Hoe hier goed mee om gaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Hallo allemaal,

 

Vandaag is er iets bijzonders gebeurt met Max. En ik zou graag tips willen hoe hierop te reageren.

 

Max mag bij ons altijd op de bank. Hij ligt vaak tegen 1 van ons aan maar ook zelf. Als 1 van ons verplaatst of opstaat reageert hij eigenlijk altijd gelijk door op te springen en ergens anders te gaan liggen. Ook ligt hij vaak op zn plek.

 

Nu hadden wij vandaag bezoek over. Een vriend die bijna elk weekend op bezoek komt. Hij wilde verschuiven op de bank. En ipv dat Max aan de kant ging trok hij zijn lip op en bleef stokstijf zitten.

Nu zaten mn vriend en ik aan de ene kant en Max dus tussen ons en de "gast" in. Verder is de "gast" van zich zelf een heel erg onzeker persoon. Dus hij twijfelde behoorlijk voordat hij Max wilde verplaatsen.

 

Wat ik nu deed was Max gelijk naar zn plaats sturen en nee zeggen.

 

Maar is dit handig? Want zo neem ik weer de leiding. Ik had zelf namelijk het gevoel dat ik beter de "gast" kan laten corrigeren. Alleen alsdie twijfelt of bang is zorgt dat misschien alleen maar voor een confrontatie?

 

Hoe zou ik hier mee om kunnen gaan? Max mag prima op de bank maar het is niet de bedoeling dat hij gaat snauwen als mensen willen zitten.

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik zou het zeker laten bij dat hij naar jou moet luisteren en die interactie moet hebben en niet van iemand buiten zijn 'familie'. Dat geeft alleen maar onduidelijkheid, zeker in zo'n situatie is gespannen is. Gewoon zelf weg sturen, lekker in je mand, want daar komt niemand je storen met bewegingen hp-wink

Maar hoe zat het nou...? Hij zat tussen jullie beide dus in..en de visite wilde ook nog dichter op/naar hem schuiven...ik denk dat dat wel te veel van het goede was en de visite hem veel te weinig persoonlijk ruimte gaf.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Gewoon altijd zelf de baas zijn, je kan niet van visite verwachten dat ze weten hoe een hond weg te sturen, je hond trekt zijn lip op, dat ik een waarschuwing, pas op ik kan bijten.

Hier hetzelfde probleem, Sam is te gevoelig voor een strenge stem, geprobeerd maar het maakt hem banger, hij doet het uit angst, maar een kauwstaafje geven wat hij alleen op de grond mag opeten werkt goed, nu gaat het steeds beter, hij is ook minder bang.

Bij Sam is het angst, wat denk je wat het bij jou is?

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Ik denk dat hij in dit geval reageert op de onzekerheid van de persoon. Hij ligt lekker dus wil niet van plek wisselen. Daarnaast komt iemand richting zijn baasjes. Ik denk dat hij wilde corrigeren. Het is sowieso een hondje dat graag overal zich mee bemoeit;)

 

De visite zat echt op het hoekje van de bank. Dus ik zei datie wel kon opschuiven en Max dan wel weg zou gaan. Volgende keer haal ik Max dus eerst zelf weg.;)

Maar normaal springtie dus op zodra er iemand verplaatst oid.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik denk dat hij in dit geval reageert op de onzekerheid van de persoon. Hij ligt lekker dus wil niet van plek wisselen. Daarnaast komt iemand richting zijn baasjes. Ik denk dat hij wilde corrigeren. Het is sowieso een hondje dat graag overal zich mee bemoeit;-)
 
De visite zat echt op het hoekje van de bank. Dus ik zei datie wel kon opschuiven en Max dan wel weg zou gaan. Volgende keer haal ik Max dus eerst zelf weg.;-)
Maar normaal springtie dus op zodra er iemand verplaatst oid. "

Toch dan zelf de baas zijn, je kan het niet van je visite verwachten, voor hetzelfde geld duwen ze hem weg, lijkt me niet handig, niet bij Sam, die zou bijten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Als er bezoek komt zorg je dat de hond van de bank is.....zodat er geen confrontaties zijn als het bezoek.... gaat zitten of zich wat te dicht op dehond gaat zitten als de hond op de bank zit....het is niet de bedoeling dat het bezoek dan op de grond gaat zitten....als er weinig plek is.     Dat vergeet ik...smile  jij corrigeer de hond door weg te sturen niet het bezoek, heb je goed gedaan.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Hier gaat de hond van de bank af als er bezoek is. Ik wil dat zelf nl niet.

Iedere hond gaat van de bank af die we hadden.

Dan voorkom je veel gedoe en je hond weet waar het aan toe is.

En zelf regelen wat je hond wel en niet mag

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Super opgelost hp-thumbsup

Geen gedoe op de bank...hup naar je plek!

Dat is een duidelijke boodschap ,met direct helder resultaat waar de hond snel van leert..

Ik zou zeker niet die taak aan het bezoek uitbesteden in zo'n situatie ivm de kans dat het mis gaat heel groot.

de situatie is immers al gespannen.

 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Jij bent de baas dus jij moet het regelen, niet het bezoek. 

Sowieso als jou bezoek onzeker is, niet laten doen. Dat voelt een hond namelijk aan en kan het mis gaan, wat relatie verstoort. Het is ook nog eens heel onduidelijk voor een hond.. Wat je nu hebt gedaan, is juist goed.

 

Je kunt ook volgende keer hond gewoon van de bank sturen tot jullie gaan zitten. Of er af laten of daarna roepen en als er plek is, dat je hond er dan weer op mag. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^