Wat doen jullie zoal met de hartediefjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennygirlPennygirl

520033.jpg

Hey! Penny is nu 5 dagen bij ons en mag ik even zeggen fat ze een droompup is? Superlief en rustig ( tot nu toe toch wink) en nog steeds geen enkel ongelukje! innocent

Nu, behalve het wandelen en spelen(vooral in de tuin) vraag ik mij soms af of ik wel genoeg doe met haar? Natuurlijk slaapt ze nog wel veel maar soms ligt of zit ze daar maar terwijl ik met het huishouden bezig ben en dan twijfel ik wat aan mezelf. 

Dus daarom mijn vraag ; wat doen jullie zoal tijdens de dag behalve het wandelen en spelen? Laten jullie jullie honden ook gewoon even doen dan?

Op voorhand bedankt voor de reacties! 

honden page profiel Renée met TroyRenée met Troy 3 doggies

honden foto van Renée met Troy

Lekker wat te knagen geven, hersenwerkjes, ...

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn hond is volwassen dus dat is wat anders. Ik loop heel veel meer haar en in huis doe ik eigenlijk weinig met haar. Ze krijgt wel elke dag wat te knagen en haar eten krijgt ze in een Kong. Als ik eens een keer wat minder met haar doe dan doen we nog wel eens wat hersenwerk.

Maar zelf hou ik ook erg van rust in huis dus ik ga zelf zelden met haar spelen in huis (ik ben dan ook bang dat ik zo'n hond creëer die me dan de hele tijd aan kijkt om te spelen of dat ze steeds de bal voor mij neer zal leggen), zelf speelt ze weinig. Hier slaapt ze dus meestal in huis. En als ze uitgerust is en tijd voor de wandeling dan gaat ze de kat lastig vallen haha

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat fijn dat het zo goed gaat met je pup!

Voor je pupje is het ook heel goed, als ze lekker op haar kussen ligt te kijken naar wat jullie aan het doen zijn.

Zo raakt ze juist goed gewend aan alles hoe het in huis gaat, wat er gebeurd, welke geluiden etc.

 

En gewoon lekker 'chillen' vinden ze ook heerlijk hoor, hebben ze ook nodig hp-smile

In huis speelt mijn hond nooit, is helemaal niet handig namelijk.

 

520024.jpg

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Heerlijk jouw droompup, hier ook zo een, ja ik laat ze zelf soms doen, de hele dag achter dr aan, nee...  na een bezigheid samen laat ik de pups, ze zijn nu groter toch lekker hun eigen gangentje gaan, hoewel ik wel een oogje in het zeil houdt, zelfstandigheid bevalt me wel van een pup....nimmer problemen met pups gehad, en ik vind pups heerlijk...heel veel plezier met jouw droompup...smile

honden page profiel mirmir 3 doggies

honden foto van mir

Onze pup vindt het ook heerlijk om te luieren en ondertussen te knabbelen.

Verder ligt hier een fles met ongekookte pasta en vindt ze het geweldig om daar zelf mee te spelen. Soms ook met de tennisbal (wel uitkijken dat ze niet het gele er af kauwt, dat schijnt slecht voor de tanden te zijn). 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wij spelen ook met de hond uiteraard, ook binnen. Verder natuurlijk de wandelingen, hij heeft altijd iets te kauwen liggen, soms een hersenwerkje wat we doen. Toen hij nog een pupje was, was ik ook met hem oefeningen aan het doen (niet te lang, echt 5 min ofzo dan houden ze goed de aandacht erbij. Altijd positief afsluiten). Nu doe ik dat wat minder maar wil ik eigenlijk wel weer oppakken (en nu hij volwassen is doen we dat wat langer). 

 

En natuurlijk ligt hij ook te kijken/suffen/slapen. Ik kan hem niet continue bezig houden hp-wink

honden page profiel PennygirlPennygirl


Verder ligt hier een fles met ongekookte pasta en vindt ze het geweldig om daar zelf mee te spelen. 

