Puper gedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HoutsieHoutsie

Onze boxer van een 1/2jaar geeft bij elke correctie die wij haar geven een tegen reactie gaat je lopen uitdagen blaffen etc. Haar hard aanpakken door hard foei of nee te zeggen geeft bij haar een felle tegen reactie. Wij hebben als advies gekregen Negeren! Maar als wij dat doen neemt ze alles over ze heeft daar echt maling aan. Ook het buiten lopen aan de riem ze wil je maar uitdagen in je voeten bijten naar je blaffen etc.

We weten eigenlijk echt niet meer waar we goed aan doen is dit typisch puppy gedrag en is daar nu al wat aan te doen en zo ja waar moeten we beginnen? Nogmaals zij doet iets wat wij niet willen of ze mag iets niet dan krijgen wij van haar gelijk een felle tegen reactie. We geven haar wel even een time out in de bench en dan is wel even rustig maar zodra ze dan iets doet wat niet mag begint het weeer.

Ook haar afleiden met een speeltje het goeie belonen en het slechte negeren werkt even ze zoekt daarna gelijk weer onze grensen op. Ze is totaal niet onder de indruk van onze correctie door foei of nee te zeggen.

We wandelen genoeg met haar gaan bijna elke dag naar het bos en speelt ze lekker met andere honden daarna thuis verplichte rust in de bench dus ze krijgt echt voldoende rust dus daar kigt het echt niet aan.

Kortom we zijn eigenlijk wel ten einde raad willen genieten van de puppy/peuter tijd maar dit gaat niet goed. 

Hebben jullie adviezen voor ons?

Ik hoor graag van jullie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Ten einde raad, oei, ze is zes maanden, ga naar een goede hondenschool, krijg je handaanreikingen als ze haar gedrag zien....nog even, er is niets mis met je hond....een hond van zes maanden gaat grenzen verleggen, en een boxer, dat zijn toch echt heerlijke stuiterballen hoor, hoe harder jij optreed des te meer gaat de hond tegengas geven, ga naar een cursus met je hond.....

honden page profiel HoutsieHoutsie

Dank je wel voor je reactie we gaan al naar een hondenschool maar zal dit “probleem” ook morgen daar gaan aankaarten dank je wel. 

En ja boxers zijn heerlijk stuiterballen is ook juist heel erg leuk wij kennen het ras maar waar wij alleen moeite mee hebben is dat wij haar bijna helemaal niet kunnen corrigeren omdat wij gelijk een tegen reactie krijgen van haar en dat is iets wat wij niet kennen en willen weten wat wat we kunnen doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Dank je wel voor je reactie we gaan al naar een hondenschool maar zal dit “probleem” ook morgen daar gaan aankaarten dank je wel. 
En ja boxers zijn heerlijk stuiterballen is ook juist heel erg leuk wij kennen het ras maar waar wij alleen moeite mee hebben is dat wij haar bijna helemaal niet kunnen corrigeren omdat wij gelijk een tegen reactie krijgen van haar en dat is iets wat wij niet kennen en willen weten wat wat we kunnen doen. "

Vraag eens wat aparte lesjes, en vraag of ze je ook buiten het trainen eens kunnen begeleiden en ook eens thuis, een jonge hond van zes maanden......echt het is heel normaal gedrag alleen moet jij het in goede banen gaan leiden en daar heb je dan hulp voor nodig.....corregeren is niet altijd nodig, meestal is goede afleiding al voldoende om het om te kunnen buigen, zoek de hulp op de hondenschool....en leg het voor dat je heel graag hulp wilt hebben omdat je het zo niet ziet zitten, misschien een paar weken aparte lessen en dan kan je het zelf weer aan.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dat klinkt als een hond die snel in de opwinding schiet. Als je daar dan zelf fel op reageert, versterk je de opwinding en wordt ook de hond feller. Zo beland je in een vicieuze cirkel. 

