aflezen of ze liever meer of minder zou doen. Het lijkt wel alsof ze alles prima vind. Als ik ziek ben ik ze net zo rustig, ookal wandelt ze dan 5keer 5 minuten. 

 

Ons schema (ongeveer):

Ik werk onregelmatig dus niet elke dag is hetzelfde. 

 

07.30 plasje doen

Dan mag ze sochtends op bed erbij liggen. 

 

08.30

Opstaan, als ik ontbijt, krijgt ze een kluif. Hier doet ze ongeveer 15 min over.

 

10.00 wandelen min 45 max 75 minuten

Als we terug zijn krijg ze 2x Kong met kvv of barf of snuffelmat met haar eten. 

 

14.00 wandelen 15 min

Dan ga ik werken en krijgt ze een klein kuifje. 

 

18.00 plasje doen

 

20.00 wandelen 15 min

Daarna krijgt ze eten, zelfde als sochtends.

 

22.30 plasje doen en naar bed.

 

Tussendoor doe ik vaak nog 1x per dag ongeveer een kwartiertje spelen/borstelen/brokjes verstoppen/gehoorzaamheid ofzoiets met haar.

 

Maarja soms ligt ze dus te slapen en denk ik, moet ik haar niet laten liggen? Wat vinden jullie? Is het teveel? Hoe ziet jullie dag voor de hond er uit? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Nee hoor, niets te veel....hier wordt vier uur gewandeld, ongecontroleerd, geen schema...smile   je hond is volwassen ? Dan mag er een wandeling tussen zitten van een uur toch...twee wandelingen van een uur.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geen vaste tijden eigenlijk.

Uitlaten is alleen  's ochtends en 's avonds laat even 5 minuten, is alleen maar om de behoeftes te doen.

Verder kan het plassen hier  overdag buiten in de houtwal.

 

Daarbuiten 1 of 2 x per dag een uitstapje naar plaatsen waar Black los kan

Dus we gaan elke dag naar het bos of naar het water, ik probeer ook af te wisselen waar we heen gaan.

Als we 1 x per dag kunnen, gaan we 1 a 2 uur, net hoe het uitkomt en wat we doen.

Als we 2 x per dag weg kunnen, gaan we 2 x een uur of anderhalf uur weg.

 

In huis ligt Black te relaxen op de bank/mand/grond.

Hij gaat zelf af en toe even naar buiten, loopt ie even naar de houtwal om te plassen, beetje snuffelen.

Hij krijgt 's avonds nog een bot.

We doen ook nog aan behendigheid 1 x in de week.

We wandelen 1 x per week met een vriendin samen met haar honden, dan maken we een lange wandeling van 2 uur en kunnen de honden heerlijk spelen en rennen.

En ik speel ook nog wel vaak met Black,  bv met de bal o.i.d.

 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Hier zijn wel vaste tijden.

 

Rond 9 uur in de ochtend worden mijn australian shepherds door mijn moeder opgehaald bij mij thuis ( ik ben dan al naar mijn werk ), ze neemt ze dan mee naar hun huis, en haalt daar hun eigen flatcoated retriever op, en gaat wandelen, meestal zijn ze rond 10 uur weer thuis, dan krijgen ze eten en gaan de meiden lekker slapen.

 

Rond 1 uur gaat ze weer met alle 3 de honden wandelen, en is ze rond 2 uur weer thuis ( wandelen is bij ons een deel aan de lijn en een deel los ), dan krijgen ze een snack ( pensstaafje, of kippenpootje of iets dergelijks ).

Dan gaan ze weer slapen/ rustig liggen, rond 4 uur / half 5 ontwaken ze en gaan ze zeuren, want ze vinden dan dat het etenstijd is ( ze krijgen meestal rond half 5 hun 2de maaltijd.

 

Rond half 7 lopen mijn moeder en ik samen een rondje ( nu meestal rond een half uurtje of zelfs korter, in de zomer gaan we ook 's avonds naar het losloop gebied,centrum zijn we rustig een uur of langer onderweg ).

 

Na de avond wandeling neem ik mijn honden mee naar huis, waar ze nog een kluif krijgen ( meestal een runderkophuid plaat ), daarna gaan ze slapen.

Rond half 11 ga ik er soms nog met ze uit voor een klein plas rondje, maar meestal willen ze niet naar buiten ( zijn beide beetje angsthaasjes in het donker ), en willendirect weer naar binnen.

 

Wat een actieve honden zijn die aussies van mij ( maar niet heus ), ze slapen het liefst de gehele dag.

