Tot welke leeftijd is/was jou hond speels?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MadeliefMadelief

De titel van het onderwerp zegt al genoeg.

Tot welke leeftijd was/is jou hond speels?
En gaat het dan om een grote of kleine hond?

Gister was ik in de avond nog even mijn hondje uitlaten, zij is pas 2 en buiten lekker enthousiast.
We kwamen een mevrouw tegen met een boomertje en raakten aan de praat.
Dit hondje van die mevrouw wordt binnenkort 7. Mijn hondje wilde graag wat spelen (zonder vervelend opdringerig gedrag hoor), ze huppelde vrolijk om het hondje heen. Maar dit hondje stond alleen maar stil, ging er totaal niet op in en was volgens de bazin niet speels meer.
Maar dat was hij vroeger toen hij jong was zeker wél geweest.
Een ander hondje (ook boomer) hier in de buurt is een jaar of 5 en kijkt ook niet om naar mijn druktemaker. Die speelt eigenlijk ook al niet meer.
En die bazin verteld me altijd dat dat nog een ergere druktemaker was toen hij jong was dan mijn hondje.

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat mijn hondje over 2 a 3 jaar ook zo rustig zal zijn. Hoeft van mij ook niet, want ze is leuk zo ;-)
Maar als ik de verhalen moet geloven van deze bazinnen waren hun boomertjes dus ook vreselijke druktemakers toen ze jonger waren. En dan ben ik echt altijd een beetje verbaasd dat dat er helemaal uit is.
5 en 7 is nog niet oud, maar speels zijn ze beslist niet meer. Actief (in de zin van wandelen en fietsen) overigens nog wel! Gelukkig maar ;-)

Mijn hondje (een havanezer) is nu 2,5 en het is haar lust en haar leven om te wandelen, fietsen (naast de fiets rennen los), te apporteren.
Moet er wel bij zeggen dat ze binnen de rust zelve is.

Hoe oud is jou hond? En hoe speels?

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

Onze labrador van thuis daagdr uit tot spelen tot een jaar of 10. Daarna wel spelen op verzoek van ons overigens alleen niet meer zo lang. Ook daagde ze tot het einde van haar leven (14) zo nu en dan wel onze andere hond nog uit om te spelen maar dat is nooit een speelse hond geweest (cavalier)

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Onze hond is 2 van oktober en heel speels.

 

Met andere honden buiten is ze altijd in voor een spelletje maar in huis is ze heel rustig maar dat hebben we haar aangeleerd omdat het een grote hond is.

 

Wel heeft ze veel meer zelfbeheersing dan zeg maar vorig jaar, dat hele onstuimige is eruit, ze kan nu geduldig wachten op iets. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ligt eraan wat je onder speels verstaat.

Mijn collie is 7 en heeft nooit echt de behoefte gehad om met andere honden te spelen, maar is wel altijd in voor een lekker ren spelletje waarbij de honden dan beide 1 stok dragen bv.

Mijn aussie is 8 en was ook nooit zo'n echte leuke speler met andere honden, is liever met z'n eigen bezig, lekker rennen en gek doen dat is meer zijn ding.

Beide honden zijn ook altijd nog in voor een lekker trekspelletje of stoeipartijtje met de baas. 

Niet iedere hond vind het leuk of heeft behoefte om met andere honden te spelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ogin drie jaar, speels en een grote stuiterbal.....Bams is rustig, alleen als ze uitgedaagd wordt doet ze mee.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Onze honden (Duitse Herders) zijn altijd eigenlijk speels gebleven.

Zelfs ons aller oudste teefje van bijna 13 jaar, (waarvan wij dachten moeten we die vreselijke knoop niet eens door gaan hakken) smeet dan ineens van uit het niets ( en heel hoog) een pantoffel door de kamer heen.

En dan dat grijze pret bekkie erbij on-weer-staan-baar!hp-heart

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Mijn Kooikerhondje is eind september 7 geworden en is nog steeds erg speels. Maar hij heeft weinig behoefte om met andere honden te spelen. Een apporteer spelletje met zijn piepspeeltje of spelen met de bal (apporteren of voetballen) vindt hij nog steeds geweldig, daar vraagt hij ook om

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck wind zich enorm op als ze andere honden ziet, zodra iedereen los van de lijn is, gaat puck haar eigen gang en kijkt ze niet om naar andere honden. 