Dat is een goed idee! Ik ben eigenlijk al 3 dagen online op zoek naar wat knaagspeelgoed om haar bezig te houden maar dat is echt een goed idee. Nog andere tips qua speelgoed?

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Dat is een goed idee! Ik ben eigenlijk al 3 dagen online op zoek naar wat knaagspeelgoed om haar bezig te houden maar dat is echt een goed idee. Nog andere tips qua speelgoed? "

Zo'n fles lijkt me niet goed om aan te laten knagen.

Kijk voor goed kauwmateriaal eens op www.via-natura.nl 

Daar kun je diverse natuurlijke kauwproducten vinden, beter dan een plastic fles.

 

Hersenwerkjes voor zulke jonge pups is nog veel te veel. Er gebeurt in de nieuwe omgeving zoveel. Nieuwe geuren, geluiden, nieuwe dingen die te zien zijn en daarnaast moeten ze nog enorm veel leren.

De kans dat je pup teveel prikkels krijgt als je 'm ook nog hersenwerkjes gaat aanbieden is erg groot.

 

Buiten samen de wereld verkennen, de pup uitgebreid laten snuffelen en een paar keer per week een nieuwe activiteit als winkelcentrum/dierenarts/dierenspeciaalzaak/bos enz. laten zien voor het socialiseren is meer dan genoeg voor zeker de komende 10 weken.

honden page profiel PennygirlPennygirl


 
Buiten samen de wereld verkennen, de pup uitgebreid laten snuffelen en een paar keer per week een nieuwe activiteit als winkelcentrum/dierenarts/dierenspeciaalzaak/bos enz. laten zien voor het socialiseren is meer dan genoeg voor zeker de komende 10 weken. "

Dankje Ruby88! 

Dit doet wel wat druk bij me weg waarvoor dank want ik weet dat de inprentingsfase duurt tot 12 weken en dus wil ik haar zoveel mogelijk laten zien maar wil ze idd ook niet overprikkeld. Tot nu toe gaat alles eigenlijk echt perfect. Vandaag en gisteren waren we op bezoek bij familie waar ze dan meeging en zowel de autoritten als de tijd bij het bezoek zelf is extreem goed verlopen. Ze is tot nu toe een heel braaf pupje.

Morgen dacht ik eraan om eens in een bos te gaan wandelen en ze daar wat los te laten lopen misschien, natuurlijk niet langer dan 15 of 20 minuutjes. 

honden page profiel DjonieDjonie 3 doggies

Onze pup kan zich thuis prima vermaken met zijn speeltjes. Soms brengt hij ons zijn balletje om te gooien, zodat hij er volle vaart achteraan kan sprinten. Of hij duwt zijn touw bij ons in de handen, want dan wil hij touwtje trekken. Als we daar even geen tijd voor hebben, dan houdt hij zichzelf wel bezig met een van zijn kauwspeeltjes. En anders gaat hij naar ons liggen koekeloeren, of slapen.

We gaan trouwens elk weekend met hem naar het bos - mits het niet staat te regenen - maar daar loopt hij wel aan de lijn. Ons blije ei moet namelijk nog leren dat hij mensen en honden rustig moet benaderen. Bij de hondentraining is dit nog één groot drama. Hij wil met alles en iedereen spelen.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Fijn dat het zo goed gaat, bij mij met dolcinea ging ook alles heel goed en makkelijk Vrij snel.  Hersenwerkjes zou ik nu nog niet doen. Is te vroeg.

 

Wat ik zoal deed met dolcinea toen ze jonger was. Ik oefende dingen zoals zit af dat soort dingen. Maar niet lang maximaal 5 minuten. We gingen natuurlijk stukjes wandelen buiten de plas rondjes om. Ik speelde met der. Lekker kriebelen als ze bij je komt liggen. En als ze slapen lekker laten slapen. Verder kan je af en toe niet iedere eens ergens naar toe gaan. Bijvoorbeeld langs de supermarkt en dat soort dingen. Alles op het tempo van de pup. En inderdaad kauw werk koop lekker kauw materiaal runder oren ofs zijn ze vaak wel even lekker zoet mee

 

Veel. Plezier nog samen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^