In het weekend wil ik nog weleens met andere mensen en hun honden gaan wandelen, die wandelingen duren vaak 1,5 tot 2 uur, maar dat gebeurt zeker niet elk weekend. 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Ik loop denk vergeleken met anderen vrij weinig met Max.

Vaak loop ik om 9.00 een half uur.

Dan rond 3 nog een keer een half uur.

En savonds rond half 8 nog een half uur.

Alle keren los. Afhankelijk van het schema tussen door nog eens plassen aan de lijn.

In het weekend en meestal 1 dag in de week gaan we uitgebreid met de auto ergens heen. En dan een uur wandelen.

 

 

In huis krijgt hij kluifjes, kong, zn voer in snuffelmat of verstopt. Soms een hersenwerkje.

Als mn vriend uit werk komt wordt er vaak in huis of de tuin gespeeld met de bal/flos.

 

Verder knuffelen we en slaaptie lekker.

 

3 middagen in de week ben ik werken en moet hij zichzelf vermaken. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb alleen op maandag en vrijdag echt een vaste route die ik loop, dat is een route van tussen de 6 en 7 km en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Daarna loop ik die middag (wanneer ze het aangeeft) nog een rondje door het dorp van 1 uur (afstand verschilt maar is niet zo groot, het is gewoon een rustig rondje)

 

Op de andere dagen ligt het aan wanneer ik op school moet zijn. Ik ga 's ochtends bijna altijd meer dan een uur lopen/fietsen, maar als ik vroeg weg moet is het korter. 'S middags loop ik vaak iets minder lang, maar dat ligt vooral heel erg aan wat ik 's ochtends heb gedaan. Als ik 's ochtends weinig heb gedaan loop ik 's middags langer.

 

In het weekend verschilt het ook heel erg hoe lang ik loop. Op zondag ga ik vaak fietsen en op zaterdag loop ik 's ochtends ook wel lang (1,5 uur of 2 uur), 's middags is eigenlijk altijd korter.

 

Eigenlijk krijgt ze wel elke dag minstens 2 uur beweging, nooit minder, en ze loopt bijna de hele wandeling los

 

Verder oefen ik 's ochtends en 's avonds met commando's. Ik voer haar minder via haar voerbak maar meer met trainen, ze is dan heel gemotiveerd en vind het ook echt leuk.

 

Penny is trouwens 10 jaar, maar nog wel helemaal actief :)

 

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Dus eigenlijk liggen jullie honden dan ook meestal in huis wel te slapen. Soms twijfel ik gewoon of ik haar wel wakker moet maken. Of ze liever zou wandelen of slapen. Meeste wandelen nog meer zie ik zelfs. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja , Black ligt ook veel te luieren/slapen. Op zijn wandelingen, spelen  en trainingen is hij erg energiek en geeft zich 100%. Maar daar buiten is het echt een grote luiaard, haha.

Ik denk dat de meeste honden overdag nog wel veel slapen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Penny ligt in huis veel te slapen en te luieren, maar als iemand eten pakt (of ze denk dat iemand dat gaat doen) staat ze binnen een paar seconden in de keuken. Ze is eigenlijk altijd wel alert, slaapt heel weinig echt diep. Haar wakker maken voor wandelingen doe ik eigenlijk nooit meer. 'S ochtends gaan we lang en 's middags zie ik wel wanneer ze wilt. Soms begint ze al heel snel met zeuren, soms pas heel laat.

honden page profiel PluutjePluutje

6.00 uur ongeveer 15 minuten alleen om ff een plasje te doen. Tegen 10.00/10.30 60 tot 90 minuten afhankelijk van het weer. tegen een uurtje of 15.00 uur weer ongeveer een kwartiertje, na het avond eten een ronde van opnieuw 60 tot 90 minuten. Voor het slapen gaan nog ff een kwartiertje. Tussendoor doen we wel nog wat hersenwerk vooral als het slecht weer is.

honden page profiel PluutjePluutje

6.00 uur ongeveer 15 minuten alleen om ff een plasje te doen. Tegen 10.00/10.30 60 tot 90 minuten afhankelijk van het weer. tegen een uurtje of 15.00 uur weer ongeveer een kwartiertje, na het avond eten een ronde van opnieuw 60 tot 90 minuten. Voor het slapen gaan nog ff een kwartiertje. Tussendoor doen we wel nog wat hersenwerk vooral als het slecht weer is.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier geen vaste tijden maar ik zort dat ik minstens 1 keer per dag met mijn hond 1 uur door het bos loop. 3 prachtige bossen op max. 10 min rijden. 2 a 3 keer in de week zoeken we een bos wat verder weg, of doggydates. Soms rijden we daar 45 min / 60 min voor maar dan wandelen we wel 2 a 3 uur. 