De enigen die haar aan het spelen krijgen zijn twee border collies. Verder speelt ze met geen enkele hond, nooit gedaan ook.

Uitdagen tot spelen naar mij toe gebeurt de laatste tijd wel veel. Vanmorgen racete ze over het bed om vervolgens met een sprong bij mij in het gezicht terecht te komen.

Puck deed jaren met veel plezier behendigheid. 

412019.jpg

 

Wandelen vind ze niet leuk. Hoewel ze nu met plezier zo'n 4km mee loopt.

Ik heb altijd een rugzak bij me zodat ze daar in kan als ze het lopen zat is. 

458095.jpg

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Penny is nu 10 en speelt juist meer met andere honden dan vroeger. Ze nodigt nu ook wel eens andere honden uit tot spelen wat ze vroeger echt nooit deed. Het komt bij haar ook omdat ze honden vroeger eng vond, ze durfde nooit te spelen. Nu durft ze veel meer. Ze is wel nog steeds kieskeurig, sommige honden wil ze gewoon niet mee spelen.

In huis is ze ook heel speels, komt meerdere keren per dag met een knuffelbeest aanrennen. Als ik trucjes met haar ga oefenen wordt ze helemaal blij, dan moet ik haar soms echt afremmen (ligt wel aan wanneer ik het doe, 's ochtends is ze heel druk).

 

We wandelen nu ook veel meer dan vroeger. Het klinkt misschien raar maar de afgelopen paar jaar lijkt het alsof Penny in haar gedrag steeds jonger is geworden

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Mijn honden waren speels tot hun dood...met speeltjes..niet met honden..

Wat jij ziet heeft niks met speelsheid te maken(of niet speels zijn) ..het is een kalmerend signaal naar jou over enthousiaste jongeling...

Kalmeer..

dus het gedrag wordt genegeerd door de volwassen hond

Het is communicatie

die dus voorkomt dat de jongeling doorslaat naar wilde spelletjes bv 

hier zo'n reactie van mijn waldo...stil staan en compleet negeren..terwijl hij uit wordt gedaagd  door bevriende hond...tot spel

Waldo zegt..kalmeer ik wil niet zo spelen

en de bevriende hond ...gaf op...en ging weer zijn eigen weg...

Hij heeft gewoon een ander energie level...

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Aizen is 2 maar wel een einzelgänger die vind heerlijk om zijn eigen ding te doen. Hij is wel speels want as ik hem een bal geef dan gaat die daar mee gooien en doen en rondjes mee rennen maar heeft niet zoveel op met andere honden vaak is het even snuffelen en dan gaat die weer zijn ding doen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Aizen is 2 maar wel een einzelgänger die vind heerlijk om zijn eigen ding te doen. Hij is wel speels want as ik hem een bal geef dan gaat die daar mee gooien en doen en rondjes mee rennen maar heeft niet zoveel op met andere honden vaak is het even snuffelen en dan gaat die weer zijn ding doen. "

Ik vind dat het mooiste gedrag wat je in een hond kan zien...

Je geeft elkaar de ruimte...opwinding geeft vaak gedoe

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik vind dat het mooiste gedrag wat je in een hond kan zien...
Je geeft elkaar de ruimte...opwinding geeft vaak gedoe
  "

Ik hou wel van een beetje gedoe, hahaha. Ik kan heel erg genieten van hoe de meisjes met elkaar stoeien, ik vind dat prachtige hondentaal hp-smile

519868.jpg

De ene is 8,5 en de andere wordt 7. Elke dag is er wel een moment waarop ze spelen: tikkertje, worstelen, boksen,... en ik kijk met veel plezier naar al die girlpower. hp-smile

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Balou (6) en Lotus (2) vinden het leuk om achter elkaar aan te rennen over de bank maar hier houd het samen spelen wel op. Ze kunnen zich afzonderlijk beiden prima vermaken met een speeltje. Anders was dit met Mowgli, Balou en de katten die konden wel heel leuk samen spelen al waren ze stuk voor stuk ook graag zelf met een speeltje bezig. Mowgli heeft spelen en met speeltjes slepen bijna tot haar dood leuk gevonden. Buiten hebben mijn honden geen contact met andere honden.