Kijk wat ruimer dan alleen haar gedrag: wat er aan vooraf ging, de omgeving, de omstandigheden, de impulsen die ze kreeg, enz... en let op haar emoties daarbij: kreeg ze veel te verwerken (drukte, actie, lawaai, training,...) of net niet (verveling, saai, weinig uitdaging)

Dit soort baldadig gedrag kan een uitlaatklep zijn (je hond zit te hoog in de opwinding, en weet er geen blijf meer mee), maar ook protestgedrag (te weinig zelfbeschikkigsrecht, te veel druk, te weinig uitdaging).

Dus kijk eerst naar wat er speelt, en dan kan je het probleem bij de oorsprong aanpakken.

Bijvoorbeeld: wordt je hond zo happerig en springerig na het spelen met andere honden, dan is dat spel voor haar te opwindend, en kan je dat beperken (door het spel korter te houden, of door haar spelgenoten beter uit te zoeken (rustigere honden). Zo komt ze niet in overdrive, en wordt het baldadige gedrag niet uitgelokt.

 

 

 

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Vaak is het actie reactie, je correctie zal boos en harder gezegd worden vaak in combinatie met voorover staan en helaas het werkt dus averechts.

Je kunt je hond gerust eens een Nee of Foei geven maar dan nog weet die hond niet wat hij WEL moet doen en daar ligt de hele cloe.

Leer je hond het gedrag wat hij wel mag doen in die situatie zo voorkom je dus het gedrag wat je niet wilt.

Negeren is vaak geen optie en zeker niet bij dit gedrag.

Belangrijk is om voorspelbaar te zijn voor je hond, heel veel honden vinden het echt fijn om te weten waar ze aan toe zijn.

Wees consequent, wat vandaag niet mag mag morgen ook niet en mocht gisteren ook niet.

Zorg voor een goede balans van actief zijn en rust, rust is enorm belangrijk om goed te kunnen leren.

Voor iedereen in het gezin gelden dezelfde regels wat de hond betreft, geef ook duidelijk grenzen aan je  hond.

En nogmaals leer je hond het gedrag wat hij wel moet dan, dan hoef je niet te corrigeren.

 

honden page profiel HoutsieHoutsie

Mannen super bedankt voor je reactie dit is idd heel herkenbaar wat jij zegt maar als zij op bank springt of iets anders doet wat niet mag bedoel je dan dat ik haar af moet lijden met een speeltje ofzo ze zit op zo een moment echt te wachten op een reactie van mij want ze weet bijv dat ze niet mag springen op het aanrecht of bij de eettafel mag alleen zodra ik nee zeg en naar haar toe loop krijg een felle reactie terug en gaat ze mij uitdagen?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Mannen super bedankt voor je reactie dit is idd heel herkenbaar wat jij zegt maar als zij op bank springt of iets anders doet wat niet mag bedoel je dan dat ik haar af moet lijden met een speeltje ofzo ze zit op zo een moment echt te wachten op een reactie van mij want ze weet bijv dat ze niet mag springen op het aanrecht of bij de eettafel mag alleen zodra ik nee zeg en naar haar toe loop krijg een felle reactie terug en gaat ze mij uitdagen? "

Afleiden met een speeltje is geen gedrag aanleren wat ze wel mag dus daar leert je hond nog niet van.

bv opspringen op de bank dat wil je niet, dus niks zeggen aan de halsband pakken en op de grond zetten desnoods naar haar plaats begeleiden.

Aanrecht en eettafel opspringen zal zeer waarschijnlijk gebeuren als er eten wordt bereid of als er gegeten word, hier is de regel niet in de keuken tijdens het koken, begeleid de honden als de fout ingaan terug naar de plek waar ze wel mogen kijken, zitten en liggen en daar worden ze ook voor beloond.

Eettafel opspringen kun je als regel instellen jij gaat op je plaats met bv een kong als wij gaan eten. Steeds van je plaats is weer rustig opstaan en de hond weer terug begeleiden naar de plaats.

Door zelf rustig te blijven en je hond te begeleiden naar het gedrag wat je wel wilt zien en haar daarvoor gaat belonen dan ga je zien dat ze dit gedrag steeds vaker gaat inzetten omdat dit gedrag haar immers iets fijns oplevert.