 

Op een dag lopen we ongeveer 2 a 3 uur, inclusief de plas en poep rondjes, training voor gehoorzaamheid, fietsen, hardlopen etc.

 

Verder zorg ik dat ze óf 1 hersenwerkje of gevulde kong per dag krijgt, en meestal iets waar ze lang op kan knagen zoals bullepees, hele prooidieren als avondeten, runderkophuid etc. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Het is heel normaal dat je hond veel slaapt in huis. Ze slapen namelijk +- 19 uur op een dag. 

 

Hier thuis word in huis geslapen en buiten word gespeeld. ‘S ochtends loop ik minimaal een uur met mijn honden en neem ik de jongste van mijn ouders mee. Als we thuis komen dan krijgen ze eten. Dan een uurtje later vertrek ik naar stage. Mijn moeder laat ze tussen de middag nog lekker in de tuin. Als ik thuis kom gaan we weer een lange wandeling maken of gaan we lekker weg met de fiets. 

 

Op vrije dagen maak ik altijd een wandeling waar ze lekker los kunnen lopen want in de winter lopen ze minder los. Dan zijn we in de middag soms wel 4 uur aan het wandelen. ‘S ochtends en ‘s avonds is het dan alleen even plassen in het veld. 

 

Verder doe ik met vaös ook mantrailen 1x per week dus heeft hij nog een extra uitje. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier geen vast schema... ik denk niet dat je te veel doet. Maar ik zou nooit met een vast schema werken. Dat maakt alles “voorspelbaar”

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Je hond geeft aan wat zijn behoefte is door gedrag. Wanneer je hond zich verveeld of juist teveel doet dan merk je dat aan hoe de hond zich gedraagt. Hoeveel beweging, aandacht en 'spel' een hond nodig heeft is heel verschillend, zelfs binnen een ras. Voor mij is het duidelijk te lezen aan hoe rustig mijn honden thuis zijn en hoe gehoorzaam ze zijn buiten. Lopen ze te klieren dan is de balans niet goed. Die balans zit hem in rust/beweging/mentale uitdaging. Rasspecifiek is vooral die laatste; de hond zal het meeste halen uit de activiteiten die het dichtste bij hun oorspronkelijke fokdoel liggen. Bij gedragsproblemen zou je niet het probleem moeten aanpakken maar die balans moeten zoeken. Een onrustige, drukke, angstige hond heeft vaak meer aan passende activiteit dan aan verplichte rust omdat die problemen bijna altijd te wijten zijn aan een teveel aan rust.

 

Als jouw hond tevreden lijkt dan doe je het blijkbaar voor die specifieke hond prima.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Ik volg graag even

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Dat verschilt hier ontzettend. Ik ben 3 hele dagen bij ze thuis en loop veel individueel met ze, we lopen wanneer we zin hebben haha. 

De ochtendroutine als ik thuis ben is wel altijd hetzelfde. Tussen 08:00 en 09:00 staan we op. Dan doe ik eerst een klein rondje met Kaylo zodat hij even kan poepen en plassen. Echt wandelen wilt hij niet voor hij heeft gegeten. Daarna 15 a 20 minuten met Tika. Thuis krijgen ze dan eten, waarvan Tika uit de snuffelmat 

 

Voor de rest varieert het ontzettend. Maar voorbeeld van vandaag: 

09:00 beide honden individueel uit geweest en ontbeten 

11:30 50 minuten gewandeld met Tika 

15:00 60 minuten losloop wandeling met Kaylo 

16:00 15 a 20 minuten met Tika 

21:30 plas rondje met Tika varieert tussen 5 en 20 minuten. Afhankelijk van wat ze wilt. 

21:45 plas rondje met Kaylo 5 a 10 minuten. 

 

Nu liggen ze bijvoorbeeld tegen elkaar aan geplakt op de bank te slapen haha. Kaylo is over het algemeen erg lui en kan daar wel de hele dag liggen. Tika moet ik af en toe een beetje bezighouden. Dus haar maaltijden krijgt ze uit de Kong of snuffelmat en op dit moment doen we nog muilkorf training van ongeveer 5 a 10 minuutjes per dag. Verder slaapt ze eigenlijk ook alleen maar of loopt ze wat te klooien met haar knuffels. Op de dagen dat we niet een hele lange wandeling maken gaan we voetballen in de tuin voor max. 10 minuutjes. 