519869.jpg

Altijd een dolle boel.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ik hou wel van een beetje gedoe, hahaha. Ik kan heel erg genieten van hoe de meisjes met elkaar stoeien, ik vind dat prachtige hondentaal 

De ene is 8,5 en de andere wordt 7. Elke dag is er wel een moment waarop ze spelen: tikkertje, worstelen, boksen,... en ik kijk met veel plezier naar al die girlpower.  "

Prachtige foto hp-heart

ja het is heerlijk onder gelijkgestemden

en er is ook zeker niks mis mee...zolang de hond ook inziet bij wie wel en bij wie niet

en daar ontbreekt het bij sommige honden aan..het lezen van de andere hond

algemeen beschaaft honden gedrag..

 

 

 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik vind dat het mooiste gedrag wat je in een hond kan zien...
Je geeft elkaar de ruimte...opwinding geeft vaak gedoe
  "

Er zijn ook zeker wel honden waar die wel even mee los gaat maar dat zijn eingelijk alleen honden van zijn kaliber. Hij heeft niks aan die kleine hondjes die zijn voor hem te snel en wendbaar en is die zo klaar mee haha. en met wandelingen samen oplopen is begin ook even stoeien maar ook al gauw wilt die gewoon lekker snuffelen en zijn eigen plan trekken haha. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Er zijn ook zeker wel honden waar die wel even mee los gaat maar dat zijn eingelijk alleen honden van zijn kaliber. Hij heeft niks aan die kleine hondjes die zijn voor hem te snel en wendbaar en is die zo klaar mee haha. en met wandelingen samen oplopen is begin ook even stoeien maar ook al gauw wilt die gewoon lekker snuffelen en zijn eigen plan trekken haha.  "

hij komt niks te kort zo te horen ....heerlijk hp-shiny

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Mijn hond heeft nooit graag gespeeld met andere honden. Ze is nu 5 jaar oud en speelt wel nog heel graag met mijn man en mij. Ons daagt ze echt dagelijks uit tot spel zoals veel honden bij een andere hond doen of ze gaat een knuffel halen en komt die brengen.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Je bedoelt willen spelen met andere honden en niet zozeer speels en actief in het algemeen?

Bobby is nu negen, heerlijk actief, wandelt graag, doet aan behendigheid en daagt mensen nog dagelijks uit voor een spelletje. Maar honden sinds ze zo’n anderhalf a twee jaar, zeg maar volwassen is, niet meer.

Toen ze pup was speelde ze wel veel en had ze drie leuke speelkameraadjes in de buurt van ongeveer even groot en even oud. De boomer van de overburen, en in het park een teckel en een Spanjaard. Ze kon superleuk spelen met alledrie. Overigens wel steeds een op een, ik ben ze nooit alledrie tegelijk tegengekomen.
Maar naarmate ze ouder werden, volwassener, kregen ze er steeds minder behoefte aan. Niet alleen Bobby, maar ook de andere drie. Terwijl vooral het baasje van de Spanjaard actief honden opzocht om haar hondje te laten spelen.
Sindsdien lopen ze gewoon langs andere honden, even snuffelen is prima maar er hoeft niet meer gespeeld te worden.

De teckel had ik al een hele poos niet meer gezien. Nu kwam ik hem laatst weer tegen, ik schrok ervan, zo oud als hij geworden was. De eigenaar vertelde dat hij blind was en al een tijd last had van artrose. Terwijl hij nu ook negen moet zijn.

honden page profiel MadeliefMadelief

" Je bedoelt willen spelen met andere honden en niet zozeer speels en actief in het algemeen?