Is het echt kliergedrag ga dan ook eens na wat je allemaal al hebt gedaan die dag en of je hond wel genoeg rust heeft gehad, vaak is dat ook een oorzaak van dit soort gedrag dan hup op je plaats met een kluif of kong en rust in de tent!

honden page profiel HoutsieHoutsie

Mannen super bedankt voor je reactie we gaan hiermee aan de slag echt top!

honden page profiel HoutsieHoutsie

En dat bijten naar onze schoenen en blaffen als we met haar aan de riem lopen iemand daar nog tips voor? 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" En dat bijten naar onze schoenen en blaffen als we met haar aan de riem lopen iemand daar nog tips voor?  "

Wanneer tijdens de wandeling gebeurt dit, begin eind.

Enkel als ze aan de riem loopt of ook als ze los loopt?

honden page profiel HoutsieHoutsie

Is heel verschillend het gebeurt meestal als ze niemand anders tegenkomt (mens of hond) dus wil ze weer reactie van mij hebben ik zeg dan soms zoek stok of bied haar iets anders aan en dat werkt voor even ze heeft dan weer even de focus op wat anders. Ook met loslopen gebeurt dit maar ook alleen als we niemand anders tegen komen.

honden page profiel HoutsieHoutsie

Nog heel even over het goede gedrag aanleren, hopelijk kan je mij nog even aanvullen sorry.

Wij waren er ook al mee bezig om haar uit de keuken te sturen ze mag dan wel voor de keuken gaan liggen/zitten maar niet in de keuken (aan of naast mijn voeten!) we brengen haar dan idd naar de goede plek en belonen haar als ze daar blijft, vervolgens doet ze het nog 3x en en elke x wordt ze teruggestuurd alleen bij zeg de 4de x heeft ze er genoeg van en gaat tegen je op springen en hard blaffen en krijgen we weer actie reactie ????. Wat dan negeren en verder gaan met koken en consequent blijven??

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Is heel verschillend het gebeurt meestal als ze niemand anders tegenkomt (mens of hond) dus wil ze weer reactie van mij hebben ik zeg dan soms zoek stok of bied haar iets anders aan en dat werkt voor even ze heeft dan weer even de focus op wat anders. Ook met loslopen gebeurt dit maar ook alleen als we niemand anders tegen komen. "

Maar is het dan al gelijk in de wandeling of zijn jullie al lekker een eind op weg?

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Nog heel even over het goede gedrag aanleren, hopelijk kan je mij nog even aanvullen sorry.
Wij waren er ook al mee bezig om haar uit de keuken te sturen ze mag dan wel voor de keuken gaan liggen/zitten maar niet in de keuken (aan of naast mijn voeten!) we brengen haar dan idd naar de goede plek en belonen haar als ze daar blijft, vervolgens doet ze het nog 3x en en elke x wordt ze teruggestuurd alleen bij zeg de 4de x heeft ze er genoeg van en gaat tegen je op springen en hard blaffen en krijgen we weer actie reactie ????. Wat dan negeren en verder gaan met koken en consequent blijven?? "

Consequent blijven dat is het belangrijkste, waarschijnlijk heeft ze al heel vaak succes gehad met dit gedrag.

Ga dit ook trainen als je niet echt eten aan het koken bent want je bent aan het trainen of eten aan het koken.

Weet niet of je een bench gebruikt anders hop met een kluif of kong die bench in.

Wat je ook kan doen als ze dit gedrag laat zien je omdraaien en zelf de ruimte verlaten zonder iets te zeggen dit hoeft maar heel kort.

Zo leert ze ook dat haar gedrag werkelijk niks oplevert.

Is lastig maar dit moet je even doorbreken.