 

Als ik werk zijn de honden op woensdag beide thuis. Ik laat ze dan in de ochtend uit op dezelfde manier maar dan tussen 06:00 en 07:00. Een vriendin van mij komt dan begin van de middag naar ze toe en gaat een uur met Tika lopen en blijft daarna vaak bij ze. Kaylo wordt 2x uitgelaten door mijn broer. 

 

Op donderdag gaat Tika de hele dag naar mijn vader. We brengen haar dan rond 07:00 daar heen en halen haar tussen 18 en 19 uur weer op. Ik doe dan een ochtendrondje met Kaylo en daarna laat mijn broer hem 2x uit. 

 

Vrijdag en zaterdag is Kaylo met mij mee naar mijn werk. Tika is dan bij mijn moeder. Ik laat ze dan nog in de ochtend uit. Mijn moeder doen dan nog 1 wijkrondje en 1 rondje in het bos van ong. 30 a 45 minuten afhankelijk van hoe het gaat. Dan doe ik de avondronde van 21:30 weer. 

honden page profiel Eden & CalypsoEden & Calypso

honden foto van Eden & Calypso

Calypso is nog een pup dus de wandelingen zijn daarom wat korter. Ons "schema" op een dag dat mijn vriend gaan werken is ziet er ongeveer zo uit: 8u klein halfuurtje op strand lopen. Daarna ontbijt altijd op een andere manier (in een kong of ander soort voerspeeltje,in een muffinvorm met obstakels, verspreid door de living in vormpjes,...) dus is ze daar ook nog even mee bezig. Dan spelen we ongeveer een dik kwartier, daarna krijgt ze een klein kauwsnackje en dan slaapt ze de hele voormiddag. rond 11u30-12u spelen we meestal even en oefenen wat commandos, en rond 12u-12u30 lopen we een rustig snuffelrondje van zo'n 20 minuten door de achterliggende wijken. Als we thuiskomen heeft mijn vriend middagpauze dus stoeit ze even met hem, daarna krijgt ze de wobbler/voerbal/snuffelmat en tegen 13u-13u30 slaapt ze meestal weer. Tegen 16u lopen we meestal een korter rondje op de dijk, we oefenen even trucjes/commandos en ze krijgt haar eten. Daarna mag ze zichzelf even bezighouden met haar speeltjes ofzo rond 19u wandel ik dan naar een veld in de buurt met haar waar ze haar even kan uitleven en wat snuffelen. Als we thuis zijn stoeit ze even met mijn vriend die dan thuis is en doe ik nog even wat hersenwerk met haar. Dan eten wij en krijgt zij ondertussen wat te kluiven. Na het eten spelen en knuffelen we nog wat met haar, ze krijgt nog wat te eten en rond 23u30 doen we een laatste rondje op de dijk. Niet elke dag ziet er hetzelfde uit natuurlijk, en wanneer mijn vriend vrij is trekken we erop uit naar de bossen en/of gaan we eens naar een losloopweide met haar.

Ik snap je vraag wel, ik heb ook vaak het gevoel van "hoor ik haar nu niet wat bezig te houden" maar dat moet ik leren loslaten :p

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Het verschilt hier ook heel erg! Nu ik zelf een rijbewijs en eigen auto heb wandelen ze wel wat meer, omdat we nu lekker makkelijk naar losloopgebied kunnen! Met 3 honden tegelijk wandel ik eigenlijk nooit aangelijnd door de wijk, alleen het laatste plas-uitje doen ze met 3 tegelijk. En als ik om 6.00 moet beginnen lopen ze met zijn 3en om 5.00 buiten, dan komen we doorgaans niemand tegen dus kan ik ook niet in de problemen raken. 

 

Vaak rijd ik sochtends naar het losloopgebiedje voor een rondje van 20-40 minuten. Daarna smiddags een plas/poep rondje van 10 minuutjes, en savonds na het avondeten weer. Dan voordat ik ga slapen nog even snel plassen. 

 

Als ik een hele dag vrij ben lopen we meestal wat langer, 7-11 km dus ruim 1,5 uur onderweg waarvan minimaal de helft lekker loslopen, spelen, rennen, snuffelen, badderen hp-smile

 

 

Verder eten ze hier vaak uit voerballen, de Kong Wobler of ik strooi de brokjes in een handdoek en rol die op. Vinden ze super! 

 

Fenna gaat sindskort om de week speuren, lekker qualitytime. 

Met Bruun fiets ik soms een stukje.

Voor Charlie ben ik nog opzoek naar een leuke cursus om te volgen samen.

 

Ik vind qualitytime wel erg belangrijk voor zehp-smile.

Volgende forumvraag: Litteken op neus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^