Na alle reacties gelezen te hebben weet ik eigenlijk helemaal niet wat ik bedoel haha.
Want mijn hondje speelt ook nauwelijks met andere honden. Vind dat gauw eng. En meestal als we wandelen en andere honden tegenkomen blijft ze gewoon bij me en loopt verder zonder dat er interactie is geweest.
Maar heel soms (zoals gister) wil ze dus wel vrolijk (speels) om een ander hondje heen huppelen.
Maar ik geloof ook dat het het totaalbeeld is wat ik bedoel.
Ze is er gek op om door mij uitgedaagd te worden en heel hard rond te gaan rennen (de gekke 5 minuten).
Ze is dol op bal spelletjes en het apporteren van de safe stix. Lekker stoeien is ze ook voor te porren.
En nu ik er even na jullie reacties gelezen te hebben overna gedacht te hebben is ze gewoon een blije jonge hond.
Mijn vorige hond was eigenlijk niet anders op deze leeftijd (hoewel die wel graag met een aantal bekende soortgenoten lekker wilde rennen). En die was ook klaar met het spelen met andere honden toen ze volwassener/ouder werd. 
Toen vond ze vooral haar bal erg leuk. Zoekspelletjes en apporteren. En ze heeft tot op haar oude dag gezwommen, balletjes uit het water apporteren en gewandeld.
Dus de conclusie die ik nu trek, na jullie reacties en met mijn vorige hond in mijn achterhoofd is dat honden zeker wel speels blijven wanneer ze ouder zijn, maar op een kalmere manier. En vaak niet meer zozeer met andere honden.
Maar leuk balspelletjes en trekspelletjes met de baas.
Ze komen meer in balans.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Dus de conclusie die ik nu trek, na jullie reacties en met mijn vorige hond in mijn achterhoofd is dat honden zeker wel speels blijven wanneer ze ouder zijn, maar op een kalmere manier. En vaak niet meer zozeer met andere honden.Maar leuk balspelletjes en trekspelletjes met de baas.Ze komen meer in balans. "

 


Dat lijkt me een mooie conclusie. Bobby is vrolijk en actief, loopt gerust nog een wandeling van twee uur, maar tegelijk wordt ze ook wat bedaagder. Na die lange wandeling bijvoorbeeld lag ze de rest van de dag te slapen. Om dan ‘s avonds weer met een speeltje aan te komen.

Het hangt er denk ik ook veel vanaf wat je zelf met de hond doet. Honden vinden het heerlijk samen met jou bezig te zijn. Als je veel met ze speelt, wandelt etc. zullen ze dat ook blijven doen. Maar een hond waar nooit mee gespeeld wordt zal daar op oudere leeftijd niet opeens om gaan vragen.

honden page profiel Annet met Lukie & MacyAnnet met Lukie & Macy

honden foto van Annet met Lukie & Macy

Wat leuk, jouw havanezer lijkt precies op mijn mixje Lukie toen hij nog jong was hp-shiny die was al heel snel grijs haha

360368.jpg

 

 

Hij was vroeger echt een monstertje, super speels en druk, echt niet te houden. Na twee of drie jaar ging inderdaad ook het erge speelse eraf, met andere honden speelt ie niet vaak, maar ik laat het ook niet zo vaak toe. Af en toe als Lukie losloopt heeft ie bij bepaalde honden nog wel heel speelse momenten. Spelen met speeltjes heeft hij nooit echt veel gedaan, en dat is nog steeds wel zo. Alleen nieuwe speeltjes is ie altijd een kwartiertje super enthousiast over, en dan is ie er weer klaar mee hahah. Hij is nu 9 trouwens hp-shiny

Met mijn andere hondje Macy (bijna 5) speelt hij wel elke dag een paar keer, dan raast hij echt door het huis, superleuk om te zien.

 

 

Macy is eigenlijk niet veranderd door de jaren. Ze is helemaal geobsedeerd door ballen, nog erger dan eerst zelfs tongue-out

Echt de hele dag legt ze balletjes voor je voeten, tot het irritante aan toe. Ze slaapt er zelfs mee af en toe!

Met andere honden is ze nooit zo enthousiast geweest en dat is nog steeds zo, het is best een bang hondje en die angst uit zich vaak in snauwen en uitvallen.

 

 

Dus bij mij verschilt het per hond. Lukie is veel rustiger geworden, misschien wel door zijn castratie? En Macy is altijd gek gebleven hp-thumbsup

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva is nu 2 en nog steeds erg speels. Ze speelt bijna nooit alleen maar wel veel met ons en het liefst met andere honden.

 

Regelmatig komt ze met speeltjes aan zetten. Als we daar een tijdje minder op reageren merk ik dat ze dat minder doet en ook minder makkelijk mee begint te spelen als wij dat wel doen. Dus ik denk dat je je hond heel makkelijk kan afstompen wat dat betreft.