 

honden page profiel HoutsieHoutsie

Daar zit echt geen routine in verschilt altijd helaas

honden page profiel CeruchCeruch

l

honden page profiel HoutsieHoutsie

Bedankt voor je berichtje we zetten haar nu idd ook al af en toe in de bench maar aangezien ik heb gelezen dat je de bench niet als straf moet gebruiken doe ik dat niet gelijk na een felle tegen reactie van haar maar wacht eerst een paar minuten en gooi dan een koekje in de bench zodat ze er in gaat. En idd na een oaar miniten is wel gekalmeerd en is de kolder in haar kop verdwenen.

Als ik haar gelijk na het bijten of een felle tegen reactie haar oppak (nu kan het nog straks niet meer) en in de bench zet is het echt straf. Gang hebben wij ook al geprobeerd maar heeft ze snel door en dus wil ze bijna de gang niet meer in hahaha.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Jullie gebruiken de bench als strafhok.....bevalt het jullie niet, hoppa de bench in, een jonge hond van deze leeftijd is een stuiterbal, zoek iets anders wat wel werkt, daar moet je tijd in steken en aandacht, inplaats van uit onmacht de hond in de bench te stoppen....    kijk eens naar een snuffelmat of snuffelbal, een snuffelbal heeft een korfje waar je wat in stopt, ga er bij zitten op de grond en doe samen dat spel, de hond kalmeert en jij bent niet meer het bijtopject voor je hond, een goed bot, hou dat vast ga op de grond zitten en samen , jij vasthouden en de hond kluiven....omleiden van het gedrag is heel belangrijk en geen gedump in een bench als je het even niet ziet zitten....een bench moet een veilige plek zijn en niet een correctie hok....ga naar buiten en doe wat met je hond...jullie moeten samenwerken en niet tegen elkaar, een kong is ook een goeie optie, smeer hem in met pindakaas of magere smeerkaas, en ga er bij zitten, samen wat doen dat vormt een band....en niet uit onmacht de hond wegzetten...

honden page profiel HoutsieHoutsie

Willemijn volgens mij lees jij mijn berichtje niet goed ik zeg dat dat ik de bench niet als strafplek wil gebruiken maar wel voor een time out soms heeft een hond dat wel even nodig. En tijd en energie steken wij genoeg in onze hond aleen het probleem is dat ze ons aan het uitdagen is hoever ze kan gaan “Mannen” verwoord het goed!

Zijn nu idd al druk bezig om het negatieve om te buigen in het positieve en vooral consequent zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Heel goed Houtsie...wees conseqwent en doe veel samen, komt het zeker goed.smile

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Mijn hond van 6 maanden deed dit ook heel erg. Op een gegeven moment zat ik echt met mijn handen in mijn haar, wist niet meer hoe ik het moest aanpakken. Wij hebben een bench in de puppyren staan, je kan het ook alleen met de bench doen. Op het moment dat hij begon te bijten/blaffen zei ik 'au', reageerde hij hier niet op, pakte ik hem op en zette ik hem in de bench. Ik liet hem daar dan vaak 1 of 2 minuten inzitten, zodat hij erover na kon denken. Vervolgens liet ik hem er weer uit. In het begin heb ik dit wel 20 keer achter elkaar moeten doen, maar het heeft geholpen. Vaak als ik nu 'au' roep, stopt hij. Gaat hij toch door, zet ik hem weer in de bench. Nu hoef ik hem vaak nog maar 1 keer in de bench te zetten, mocht hij geen reactie geven. Je kunt dit ook proberen met de gang, omdat honden niet graag alleen zijn. Wij konden de gang niet gebruiken omdat er spullen onder de trap staan waar geen hekje oid voorstaat.Ik vond het ook enorm lastig om hem te negeren, hij bleef dan bijvoorbeeld tegen mij op springen en mij bijten. Dit deed soms zo'n pijn omdat hij precies een velletje pakte. Dus negeren werkte bij mij niet.  "

Neen, absoluut geen goede raad.

 

"zodat hij er over kan nadenken"????

Honden zijn geen kleine mensjes die je op time out kan zetten. 

 

Het enige wat dit oplevert is dat je pup even stopt met zijn gedrag omdat jij hem in die kooi stopt.

Hij leert er niks bij.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^