Met andere honden is het bijna altijd feest. Soms treffen we er een die net als Ziva houdt van rennen en stoeien, dan kan ze haar lol niet op! De meeste hebben inderdaad minder zin om zo uitbundig te zijn, dan is het even snuffelen en verder lopen maar dat vinden we dan wel allebei jammer. Dus dat zoek ik dan ook wel echt op door op drukke plekken en momenten te gaan wandelen en deel te nemen aan doggydates.

 

Alleen met kleine hondjes moet ik opletten, als ze bang zijn en wegrennen gaat Ziva er achteraan jagen op een manier die voor beide honden geen spelen is. Als een klein hondje niet weg rent gaat dat ook prima. Soms zijn er stoere waar ze leuk mee kan spelen, dan mogen ze achter haar aan rennen en vindt iedereen het leuk.

 

Ook behendigheid of trucjes oefenen is altijd weer een groot feest.

honden page profiel MadeliefMadelief

"  
Dat lijkt me een mooie conclusie. Bobby is vrolijk en actief, loopt gerust nog een wandeling van twee uur, maar tegelijk wordt ze ook wat bedaagder. Na die lange wandeling bijvoorbeeld lag ze de rest van de dag te slapen. Om dan ‘s avonds weer met een speeltje aan te komen.


Mijn vorige hond liep tot op haar oude dag ook nog wel een paar uur mee.
Daar had ze ook echt plezier in. Balletjes halen deed ze ook nog. Alleen in mindere mate.

honden page profiel MadeliefMadelief

" Wat leuk, jouw havanezer lijkt precies op mijn mixje Lukie toen hij nog jong was  die was al heel snel grijs haha

 
 
Hij was vroeger echt een monstertje, super speels en druk, echt niet te houden. Na twee of drie jaar ging inderdaad ook het erge speelse eraf, met andere honden speelt ie niet vaak, maar ik laat het ook niet zo vaak toe. Af en toe als Lukie losloopt heeft ie bij bepaalde honden nog wel heel speelse momenten. Spelen met speeltjes heeft hij nooit echt veel gedaan, en dat is nog steeds wel zo. Alleen nieuwe speeltjes is ie altijd een kwartiertje super enthousiast over, en dan is ie er weer klaar mee hahah. Hij is nu 9 trouwens 
Met mijn andere hondje Macy (bijna 5) speelt hij wel elke dag een paar keer, dan raast hij echt door het huis, superleuk om te zien.
 
 
Macy is eigenlijk niet veranderd door de jaren. Ze is helemaal geobsedeerd door ballen, nog erger dan eerst zelfs 
Echt de hele dag legt ze balletjes voor je voeten, tot het irritante aan toe. Ze slaapt er zelfs mee af en toe!
Met andere honden is ze nooit zo enthousiast geweest en dat is nog steeds zo, het is best een bang hondje en die angst uit zich vaak in snauwen en uitvallen.
 
 
Dus bij mij verschilt het per hond. Lukie is veel rustiger geworden, misschien wel door zijn castratie? En Macy is altijd gek gebleven 
  "

Ah Lukie is dus een echt toverballetje! Grappig dat ie zo'n andere kleur heeft nu.
Schattige puppy foto.
Soof is dus pas 2 maar speelt niet uit zichzelf met speeltjes.
Maar als ik begin wordt ze heel enthousiast.

honden page profiel MadeliefMadelief

" Ziva is nu 2 en nog steeds erg speels. Ze speelt bijna nooit alleen maar wel veel met ons en het liefst met andere honden.
 
Regelmatig komt ze met speeltjes aan zetten. Als we daar een tijdje minder op reageren merk ik dat ze dat minder doet en ook minder makkelijk mee begint te spelen als wij dat wel doen. Dus ik denk dat je je hond heel makkelijk kan afstompen wat dat betreft.

Ik denk ook dat dit zo is.
Er zijn volgens mij honden die nooit hebben leren spelen.
Omdat daar simpelweg nooit wat mee gedaan is.
Of wat jij nu aanhaalt dat er gestopt is met spelen en de hond afstompt wat dat betreft.
Erg jammer is dat, want het is goed voor de band tussen baas en hond om samen te spelen op welke manier dan ook en als ik zie wat een hond een plezier kan hebben door te spelen .... dan is het gewoon zonde dat sommige honden het niet eens echt kennen en daarom kunnen.

Volgende forumvraag: Nieuwe camera? Nieuwe lens?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^